Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Macrodroid
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Keresnék BB Sata-s SSD 500GB méretben.
Egy nagyon lassú, régi notebookot kellene "feltuningoljak vele", emiatt nem kell túl drága.
A fő szempont, hogy megbízható legyen, és relatív olcsó.Előre is köszönöm
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Pyttawrx #59049 üzenetére
Igazából maga a lapos karácsonyi ajándék lesz, de a 120-as hynix kicsit kevéske PS -hez
És ha már ajándék, akkor úgy gondoltam megveszem bele,
csak a fenti eszmefuttatás egy kicsit megingatott.Köszönöm
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Graphics #58700 üzenetére
Urak,
Az 500 GB-os Samsung 860 Evo mennyire ajánlott darab?
25k környékén árban nekem jó lenne.
Egy Latitude laposba menne a rendszer alá
(főleg "irodai" használatra > office, net, photoshop)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
-
Shokkolo
addikt
Uraim,
Átfutottam az összefoglalót, de csak kérném a segítségeteket.
Egy Dell Latitude (E6540?) notebookba keresek a gyári, Hynix helyett picit nagyobbat.
Csatolófelületre SATA kellene, 240 esetleg 480 GB-os méretben.
(jelenleg egy SK Hynix SH920 128GB 7mm 128GB van benne, kereséseim szerint ez SATA )Ami fontos az a megbízhatóság (kvázi hosszú élettartam). Nem kell feltétlen a benchmarkok királya, OS és grafikai programok alá kellene. (Photoshop, Corell...).
Melyik most a best buy?
Régebben nagyon ajánlottak voltak a Crucialok és az Intelek amennyire emlékszem, de elég rég foglalkoztam a témával. Ár/értékben keresném a legjobb alternatívákat.
Előre is köszönöm a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Frawly #50914 üzenetére
Igen. Lehet, hogy ilyen vékony kis csavarom van is (van egy kisebb méhtelepre való pc / notebook csavar), csak épp az alátétcsavar hiányzik
@dugo_
Köszönöm a linkeket, ennek rendelés lesz a vége"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Asus Maximus Hero VIII (z170).
Ilyet sehol nem találok...@Frawly
Lehet, hogy meg tudnám barkácsolni, de nem okos ötlet.
Relatív "magasam" kell legyen az SSD a lap fölött (kb 3-5 mm-re), azért kéne alá a "távtartó".
Ha csak egy sima csavarral lefogatom akkor ugyanúgy feszül az SSD.
Nem akarom[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Megjött végre az m2 SSD-m, de az arcomra is fagyott a kezdeti mosoly.
Az alaplapomhoz nem adtak gyárilag "közcsavart", így nem tudom rögzíteni.
Lehet olyat valahonnan rendelni?Kerestem de nem sok szerencsével.
-
Shokkolo
addikt
2 között vacilálokegyébként:
- INTEL 512GB 760p Series M.2 PCIe M.2 2280 SSDPEKKW512G8XT
- SAMSUNG 500GB 970 EVO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7E500BWÁrban forma-forma, a Samsungot mindenki dicséri, nekem meg az Intel is bevállt (a családban van már vagy 10 db 530 és 535 )
-
Shokkolo
addikt
- Win 10 is képes szépen meghízni (főleg ha teszteled az insider buildeket)
- alap programok + andoid emulátor (az általa használt appok sajnos nem irányíthatóak át hdd-re)
- néha 1-1 letöltés is ott felejtődikAztán jön szépen a riasztás, én meg fogom a fejem és kezdek "takarítani".
Akkor tudok lemenni olyan 90-100 Gb környékére."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni SSD vásárlásban
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
nem releváns, 20-50k2. Mekkora SSD-re van szükség?
240-512 GB között (nyílván minnél nagyobb, annál jobb)3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, ha minden igaz M.2 támogatással4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Maximus VIII Hero5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD?
Nem feltétlen releváns, de jó lenne 5.6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Teljesen átlagos, OS lenne rajta. (csak a jelenlegi 120-asom néha már már kevés)Ami még fontos, preferálnám az M.2 -t, ha már támogatja,
Illetve húz a szivem az Intelek felé (jelenleg 530-asom van és eléggé bevállt),
de nem tudom mennyire ajánlottak manapság, és ár/érték arányban hogy állnak.
Előre is köszönöm"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Üdv uraim,
Milyen SSD -t ajánlanátok az alábbi feltételek alapján?!
- stabil, megbízható (amolyan örök élet +1 nap )
- a sebessége nem lényeg, nem kell a leggyorsabbnak lennie
- 120 GbElőre is köszönöm
-
Shokkolo
addikt
válasz Iomega #16492 üzenetére
ami érdekes, hogy tőlünk kicsit nyugatabbra is 26-28k -s áron kapható ugyan ez az SSD.
ezek alapján itthon enyhén "overprized".
Az lenne a reális, amennyiért sikerült...
Mindenesetre remélem beválik... intel chipset, intel proci... cska jóban lesznek egy intel ssd vel"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Srry, mea culpa...
akkor neked örök hála!@Iomega:
én már cska azt nem értem, hogy mi a fene van... árukeresőn és mindenhol 42+
Aqua-nál pár órát volt fent iolyen áron, aztán teljesen eltűnt a kínálatból, majd este visszakerült ~43e áron.Mi a franc van a webshopokkal?! Ennyire azért nmincs bezuhanva a forint...
[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz greensatan #16472 üzenetére
Szeged... [raktáron] de szvsz bármelyik boltban van
@Benőke
Remélem megkapom annyiért... megint visszakerült a honlapra, 43.890 Ft -os áron...[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz shadow1901 #16462 üzenetére
Szvsz az, hogy a 120-ason ott legyenek mint a használt 60-asok még jelentős idő.
Ha rá tudod szánni, akkor a 120-as hyper-x. Illik némi szabad helyet hagyni egy SSD-nFelraksz még 1-2 programot és máris túllőtted a 60 határait.
-
Shokkolo
addikt
Köszönöm mindenkinek, azt hiszem az Intel 530 lesz
5 év gar, és a pozitív tapasztalatok meggyőzőek"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Urak, ajánlanátok nekem SSD-t?
Ilyen feltételek mellett:
- 120-128 Gb
- Sata III
- jó lenne 30k -val bezárólag (a 840-es samu a maga 34k-jával sajnos már nem fér bele)Rendszer lenne rajta az alap programjaimmal, sajnoös kinőttem a 60-as, ~80 gigányira hízott a keretrendszerem, ezért kellene váltanom.
Szeretem a sebességet, de ne menjen a megbízhatság rovására, illetve ne csak kirakat // bench eredményeket tudjon (fél év után ne lassuljon le...)Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest