Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
budo82
tag
válasz
Stampedlee
üzenetére
Ha mindenképpen NV-t akarsz, megfontolandó lehet neked még ez. Ref. hűtős, de mégis csak 660 Ti.
-
Alpachino
veterán
válasz
Stampedlee
üzenetére
Csak ezek a karik jöhetnek szóba, mert van olcsóbban gyorsabb is jelenleg tőkük
Pl. [link] -
Stampedlee
csendes tag
Köszönöm szépen!
-
Stampedlee
csendes tag
Sajnos nem.De megtanulom.
-
Alpachino
veterán
válasz
Stampedlee
üzenetére
Normálisan nem tudod belinkelni ?
Pl. így : [link][link][link]Egyébként meg, ASUS GTX660 DC2 ajánlom

-
Stampedlee
csendes tag
Sziasztok!
VGA vásárlás előtt állok.Melyiket ajánljátok e kettő közül?http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_gtx660_dc2o_2gd5_gtx660_2gb_gddr5_pcie/264552 vagy http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_n660_tf_2gd5_oc_gtx660_2gb_gddr5_pcie/264602 .
Köszönöm szépen! -
Geresics
addikt
válasz
tejeskifly
üzenetére
Milyen gépbe lesz? (Az adatlapon szereplőbe már most komolyabb van.) Mire lesz használva? Milyen felbontás mellett?
-
tejeskifly
aktív tag
Sziasztok!
25-30 körül milyen vga-t ajánlanátok? Használt garis vga-ban is gondolkozom

-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Ez nem lehet ennyire komlikált

Pár hónapja 2 driver és egy patch kellett most meg..(#1188) geresics - ha sikerült szólok
Most húzom fel az új wint, mert tótálisan megvan zavarodva a gép 
-
Geresics
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hogy mire jutottál, azt majd légyszi írd le, mert engem érdekel a dolog!

-
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem, de átolvasom

(#1168) apro - igen igazad lehet, most ugrik be a driverről, hogy annóban Abu85 dobott meg egy nV driverrel ami fizikszre volt jó

-
Geresics
addikt
válasz
revezehun
üzenetére
Annyira nem ástam magam bele, de ilyesmikre emlékszem.
-
Geresics
addikt
válasz
revezehun
üzenetére
Általában azért adják ki a friss drivereket, hogy stabilabb, gyorsabb eredményeket érjenek el a felhasználók.
Amire Te gondolsz, az a 12.11-es driver, ugyanis az az átlagosnál nagyobb gyorsulást hoz a 7xxx-es VGA-knak (köztük a 7770-nek is).
Remélem kielégítő választ adtam!
-
revezehun
tag
Sziasztok!A HD 7770 driverei gyorsítják a kártyát?
Előre is köszönöm!

-
SOAD19
addikt
Na, az iponéknél el is fogyott a 6770-es, de szerencsére, ha minden igaz az egyik itteni számteches üzletben van hasonlóan jó áron, és készleten is van elméletileg, hétfőn le is csapok rá. És ssd-t is veszek még holnap, elég jó áron vannak a Samsung 64 gigások (15k), illetve talán még a 128-ast is lehet venni pár helyen 24k-ért. (kifutó termékek) Hátha valakinek jól jön az infó. Az SSD-s topikban eléggé ajánlják, ezeket az ssd-ket.
Köszöntem a tippet!
-
Geresics
addikt
válasz
marinea2
üzenetére
Az, hogy neked nem tetszik egy játék, még nem jelenti azt, hogy kevésbé értelmes, mint bármely másik. Ha már innen közelítjük meg, a játék nem komoly dolog, ezért is hívják játéknak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mindenesetre örülök, hogy odaírtad, hogy "számodra".
Végül is megvan a tanulság: nem Neked találták ki az nVidia kártyákat!
(Mondjuk nem is nekem!
)(#1175) bluyoo
Köszi a linket, épp ezt akartam én is iderakni, de már megint megelőztél!
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ezt már olvastad?
-
KAMELOT
titán
válasz
Geresics
üzenetére
Aki ilyenre megy az alapból nvidia vga-t vesz. Nem hiába vesznek olyat. Aki ragaszkodik a szebb képhez.
Ha van annyi zsetonom akkor nem HD7850-et veszek hanem eladom a 9600GT-t és a többit meg hozzáteszem. Majd így már meg is van egy GTX660. ha meg valami durvább kártyára vágyom akkor gyűjtök és veszek GTX660Ti 3GB-set. Megmondom neked, ha lett volna elég pénzem tuti, hogy GTX670 4GB-t veszek.
Ilyen szórakozásoknak, hogy hybridbe kötöm a kártyákat számomra nincs értelme. vagy-vagy -
Geresics
addikt
válasz
marinea2
üzenetére
1. Ülj le, egyes!

2. Igen, kizárt.
3. Kérlek tekintsd meg, ezt a videót, ez majd segít!
De most tényleg nem bántásból, de ha nem tudod, hogy mire jó a PhysX, akkor miért próbálkozol?

-
Geresics
addikt
válasz
KAMELOT
üzenetére
Szerintem az az értelme, hogy amikor az embernek van egy "soktízezer forintos" VGA-ja, és játszik egy kicsit pl. a Mirrors Edge c. játékkal full grafikán; majd átmegy a haverjához, és azt látja, hogy a "low end nVidia" VGA-val olyan grafikai elemeket varázsol elő a játékból, hogy csak pislog; akkor ne dőljön kardjába!

Engem speciel rendkívül zavart, mikor ez megtörtént velem (a 6850-et 45eFt-ért vettem, haverom meg egy kb. 20eFt-os nVidiával mutatta meg, hogy mi is a lényeg...
) -
KAMELOT
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Mint már írtam. Felesleges AMD vagy NVIDIA. Add el valakinek olcsón. Megveszik. Mi értelme ilyennel kínlódni.
-
apro
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
hali
Én úgy emlék szem nekem a régi 9600Gt-hez külön telepíteni kellet a PhysX-et,
valamelyik driver ben benne van azt kell feltelepíteni(a 178.13 geForse driver-ez felteszi.A Vist-ás vagy vin 7,van 64-bit.is)
hali
Ui: amúgy érdekes a mostani Vga-m GeForse 550Ti és annál viszont simán van a legújabb driver .van fent(309)(PhsysX-Cude stb.. -
Geresics
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én meglepődnék rajta, ha a HD7xxx már nem engedné, mikor a HD6xxx még engedte!

Remélem találsz rá megoldást (és le is írod ide), mert a jövő héten jön az új lapom, és én is szeretnék PhisX-et (igaz, nekem most még 6850-em van)! Szóval hajrá!
-
-
Ennyire konzervatív volnék?
Akkor le vagyok maradva 
Nem is lehet összepároztatni a kettőt (úgy mint régen), vagy csak nem ajánljátok?
Azért mert csak ott porosodna a polcon, ha nem a gépben van.
Nem hiányolom én, csak jól jöhet azon ritka alkalmakon amikor egy kis fizikát kellene számolni
A tápom, slotom megvan hozzá.
De azt mondjátok akkor hogy nem is lehet már úgy mint régen?
-
fatallerror
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
és mi lesz gyerkőc neve? 7850GT?
(gyenge a humorom) -
KAMELOT
titán
válasz
DeathAdder
üzenetére
HD7850-et már felesleges pároztatni nvidia karival. Nem hoz semmi pluszt neked. Inkább húzd meg kicsit a hD7850-et és tedd fel a 12.11 beta drivert. Ezek már lejárt lemezek. Meg lehet talán már nem is lehet pároztatni. Egyik driver üti másikat. Vagy AMD-t veszel vagy NVIDIA. Ha phxsx mániás vagy akkor értelmesebb lett volna venni GTX660 vagy 660Ti-t.
-
Hali.
Ma lett meg az új radeon 7850 kártyám és szeretném egy 9600GT-vel pároztatni
physxre.Utoljára ugyanezt a kártyát ugyanebben a gépben egy 6950/70-el pároztattam sikeresen!
Most hiába teszem fel mindkét drivert majd futtatom a 1.04ff patch-et, egyáltalán nem akar jó lenni
Még a gpu-z ben sincs bepipálva a physx a 9600GT alatt.Pedig ugyanez a 9600 GT már muködött physx-ként a múltban sikeresen.
Ez a régi 9650/70 gpuz, sz;pen látszik , hogy a physx be van pipálva a mostani
9600GT-nek köszönetően.Miért történhet ez?
Azóta meg már totál káosz van
Elejétol akartam kezdeni minden driver dolgot csinálni 
Driver Sweeper általi gyomlálás óta a Radeon kártyával NEM akar felkelni a rendszer egyáltalán
(boot után kékhalál), a 9600GT-vel meg 2 perc után kikapcsol a kijelző és csak a
restart gomb segít rajta
Most újrahúzom a rendszert, mivel nincs más ötletem.
Valami nagyon nem okés itt
Ötletek?
-
KAMELOT
titán
válasz
fatallerror
üzenetére
Ahülék. legjobb fazon volt a youtuben. Linustechtips is jó.
-
Sondi1986
addikt
válasz
fatallerror
üzenetére
Hiába olvasom el nem értem a lényeget.
Ez a szar fordító értelmetlenül fordít. 
-
fatallerror
addikt
#1160) Sondi1986 : a csávó csinálja 20 éve a motherboards.org-ot és 1 szemét partnerszerződés miatt eltávolították őt állítása szerint jogtalanul meg amit ígért a szerződés azt nem teljesítették ezért most perel és megkért mindenkint h iratkozzon le a motherboards.org youtube csatornáról. de majd csinálja tovább vhogy :]
-
Sondi1986
addikt
Érdekes sose gondoltam volna hogy ekkora különbség van a HD6450 és a 210GT között mikor egy árba adják!

de például az új medálban a HD7770-es pariba van a GTX650ti-vel!

-
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.VAn nekem egy 6870PCS-em.érdemes ehhez is letölteni az új 12.11-es beta drivert?lesz valami gyorsulás ennél a kártyánál is,vagy ezek kimondottan a 7-es szériához hoznak újítást?
-
bandi0000
nagyúr
hali
5850 1 Gb vs 6790 1 Gb az erősebb? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Megoldottam: az amd hdmi hang drivert ujraraktam a betas driveres mappabol szedve a drivert, majd alapertelmezette tettem a kapott lejatszoeszkozt (samsung tv) es volt faszan hang!! Nagyon kiraly!!!!!
Fura, h lett 6 ilyen hdmi eszkoz, amik nyilvan nincsenek csatlakoztatva, nem tudom mik lehetnek, de letojom

-
Geresics
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a topikot, itt biztosan tudnak segíteni!
Amúgy én arra tippelnék, hogy nem a VGA-hangkártyája állítja elő a hangot, hanem az alaplapi (esetleg dedikált). Ezt módosítsd, és jó is lesz remélhetőleg! -
KAMELOT
titán
válasz
fagylalt
üzenetére
Igen kb. 50%-al erősebbek lesznek teljesítményben

(#1139) CoolBoy323: érdekes öcsémnek megy a TV-n a hang szintén HDMI kábelle van összekötve.
(#1138) Alpachino: szép kis videó!
(#1136) Teseract: tessék megvásárolni!

(#1145) Bégető: még szép, hogy jó lesz. Gond nem lesz vele és a tuningot is bírja!
-
Bégető
csendes tag
Sziasztok!
Videókártya vásárlása előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni. Egy pár évig elegendő kártyát szeretnék egy I7 3770 (sima), FSP AUrum 550W mellé.
7870 / 7950 / 7970-re gondoltam. Ahogy olvasgattam a Sapphire ajánlott, de egy típuson belül is van többféle változat. A cél, hogy 1920x1080 felbontásnál se legyen gond.SAPPHIRE 11197-03-40G HD7970 3GB GDDR5 OC
Erről mi a véleményetek? (Igaz, amikor néztem akkor 94k volt) Ár/érték arányt tekintve Ti mit választanátok hosszabb távra?
-
takessz
senior tag
válasz
Alpachino
üzenetére
nosz igen nakos kölega 2 re is beruházot és a andrewnek a alaplapja is republic of gamerses ezért ez a kari szépen nézne ki benne
én azért ajánlottam neki a Matrixot várjon vele kariig és talán lejeb megy az ára -10-15k de ez szentem lehetetlne hogy ekkorát zuhanyon de majd elválik -
CoolBoy323
nagyúr
HDMIvel osszekotottem a tvt es a gepet. Hangot nem tudok kicsalogatni, h a tv hangszoroja szoljon?
-
KAMELOT
titán
válasz
Alpachino
üzenetére
Úgy értettem, hogy Asus 7970 is jól megy. Igaz itt egy teszt. Asus 7970 Matrix.
(#1132) Teseract: PALIT GTX650Ti 1GB GDDR5 Talán ez értelmesebb lenne számodra mivel 2x annyi CUDA van benne mint a sima gtx650-ben. És csak 8000ft a különbség. Különben nagoyn jól tuningolható. Van benne még kakaó.

(#1133) Divi27: Mivel már jövőre jönnek a HD8xxx sorozat ami igen durva lesz így értelmét nem látom a váltásnak. Full HD-hez a 6970 nagoyn is elég. Azt a pár hónapot meg kihúzod vele.
-
KAMELOT
titán
válasz
Teseract
üzenetére
Lényegtelen ez itt. Olcsó jó kártyát akartál. GTX650. Ha már 192 biteset akarsz akkor az már drágább lesz. Természetesen jobban is mennének a progijaid amiket akarsz.
(#1129) Alpachino: Asus mátrix felesleges. Csak az áramkör jobb rajta meg spéci cuccokból van csinálva.
Asus 7970 matrix
ASUS 7970
Ez a különbség.(#1130) Divi27: 2013 Q3-Q4
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
HD8*** illetve GTX7** szériát mikorra tervezik piacra dobni?
Mert ha a következő év elején, akkor megvárom őket és már nem ruházok be most új videokártyára.Köszönöm!

Üdv: Divi
-
KAMELOT
titán
-
takessz
senior tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
Elárulod nekem mire megy a játékal ha kell neki megveszi akkor ink legyen egy brutál karija azt a játékokkat meg leszedi
nem a játékért kell megevni azt a karit hanem hogy minél jobb legyenés ha már 100k-s tételbe gondolkodik akkor legyen plafon kari az Asus matrix az a villágon a legjobb vga jellenleg és 137k nem anyira sokk annak aki 100k+ ot szán rá

-
Teseract
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Kb. 30.000.- kategóriában keresek nvidias, cuda magos videokártyát Autocad használatához az alábbi konfighoz:
Lap: Asus P8B75-V
CPU: i5-3550 3,3 GHz
RAM: 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston KIT
SSD: 120GB OCZ SSD-SATAIII Agility 3 Series - (AGT3-25SAT3-120G)
A géphez egy 19" monitor tartozik.Mit tudtok ajánlani?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Sanastus
csendes tag
Üdv!
Jelenlegi videokártyám egy Sapphire Radeon HD 6870 1GB, ezt szeretném lecserélni valamivel jobbra, szerintetek milyet vegyek ? Olyan 60 ezer Ft-ot költenék rá.
-
KAMELOT
titán
válasz
Andrew31
üzenetére
AMD oldalon az nagyon durva kártya. 12.11-es driverrel brutális és nagyon jól húzható.
ASUS ATi Radeon HD7970 3Gb (HD7970-DC2-3GD5): 105.990,- Ez mégjobb árban van GIANNI-nál.NVIDIA oldalról meg ez e legjobb GIGABYTE GV-N670OC-4GD GTX670 4GB GDDR5 Igaz ez már 123 000ft
Vagy esetleg még GIGABYTE GV-N66TOC-3GD GTX660Ti 3GB GDDR5 92 000ft -
Andrew31
senior tag
Ja, OK.
Szóval a keret olyan 100 körül lenne max. 120, de ez már tényleg a plafon, nem gond a használt sem, itt is nézelődöm az oldalon. -
takessz
senior tag
válasz
Sondi1986
üzenetére
MOndjuk én a 7970 akarsz akkor ASUS HD 7970 Matrix Platinum 3 GB öö a te embered hosszú hosszú évekig is akár nagyon brutál egy kari és szépen is néz ki nem tudom pontosan magyaroszágon kapható e valahol de utána nézek neked majd
Nos utána néztem Ime a csoda kártya brutál tejesitményel Asus HD 7970 Mátrix 3 Gb

-
Sondi1986
addikt
válasz
Andrew31
üzenetére
És ez? SAPPHIRE 11196-01-40G HD7950 3GB GDDR5 PCIE + NINCS MEGÁLLÁS játékok
Kapsz hozzá játékokat! -
mexel
veterán
Olvastam néhány tesztet, és sok helyen a 7750-et alig hozzák gyorsabbnak mint a 4850-et, a 7770-et pedig alig a 4870-nél. A 4870 sebességben sokszor el is kalapálta a 7750-et. Ez igaz lehet?
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Már egyszer érdeklődtem, most vált végre aktuálissá a dolog.
Milyen VGA-t ajánlotok 1920x1080-as felbontásra?
GTX 670-et nézegettem, a 680 nem sokkal jobb, de jóval drágább, a 660ti-ok alig gyengébbek, de megint csak olcsóbbak a 670hez képest...
Eddig Atim volt (lásd: aláírásomban) AMD-vel, de most intelre váltottam, gondoltam amellé Nvidia kéne. De nem zárkózom el egy Atitól sem, pl. 7950-7970 hasonló árkategória, mint a 670-es.Jöhet konkrét kártya ajánló is (de többnyire ref. nyákos legyen, ill. ha van rá hűtőblokk a későbbi folyadékhűtés miatt, akkor OK), de végül is a chipset is elég lesz.
Előre is köszönöm a segítségeteket.

-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Szomszédéknak állítok össze gépet, egy G840 es proci mellé szeretnék egy jó kis vga-t amivel tudnak játszani, akár újabb játékokkal is 1200-as felbontásban, 5-10 ezer ft közötti összegre gondoltam árban, nem tudom mi lehet a legjobb választás, így kérném a Ti segítségeteket!
Köszönöm!
Üdv
Sampe -
Sondi1986
addikt
Nem kell használtan nézegetned: SAPPHIRE 11186-06-20G HD6750 512MB GDDR5
vagy: SAPPHIRE 11189-06-20G HD6770 512MB GDDR5
Amikor újonnan olcsóbb! -
Geresics
addikt
-
SOAD19
addikt
Amúgy hasonló árban, kicsit gyengébb, de passzív hűtéses kártyáról nem tudtok?! Anno, mikor megvettem az X700-asomat, megőrjített a visítása, aztán passzívra cseréltem a hűtést.
Köszi!
És egy hülye kérdésem is lenne: Azt vajon kibírná a kártya, hogy ventilátor nélkül üzemelne?! Nagy igénybevételnek nem tenném ki, mivel nem játszok, meg semmi nagy grafikus programokat se futtatok. Netezéshez, filmek esetén nem bírná el aktív hűtés nélkül?!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i5-10400H,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR kamera
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Pl.
Pl. így :

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Mondjuk nem is nekem! 
Nem bántásból kérdezem(mint ahogy az elöbb sem)

(gyenge a humorom)
Ez a szar fordító értelmetlenül fordít.

Meggyi001