- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
virtual
tag
Természetesen a Soundstorm az NF7-s-en alaplapi integrált hangkártya, ezt írtam is. Ez azoknak jöhet jól akik éppen gépet is akarnak fejleszteni, lásd pl. a topicindító hozzászólás.
Amúgy elvileg a Soundstormot ha jól emlékszem kiadták külön PCI kártyán is, csak gondolom itthon nem lehet kapni.
Bővebben: link
Bővebben: link -
virtual
tag
Egyébként csak azért húztam le, mert aki már pl. rendelkezik gitárral (ez volt a kiindulás) és esetleg játszani is tud rajta, nem feltétlenül ilyesmikkel akar játszani. Az EJay és az ilyen MusicmakerMagicUltraBrutalPlus prgogramok arra különben tényleg nagyon jók amire tervezték: pár perc alatt ki lehet belőlük csikarni valamit különösebb tudás nélkül, és jó szorakozást és esetleg valami sikerélményt is nyújtanak viszonylag olcsó áron. Viszont ha valaki komolyabban gondolja az egészet, természetesen nem javasolt a használatuk.
A jogtiszta progikról meg annyit, hogy az EMU-hoz adnak Cubase-t is (bár nem SX :/). Audigy2-höz max valami PowerDVD-t, esetleg csak egy driverCD-t+zacsit
Audigy2-re meg feltehető a ZS drivere, bár sokat az sem jelent, max annyit, hogy aki ZS-t vesz, zs-t bukik -
virtual
tag
Ha elolvasnátok amit korábban beírtam, látható hogy ASIO-s kártya elég olcsón szerezhető, a minőség és a tudás nem mindegy, hogy mit kapsz a kártyával.
SB Live + KX-> nagy alapzaj, csak 48kHz-en működik az ASIO, egyébként mindent meg lehet vele csinálni.
SB Audigy2 -> jobb minőségű felvétel és lejátszás, viszont szintén csak 48 kHz-en működik az ASIO.... Mondom, ez szivás.... És a jobb minőség a Live-nál jelent jobb minőséget...SOUNDSTORM integrált alaplapi hangkártya: live és audigy2 között van véleményem szerint minőségileg, VISZONT!!! tud 44,1 kHz-en ASIO-t kezelni. Szóval szerintem ez a legjobb ár/érték arányú ebben a kategóriában.
EMU 1212m és EMU 1820m -> ezek a tényleg zenére való, az árukhoz képest nagyon jó minőségű kártyák.
Persze van még terratec meg pár egyéb kártya, de szerintem vagy a Soundstorm vagy az EMU. Kettő között tapasztalatból mondom hogy nem érdemes szívni.
Ja, EMU-ról annyit, hogy az persze játékhoz meg 5.1 DVD-hez nem valami jó. Az zenére lett kitalálva.
Trackerekkel meg az a helyzet hogy régen jó volt, most viszont mindenképpen a Fruity-t javasolnám ha valaki zenélni akar tracker szinten. Én is IT-ztem meg FT2-ztem régen, de az ma már nem túl indokolt. Az E-Jay meg hasonlók meg csak erős idegzetűeknek, illetve 12 éves korig ajánlott. -
virtual
tag
Am úgy gépcsere is érdemes, és a hangkártya sem mind1 hogy mit vesz. Lehet szenvedni sima 2000 Ft-os kártyával, de hamar megőszül. Cubase alatt ASIO2 kompatibilis hangkártya kell. Erre 4 megoldást van kb.:
1. Valami használt kártya (M-Audio pl.) vétele, ha esetleg talál. 40.000.-
2. Új kártya vétele: E-MU kártyák
1212m ha nem kell sok sáv, mikrofonelőerősítő meg fülhallgatókimenet
1818m ha mégiscsak kellenek.
3. Audigy 2 vétele -> már itt írom hogy ez zenére hatalmas szívás!!!
4. Meglepi és óccsó, de mikor kipróbáltam működött és az állam is leesett:
Abit NF-7s alaplapi Soundstorm kártya
Szóval, használtat szerintem nem érdemes, mivel valami használt komolyabb kártya árából már meg lehet venni az EMU 1212m-et.
Új: EMU kártyák nagyon jók, zenére legjobb most a 1818m-es. Külső dockos többsávos felvétel, minden ami kell... Amúgy én is EMU kártya mellett döntöttem.
Audigy: jó dvd-re, játékre, akármire, viszont zenére szívás. Kezdjük ott, hogy az ASIO nem megy 44,1 kHz alatt, ami a lényeg lenne. Emiatt minden mintát vagy konvertálni kell amit használsz, vagy más hangja lesz, később a szerkesztett anyagot máshova behozva gondjaid lehetnek... Amúgy van egy Audigy2-őm elfekvőben, zenélésre nem jó, fiókban pihen. Ha kell akár el is adom. COD-hoz DVD-hez mindenhez jó, zenéléshez csak erős idegzetűeknek.
Abit NF7-s alaplapi Soundstorm: szóval poénból kipróbáltam, és működött 44,1-en az ASIO. Nem egy csúcsminőség felvételre sem meg semmire, de használható, és ha házi zenélés a cél és nincsenek hatalmas elváárásaid illetve teli pénztárcád, ez jó lehet. Ha valaki gépfejlesztés előtt áll, annak külön jól jöhet ez. Egy új AMD konfig NF7-s alaplappal, 512 Mb (de jó lenne az 1 GB) memóriával és kész a zenecucc. -
virtual
tag
Mielőtt valami programot elkezd használni érdemes elgondolkodnia azon hogy milyen eszközökkel rendelkezik és milyen zenét akar csinálni.
Ha komolyabban gondolja és gitár + élő hagszer felvétellel akar dolgozni midivel meg akármivel, akkor a Cubase SX 2-őt kéne megszereznie és megtanulnia használni.
Ha hangmintákból akar zenét összepakolni egy egyszerű timeline mentén (mint valami tracker), akkor a Fruity Loops-ot célszerű használni hozzá.
Ha meg szintetizátoros hangkicsavargatás a cél (amit én a gitár alapján kétlek) akkor Reason.
Gitárhoz én minenképpen a Cubase-t ajánlanám, így még multieffekt sem kell feltétlenül ha az ember jó effekteket használ programon belül. A Fruity Loops meg behívható a Cubase egy sávjára, ha mindenképp kell valami trackerszerű is az adott dalhoz.
Szóval szerintem ezeket kéne beszerezni:
Cubase SX2
Fruity Loops 4
És pár effekt sem árt Cubase alá, pl:
TC Native Bundle
IK Multimedia Amplitube
na ezt lehetne folytatni így tovább....
A soundforge meg hasonló programok meg nagyon jó kis dolgok, de nem zeneszerkesztésre hanem hang editálásra. A kettő nem ugyanaz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest