- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Laraxior #66438 üzenetére
Olyan amibe csak egy megy abbol van potom penzert akarmennyi. Amibe tobb NVMe is belemegy az dragabb es azokhoz amiken nincs kulon kontroller (200EUR+) kell PCIe Bifurcation tamogatas a BIOS-ban (a kollega harmadik linkjen is lathatod a screenshot-t amit a gyarto/elado berakott a spec-ek ala. Van az Amazon-on egy 4 slot-os Asus kartya 40EUR-ert [link] de ennek ugyanugy kell a bifurcation tamogatas, enelkul csak egy M.2 slot fog mukodni.
-
-
Laraxior
titán
válasz
Laraxior #60555 üzenetére
Február 21-én vettem.... kicsit karcsú az élettartama nem? WD Blue SSD...
-
válasz
Laraxior #60325 üzenetére
Akkor várom(többes számban nem beszélhetek, mert tudom mi ez) ide a GYÁRI szoftverével készített infókat...
Én (és ez tényleg csak és kizárólag saját vélemény) pár ezer Ft miatt ilyen SSD-re nem adtam volna ki a pénzt, pláne úgy, hogy előtte Samu-k voltak, oszt' semmi gond nem volt velük...
Kíváncsian várom a support-t, meg listázott FW-t, meg olyan gyári SW-t, ami azt fel is rakja...De hát, ami jó, azt le kell cserélni valami elbaxottra (meg mondják is (olyanok, akik azt sem tudják, mi fán terem, csak megnézték a speckót, de addig már nem jutott el az ész, hogy van-e support és az milyen avagy hogy működik, mi van ha bexarik, hova kell küldeni, az mennyi stb stb))
Nem vagyok rosszindulatú, csak közel 30 éve vagyok a szakmában...
-
vacs
veterán
válasz
Laraxior #48340 üzenetére
Német ebay-ról NEM tudod megrendelni magyarba!
Amúgy meg én már kérdeztem pár hozzászólással feljebb!
-
mekker
őstag
válasz
Laraxior #37985 üzenetére
Bodornak abban igaza van, hogyha nem csak 1-2 ember, de mindenki elkezdene másról beszélni, akkor elvesztené ez a topik az értelmét. Ez egy eléggé speciális topik, itt minden arról szól, hogy valaki ajánlatot/tanácsot kér, vagy ad, és ha valaki már harmadszorra se kap választ az offolás miatt, az gáz.
Egyes topikokban megengedhető az offolás, de itt van ennek konkréte külön helye.
-
Bodor
veterán
válasz
Laraxior #37964 üzenetére
Sajnos tévedsz,mert nem. Pont erre való a Flash SSD topik, és erre a topik tetején fel is híjuk a figyelmet.
"Amennyiben már túl is vagy a vásárláson és kérdésed, észrevételed lenne, az alábbi topik a legmegfelelőbb ehhez: Flash SSD topik!"
Nem véletlenül lett annak idején kettéválasztva a két téma.
Monitorozni ugye az szokott, akinek már van SSD-je.
Ez a Milyen SSD-t vegyek...
Köszi
-
Anonymus23
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
Laraxior #37897 üzenetére
Nem olyan rossz ez az MX300, de azért a 275 GB-hoz társuló 80 TB-os terhelhetőséget igen kevésnek tartom a 3 év garanciával.
Nem vagyok oda a Samsungért, de ők a 850 EVO 120 GB-nál 5 év gari mellett 75 TB-ot tudnak biztosítani.De tudom, az ár a döntő sokaknak, főleg ha 3 évente feleslegesen cserélgetik az SSD-ket...
-
.LnB
titán
válasz
Laraxior #37897 üzenetére
Tudom, tudom. Majd írok ha meghal.
De nem parázok, itt a Vertex 4 sincs már az ajánlott SSD-k között nekem még is évek óta működik tökéletesen. Egy csak játékokra használt winyónak csak elmegy majd ez a Crucial. Nem szántam most rá többet. 3 év gari van rá, annyit csak kibír.
-
-
deicide
veterán
válasz
Laraxior #37341 üzenetére
A rendszer használata nem lesz pattogósabb, a játékok valamelyest gyorsabban fognak indulni, de ennyi a gyakorlati haszna általános felhasználás mellett.
Nekem pont a nagy sebesség miatt kellett, sok tömörített torrentet csomagolok ki és másolgatok ide-oda. Ott azért súlyos perceket tud jelenteni az 500MB/s vs 1500MB/s 40+ gigánál. -
Tails111
aktív tag
válasz
Laraxior #33754 üzenetére
A Z97 támogatják az NVMe de nem a kezdetektől hanem utólagos bios frissítések által.
Az általad preferált SM951 NVMe SSD F7 es bios-szal elindul el alaplapodban.
De az alaplap PCIE x2 es nem pedig PCIE x4 es ezért lassabb benne.Külföldi oldalon olvastam remélem igaz is!
Alaplapod honlapján vannak fent támogatott M.2 SSD-k de a lista régi nem frissítették.
-
metalbambi
tag
válasz
Laraxior #20583 üzenetére
engem laptopszalonosok próbáltak meg lehúzni 45ért ezzel
de ha a szerelési díjat hozzáadom, akkor is olcsóbban jövök ki vele mint ha tőlük vettem volna
de nem is 840 evo basic-et, hanem kingston hyper-x fury-t rendeltemés amúgy laptophoz annyit mindenképpen kell nézni, hogy a laptop milyen ssd hellyel van kialakítva. 1,8" vagy 2,5"os és hogy a vastagsága is csak 7es vagy 9es...a basic evo, és a fury mindkettő 7mm-es
-
metalbambi
tag
válasz
Laraxior #20581 üzenetére
Boltban meg megkapni 33ért... (840 evo basic)
Az az 1 ezer forint szerintem már mind1... -
Kreash
aktív tag
válasz
Laraxior #13663 üzenetére
Most ez mi is?
Azt látom pci-e -s ssd, meg hogy gyors, meg hogy 1.6 tb, de tényleg 13 526 Ft ?( Figyelem! A webshop hibás működése miatt annak kijavításáig a rendelés csak a telefonos visszaigazolás után válik hivatalossá. A megértésüket köszönjük. )
Nagyszerű , kezdtem örülniAmúgy vertex 4-et lehet még venni valahol baráti áron ?
32 ért vettem anno, most meg 40 felett vannak..
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest