Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Külföldi SIM-ek itthon
- Lehetnek még fordulatok Honor 400 ügyben
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt nem tudtam pl. hogy van reklámmentes youtube is.
Nekünk is csak a kodi fut, alapverzióban, hogy az usb-s vinyóról nézzük a filmeket.
Youtube kell, mert van pár feliratkozásunk, amiket hétvégén nyugiban leülve szoktunk nézni.
Köszönöm ez is segített kicsit a döntésben! -
törölt tag
Nyugodj meg, ha a BX belefér a keretedbe, akkor nyugodtan megveheted, az is nagyon jó készülék.
A tévé logókkal nem lesz gond: az LG OLED tévékben van egy olyan funkció, ami arra hivatott, hogy drasztikusan lecsökkentse a logók fényerejét.
A Windows taskbart-t el lehet rejteni. Az ikonokat leveszed az asztalról. A háttérképet beállítod hogy váltakozzon 30 másodpercenként mondjuk.
De ha sokat nézed a tévét, és sokat számítógépezel az OLED-en, akkor sok értelme nincs kiadni ennyi pénzt. Az RTL klub nézésére egy képcsöves tévé is megfelel. Számítógépezésre pedig egy monitor.
Tényleg csak akkor érdemes kiadni ennyi pénzt, mondjuk maradjunk az 55" méretnél, ha:
-Olyan 2,5 méter a nézési távolság, és nem több
-Mozis céljaid vannak, sok jó minőségű filmet/sorozatot nézel, és ezeket a lehető legjobb minőségben tudod beszerezni -
-
karmaresz
senior tag
Hidd el, az XH90 fényereje bőven elegendő HDR-ben, ha nem fényes nappal akarsz vakító fényeket. Tényleg volt egyébként BF keretében 250-ért is az 55-ös verzió. Ez a tévé szerintem, minden jelenlegi hiányossága ellenére is talán a legjobb ár/érték arányú készülék. Szupergyors Android, remek kép és színek, nagyon jó mozgásmegjelenítés, rengeteg beállítási lehetőség.
Én bízom a Sonyban, hogy tartják az ígéretet és valamikor a közeljövőben a PS5-ös új fw bevezetéssel egyszerre bekerül az ALLM, VRR kombó, valamint javítják az eARC problémát is egyben. Nekem egyedül a VRR az, ami középtávon talán hiányozna, ha mégsem kerülne bele, bár a PS5 játékok szinte mind mennek stabil 60 fps-sel.
A 4k/120hz-es életlenség teljes javításában nem vagyok biztos, így high-end gaming monitornak nem ez a legmegfelelőbb választás. Megfelelő játékokkal rendelkező konzoltulajdonosok elmondása szerint viszont normál távolságból észrevehetetlen ez a tesztábrákkal kimutatható jelenség.
Ahogy írtam is a topikjában. vegyél addig valamit 100e ft körül, majd ha tavasszal leesik az ára a tévének, eladod ezt az átmenetit egy minimális bukóval. -
vlevi
nagyúr
Lejárt az időm
Azt viszont, amit az rtings ír, azt én is észre vettem.
"The LG NANO90 has okay viewing angles. This isn't as good as most IPS TVs, as the image quickly loses brightness when moving off-center. "
Vagyis, ha nem totál szemből nézem az LG Nano képét, akkor már korántsem olyan hú de ragyogó, majd kiugrik a kép.Ha pl. közel állsz a TV-hez, és mondjuk a bal széléhez, akkora jobb oldala már sötétebbnek tűnik.
Akkor meg már majdnem mindegy, hogy, ha a VA panellel hasonlítom, annak sem tökéletesek a színei oldalról nézve.
Fene se tudja. -
Csandi
őstag
Én mondjuk eleve nem nézek meg olyat Netflixen amit csak úgy találok böngészés közben, mert böngészni sem szoktam rajta, inkább csak tudatosan megyek fel. Olvasok itt-ott a rajta található sorozatokról, filmekről, friss megjelenésekről, vagy kedvelem a rendező vagy a főszereplő más filmjeit és ezek miatt megnézem. De olyat sosem csinálok, hogy na most mit kéne nézni, és akkor elkezdek böngészni netflixen vagy bárhol. Céltudatosan megyek fel és azt nézem amiért felmentem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest