Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEIL
addikt
Ne felejtsük el az nVidia driverből már akár GTX 750-nel is bekapcsolható "nis-t"....ami GTX kártyákra optimalizált "DLSS" -ként funkcionál.
(Mivel a DLSS ugye RTX feature)
Érdemes róla tesztet nézni....hogy pl GTX1080ti nis 1080p, de 1440p-nek felel meg a látvány....köröket ráver a natív 1440p-ben tekerő 6600-ra..pedig szinte ugyanaz a kép van előttünk...de nem mindegy hogy 90 vagy 50 fps-sel pl...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekesség: (próbáltam)
Egy RTX kártyán driverből kapcsolt nis és még erre játékon belül rátolt a "DLSS balanced" pl, "FullHD"-ben is majdnem duplázza az fps-t
de a nis és DLSS nélküli natív 1080p ugyanúgy csutkázott grafikán már 50 cm-től nem látható eltérés....nagyon kell figyelni a távoli objektumokat hogy lássak egy pici eltérést...de cserébe az fps jobban kilő mintha natív 720p-ben futtatnám. 
A jövőt én az ilyen feature-ökben és a dinamikus skálázásban látom.....
lásd "nextgen konzolok"
Jelenleg van olyan AMD skálázás (muszáj volt valamit próbálkozni válaszként), ami nVidia kártyán jobban is fut mint a sajátjukon...van még mit reszelni nekik driver téren is.....Raytracing-et már nem is említem....

-
-
jokeph
nagyúr
válasz
bobalazs
üzenetére
Az lehet, de az árazása akkor is túlzó a 1080Ti-nek (meg az összes GTX-nek is).
Amúgy meg csoki mindegy, hogy ha a 1080Ti tud minimumban 1080p-ben 80-at, a 6600 meg 60-at, az lófütty, 1440p-ben meg ha 60 alatt hoz, akkor mindegy is hogy 55 vagy 45 FPS-es van min.-ben.
Kompromisszumos beállítással (ami sok esetben nem megy a látványvilág rovására igazán) hozható a 6600-al is a szükséges 60 és feletti min. FPS.
Ugynanannyiért én sem venném meg egyik GTX-et sem az árazása és rég lejárt gar. miatt, a reális áruk min. a fele lenne a mostaninak.
De amíg a népek ennyit locsolnak 0 garos VGA-ra, addig ez nem fog változni.

Inkább dobok a 150k mellé még 50k-t és 6600XT ami semmiben nem marad el, és csak jobb lesz meg persze vadi új.
-
palfitom
félisten
válasz
Zοltta
üzenetére
A 1080Ti nagyon jó kártya, én is szerettem az enyémet, de eljárt felette az idő, nem ér meg sokévesen, használtan, gari nélkül 150k környékét (amennyiért hirdetik)!
RX 6600 már közel hasonló szintet hoz (vadi újan, boltból 160k alatt már kapható), a 6600XT pedig már legalább olyan, de inkább erősebb (vadi újan, boltból 190k alatt már kapható), a 6650XT még erősebb (vadi újan, boltból 200k alatt már kapható).
Szerintem nem kérdés, hogy nem 1080Ti-t kell venni. -
-
-
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
benvolio
üzenetére
Igen, én úgy gondolom, észszerű beállítások mellett FHD mellett a vram nem lesz korlátozó tényező attól, hogy csak 4GB van rajta. Maga a GPU, a memória gyorsabb (GDDR6), modernebb, és átlagban több az fps is, meg ugye driver szinten is inkább támogatott. Nagyon jó kis kártya az 1060, van játék ahol valamivel előrébb is van, de átlagot tekintve győz az 1650 super.
-
-
Zοltta
senior tag
Srácok a 1080 ti melyik mostani kártya szintjén van
? Ezt néztem ki. [link]
-
Emunem
őstag
Sziasztok,
Ehhez az alaplaphoz (Asrock B85 Pro4 ATX ) ezek mellé a RAM-ok mellé (16 GB (2x8) HyperX Fury Black DDR3 1866 cl10) be lehet tenni ezeket a RAM-okat? ( corsair cml8gx3m2a1600c9)
Igen, tudom hogy az órajele kevesebb, de ingyen lónak ... Kaptam ismerőstől.
Előre is köszönöm.
-
xigris
őstag
Sziasztok most egy rx570 4gb van a gépben ez cserélném egy rtx 2060 6gb ra. A cpu egy 2600x kérdés ki hajtja rendesen? Köszönöm
-
Zοltta
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
~25-30k-val több, mint egy hónapja,
Hát ez valami fenomenális hír
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Melyik VGA-t tartanátok meg a kettő közül: MSI Gaming: [1060 6G] vagy [1650 Super 4G] ?
Üdv! -
Csupingo
veterán
Ha picit hosszabb távra tervezel a vga-val, akkor igen, lehet kicsit erősebbet is választani. Fhd felbontásra az a proci mellé max. ezek: rx 460, gtx 950, gtx 1050. Kisebb felbontáson ilyen erejű kártyákkal is már inkább a cpu lenne kevés.
Esetleg teljesen új gép esetén egy ryzen 5600g proci se lenne olyan rossz választás. Jelen pillanatban 75 körül kapni és abban már olyan igp van, ami annyit tud, mint kb. a gtx 750. Egy ideig azzal is lehetne játszogatni és jó alap lenne később akár egy jóval erősebb videókártyához is. Hozzá egy régebbi b450, vagy x470 alaplap, azok se olyan drágák.
-
MasterMark
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Köszi. Pontos konfig van az adatlapomon, de a monitor freesync-es 48-165 Hz között.
Egyébként valami olyasmi a terv, hogy cserélni fogom a procit is, csak eddig nem találtam nekem tetsző alaplapot egyik platformon sem.
jokeph: Köszi. Valorant sok FPS-t akarok.
Most ilyen 80-180 között ingázik, de proci használat ilyen 40-50%, a VGA meg majdnem 100% full minimumon. -
jokeph
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Tudom, de 1080p-n is kell legyen előnye, különben nem volna érdemi a sztory.
1440p-ben sokkal szignifikánsabb a 1070 ti előnye, az erőviszonyokat meg (szerintem) jó érzékkel arányba állítottad.
Ezért írtam, hogy rá kell keresni a kolegának a játékaira és azokkal megnézni hogy mit virít az Ő elvárásainak függvényében.
-
T0mBd1gg3R
veterán
-
Lorden
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Újabb a 2060 és 110 alatt vannak aprón
-
T0mBd1gg3R
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Pont határeset. 1440p nagyon sok, ha GPU-val ki kell hajtani. De 60fps-re még elég lehet a 4770 egy ideig, ha most nem akarsz vagy nem tudsz újítani. Azt még bírná egy 1070Ti. Kb annyit tud a 1070Ti 1440p-ben, mint egy RX580 1080p-ben.
Az sem mindegy milyen játékokkal szeretnél játszani, van-e freesync a monitorodon, hány hertzes.
A procicsere persze kb gépcserét jelentene, de ha komolyan akarsz játszani, és nem 60FPS-sel akkor kell a 6 mag.
Ha el akarsz néha lenni pár órát, nem valami masszív multiplayerrel és megfelel a 60fps, akkor egy ideig még jó a 4770, és ezt ki is elégíti a 1070Ti 1440p-n.
Az simán járható hogy most vga csere, aztán ha kevésnek érzed, igényed és fedezeted lesz rá, cseréled a gép többi részét.
Volt 4770-em, egy rövid ideig még 3070 is ment vele, meglepően jól. Aztán mikor cseréltem a gép többi részét előjöttek a rejtett tartalékok, de az a kártya legalább annyival gyorsabb a 1070Ti-nél, mint a 1070Ti az RX580-nál. -
jokeph
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Kiindulásnak megteszi EZ is, itt R5 2600 a CPU, azért picivel erősebb a 4770-nél IPC-ben, multiban bőven jobb.
Játék és igény függvényében célszerű lehet a teljes platformcseréje.
Nézz utána, amikkel játszol, milyen eredményeket lehet találni a neten, rengeteg teszt van fent sok-sok konfigurációban.
-
KAMELOT
titán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Atom nem lesz. A legfontosabb az ellopott 2 milliárd €, amit most a MO népén akar behajtani. Ott van még a faxa propaganda a tv-n keresztül. MO előre megy a szakadékba.
Majd lehet lángost enni balatonon 1500-2000Ft-ért.
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Inkább procit csere kéne, ha mai játékokkal játszol.
-
mortis.papp
csendes tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani (lehetőleg több) videokártya típust, amivel a jelenlegi FPS -ek elmennek 1080p felbontásban és stabil 60 fps -sel?
Használt kártyában gondolkodom, a jelenlegi tápnak és procinak ezt a kategóriat ki kell tudnia hajtani.
Köszönöm!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Ha őszig Vladimir ledobja az atomot, akkor úgyis minden mindegy, ebből a szempontból érdemes várni."
Ha addig még játszani is szeretne, akkor most kell VGA-t venni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Üdv !
Teljesítmény tekintetében megéri.
Nálam anno RX 480-at váltott GTX 1070.
-
MasterMark
titán
Üdv,
RX 580 4GB-ot megérné lecserélni egy GTX 1070 Ti-ra? Használtan ilyen 100k körül láttam ezeket.
i7-4770, 1440p.

-
válasz
Zοltta
üzenetére
Össze-vissza ugrál az ár. Most lent van a kripto, de ultrafos a forint. Ha őszig Vladimir ledobja az atomot, akkor úgyis minden mindegy, ebből a szempontból érdemes várni. A Ft pedig nem biztos, hogy mostanság hamar feljavul, köszönhetően a friss "gazdasági" intézkedéseknek és a háborúnak. A 6600-as széria most pl. ~25-30k-val több, mint egy hónapja, mikor vettem. Ki tudja az egészet megmondani...
-
zorg
csendes tag
Sziasztok,
olyan kérdéssel fordoluk hozzátok, hogy van egy régi de számomra eddig elegendő konfigom: i5-2500, nvidia gt 440, 16gb ramviszont elkezdtem játszani guildwars 2-vel, annyira nem félelmetes a gép igénye, viszont zavar, hogy full hdban nem tudok teljes részletességben játszani, elég sok kikapcsolt és vissza vett dolog kell ahhoz hogy normál fpsel tudjon futni a dolog.
Azon gondolkodom, hogy egy használt radeon rx 460at vennék amivel feljebb menne talán az fps, viszont azt látom, hogy a cpu is pörög szépen, ezért nem vagyok benne biztos, hogy csak a videókártya upgrade elég lenne. Legújabb generációs gépet nem tudok venni, de régebbibe akár még bele is fektetnék.
Szerintetek elég lenne valami ilyen videó karit venni vagy érdemes lenne upgradelnem a teljes gépet is?
Egyébként a játék gépigénye elvileg: NVIDIA® GeForce® 8800GTS ATI Radeon HD 2900 XT
Köszönöm a helpet.

-
Ezek közül melyik NEM ajánlott? Az itteni statisztikák szerint.
Egyetlen youtube videóra alapozni nem szeretnék. -
Nefri
csendes tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Hello!
2 monitorom van, Asus VG248 és Samsung SyncMaster, mindkettő 1920*1080-as, 60Hz-en (Lehet menne több is mint 60-an, ezt a VGA korlátozhatja vagy csak a moniroton és a kábelen múlik?).
Alaplap: Z370-A PRO (MY-7B48)
Proci: i7-8700K 3.70Ghz
VGA: AMD Radeon HD 7900 Series (Már 2019-ben cseréltem volna csak beütöttek a bányászok és a járvány)
Memoria: 32GBKöszönöm, mindenkinek az infókat!
-
-
Nefri
csendes tag
Sziasztok!
Alapvetően le vagyok maradva az infókkal, de nem rég olvastam, hogy a bányászok már nem annyira zavarnak be az árakba, mint korábban azért szeretnék érdeklődni, hogy mi a valós helyzet.
1. Már nagyon régóta szeretnék kártyát venni, tehát egy további félév várakozás már belefér. A következő fél évben lesz olyasmi, amire érdemes várni? (Új kártya, várható árfolyam esés, stb)
2. Mennyire ingadoznak az árak? Ha pl 3 hónapon át figyelem vminek az árfolyamát vagy ha most azonnal veszem meg, kb mennyit lehet sporolni? (Ha semmi meglepetés nem boritja a piacot)
3. 100-300K közötti kategóriában játékra melyek a kiemelten jó ár/érték aránnyal rendelkező kártyák?
4. Amikor nem itt érdeklődöm infókért, hanem magamnak veszek vmit általában az ilyen branchmark-os összehasonlitásokat szoktam nézni, de valójában foggalmam sincs, hogy ezek mennyire megbizhatóak + gyakran az árukeresőn nem is találom meg amiket igazán jó vételnek vannak feltüntetve. Mennyire érdemes ezekre hagyatkozni és pl van, amikor érdemes akár külföldről berendelni vmit?
5. Érdemes lehet venni egy drágább kártyát és hosszan használni (5-6 évig) vagy inkább a 2-3 évente való vásárlással érdemes ugyanabból a költségvetésből gazdálkodni?Tudom, hogy bizonyos válaszok millió dologtól függenek, azért bőven elég ha a főbb alapigazságokat / tapasztalataitokat osztjátok meg. Hálásan köszönöm az okositást!
-
kolopele
nagyúr
[link]
Ez alapján elég egyértelmű szerintem. A manuális venti profilt meg úgy kell, hogy rányomsz az afterburnerben a fan speed melletti kis halálfej szerű ikonra (user define), majd beállítasz egy neked megfelelőt, majd alkalmaz és oké. Onnantól kezdve erre a kis ikonra kell lényegében egyszer rányomni ha játszani akarsz, majd ha befejezted, megint rányomsz egyet, és visszaáll a gyárira, és onnantól fél passzív lesz. Játékok esetében érdemes úgy beállítani, hogy folyamatosan forogjanak:
-
GEIL
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Sziasztok !
Elférhet a fórumtémába, hogy pár képpel, kis videóval esetleg megmutatnátok vagy picit beszélnénk arról hogy s mint lehet "alulfeszelni" és ventiprofilt beállítani egy videokártyán ?
Amik neten(youtube) találhatók, azok vagy angol vagy valami keleti nyelven vannak és pont a lényeget nem mutatják.....
-
-
viktorgtr
csendes tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
A 280.000 az inkább 245-250K! Én tulajdonképp ma meghoztam a döntést és meg is vettem a QICK-et 250K-ért! Pár hónapja figyelem az árakat és én nem mertem tovább várni eddig szépet esett de én ugy érzem hogy nem fog jelentősen csökkenni már, az elmúlt hetekben is kb stagnált már! További szép napot
-
Dvix
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
Hát igen....Előtte volt egy RX 580 asaom es az eddigi legjobb kártyámnak tartom. Jó lenne a Metro Exodust full RT ban tolni de nem kaphatunk meg mindent amit akarunk
Dehogyis! Soha nem csinálnák ilyet, hogy 2 játékért veszek kártyát!
Csak eljátszottam a gondolattal -
kolopele
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
Jó lesz az, de javaslom a ventik manuális beállítását, bár ezt mindegyik kártya esetében szoktam ajánlani. Érdemes a gyári mellé egy olyan profilt is létrehozni, amelyik nem állítja le terhelésnél a ventiket, két katt játék előtt és kész. Aztán még a hab a tortán némi kis undervolt, ami szintén megéri nagyon.
-
tranceplanet
addikt
Mi is nézegetjük ez a két kártyát:
XFX Speedster QICK 319 Radeon RX 6700 XT Black - 280.000,-Ft
XFX Speedster SWFT 309 Radeon RX 6700 XT - 235.000,-Ft
Én magamnak szerintem az SWFT megfelelne, a QICK nem érné meg a felárat.
A gamer srác viszont hajlik a 3060Ti felé, szerintem Gaming X változatot veszi meg.
Köszönöm mindenkinek az okosságokat!
-
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Sokszor gondoltam már arra, hogy leteszem a 4k őrületemet, és akkor 1440p - nél nem is kellene cserélnem évekig a 3080 Ti - t. A játékok minősége amúgy sem követi ezeket a kártyákat, de a procikat sem. Itt az új Sniper Elite 5 is, a srácaim gépein lazán megy ultrán 70-80 fps körül high - on FHD - n, 4K - n meg a 3080 Ti szintén hozza ezt, jól kell megírni egy játékot, optimalizálni, és ennyi.
-
kolopele
nagyúr
-
hahakocka
őstag
válasz
kolopele
üzenetére
De miért jobb a G sync? Én azt hallottam mindig hogy Freesync ugyanazt tudja csak olcsóbbak a monitorok. Akkor ezek szerint mégse? Igen mondják hogy jók lesznek az új szériák egy baj van, hogy Paks 3 kell hozzá majd..... Szóval nálam max 4060-3070 -7600-7700 kb. Nem fogok Paksot létesíteni ha milliomos lennék se

-
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Megszoktam egyrészt a zöld oldalt, meg sokáig jobbak is voltak minden téren, plusz én továbbra is vallom, hogy nvidia g-sync, amd freesync. Lehet ezzel vitatkozni, de volt már nálam amd kari, és a g-synces monitoromnál voltak olykor érdekes dolgok. Nem foglalkoztat maga az RT egyébként, legyen megbízható, erős, ez a lényeg, hozza a 60-80 fps - t 4k - n. Várom egyébként az új szériát.
-
hahakocka
őstag
Gondolom az Nvidiára fejlesztett Metro Exodusnak az Enhanced Edition változatára gondolsz? Az persze hogy NV n megy jobban hisz külön arra lett tervezve s fejlesztve RT re. Ellenpontként ott az AMD re az Assassin's Creed Valhalla ahol sokszkor van bezony 30-35 fps difi.
De ha valaki csak 1-1 gamere vesz vga-t szerintem az a legnagyobb hiba.Kolopele : 4K ra akkor már 6900 xt olcsóbb és 16gb vram s picivel jobb is 3080 TI nél. Persze ha ott is az RT a lényeg arra a 4-5 értelmes RT s gamere akkor Nv. Ha az ár érték s raszter erő, s fogyasztás akkor AMD:.
Azért egyre többen 1440p-n tolják s ott bezony már elmegy a 8 gb vram az új gameknél. De miért nem fogsz sose AMD t v enni? Márkahűség vagy beidegződés? Én nekem volt kétszer NV kártyám és 4 szer AMD m.
Egyikkel se volt amúgy nagy baj, egyszer volt ezzel az 5700 al, de azi s a Win 10 update sara volt összeakadt a AMD driverrel újra kellett rakni a win 10 et azóta jó. 40e ft al olcsóbb ez a kari olcsóbb mint a 2060 super ami egál s azóta már 2070 erőt hoz teszteken.Szerintem aki RT re megy várja meg az új NV és AMD karikat mert elvileg 2-3 szor jobbak lesznek e téren.
-
kolopele
nagyúr
válasz
hahakocka
üzenetére
Nem mindenki akar AMD - t, még ha már jók is elvileg, én sem szánom rá magam soha szerintem. A 8GB VRAM meg bőven elég FHD mellett főleg, a 3060 Ti meg egy FHD kártya eleve, és még az is maradhat pár évig. A 3080 Ti esetében jó a 12GB, de ott is csak a 4k végett. A FHD teszi ki a felbontások 80-90% - át (lásd steam statisztika), és oda okos beállításokkal még a 4-6GB VRAM is elég lehet.
-
Dvix
senior tag
válasz
hahakocka
üzenetére
én is a XFX 6700XT QICK-el szemezek
Őszintén szólva szeretném ha a kedvenc Metro szériám nem lenne tele grafikai glitch el mert AMD kártyát használok, de hát nem lehet mindent a miénk amit szeretnénk ugye((A Ray tracingről meg ne is beszéljünk)?
az RTX 3060Ti gondolatát még nem engedtem el ezért. De az a gáz hogy a legolcsóbbak az MSI, meg Zotac meg Gigabyte kártyái...nem tudom de nekem nem sikítanak minőséget ...30k val több egy ASUS, ez így nekem nem éri meg. 
Az Nvidiának meg ott van a DLSS....nem tudom.... nehéz döntés...1440p ben tolom -
hahakocka
őstag
Lehet elírás már sokszor volt ilyen hogy XT nem XT

3060Ti helyett ha ugyananyiért van a nála 10-15% al jobb 6700 xt amin +4 gb vram is van ingyért (Sok game megeszi már most a 8 gb vramot 1440p ultran is!) , szerintem jobban megéri főleg hogy 4-5 jó s értelmes minőségű RT s game ha van eddig. Az új generációs vga-k ősszel meg állítólag NV nél 2 szer jobbak lesznek e téren AMD re 2.5-3 szoros RT szorzót is mondtak az RX 6000 esekhez mérten. -
berzebub
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Max igen, cyberpunk, days gone, god of war. 0 oc. A beállítások csutkán amit bír a vas, dlss teljesítményre rakva, 4k-ban. Tv-n játszom, szóval a 60 fps kell csak. Olcsó kínai okos konnektor, de a 3070ti-t mértem rendes fali merővel is ,5-10W között volt a különbség általában.
-
kolopele
nagyúr
válasz
PrometheusX
üzenetére
Simán elbírja a mostani 550W - os tápod a 3070 Ti - t is akár. Játék esetén a teljes fogyasztásod max. 450W környékén lesz.
-
koko52
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
Gainward GeForce RTX 3060Ti Ghost 8GB az elég jó.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz
viktorgtr
üzenetére
Az XFX QICK,MERC sorozata nagyon jó, Az XX50 XT sorozatról meg annyit, hogy annyival nem jobb, amennyivel drágábban lehet venni.
#164215 kolopele
+1, nem véletlen olcsóbbak jóval a felsorolt kártyák a normális modellekhez képest. Zotac AMP sorozat talán még a jók közé sorolható, de az is gyengébb a Gaming X-nél. -
kolopele
nagyúr
válasz
tranceplanet
üzenetére
Őszintén szólva ezekből egyiket sem szívesen venném. Valahogy próbálj azokból keresni amiket javasoltam. Az MSI Gaming X talán az egyetlen, ahol a két ventis változat is elég.
-
-
berzebub
aktív tag
válasz
PrometheusX
üzenetére
Nekem is 550-es FX van, 5600x és 3070 Aorus Master max 400W falból, 3070ti Gaming x trio-val 430W, bőven bírja
-
viktorgtr
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek egy kicsit a döntés meghozatalában!
Mostanra már több hónapja figyelem napi szinten a VGA árakat amik egyre kecsegtetőbbek!
AMD vonalon szertnék vásárolni ha már a konfigom is az.
Kiszemeltek között az XFX 6700xt és a 6600xt volt mind addig mig ki nem jött most az újabb széria( xx50 XT) és ez el is bizonytalanított kicsit hogy nem éri e meg jobban?!?!
A kérdés a márka körül is megvan, hogy megbízható, jó e? Külalakra nekem az egyszerűsége miatt nagyon szimpatikus az XFX és pont a kinézet miatt a konkurens márkák meg nemtudom hogy csak eladni akarják a csicsás színvilággal, formákkal! Nem igazán találok az XFX-ről véleményeket!
Hogy kérdés is legyen, kinek mi a tapasztalata az XFX háza táján illetve egyéb márkákkal kapcsolatban? (vegyük alapul a 6700XT 6750XT nagyságrendet)
Válaszaitokat előre is köszönöm! További szép napot! GG!! -
GEIL
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
MSI-n belül a Gaming X jobb mint a Ventus

-
Allihoppa
aktív tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Az MSI Gaming X ég és föld a Ventushoz képest, sokkal masszívabb a Gaming X.

-
PrometheusX
aktív tag
válasz
Allihoppa
üzenetére
Ezt észben fogom tartani.Én is gondolkodom hogy esetleg egy 3070 / 3070 Ti-t később vegyek, de úgy érzem hogy a Seasonic Focus GX 550 Gold tápom azt már nem bírná el - kellene legalább egy Seasonic Focus GX 650 Gold, vagy ha jövőbiztosra akarom akkor Seasonic Focus GX 750 Gold hogy rendben legyen a kártya.
Majd rákérdezek a Milyen tápot vegyek topikban, úgysem most fog megtörténni a dolog.
-
GEIL
addikt
válasz
tranceplanet
üzenetére
MSI ventus-t választanám

1 ventis "minit" semmiképpen.

3060-am van Gainward-ban....így 2 hét után csak jó tapasztalataim vannak vele...teszi a dolgát és még csendes is....

Azért a 3060ti-nál már érdemes lehet esetleg 3 ventis változatot nézni.

-
Allihoppa
aktív tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Illetve nem érdemes kicentizni a táp méretet, mert ugyanúgy melegszik mint a többi alkatrész, tehát inkább néznék 550-600W-os tápot a kolléga helyében.
PrometheusXAz a baj ezekkel a PSU calculatorokkal, hogy általában TDP-ből számol, illetve egy rakat más fogyasztót is csak hozzávetőlegesen becsül meg. A TDP-nél lehetnek jóval nagyobb teljesítmény peakek, még ha rövid időre is.
#164204 tranceplanet
Ez sajnos mind bóvli kategória a 2 ventis 3060Ti-okból. Ha megengedheted magadnak, akkor minimum egy MSI Gaming X-et nézz. Sima 3060-ból sem használnám ezeknek a nagy részét. -
tranceplanet
addikt
válasz
kolopele
üzenetére
Nagyon hasznos! Ezen fapadosabb változatok közül melyik vállalható?
Gainward GeForce RTX 3060Ti Ghost 8GB LHR
INNO3D GeForce RTX 3060 Ti Twin X2 LHR - 8GB
ASUS Dual GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini OC LHR
MSI GeForce RTX 3060 Ti VENTUS 2X 8G OCV1 LHR
Palit GeForce RTX 3060Ti Dual 8GB GDDR6 LHR
GigaByte GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC REV. 2.0 -
-
PrometheusX
aktív tag
Én amit számolgattam azt mondanám hogy a 450 wattos táp épphogy elbírja a i5 4570s - 16Gb DDR3 - RTX 3060-at (PSU calculator szerint 360 wattot fog használni, és mivel bronze besorolású, ezért olyan 380 watt körül lesz a maximális teljesítménye a tápnak - viszont ez is már elég necces, szerintem).
3070-et már szerintem nem fogja elbírni egy 450 wattos táp, legalább egy 500 wattos de inkább 550-600 wattos lenne a megfelelő neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- 235 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

? Ezt néztem ki.
Csak eljátszottam a gondolattal

Meggyi001