- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
Nem!
Lan portból -> Lan portba , a csatlakozó routeren kikapcsolod a dhcp , és ha lehet olyan fix ip-t adj neki, amit kizársz a másik router dhcp tartományából.
Azaz az első router 192.168.1.1 (ezen megy a dhcp), a második router 192.168.1.2. Akkor az első routeren a dhcp szórás tartományát 192.168.1.3-192.168.1.253-ig állítsd be. Már ha nincs másik olyan eszköz ami miatt ideális lenne fix ip-t használni.Vagy az első router dhcp-jében a második router MAC-címéhez statikus dhcp-s címet rendelsz.
-
Tonyk
veterán
Ha a két router között már van kapcsolat minek átkábelezni a lanról? Egyszerűen viszel a másikhoz kábelt és kész, oda kötöd. Gondolom, ha DHCP-t akarsz használni, akkor egy ip tartományt is használsz a két routeren. A másodlagos routerben kikapcsolod a dhcp-t és kész, tuljadonképp switch-ként megy tovább.
Ha sok a kábeles meló, lehet célszerűbb az egyik portjára egy 1-2E forintos switch-et kötni, ott ahol kevés a csati. -
Rival
aktív tag
A Block Anonymous Internet Requests-nél blokkolja az ismeretlen forrásból származó kapcsolatokat. Általában nem ismert, honnan jön a bejövő kapcsolat (úgy értem, nem jelöltél ki mondjuk egy tartományt, ahonnan jöhetnek a kapcsolatok, hanem mindig máshonnan). Viszont nálam (dd-wrt) mellé van írva, hogy (ping), tehát csak a WAN oldali pingre nem válaszol, egyébként bárhonnan jöhet kapcsolat. Nálam ez be van kapcsolva, ne pingessen engem senki...
A másik Filter Internet NAT Redirection viszont azt csinálja, ha a belső hálón el szeretnéd érni a routered, de annak külső, WAN oldali címével, akkor ezt nem fogja hagyni. Tehát ha futtatsz mondjuk akármilyen szervert a belső hálón, és erre forwardolva van a megfelelő port, és te ki akarod próbálni, hogy kintről működik-e a forward, akkor beírod a router WAN oldali IP címét. Ha engedélyezed ezt a beállítást, akkor nem fog működni, csakis belső IP címmel hivatkozhatsz az adott szerverre.
[Szerkesztve] -
Rival
aktív tag
Leírásod szerint arra tippelek, hogy DMZ-ben van a gép?
Ha igen, akkor vedd ki onnan, és port forward-dal irányítsd át a torrent által használt portot a belső gépre, amihez kitalálsz valami fix IP címet. Tűzfal azért a routerben legyen bekapcsolva. A belső gépeken pedig nem sok értelmét látom, legalábbis én router mögött egyáltalán nem használok semmilyen szoftveres tűzfal megoldást...
Ha nincs DMZ-ben, akkor viszont nem értem, hogy jöhetnek mindenféle támadások a belső gépre. Maximum azon az egy porton, amit forwardoltál rá. Válassz másik portot, válassz másik fix IP címet, válassz másik torrent klienst. Más ötlet nincs...Nálam Azureus tökéletesen üzemel egy-két éve, természetesen csakis Linux distrók letöltésére
, de azok nagyon...
-
nikopol78
csendes tag
-
yash
senior tag
Linksys WRT54GL. Az a lényeg, hogy GL legyen a tipus vége. Mostanában a v1.1-es verziót árulják (az alján rajta van). A firmware lényegében mindegy, azt úgyis lehet frissiteni linksys honlapjáról, 4.30.7-re (vagy egyéb megoldásokra, mint pl tomato firmware). 20e körül szokott lenni.
Szerk.: kicsit elnézelődtemMost vettem észre, hogy lapoztam egyet.
[Szerkesztve] -
And
veterán
#632 és #635. Csak a frissítési módban van eltérés, az adott hardverre specifikált (tehát a nem 'generic') binárisok tftp-n keresztüli feltöltésre vannak kialakítva.
#689: Ha a megfelelő típust választottad, ezek szerint nincs baj, de érdemes a készítők utasításai szerint eljárni, hogy véletlenül se legyen gubanc.
Nem ét találtam ki, de olvassátok már el azt a pár txt-fájlt a csomagban, érdemes..
Itt a lényeg (a már említett 'hwsupport.txt' fájlból):
''3.) Linksys WRT54G/GS (any version) flashing notes:
---------------------------------------------------
-For upgrading from the original Linksys firmware, please use the generic mini version (dd-wrt.vXX_mini_generic.bin) and flash it from the web GUI interface. After this first flashing you can change to any other distribution, if you want.
-For flashing via the web GUI interface, always use the included 'generic' binaries. The other Linksys router specific binaries are only meant for tftp upgrades. ''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- Arena Breakout: Infinite
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek