- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZephX
senior tag
válasz
vihartigris #7390 üzenetére
Hali!
Nekem ilyen van: [link]
Nem ugyan az de az alja hasonló. Érdekes ki cucc. Nekem alapvetően bejön. Fel lehet rakni kb mindenhova, féléve van meg még bírja a strapát, bár sokat azért nem hazsnálom. Hogy meddig fogja bírni a terkergetést az jó kérdés. Stablizáláshoz jó lehet, azonban hosszú expora meg hasonlókra csak akkor ha jól be van állítva a lába és önkioldóval van elindítva az expo. Én Oly E-M-10II vel szoktam használni, jellemzően fix obejktívvel, mert azért egy nagyobb telét már neccesen bír el. Bár a tiednek jobb a gömbfeje. -
ZephX
senior tag
Hát igen. Nagyon őrlődök melyik lenne a jobb. Minőségben tuti a manfrotto. Használhatóságban meg valószínűleg az amazonos gumilábú, csak annak meg a gömbfeje nem szimpatikus. Korlátra én maximum úgy raknám, hogy folyamatosan ott a kezem mellette, hogy ha megindulna valamerre.
-
ZephX
senior tag
Ez ugye a nagyobb, kihúzható lábas? Ezzel a típussal egyetül az a bajom, hogy nem lehet felrakni, mondjuk egy hídkorlátra, vagy kerítésre, amivel ki lehetne váltani a nagy állvány magasság különbségét. (jók ezek a fotók : ) )
Viperator ennyit nem szánnék rá.
Úgy gondoltam, hogy miniállvány ezért megúszom 5000 Ft-ből. Aztán belőttem olyan kb. 13-14-ra max amit szeretnék rászánni.
-
ZephX
senior tag
válasz
peppe79 #7310 üzenetére
Ahogy olvasgattam a topikot ez elég gyakran előjön. Nem is a súllyal meg a mérettel van a baj. Hanem azzal, hogy belerakom a táskába és egyszerűen lehúzza táskát egyik oldalra. Szóval macerás. Nyilván ha valami esti longexpót szeretnék akkor arra ott a nagyobb állvány, de csak fél órás biciklizéshez jól jönne egy kicsi.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Van egy Vanguard Evo 2 204AB-m amit nagyon szeretek, csak ha néha elugrok biciklivel a közelbe akkor macerás magammal vinni. Keresek mellé egy miniállványt. Oly EM-10II-öt kéne megtartania 17 mm-vel, tehát viszonlag kis súlyt. Valami hasonlót keresek : [link]
Külföld is játszik, csak ne egy félév leegyen mire megjön. -
ZephX
senior tag
válasz
peppe79 #7144 üzenetére
Hát igazából pár napja használom, úgyhogy mértékadó tapasztalat nem gyűlt még fel vele. Viszont nekem tetszik alapvetően. Gyorsan felállítható, összecsukható, könnyű a kezelése é viszonylag kicsi is. A középoszlop része ha nem nem maxon van akkor szerintem elég stabil (mármint úgy értem, hogy be kell kattannia az oszlop átfordulását gátló bütyöknek, és onnantól stabil). Tartósságról nem tudok mit mondani még, de nem tűnik olyan gyenge konstrukciónak az a gömbrész.
-
ZephX
senior tag
Ennyire nem vagyok béna
Az volt végül a baj, hogy ahol a lábak becsukódnak a gömbfejhez van mindegyik résznél egy-egy imbusz fejes csavar. És ennél a lábnál a csavar annyira ki volt lazulva, hogy nem engedte a lábat visszacsukni. Még jó hogy nem esett ki ot menetközben a cipelésnél...De igazából mind a hármat meg kellett húzni mert lötyögtek...
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Vanguard Veo 2 204 és 235 tulajdonosokat kérdeznék elsősorban, de másoktól is szívesen fogadok tanácsot. Új Veo 2 204 állványom egyik lábával nem stimmel valami. Reggel beleraktam a hord táskájába, de most hazafele jövet fotózásból egyszerűen nem fért bele. Az egyik lába jó láthatóan kijjebb áll és nem csukódik teljesen a fejhez. Valamelyik csavarral lehet esetleg ezen állítani? Küldök hozzá képet, remélem látszik a probléma. Visszaküldeni csak nagyon indokolt esetben szeretném (mert az alza olyan rendes, hogy velem fizetteti ki a postaköltséget)
[kép] [kép] [kép] [kép]Előre is köszi.
-
ZephX
senior tag
válasz
Stauffenberg #7125 üzenetére
Hát nem tudom, mai napra írták, hogy visszajeleznek, hogy lesz-e elérhető. Úgylátom már megrendelni sem lehet. Viszont megérkezett a postára a 204 AB. Azon gondolkodom, hogy ha szerdáig nem lesz semmi a 235AB-vel kapcsoltban akkor lehet átveszem azt. Ha jól látom annyival gyengébb hogy 10 cm-vel kisebb és a fejjel sem lehet panorámaszerűen körbe fordulni anélkül, hogy ne mozogjon más irányba. De cserébe kb 20 dkg-val könnyebb. Lehet a súlyért cserébe feláldozom a fej előnyét és a +1000 Ft-t. Csak kérdés, hogy jól teszem-e.
-
ZephX
senior tag
Abból gondoltam hogy nem tudják beszerezni, hogy már nagyon kevés helyen kapható az országban. Felhívom majd őket, hogy mi a helyzet. A 235-ös mindenképpen jobb lenne, mert a 204-es így is egy 1000-sel drágábbra jönne ki pedig elvileg az a belépőbb modell.
-
ZephX
senior tag
-
ZephX
senior tag
válasz
peppe79 #7115 üzenetére
Hát alapvetően maradnék a kis súly méret kombónal. Tudom hogy fontos a stabilitás, de ha van egy nehéz állványom amit nyűg vinni kirandulashoz utazáshoz akkor az nem jó. A Hama esetében tetszik hogy a láb több szögben dönthető, de Hamákrol meg nem halottam jót.
Esetleg ez VANGUARD Espod CX 233AP?
Árban sincs nagyon elszállva. -
ZephX
senior tag
válasz
peppe79 #7113 üzenetére
Alapvetően Olympus M. Zuiko 14-42 essel és egy 50-140 essel használnám. Egyenlőre nincs tervben nagyobb súlyú és átfogású objektív. A téma táj fotózás lenne, például a live composite és hasonló módokhoz jól jönne. Meg ami szóba jöhet városi fotózás este, amikor az esti kevés fény miatt jól jön az állvány.
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Olympus om-d e-m10 mark ii-höz keresek állványt.
Hama Traveller 117 Ball, Manfrotto Compact Light. Ezt a kettőt néztem ki egyenlőre. Nagyjából 20 000 Ft alatt szeretnék maradni, és alapvetően egy könnyen hordozható állványtípust keresek. A Hama olcsóbb és a lába is többféleképpen állítható, de a Manfrotto cuccok sokkal jobb minőségűek. Valakinek van valamilyen tapasztalata bármelyikkel is?[link] Illetve még ezt találtam ami szimpatikus, de nem tudom megéri-e.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest