Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hello2186

csendes tag

Üdv mindenkinek!
    Szóval kezdjük az elején...
    Öcsém és én router segítsével csatlakozunk az internetre. Nálam van a modem, ő pedig csak fogja a "jelet" a routertől.
    Nos, 1-2 napja kezdődött,hogy azt vettem észre,hogy az internet valamiért lassabb,akadozik,és mintha pár-perces időközönként leállna,majd utána újra menne az internet.
    Végül már nem bírtam tovább,nagyon idegesített és az öcsém is ezt tapasztalta,felhívtam a jó öreg t-onlineos segítséget....ott a következő került megállapítsára: a routerem szabályszerű időközönként 5perc 5másodperc bontja a kapcsolatot,majd újracsatlakozik. A kolléga azt javasolta,hogy iktassam ki a routert a "játékból" hogy megnézzük hogy tényleg azzal van-e a hiba. Jó:router kihúz,modem egyből be a gépbe.Új kapcsolat létrehozása,a csatlakozáshoz új jelszót is kértem,és ennek segítségével fel is tudtam menni a netre...tehát egy az egybe router nélkül működött a dolog.
    Visszakötjük a routert,töröljük az ideiglenes új kapcsolatot,és mehet minden a régiben,mivel a régi beállításokat nem buzeráltuk...Router beköt,ég a modemem az első két led,meg a narancssárga Lan Link is(tehát van összeköttetés a modem és a gép között a routeren keresztül),de persze nem ment... A routeren egyébként minden kis led világít össze-vissza,ahogy szokott.
    Próbáltunk egy router újratelepítést is:előkotorva a régi Cd,bedob,majd amikor utolsó lépésként vizsgálja a telepítőszoftver a kapcsolatot,akkor nem találja,és javasolja,hogy nézzem meg a vezetékeket:S
    A modem "resetelése" egy fogpiszkáló segítségével megtörtént,router áramtalanítva volt,stb...
    Öcsém gépe látja a hálózatot,és a kapcsolat is van a modem és a gép között,tehát én a fizikai károsodás részét kizárnám.
    Mikor reseteltk a modemet,akkor a Helyi kapcsolat ikon alatt megjelent egy másik is,ami tiltva volt,ennek az engedélyezése/feloldása azonban nem sikerült...és a telefonos segítség szerint itt lehet a bibi.Már-már hálókártya újratelepítést is bevizionált nekem,de ezt valahogy nem támogattam.
    Ha nincs más akkor holnap felhívom a veretes Szuperszervíz részüket is...a helyszíni kiszállást szeretném valahogy elkerülni:3999(kiszállás)+5999(a router bütykölése)=10000
    Jah,és ha megállapítanak még grátisba valami router fizikai hibát,akkor gondolom azt is vehetek.
    Szóval örülnék minden segítségnek...mert ok,hogy van netem, de kedvenc öcsikémnek nincs.
    Ha van bármi ötlet,akkor várnám :(

Új hozzászólás Aktív témák