- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
arcoskönyv #104 üzenetére
Felraktam én is KVM alá (már itt idegesítő hogy redirectelni kellett az egeret, mind1), de annyira elavult az egész (nincs fejlesztés) hogy hagyom is.
-
BoB
veterán
válasz
arcoskönyv #102 üzenetére
Drivert elfelejtetted felrakni. Nem tudom mit használsz, de pl. virtualboxhoz a guest additions kell.
-
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Megjelent az Absolute FreeBSD harmadik kiadása, ha valakit érdekel: [link]
-
BoB
veterán
Megvan az idei kitűzött cél: FreeBSD Foundation Receives Another $500,000 USD Gift
-
BoB
veterán
Július 30.-án egy új BSD "disztribúciót" jelentettek be: NeXTBSD avagy FreeBSD X.
A nevéből sejthető, hogy a FreeBSD-n alapszik, azonban az Apple OS X operációs rendszerének nyílt forráskódú részeiből is emeltek át pár dolgot.
A honlapjuk itt található: http://nextbsd.org/, valamint ha több információra vagyunk kíváncsiak, megnézhetünk egy slideshow-t: [link], valamint egy youtube videót: [link]
-
BoB
veterán
A legújabb BSD projekt: HardenedBSD
-
BoB
veterán
Megjelent a FreeBSD 10. Újdonságok:
1. official Raspberry Pi support.
2. AWS EC2 can now use the freebsd-update utility to directly update EC2 images.
3. clang is the default compiler and gcc is no longer installed by default.
4. Unbound has been imported to the base system as the local caching DNS resolver. BIND has been removed from the base system.
5. make has been replaced with bmak.
6. pkg (apt-get like tool) is now the default package management utility. pkgng is the next generation replacement for the traditional FreeBSD package management tools, offering many features that make dealing with binary packages faster and easier. pkgng is not a replacement for port management tools like ports-mgmt/portmaster or ports-mgmt/portupgrade. These tools can be used to install third-party software from both binary packages and the Ports Collection, while pkgng installs only binary packages.
7. Major enhancements in virtualization, including the addition of bhyve, virtio, and native paravirtualized drivers providing support for FreeBSD as a guest operating system on Microsoft Hyper-V.
8. TRIM support for Solid State Drive has been added to ZFS. Spport for the high-performance LZ4 compression algorithm has been added to ZFS.
9. The supported version of the GNOME desktop environment has been updated from 2.20.1 to 2.22.
10. XFCE4 version 4.10.1.
11. Python v3.3.x and Python 2.7.6
12. Perl v5.18.x
13. PHP v5.5.x
14. MySQL server v5.6.x, Mariadb server v5.5, and Postgresql v9.3.x/v8.4.x
15. egyéb cuccok -
BoB
veterán
A PC-BSD félig átállt rolling release-re, ami nekem - mint arch használónak - jó hír hiszen számomra ez a kiadási modell tetszik a legjobban. Azt nem tudom hogy távlati terveik között szerepel-e a teljes átállás? Gondolom meglátják hogy megy ez a modell és elképzelhető hogy csak az egyiket fogják megtartani.
Illetve szintén jó hír a pkgng bevezetése. Írnak is róla a legújabb BSD magazinban.
A ZFS boot részt még nem olvastam, nem tudom az miért lesz jó
Meglátjuk mi lesz még itt, kicsit forrja még magát aztán teszek majd egy próbát vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest