- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Köszi! Ránézek a GhostBSD-re.
Igazából most nem akarlak fárasztani, csak úgy nagyon-nagy vonalakban meg tudnád-e mondani, hogy mi a különbség egy FreeBSD és egy Debian alapú Linux között?
Az az elképzelésem, hogy a pénzügyi dolgaimat egy BSD-s laptopról intézném, a rendes desktop gépemen meg marad a Debian. Információbiztonság miatt érdekel csak a BSD.
-
Vladi
nagyúr
Majd visszatérsz, ha lediplomáztál.
Itt nézz szét, ezek közül ami nem bütykölésbe torkolló linux, kb: vector, zenwalk, pclinuxos.Én most ghostbsd-t nézem. Esetleg. Mondjuk nézem a robbonuggei csatornáját, de má neki is beszólok. Mert telepít guit virtuális pc-re, arra nem kell driver, ergó arról nagyvonalúan megfeledkezik.
-
inf3rno
nagyúr
No egy pkg search qt-vel kiderült, hogy minden 5.15.0 kivéve a core, ami 5.15.2-re frissült. Azt írták kde levlistán, hogy csak részleges upgrade-et csináltam, az a kínja. Mondjuk továbbra sem értem, hogy miért így verziózzák meg hogy miért kell teljes verzió egyezés ezeknél a könyvtáraknál. Mármint akkor rakják egybe az egészet, ha ennyire függenek egymástól. Na mindegy, csináltam egy pkg update-et és egy pkg upgrade-et, írt valami olyasmi hibát a végén, hogy a Linuxos nvidia driverrel van kínja, és nem települt a friss verzió, de gondoltam nincs jelentősége, úgyis újrarakom az egészet, ha nem megy máshogy. Reboot után felállt a KDE, úgyhogy úgy néz ki minden rendben van. Én arra tippelek, hogy a Firefox függősége a Qt5 core, és amikor leszedtem az új Firefox-ot, akkor frissítette azt is, de kihagyta az összes többi Qt könyvtárat.
-
Vladi
nagyúr
Áh nem telepítem újra. Annyira nincs elcseszve, mire megcsinálok mindent, meg is tanulom az alapokat.
Fura ezt mondani, de a linuxos rutinok még naggyon élnek. Ugye a linux kernel az amdgpu drivert berántja automatice, itt meg ugye magadra vagy utalva.
Mindegy, megérdemeltem.
Megyek szépen sorba, előbb lelövöm a guit és rátérek a partíciók gatyába rázására. Egyébként van bsd-re uuid, ez megkönnyítheti a dolgomat. Túrok majd egy jó leírást és megoszotm itt.
mod: egyébként a rootot tudom mountolni, csak ugye a többi hdd-t le kell húzni, hogy meglegyen a sdb1 akármi sorrend. Jah meg kéne nézni hogy nevezi a meghajtókat a rendszer.
Volt olyan is, hogy az
rc.conf
ot elszúrtam, na attól is agyfaszt kapott. Kaptam egy ro gyökeret. natessék. Írjam át... mindegy ezt egymount -a -v
megoldotta, újracsatolta rw módon! -
Vladi
nagyúr
Akkor nem egyedül bénázok.
Ott tartok, hogy felment egy ssd-re. de telepítésnél lehúztam megszokásból, persze ha mindent visszarakok akkor nem talál gyökeret és ... levgyokszrva.
Kéne valami uuid az fstabba, tud -e ilyet?
Vagy bebénázom konzol alól, vagy linux alatt felmountolom. mountolom... hmm... egyáltalán milyen fájlrendszeren vagyok???
A másik, hogy nem indul el a gui. Vagy amd driver hiánya van, vagy a slim nem tölt be vagy nemtom. Nézni kellene xorg logot, goto 1. pont.
-
alapz@j
tag
Vagy közben találtam ezt: Unitedbsd.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest