- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
Jó kérdés, nem tudom
Szerintem nem, de persze nem is vagyok egy heavy user, nem használom nap mint nap. Elég sok állványt megnéztem, és messze jobb ez, mint az ezüst csodák, amiket hasonló árban lehet kapni. A Manfrotto Compact-ot (MKC3-P01) néztem még összehasonlításul, de a Hama könnyebb, csak 4 tagú lábai vannak, ugyanolyan kicsire összecsukható szállításhoz, és kevesebb, mint a felébe kerül. Az én céljaimra jobb választás volt a Hama, eddig nem is bántam meg, használtam már jópárszor.
Én nem félek a Hama cuccoktól, mert vannak nagyon jó cuccai is, de mivel nem egy specializálódott gyártó, ezért nem kell a nagynevűekhez mérni, de azért nem csak gagyi cuccai vannak. Ami olcsó - ott persze csodák nincsenek, nem kell azt megvenni.
Ha pesti vagy akkor tudunk esetleg találkozni, kipróbálhatod.
-
ZooLee
senior tag
MILC alá nekem Hama Traveller Mini Pro van, itt írtam róla. Ha csak egy, vagy két tagot húzol ki, akkor nagyon stabil, nagyon könnyű, és van megfordítható középoszlopa, vagyis kellően alacsonyra lehet engedni a gépet. kb. annyiba került, mint a linkelt miniállvány, de ez egy (MILC-hez) teljesértékű állvány.
-
ZooLee
senior tag
válasz
chinaminman #4104 üzenetére
Most mér' viszed szegény srácot rossz irányba, szerintem ilyen állványra gondolt, és ez még bővenbele is fér az árba!
@seanvaneiden: chinaminman arra célzott finoman
hogy sokat segítenél, ha néhány paramétert az áron kívül megadnál, pl. milyen felszerelésed van, és mennyit/hogyan vinnéd az állványt.
-
ZooLee
senior tag
válasz
AndrewTdi #4053 üzenetére
Csak akkor más kategóriában kell gondolkodjak.
Nem feltétlenül kell nagyon más kategóriában (én a 60-70-et kicsit túlzásnak érzem első blikkre) gondolkodni, de a 20e pont az az összeg, amiért még nem kapsz igazán jó állványt, de már drága ahhoz, hogy kidobj ennyit. Én anno 40-45 körül vettem a Slik állványomat, az már elég jó volt. (Bár, most ahogy nézem, már 70e a Pro 700DX, úgyhogy lehet, hogy tényleg ennyit változtak az árak) Szerintem tényleg próbáld meg boltban megnézni, ha megteheted, hogy Te is lásd, érzed, hogy miről írnak itt. És lehet, hogy úgy döntesz, hogy még hozzádobsz/gyűjtesz egy kicsit (a használt állvány vásárlást sem kell elvetni)
-
ZooLee
senior tag
válasz
AndrewTdi #4051 üzenetére
Köszönöm a választ. Ennyiben nem gondolkodtam, de ha muszály...
Nem muszáj, de így megúszhatod azt a kört, amit már sok hobbyfotós megjárt, hogy megveszi az olcsó állványt, majd saját bőrén tapasztalja meg, amit leírnak "riogatásul", vagy hamar "kinőtte" az olcsóbb eszközt, és aztán megveszi a "drágát", illetve a jót.
Nem értek feltétlenül egyet az olyan kategorikus kijelenésekkel, hogy X vagy Y márkát ne, mert nem kizárt, hogy a Te céljaidnak a Te kategóriádban jelenleg megfelel egy olcsóbb eszköz is, de azért érdemes a leírt tapasztalatokat figyelembe venni.
De ha nem hiszed el (mert nem kell feltétlenül elhinni mindent amit egy fórumban írnak) akkor próbáld meg, hogy beviszed a gépet egy Mediamarkt-ba (ha bemutatod befelé a biztonsági őrnek és megmondod, hogy állványt nézel hozzá, akkor rendszerint beengednek) és próbáld rá az ott lévő állványokra, és látni fogod, hogy mennyire leng be vagy nyaklik. Utána pedig egy fotósboltban is tedd meg ezt a kört. Nem kell vásárolni sehol, de saját tapasztalatot gyűjthetsz. Vagy elfogadod azt, amit a fórumokon összehordanak
-
ZooLee
senior tag
válasz
Milán13 #4009 üzenetére
Szia,
Én is most vettem MILC-hez állványt, és egy kompromisszumos megoldást választottam, egy Hama Traveller mini Pro állványt vettem végül. Elsődleges szempont a méret és a súly volt, hiszen azért váltottam MILC-re, hogy ne kelljen a nehéz SLR felszerelést hurcolni. Az állvány csak 750g, és összecsukva nincs 40cm.
Az állvány elméletileg 4kg-ot bír, de semmiképpen nem tennék rá egy ilyen nehéz készüléket, még 2 kilót se. Lehet, hogy megtartaná, de egyértelműen nem arra lett kitalálva. Az állvány sima felületen (kőpadló, parketta) nem annyira stabil, de ha kicsit is érdes a felület, akkor már teljesen stabilan áll. A gömbfej egyszerű (nem cseretalpas!), de rendben megtartja a gépet a nagytelével együtt is (NEX-3N+SEL55210) A középoszlop átfordítható, ill. az alján is van állványmenet.
Ráadásul az ára is nagyon kedvező, mert 7e forint körül kapható. Nekem eddig nagyon jól bevált, de fontos hangsúlyozni, hogy csak MILC-hez!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest