- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
polberto #12300 üzenetére
Szia!
Igen, ahogy felteszed, úgy vissza is tudod tenni! Tomato-t javaslok, az aktuális verziót több lepésben tudod feltenni!
1. RESET-eled a routert!
2. Letöltöd EZT, kicsomagolod, és felteszed a routerre!
3. Letöltöd EZT, és felteszed a routerre!
4. Törlöd az NVRAM-ot!Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ezután mehet a beállítás...
-
-
-
-
válasz
matyi19 #12290 üzenetére
Ja bocs, nem vettem észre, mert nem jártam ebben a topikban, és ugye ezt nem jelzi új hozzászólásként!
Szóval, ha már eddig is használtál Tomato-t - vagyis a routered alkalmas rá, verzióját tekintve - akkor alap esetben ezt...
De ha inkább 2.6-os kernelre vágysz, akkor ezt...
-
-
-
-
-
[RELEASE] 108 - 2013-03-09
- Fix vsftpd rights
- Fix upnp GUI
- Miniupnpd: fix permissions to use dotted mask. Return to dotted mask in config file.
- Further optimize lzo compilation to help OpenVPN performance and This optimization gives us a 10% speed gain (thx RMerlin)
- Miniupnpd: add custom configuration textarea to GUI
- Fix reboot/logout/shutdown buttons from nas-ups page.
- Make some images smaller
- Add ebtables to all mini K26 builds.
- HTTPS remote access should now works on builds without VPN included (libssl problem)
- Fix default vlans for RG200E-CA -
Szia!
Amennyiben a szomszéd routerének WAN portjába megy tőled a kábel, úgy adj egyet a Te routered tartományából, de annak DHCP tartományán kívül! Tehát mondjuk legyen 192.168.1.200! Átjáró és DNS a Te routered IP címe, vagyis a192.168.1.99, maszk 255.255.255.0!
Amennyiben a szomszéd switchként használja a routerét, tehát LAN portba dugja a kábelt ami Tőled megy, akkor a routerének LAN IP címe legyen mondjuk 192.168.1.200, a WAN port totál lényegtelen, viszont a DHCP szerverét ki kell kapcsolni, és ez esetben a Tied oszt IP-t majd mindenkinek!
Mondtam én, hogy itt másik router is van a képben, csak úgy nem talál ki egy router másik IP tartományt!
-
Nem! Mint fentebb is írták, a Shibby féle build ajánlott mostanság! Viszont a 106 és 107 buildeket elfelejted, ha rám hallgatsz, és a fentebb linkelt 105-öst teszed fel!
-
OK! Linksys WRT54GL-re ezt dobd fel...
Ha nem lesz jó ezzel sem, akkor mentsd el a beállításokat...
Administration -> Configuration -> Backup
...aztán pedig töröld az NVRAM-ot, ezzel minden beállításod is törlődik!
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ha így már jó lesz, akkor sajnos kézzel kell mindent beállítgatnod, ha pedig így sem jó, akkor nyugodtan vissza is töltheted a mentett beállításokat!
-
-
-
-
-
-
válasz
Grey21 #12257 üzenetére
Szia!
Hát, el kell keserítselek, nekem is van egy ilyen routerem, egy WRT54G v2.2! Bár ez annyiban különbözik, hogy ingyen kaptam, és nekem nem ez az éles routerem, ezen csak néha kipróbálok ezt-azt! WiFi-n csak böngészni lehet vele, de amint egy letöltést elindítok - és kap egy kis terhelést -, nyomban újraindul! Van itthon másik tápom, próbáltam, sajnos nem nyert! Kicseréltem a routerben a panelen található három kondit, de ez sem nyert! Több energiát nem fektettem bele, ez már így marad...
-
-
válasz
lexi01 #12253 üzenetére
Akkor én ezt így most feladom, másképpen nem tudom elmondani, hogy mit és hogyan csinálj! Esetleg próbáld meg ezt a lehetőséget! Egyéb ötletem nincs...
-
válasz
lexi01 #12251 üzenetére
Ja, gondolom akkor Win7-et használsz, az már csak ilyen...
http://avtech.com/Support/index.php?action=kb&article=108
Esetleg használj kliens programot a parancs helyett!
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_client.zip -
-
-
válasz
lexi01 #12244 üzenetére
OK, pedig akkor az jó!
És esetleg akitől kaptad, az nem tudná elárulni a jelszót?
Egyéb esetben mégis marad a TFTP, azzal kikerülöd az OpenWrt-t!
-
-
válasz
lexi01 #12240 üzenetére
Akkor meg próbáld failsafe módban!
Áramtalanítsd a routert, majd nyomd le a reset gombot, és így dugd vissza a tápot, és tartsd nyomva, amíg a DMZ LED nem világít! Ezután megint PuTTY, de nem SSH, hanem telnet, és írd be ezeket...
mount_root
firstboot
passwdPersze a parancsok közt várni kell, mert fog kicsit szüttyögni velük! A passwd után adj meg neki egy új jelszót!
Ja és a legfontosabb! Ehhez fix IP cím kell a gépedre!
IP: 192.168.1.10
Maszk: 255.255.255.0 -
-
-
válasz
lexi01 #12234 üzenetére
Lehet persze... Vagy OpenWrt alatt, PuTTY-ból mtd-vel, vagy pedig a router saját recovery módját használva TFTP-n keresztül!
-
-
-
-
-
Szia!
Feltételezem, hogy ez a letöltés torrent lehet, és valószínűleg a router nem bírja ezt a terhelést, ezért indul újra! Egyébként ez a 2,5MB/sec teljesen korrekt a G-s WiFi-től, többre ne számíts! Esetleg megpróbálhatod a kapcsolati szálak (slotok) számának csökkentését a torrent kliensben (WiFi esetén mondjuk 50-re, a torrent úgysem WiFi-re van kitalálva), hátha úgy stabilabb lesz, egyéb esetben viszont sokat nem tudsz tenni, csak tudomásul venni, hogy ez a router nem Fiber Power-hez van tervezve!
Amúgy melyik Tomato-t raktad fel? Esetleg EZZEL lehet még próbálkozni, de még egyszer hangsúlyozva, hogy WiFi-n ez már nem lesz több!
This version guarantees WAN-LAN 80Mb throughput. For WRT54G/GS/GL. Dated, February 20th, 2011
-
válasz
marchellow #12191 üzenetére
Szia!
Például ITT! Bár ez relatív, mert egy 1500Ft-os adaptert, mondjuk szombathelyi tartózkodási hellyel, nyilván nem itt fogsz megvenni!
-
válasz
orangutan4 #12169 üzenetére
ITT le van írva, képekkel...
De ez csak akkor kell, ha recovery módot használsz!
-
-
-
válasz
lacos001 #12153 üzenetére
Mármint az ott látható IP-vel tudsz belépni a routerbe?
Mert bizonyára aktiválva van a távoli elérés azon is, de ugyebár kintről ez sem működne! Neked otthonról megy, és még talán attól az 1-200 előfizetőtől is működne, akikkel közös IP címetek van, de máshonnan az a cím már nem érhető el!
-
-
válasz
lacos001 #12149 üzenetére
Hmm... Na akkor ez így nem is lesz jó!
Esetleg lehet próbálkozni a szolgáltatónál, volt már olyan ismerősöm, akinek kérésére adtak publikus IP címet, de persze az is megesett már, hogy elhajtottak valakit! És sajnos ez a gyakoribb... De vsz nem kell hagyni, ha ez nincs külön feltüntetve a szerződésben, akkor háborogni kell, hogy neked bizony most kell a munkádhoz, és nem éred el az otthoni dolgaidat, erről pedig előzőleg senki sem tájékoztatott! Ez a kapcsolat így csak egyoldalú!
A helyzet az, hogy ez nekik így sokkal olcsóbb, messze nem kell akkora IP tartományt bérelniük, a kérdés csak az, hogy ez meglátszik-e a Te számládban is, vagy inkább csak az ISP jár jól vele...?!
Attól a TM még mehet, ennek csak annyi jelentősége van, hogy másik ilyen klienssel, akinek szintén nincs nyitott portja, nem tudsz kapcsolatot létesíteni, de akinek van, azzal minden további nélkül! Ez utóbbiak az aktívak, a zárt portosak a passzívak, és két passzív nem tud egymáshoz kapcsolódni! Az aktív bárkihez tud! Vagyis számodra így kevesebb peer elérhető, de ettől még működik! Szélsőséges esetben lehet olyan, ha valamit csak egy-két passzív kliens seed-el, akkor azt Te nem tudod majd letölteni!
-
válasz
lacos001 #12147 üzenetére
Ez is zártnak mutat?
Ha igen, akkor passz... Esetleg feltehetsz rá custom firmware-t, ha gondolod!
Egyébként távoli elérésed - vagy valami egyéb forwardot igénylő funkció - működik? Nem lehetséges, hogy a szolgáltató NAT-olt hálózatra tesz? A routerben látott WAN IP címed megegyezik azzal, amit itt látsz?
-
-
válasz
lacos001 #12143 üzenetére
Szia!
Bár én a WRT54GL szériát nem olyan rég követem, illetőleg a gyári fw-t egyáltalán nem is használtam rajta, de azért az nagyon durván hangzik, hogy abban nem működik a forward, ez enyhén szólva is hihetetlen! Egész biztos, hogy jó az NAS IP címe amit megadtál? Transmission Remote GUI is tud forwardot ellenőrizni! Az is zártnak mutatja?
-
-
-
-
-
-
De, konkrétan egy firmware frissítéssel megegyező művelettel tudod feltenni, a különbség csak annyi, hogy a file-t nem a linksys weboldaláról töltöd le, hanem a dd-wrt-től! Bár kicsit hiányosan - amolyan gépi fordítású facbook szerűen - de a dd-wrt tud magyarul is!
-
válasz
Castell #12094 üzenetére
Veheted még lejjebb a sebességet, de ez már egy olyan érték, amit kábelen ennek a routernek is bírnia kellene, ha pedig nem bírja, akkor az is elképzelhető, hogy az adott példány hardverhibás! 1MB/sec 50 szálon nem szabadna, hogy bármi nehézséget okozzon neki! Sajnos inkább azt mondom, hogy ezzel kár küzdeni, mert sosem lesz megbízható!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Szia!
Ez sajnos manapság egy rohadtul túlárazott router, erre nem tudok mást mondani! Ahogy azt Te is mondod, még Linksys gyártmányból is vannak újabbak, jobbak, gyorsabbak, és olcsóbbak! Szerintem próbálják kihasználni a legendáját, vagy nem is tudom... Ha körülnézel a hardverapro-n (és más hirdetési oldalakon), akkor láthatod, hogy a reális ára valahol 4-5 ezer HUF körül mozog, persze csak a 4MB flash-el rendelkező, BroadCom alapú változatoké! Ezek a v1-v4 közti modellek! A v7 majdnem, hogy eladhatatlan, talán 2-3k-t kapsz érte. Persze vannak hirdetések 8-10 ezer HUF árban is, de azok ott is lesznek! Ha valóban el is akarod adni, akkor szerintem 5k egy megfelelő állapotban lévő, és jó HW verzió! És a kereslet? Hát ezt nehéz megmondani, sajnos mostanság kevés a pénz, kevés a vásárló, mindent nehéz eladni! Főleg karácsony után még több lesz a levetett cucc!
Az oké, hogy g-s WiFi van a TV-ben, de mennyire van a routertől? Jelszint megfelelő? Nem nagyon zsúfolt a környék WiFi-vel, és esetleg más hálózatok zavarnak?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
matyi19 #12033 üzenetére
Értem! Létezik ilyen elosztó, a neve pedig switch! A baj csak annyi, hogy ez csak akkor fog működni, ha a szolgáltató ad egy időben több IP címet is, mint például a UPC is, az 50 és 120Mbps csomagok esetén! Ha esetleg neked csak egy IP cím jár, azt pedig lefoglalja a routered, akkor a gép nem fog IP-t kapni!
-
-
-
válasz
matyi19 #12023 üzenetére
Ha még nem állítottál be sok mindent, és eddig nem csináltad meg, akkor javaslom, hogy csináld meg ezt!
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Ezzel minden beállítás törlődik, visszaáll alapra, vagyis egy reset-el egyenértékű! Ha ez elmarad, és a flashben ott maradnak a más fw-k "szemetei", azok később okozhatnak kellemetlenségeket!
Nevet változtatni itt...
Basic -> Identification
WiFi jelszót...
Basic -> Network -> Wireless
-
-
-
-
-
-
-
válasz
pcsabat #12004 üzenetére
Szia!
Sajnos, mivel ez a modell TNC csatlakozóval van szerelve, így a lehetőségek elég korlátozottak! Esetleg tehetsz rá egy TNC -> SMA átalakítót, és onnantól aztán elég szélessé válik a paletta, de ez már magában is pénz, plusz még az antenna, mondjuk két darab 8dBi-s TP-LINK! A gyári Linksys antenna horribilis áron van... Persze megveheted kintről is, de ez a router szerintem nem ér meg már ilyen beruházásokat! Nem mintha bármi baj lenne vele, de sajnos eljárt felette az idő, nem bírja a gyorsabb netcsomagokat, és most rákölteni több ezer Ft-ot...?! Esetleg, ha valahonnan (mondjuk halott routerekből) tudsz szerezni olcsóért SMA pigtail-eket, és lecserélni erre a gyáriakat, akkor az megint kicsit bővíti a választási lehetőségeket!
-
-
válasz
matyi19 #11999 üzenetére
A tftp aktív a gépeden? Win7 esetén, ha jól tudom (én XP-t használok) külön aktiválni kell a tftp-t, mielőtt használni szeretnéd! Ha indítasz egy ping-et, majd ezután helyezed áram alá a routert, akkor valamikor érkezik válasz, mondjuk 1-2 percen belül?
-
Nincs mit! Itt van egy másik leírás is!
-
válasz
matyi19 #11994 üzenetére
A letöltött firmware-t másol mondjuk a C:\ meghajtóra, és nevezd el firmware.bin névre! A PC-nek állítsd be a fentebb írt fix IP értékeket...
Maszk: 255.255.255.0A router és a gép kábellel legyen összekötve! Ezután Windows parancssorba írd be a következőket...
cd c:\
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmware.binEzután pedig dugd be a routert, és várj amíg feltölti a firmware-t... Ezt ki fogja írni!
Ezután várni kell még egy kicsit, és újra fog indulni!
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11825-11825.html
A parancssorozás esetleg kiváltható ezzel a programmal...
http://users.atw.hu/intruder2k5/apps/portable_tftp_upgrade_firmware.zip
http://dotnetworkaholic.com/2008/04/28/dd-wrt-on-linksys-wrt54g-v8/
-
-
válasz
matyi19 #11990 üzenetére
Ezek szerint recovery módban van a router...
tftp -i 192.168.1.1 PUT firmwarefajlneve.bin
Ehhez persze be kell állítanod fix ip címet a gépen!
maszk: 255.255.255.0
Más egyéb nem szükséges! -
-
-
-
válasz
Lacuss20 #11972 üzenetére
Teljesen elszigetelni egymástól a klienseket sosem fog sikerülni, a pingben mindig kimutatható lesz, ha más is használja a netet! Persze egy jó QoS beállítás, priorizálás némileg elfedi ezt! Nem szeretem túlzottan a DD-WRT firmware-t, így nem is követem a változásait...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest