Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
C845 hoz van valami normalis best settings gyorstalpalo?
-
mc.g
aktív tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
A QN90C, ADS-IPS panelt használ (55", 65", 75", 85" méretben), nem VA-t, ezért jók a látószögei, ha minden igaz a kínai BOE gyártmánya, jelenleg ez a legjobb kontrasztot tudó IPS technológia, az rtings.com mérései szerint kb.1650-es kontraszttal.
(a Q8DN feltehetően VA panelt tartalmaz)(az ADS-IPS panelt a Lenovo, LG is, és a Hisense is használja, és biztos más is amikről még nincs információm)
-
Foglalt név
addikt
-
mc.g
aktív tag
Az újracsomagolt azt jelentheti, hogy valaki megvette, nem tetszett neki, vagy hibásnak találta (homogenitás, pixelhiba, bármi egyéb, vagy valami nehezen bizonyítható, elsőre nem feltünő gondja van, és talán a köv. vevő nem akad fent rajta), vagy kiállítási darab volt.
(Én sok mindent el tudok képzelni, mert nem tudom mi lesz a szállítások sérült (esetleg javított!?) készülékekkel.)Sokszor alig olcsóbbak (néha drágábbak is, akár már megkezdett garanciaidővel, használtként más szabályok vonatkozhatnak rá mint az újra) én túl sok kockázatot látok benne, nekem egy kis spórolás, esetleg sok macerát nem ér meg.
Persze lehet valakinek szerencséje egy hibátlan visszaküldött készülékkel (pl. hiányzott az elem a távirányítóhoz, és visszaküldte), jóval olcsóbb árért...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
Majd írj róla véleményt

-
-
fiesz
csendes tag
Emagon vagy ugy altalanossagban az ujracsomagolt TV-kről mit gondoltok? Megeri ezzel rizikozni? Meg lehet egyaltalan ezeket elotte tekinteni szemelyesen?
-
Burki
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Bocsánat, úgy, hogy balfasz vagyok. Annak ellenére, hogy 15 éve mindenem náluk van, a holnapjukat gyűlölöm. Hiába nyomtam rá, hogy köszönöm, csak nézelődök, behúzta az előfizetésem és már azzal kalkulált árat, én pedig nem vettem ezt észre, mert közben dolgozom. Igen, kedvezmény levonásával 96, de nekem az is jó dealnek tűnik.
-
rainman72
Topikgazda
Alapáron 96e a Samu 43Q60C [tkom adatlap]
Az meg hogy??
Én azt gondoltam kedvezmény levonás után annyi
-
Burki
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
A jelenlegi TV-t családon belül megkapná egy idős hölgy, akinek jelenleg buta TV-je van, de lenne igénye Netflixen sorozatokra, viszont nem szeretne egy komoly pénzt áldozni egy új tv-re, főleg nem egy összegben. Ezt a 96 ezres Samsung tv-t a kedvezmények érvényesítése után kb 50.000 Ft-ért el tudnám hozni a Telekomtól, 22 havi kamatmentes részlete nem lenne havi 3.000 Ft.
Ha nem merült volna fel ez az igény, akkor bennem sem fordult volna meg a gondolat, hogy cseréljük le, mert tökéletesen elvagyunk vele. De ha egy Chromecast-ot 25-ért vennék meg, ami mellett a TV-je ugyanúgy katódsugárcsöves őskori lelet marad, havi 3.000 Ft-ért meg elhozhatok egy új 4K-s TV-t, akkor inkább ezt választom. -
Quadgame94
őstag
Szerintem képre, főleg olyan kifacsart szögből eleve nem lehet valami jó nézni. Én biztos nem vennék mást. Ezek az alap LED tévék ugyan valamelyest fejlődtek, de nem akkorát. Akinek ma van egy alap 4K LED tévéje (tudom neked 1080p) amit 4+ éve vett, teljesen felesleges lecserélnie egy szintén alap LED tévére. Ha nyílván még működik és nincs semmi baja.
-
Burki
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Egy lassan 7 éves FHD Samsung. Pontos típust nem tudok, mert nem vagyok otthon.
Nincs vele igazából semmi baj, de meg lenne a mostaninak a helye, és akkor gondoltam a hálóban frissítenék. -
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Felmerült az igény, hogy a hálószobai 43 colos tévénket lecseréljük, ebben kérnék segítséget tőletek.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Az ár/érték arány a lényegesebb szempont, 150-180 ezer forint az elméleti határ
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Kisebb arányban tv csatornák, T-Home kébeltv, nagyobb részben online streaming, HBO Max, Disney+, Netflix, Skyshowtime, Plex.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
43 col a maximum ami elfér, elég elfuserált helyen, fali konzolon a sarokban, kb 3 méteres távolság légvonalban. Nem ideális a betekintési szög, egyikőnk sem tudja teljesen szemből nézni a TV-t, így ez is szempont.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire sötétben, redőnnyel sötételhető a szoba.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Oldalról, alulról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO, Netflix, Disney, Skyshowtime, Plex, Airplay. Bluetooth-on tudjam hozzá csatlakoztatni mondjuk az Airpodsom.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Egy darab HDMI-re van szükségem a set top box-hoz.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Fali konzolon lesz, VESA rögzíthetőség fontos, a talp irreleváns.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG C1 van a nappaliban. Tetszik az OS, a sebesség, a szolgáltatások, a távirányító és a minőség. Korábban Samsung párti voltam, de a PS miatt C1-re cseréltem.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Gyűlölöm ha lassú a szoftver. A korábbi Samsungok sebességével meg voltam elégedve, és a C1 is rendben van. Valami ilyesmit preferálnék.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új, elsődlegesen a Telekom kínálatából szeretnék egy ideálisat elhozni, hogy a készülékkedvezményemet tudjam érvényesíteni.Ha tehetném a hálóba is valami C1 utód készüléket választanék, de racionlisan nincs rá szükségünk, illetve ilyen elfuserált szögből nézve nincs is sok értelme. Mi a véleményetek a nanocell-es készülékekről? Egészen baráti áron látok WebOS + Nanocell párosítással LG készülékeket. Ezek közül van ami ajánlott ebben a méretben? Esetleg Samsung vonalról valami frissített típus?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
zsoltika74
üzenetére
Az áresés szerintem szimplán annak tudható be,hogy 2022s model,ki akarják futatni.
Én nyugodtan venném,volt C825,C835,C805 gyári fw-el,semmi gond velük.Azt meg amit a TCL topikban művelnek én inkább kerültem. -
pekob
tag
Sziasztok!
Az LG OLED65C31LA nemreg a Media Markt oldalan meg 700 ezer forint volt.
Most 549890 ft-rol le van arazva 489489 ft-ra.
Kozeleg a foci EB. Szerintetek van ra esely, hogy meg lejjebb menjen az ara.Segitsegeteket elore is koszonom szepen.
Udv.: Pekob
-
zseko
veterán
A vásárolt Samsung tévé negatívuma, amire panaszkodtak most itthon, hogy fényerőben nem egy nagy eresztés, sötét a kép. Hát valóban kissé harmatgyenge.
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Az Emag-on megint akcióban van a 75C935 -449.000 ft. Ezzel TCL a szériával is gondok szoktak lenni vagy ez már más kategória. Meg merjem venni?
Fentebb láttam, hogy már mást is érdekel ez a széria. A másik fórumban nem kaptam választ.
Vagy nem véletlen az ekkora áresés.
-
F4Zi
tag
Sziasztok!
Elnézést ha unortodox a kérdés. Vásároltam egy Sony 55X89J-t, és zseniális a képminősége, viszont a sarkaiban világos háttérnél elég erősen sötét a kép. Utánaolvastam az elmúlt 1-2 napban, és látom hogy minden Sony LED kb ilyen. (Gray uniformity-t elmulasztottam megnézni rtings-en vásárlás előtt).
Azt szeretném kérdezni csak, hogy tudtok esetleg olyan tv-t,
kb maximum 250.000 Ft-ig,
aminek a "gray uniformity"-je a sarkoknál nem sötét,
tud 300nit-et sdr-ben (HDR nem annyira fontos),
55-58",
jó eséllyel 5+ évig működni is fog? (Inkább nagyobb múltú márkákat néztem, Samsung-ot leszámítva).
Nem kell hogy nagyon okos legyen, elég egy youtube app, nincs OS preferencia.
(Az, ha lilás a feketéje az is zavar kicsit, de nem annyira, mintha a fehér képernyőnek a sarkaiban árnyék van, az sokkal nagyobb prioritás.)
Itt a fórumon láttam hogy említettétek többször is a Philips PML9008-at, ami mini-LED, de ahogy youtubeon néztem róla videókat, a sarkában annak is sötétebb a képe. A régi Sony 55X8507C tv-men semmi ilyesmit nem látni.
Most Philips-Panasonic vonalat kezdtem nézni, de sajnos rtings tesztek nélkül kicsit nehezebb a keresgélés, ezért fordultam hozzátok. -
rolkaDb
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
és Mr.Iksz
Köszönöm a válaszokat! HBO-t nem tudtam h nincs hisensere, de akkor sem olyan hatalmas érvágás.
Ezesetben, ilyen általános felhasználásra tökéletesen megfelne? mivel az ára jó, de ha azt mondjátok h megéri a felárat pl egy hisense, akkor választom azt. Nappaliban van nagyobb lg, itt tényleg semmi kulcsfontosságú funkciót nem tölt be, inkább hangolódást az alvásra, levezetést. -
mc.g
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Egyre jobbak az OLED panelek, pláne az OLED.Ex-től, de azért félelem nem alaptalan, mert esély van rá (használattól függően), nem véletlen használnak pl. pixel-csúsztatást, logo-figyelést, stb, illetve lehet van akit zavar monitorként ha a kép széle az egyik, vagy a másik oldalon "lelóg" a csúsztatás miatt, vagy pl. fotószerkesztéskor elkezd halványodni a "logo"-védelem miatt.
Persze ezeket ki lehet kapcsolni, de nem véletlen vannak...
-
Quadgame94
őstag
Én egy éve használok 42C2-t monitornak. Semmi baja. Napi 5 órát megy átlagban: Skype, Teams, Office, Böngészés, YT, Gaming PC-n és PS5-n. Néha még TV adás is megy rajta. Szóval használva van rendesen, de vegyesen. Kellenek óvintézkedések, de OLED-nél szebb nincs. Nagyon brutális játékokra is és filmezésre. Ha gondolod írj rám pm-ben, leírom, hogy én hogy használom.
Alternatíva: Samsung 43QN90C mini LED
-
ace05
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Tetszik az ára, de ezt nem merem megvenni, mert nagyon félnék a beégéstől.
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék! Tönkrement a hálóban a régi 82cm-es samsung tv.
~3 méteres távval szerintetek ez vállalható volna?szórólap
Lidlben csütörtöktől akciós CHiQ márkájú 40"-os fullhd tv. Lényegében esténként menne 1-2 sorozat erejéig, de nem minden nap, max hétvégente kicsit többet. netflix/hbo+virágboltra
VAGY
legyen inkább egy Hisense 40A4K -
ace05
senior tag
Kb 300k -ig Milyen tv-t tudnátok ajánlani játékra? Monitornak lenne használva, de játékon kívül menne filmnézés is rajta. 43-50 colban gondolkodom. Fontos lenne, hogy a képfrissítés több legyen 60 hznél. Van amd kártyám ha esetleg lenne benne freesmyc.
-
Fikasz
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Így van és köszönöm a tippeket. Azért az mélyen bosszantó, hogy a 77G3-at egyik napról a másikra kivették a kínálatból/gyártásból, a 77G2 viszont még mindig rendületlenül kapható. Illetve a G3 szériából csak a 77-es szűnt meg, a többi méret még forgalomban van. Természetesen az nincs amelyik kellett volna.
-
headhunter
addikt
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a C805 vagy C935 -ben milyen chipset van és melyikbe van erősebb? C645 volt nálam, sajnos néha éreztem laggolást, megakadást...Milyen hátrányok érnének ezzel a két modellel, lehet újra bepróbálkoznék TCL vonalon... a C645 -nak vállalhatatlan volt a hanszórója és sok idegesítő szoftveres baja volt, kiváncsi vagyok ha a fenti modellek egyikének bizalmat szavaznék, akkor milyen meglepetés érhetne...
-
HF77
őstag
ha az ember vesz egy c935 tv t szerintetek melyikre érdemesebb 4K Dolbi V ben előfizetni, Netflix vagy Max?
-
mc.g
aktív tag
válasz
zonusz
üzenetére
Én is Panasonic Plazmát cseréltem Panasonic OLED-re.
A Plazmával nekem sem volt bajom, sem beégés. Sajnos, feltehetőleg még nem tart ott tartósságban az OLED technológia, mint az utolsó generációs Pana-Plazmák voltak, de nem túltolt fényerővel az újabb WOLED paneleket tartóstesztek alapján (én úgy ítélem meg) jobban bírják, mint más gyártány (pl. QD-OLED), vagy a régi generációs WOLED-ek.
A Panasonic az LZ (2022-2023) sorozattól az OLED.Ex (tartósabb, energiatakarékosabb) panelt használja, de az MZ2000 (2023-2024) sorozat már OLED.Ex+MLA panelt használ (kivéve a 77MZ2000), a többi MZ az OLED.Ex-et.
Az én információim szerint gyári beálítások mellett (pl. Filmmaker, TrueCinema) talán a Panasonic van legjobban kalibrálva.
(Nem csak a panel számít, hanem, hogy hogyan dolgozzuk fel a bejövő jelet a panelnak, milyen a mozgáskompenzáció, stb, stb...)Szervízzel kb. 5éve volt dolgom (villámcsapás), meglepően korrektek voltak (a futárcég összetörte a TV-t, nem akarták megtéríteni a kárt, a szervíz mindent (kérés nélkül) ingyen intézett, visszavitte, és javította, kiszállította).
Azt hiszem még tart az akció az alza-n, 65LZ800 kb.490e.
-
zonusz
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ha én nem nézek TV adást azaz nincs logó akkor nagyon nem is kellene tartani
? -
zonusz
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Köszönöm! Sajnos 55" fér csak el. Azért még agyalok mit tehetnék. A használast egyébként abszolút vegyes, Netflix, Prime,Max. Gondolom az LG G4 ára is lejjebb megy idővel. Tudom, hogy túl vannak árazva, csak a nosztalgia, hogy az előddel se volt bajom több mint tíz év alatt. Tudom, hogy ez a felét se fogja bírni, de reménykedek.
-
Quadgame94
őstag
válasz
zonusz
üzenetére
MZ2000E az egyik legjobb tévé a piacon. A95L, G3/G4, S95C/S95D ezekkel van egy kategóriában. Árban csak Samu olcsóbb, de ott nincs Dolby Vision. Képminőségre azonban mindegyik nagyon ott van.
Milyen méretet akarsz? Ez eléggé fontos lenne. 65 inch-ben (és 55-ben) G3-nál jobb ajánlat nincs. G4-et nem éri meg venni, sokkal drágább és alig jobb. Pana meg Sony is túl van árazva. LG-nek pedig sokkal jobb az itthoni szervize.Ha ennél nagyobb méret kell, akkor S95D ajánlok. 1.2 millióért nagyon jó ajánlat a többihez képest.
Beégéshez annyit, hogy vegyes használat mellett nem fog beégni. Van benne logó védelem is. Ha vegyesen nézel TV adást, filmeket (stream hdr/sdr) akkor nincs gond. Extrém használat kell a beégéshez.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Fikasz
üzenetére
G3 kellett volna venni, amíg kapható volt. A G4 természetesen nem éri meg alig jobb. S90 QD OLED Samutól eléggé jó. DV és DTS hiánya viszont lehet eltántorít. S95 még nagyobb fényerővel bír és jár hozzá One Connect box, ami nem tudom mennyire jó. Inkább ilyen meh kategória. A többi gyártó hasonló OLED-je is elég drága szóval majd augusztusban meglátod.
Ha addigra pl S95D 1m alatt lenne (most 1.18m) a G4 meg +400 ezer akkor Samut venném. G4-nek sokat kell esnie még, hogy ajánlható legyen.
-
zonusz
aktív tag
Érdeklődöm, hogy a PANASONIC TX-55MZ2000E hol helyezkedik elé a mezőnyben, van-e valami ismert probléma vele. Egy 50" Panasonic plazmát váltana. Remélem a beégés veszélye nem nagyobb mint a plazmánál volt. Bár tv is ment rajta eleget és a logók nem túl tv barátak, de nem látok rajta beégést. Esetleg inkább a Sony háza táján nézzek körül, vagy LCD zónás, miniLED-es. És ha már Sony, a szervizéről sok jót itt nem olvastam, milyen a Panasonic. Javítják egyáltalán, vagy csere és gari után kuka?
Köszönöm a türelmeteket. -
Czimby
addikt
válasz
Fikasz
üzenetére
Ha megnézed OLED fronton minden évben csak kis előrelépes volt, egyedül a G3-nál volt nagy ugrás, szóval amíg nem jön be ismét új technológia mint akkor az MLA addig továbbra is csak kis lépésekben lesz fejlődés.
Kérdés a tapasztaltabbakhoz!
CX OLED-hez képest egy TCL C805 esetén mire kell számítani? Nekem a sima LCD-n a felhősödés és a világító fekete volt a problémám, utóbbi szinte teljesen orvosolva van ha jól látom ennél a Tv-nél, felhősödésre lehet számítani? Tetszik a Google Tv és, hogy kb minden tartalom lejátszható rajta.
Elgondolgodtam, hogy a szerencsétlen G2 65 vásárlásom után C3 65 vagy TCL 75C805 legyen. -
Fikasz
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen, én is abban bízok, hogy Augusztusra lejjebb megy az ára. Viszont a G3-hoz képest a G4 nem akkora előrelépés mint az elődök. Az tény, hogy a konkurencia sokkal olcsóbb, na de minőségben hozza az LG zászlóshajó kategóriáját? LG párti vagyok, mindig is LG TV-t használtam, az OLED óta meg pláne. Nem szívesen váltanék, bár a többi márkát nem ismerem, nincs összehasonlítási alapom.
-
rainman72
Topikgazda
Áresés
-
HF77
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
-
mazsi70
őstag
Sziasztok !
Napok óta bújom a netet tv ügyben .Három tv-re szűkítettem az elvárásaimat :
55 C805 ,55 u7kq ,esetleg 55 c745 .
Sajnos a 65-ös méret már nem fér el és ez miatt a közép talp fontos kritérium volt .
Játszani soha senki nem fog a tv-n . Streaming tartalmaknak többször nekifutott a család ( HBO - Netflix ) ,de egy idő után lemondtuk .Külső HDD-re letöltött
filmeket szoktunk nézni .
Ki fogom tudni használni a 60Hz feletti kép frissítést ? Külső HDD-ről tudok lejátszani 4k-s filmeket ( akár 60hz felettit is ) ?
Válaszokat előre is köszönöm ! -
John D'oh
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézést az off topic miatt de nem tudom hol lenne jobb helye a kérdésemnek.
Szóval épp tervezek egy LG OLED tv-t használtan megvenni maganembertől. Elvileg még több év hivatalos LG gari van rá, de a kíváncsiság kedvéért rákerestem, és külföldi forrás szerint az LG OLED-re gari csak az eredeti vásárlót illeti meg.
Ez most komoly ? Van ezzel valakinek személyes tapasztalata ? -
Quadgame94
őstag
válasz
Fikasz
üzenetére
Szia. Nem kötekedésből, de ilyenkor az árúkeresőbe ha beírnád akkor láthatnád, hogy kapható a 77G4. 1.7m. G3 pedig elfogyott ebben a méretben. Majd augusztusban amikor aktuális lesz gyere esetleg vissza. Addigra 150-180 ezret biztos esni fog a 77G4, de még akár többet is. A konkurencia sokkal olcsóbb.
-
hyppo!
aktív tag
válasz
Fikasz
üzenetére
G4
Szerintem tv vásárlás előtte gyere vissza újra, mert senki sem jövőbe látó. Azokat az árakat mi sem tudjuk megjósolni. Lesz foci EB-s akciók ott is érdemes körbenézni.
Ebben a méretben gondolkodol akkor
- LG C4/G4 ha még kapható lesz akkor C3/G3.
- Samsung S90C/D
- Panasonic MZ 2000/1500
- Sony A95LAz igények és a pénztárca szab határt...
-
Fikasz
tag
Sziasztok! TV vásárlása előtt állok, majd csak augusztusi project lesz. Az LG 77 colos G3 tévéjét néztem ki, 1-2 hónapja még kapható volt, mára teljesen eltűnt a kínálatból. Meg tudjátok mondani mi váltotta le? A G4 még nem kapható és gyanítom ha lesz 2 milláról indul. Esetleg van valami hasonló kategóriás TV ebben a méretben?
-
HF77
őstag
udv
melyik a jobb vétel? mind hasznalt!
75" LG 75QNED916PA 380 000 1 év garancia
75' TCLc935 360 000 3 ev garancia
65' TCLc805 290 000 3 év garancia
köszi -
tkohun2107
tag
Üdv van egy samsung s95b oled tvm, mindent be állítottam rajta saját magamnak főleg játékra vettem. Játék közben (mozgok a karakterrel ) és kb 1 perc után a képernyő sötétebb lesz, le vesz a fényerőből. Minden energia takarékos mód kikapcsolva stb mi lehet a gond ? Ki lépek a menübe (dashbord ) és ismet vissza akkor ismét világos Előre is köszönöm a segítséget
-
tigribigri
tag
50" után a 65" nagy élmény lenne hidd el
. Meg egyébként 4-5 m-ről már kellene is a 65" én azt mondanám. Csakhogy 65"-ban 200k-ért nem nagyon kapsz semmit. A Hisense eleve kiesik az HBO MAX (mostmár csak MAX
) miatt.
Ebből kifolyólag legyen mondjuk legalább 55". Ebből TCL 55C745 az most pont 200k-ért kapható. Esetleg alternatíva lehet a nagyobb, de kisebb tudású TCL 65C645 ez 65"-os, de már 230k az ára. -
fiesz
csendes tag
Sziasztok! TV vásárlásra szántam a fejemet, előző már élvezhetetlenül foltos ~8-10 éves Panasonic (50"). Nincsenek nagy igényeim, az árazásból is látható. TCL márkát ajánlanátok vagy ebben a kategóriában inkább más, "nevesebb" márka?
1. Tévére szánt összeg, forintban? 200k max
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport) főként netflix, youtube, kábel TV
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál? 4-5 m kb a táv, de az 50" eddig is teljesen jó volt. Nagyon indokolt a 65"?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este? Főként sötét, estefele
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e? Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.) HBO, Netflix, ha ios-t is lehet tükrözni telefonról, az nem hátrány
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.) HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen? mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.) nincs preferencia
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.) -
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)? Új -
mc.g
aktív tag
Én is nagyon óvatos voltam, mikor kicsomagoltam a Panasonic OLED-et, de aránylag masszív érzete van amellett, hogy ilyesztően (zavaróan) vékony, de így, hogy az OLED réteget hordozó fémlemez hátúlja szabadon van, jobban tud hűlni, ami sokat jelenthet az OLED élettartama/beégésmentessége szempontjából.
Azóta voltam a Mediamarkt-ban, ahol ki volt téve egy 65"-os "B" LG OLED, ami szintén hasonló kialakítású, de az még vékonyabb lemez volt, sokkal instabilabbnak, hajlékonyabbnak (felülről belenézve görbébbnek) látszott, de mutatta az eladó, hogy nézzek bele oldalról bármelyik OLED-be (LG, Samsung), és látni fogom, hogy hullámosak azok is amik keretben vannak.(Persze az olcsóbb LCD-k még hullámosabbak, és hajlékonyabbak tudnak lenni.)
-
Stealth
senior tag
válasz
Foglalt név
üzenetére
-
Kobe
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
nem akarok belevau, de nekem a samsungnál a szerelési minőség is bejönne a képbe, mint értékelendő szempont....
ismerősök többen is panaszkodtak hogy egy idő után szétjön a műanyag illesztés a felső felénél, nem igazán hittem el aztán nézelődés közben én is belefutottam, volt hogy az egész kézfejem befért a ledréteg és a front panel közé annyira elengedte (boltos csak annyit sztorizott hogy az a 3. darab volt a kiállitási darabok közül, az első kettő ugyanigy szétjött, csak nem volt pofájuk úgy kinthagyni a samu standon fél milláért.....)olednél ez nyilván kevésbé játszik, de a samu S90C a nagyon vékony kivitel, amivel legalább annyit kell törődni, figyelni, mint a beégéssel (nekem is vékony LG C szériám van, összeszerelésnél, költözésnél, szétszerelésnél eléggé pain in the ass volt.....2 emberes meló, a panelt oldalt csak alul lehet megfogni, máshol csak úgy ha rajta van a hunbgarocell hogy eloszlassa a nyomást a felületen mert ha túl erősen nyomod kis helyen, már attól sérülhet a panel, stb stb)
LG nél ráadásul ezt úgy csinálták hogy hátulról lehet csak felfogatni a talpat, és nincs előre rászerelve.......nem tom samu hogy oldotta meg, remélem úgy mint a TCL hogy oldalra ki lehet húzni 2 hcell elemet és még állitva dobozában rárakni a talpatén LG C szériát vagy vékony Samut, vagy ha lenne vékony Pana, OLED-ből egyik márkából se venné többet. Hímestojást játszani vele.....
-
Foglalt név
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Először is hadd mondjak köszönetet az eszméletlen minőségű tesztjeidért! Örülök, hogy elkezdted feliratozni, mert amit csinálsz, bűn, hogy nem elérhető nagyobb publikum számára
A kérdés egy szubjektív és egy objektív részből tevődik össze nálam, a második a hangsúlyosabb, ennek megfelelően józan döntést próbálok hozni.
Szubjektív: nem szeretem a Samsungot, nem szeretem ha vigyáznom !kell! egy használati tárgyra (OLED beégés)
Objektív: a Samsung nem tud DV-t; ha nem lennél marha messze, tudnék venni egy TCL-t és kalibráltatni veled.Közben ránéztem a mai árakra:
55C845 829,-
QE55S90C 1099,-
OLED55C37LA 1137,-
55OLED808 1166,-
QE55QN90C 1212,-
OLED55G39LA 1589,-Ha jól látom nyeljem be a békát a DV hiányával és hozzam el az S90C-t, ha nem hiszem el, hogy a TCL elég jó.
-
Zyxelxx
újonc
Sziasztok. Samsung
QE85Q80CATXXH rol mi a velemeny?
Dv az nincs azt tudom.
Streaming és Gaming (ps5) menne rola főleg.
Van amiert esetleg nem javasolt?
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gumi és felni topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

filmeket szoktunk nézni .