- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
turbokappa #37549 üzenetére
mlc vezérlősek
Én még nem láttam ilyen vezérlős SSD-t....
(#37547) Hunork : Intelt vedd
-
Bodor
veterán
válasz
-szabi- #37513 üzenetére
Nem érdemes, csak akkor ha már nincs szabadon rendes SATA foglalatod.
(#37514) Shia-ko: az M.2 SATA kompatibilis az mSATA-val?
Nem. Összefoglalóban a linkek.
Az mSATA szabvány
A SATA Express (SATAe) szabvány
Az M.2 (NGFF) formátum
NVMe (NVM Express) szabvány(#37515) orion1025:
Pl. V300 ajánlott volt még 2013 tavaszán, de azután lassabbra cserélték benne a chipeket. Ha nem veszem ki az ajánlásból, akkor meg pont az lenne a bajod, hogy miért nem hozza a gyári speckót.
Azt persze nem vetted észre, hogy a linkelt felhasználó Shuttle XH61V barbone gépében csak SATA 2-es alaplapi foglalat van, így persze, hogy alacsonyabbak a teszteredmények.
Arról már nem is beszélve, hogy nem is egyforma módszerrel vannak mérve a meghajtók, mert te simán mértél.
"Tömörítést használó SSD-knél ne tömöríthetetlen(incompressible) adatokkal mérj. (Pl CrystalDiskMark esetén All 0x00 (0 Fill) módszerrel mérj.)"
Az a baj, hogy kevés az információd, és kötözködsz.
Téma részemről lezárva.
-
Bodor
veterán
válasz
orion1025 #37508 üzenetére
Nem tudom kinek címezted a többes számot, én csak a magam nevében tudok nyilatkozni.
A PH életében szinte az elsők között voltam ,akik SSD-t vettek, azóta is érdekel a téma, és nem kevés gyakorlati tapasztalatot szereztem az évek során, nem csak a hozzászólásokból, hanem abból is, hogy hetente építek gépeket és ezekbe SSD-ket teszek, szóval nem csak a tesztekből tájékozódom, bár azokat is elolvasom, mert szükség van rá.
Ha csak egy kicsit is utána olvastál volna, akkor tudnád, hogy rendszermeghajtónak véve az SSD-t, teljesen mindegy, hogy SATA2 vagy SATA3, mert úgyis a gyors elérési idő az, ami számít, arról nem beszélve, hogy nincsenek már SATA2-es SSD-k , csak elvétve, nem éri megvásárolni őket.
Azt is illene tudni, hogy a szekvenciális sebesség az utolsó dolog, ami számít itt a topikban egy ajánlásnál.
A gyártó által feltüntetett specifikációknál le van írva, hogy milyen géppel és milyen tesztprogrammal kell tesztelni, a webshopok meg azt írnak amit akarnak, az már az ő felelősségük. Mi itt a topikban tudjuk, hogy a gyári specifikációk alatt szoktak teljesíteni az SSD-k, ahogy azt is, hogy 20-30 MB/s különbséget nincs aki megérezne a használat alatt, szóval ez sem számít igazán.
Mint az ajánlás szempontjainál is írtam, ( mivel a sebesség tulajdonképpen nem számít) , amit figyelembe kell venni, az az ár, a garancia, a tartósság, és ezek összefüggései.
Új SSD-t nem szoktam ajánlani, élő példa erre az Adata SP550, amiről utánaolvasva ugye kiderült, hogy nem hozza a specifikációkat.
Röviden ennyi.
Voltak már páran, akik kritizálták a topik ajánlásait, de igazából jobb ötlettel vagy módszerrel, ami a fórum keretein belül működni tud, még senki sem ált elő...
Azt azért mindenkinek be kell látnia, hogy nem egy tesztlabort működtet a topik, és a gazdái sem... -
Bodor
veterán
válasz
MaxxDamage #37499 üzenetére
Igen, csak azért nem javasoltam, mert árban jóval felette van azoknak, amiket választottál.
5 év garival 240-esben Intel 535 és Adata SX930 ajánlott részemről, de a 3 évvel rendelkező SP920 is jó választás, 5 év garit kapsz arra is regisztráció után az Adata-nál.(#37498) Shia-ko: Jó választás lehet a 850 EVO is , de ne felejtsd el, hogy az 5 év garit nem mindenhol adják meg, és 150 TB írási limittel számolhatsz. Ebay-en egyébként is bajos lehet a garancia érvényesítése, szerintem a bonyodalom nem ér annyit, amennyivel olcsóbb.
Ha az élettartam a fontos, akkor inkább ezt javasolnám ( igaz, hogy 10K-val drágább mint a kereted), de 5 év limitmentes garancia itthoni boltból, és tartósabb MLC. Sebességben meg gyakorlatilag ugyanazt kapod érzésre.
Olcsóbban 3 év garival, talán ez a legtartósabb.(#37501) glaci : Sajnos sok minden kiment a divatból, néha írni sincs kedvem ide már.
(#37503) orion1025: Bár nem nekem írtad, de topikgazdaként lenne válaszom.
Azt javaslom, hogy alaposan olvasd el az összefoglalót , a benne lévő linkelt cikkeket, és az ajánlásom szempontjait.(#37504) NewmanHD: Nem sokkal tartósabb az a 20NM-es MLC sem, mert az SX930-ban valami spéci tartós chip van, hiába csak 16 nm-es, viszont az iponban élből megadják rá az 5 év garit. Talán csal ennyi.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
diegho #37473 üzenetére
Nem jöttek ki jobb SSD-k azóta, csak gyengébbek, főleg ami a tartósságot illeti , ezért sem lett még módosítva az összefoglaló ajánlása.
Egyébként meg Adata SX930 ( SP920), Intel 535, és Plextor M6 Pro a top 3 szerintem.(#37474) Directors: Jó lesz, veheted.
(#37475) luimapeiz: Inkább HyperX Fury, vagy Adata SP920 az ajánlott.
-
Bodor
veterán
válasz
kariad #37461 üzenetére
Ha az élettartam a fontos, akkor ne XP-t használj, mert ott nem megy a TRIM, ezért felesleges írás történik az SSD-re, ami csökkenti az élettartamot. Ha máshogy nem megy, akkor használj a TRIM pótlására O&O Defragot, vagy Diskeeper-t.
5 év garanciával MLC-s típust kéne találni , de abban a boltban nem sok ilyen van, mert nem hivatalos helyről szerzik be az árút , ezért pl. sem az Intel 535-re, sem az Adata SX930-ra nem adják meg az 5 évet.
Ha elég a 3 év, akkor az Adata SX900 lenne a legtartósabb. Másik bolttal jobban járnál.Összefoglalót javasolnám elolvasni.
-
Bodor
veterán
válasz
SzaKrisz86 #37411 üzenetére
Talán a Plextor-t választanám, de csak azért hogy kipróbáljam, hogy van-e gyakorlati haszna a plexturbo-nak. LINK
akkor majdnem mindegy milyen beépítő keret használok hozzá - természetesen a befoglaló méret egyezése mellett?
Igen
-
Bodor
veterán
válasz
SzaKrisz86 #37409 üzenetére
1. Ne a DVD helyére tedd az SSD-t ( mert az biztosan nem SATA3-as port és bootolási problémák is lehetnek), hanem a HHD helyére, és a HDD menjen a DVD helyére.
Ha szükség van alkalmanként a DVD íróra, akkor ez a legjobb megoldás( A méretbeli kompatibilitásról neked kell meggyőződni)
2. Intel 530 már nem kapható, helyette a Plextor M6 pro-t vagy az általad is kinézett ADATA 240GB XPG SX930-at ajánlom.
Mindkettő 5 év limitmentes garival rendelkezik és megbízható , kipróbált típus. -
Bodor
veterán
válasz
fireman123 #37381 üzenetére
5 év gari hol van (Ipon-on kívül) ?
Nem tudom, de neked is ugyanannyi idő megkeresni, mint nekem...
Ipon gariztatástól nem félnék.
-
Bodor
veterán
válasz
radi8tor #37378 üzenetére
Igen, ahogy mondod, de 5 évvel akkor is inkább a limitmentes ADATA SX930, ha 10 év akkor meg csak a Samu 850 Pro, csak hát az meg eléggé drágácska...
(#37379) Saphirahick: M.2 PCI-e SSD 50K felett lenne csak, ha megelégszel a sima SATA3-as sebességgel, akkor 75 TB írási limittel , 5 év garival ez lenne az ajánlatom.
-
Bodor
veterán
válasz
concware #37374 üzenetére
Konkrét típus ajánlatokat kaptál. Általános felhasználásra bőven elég ezeknek a tudásuk, specifikációik.
Nem értem, hogy mi is a problémád.(#37375) radi8tor: Szerintem felesleges ide a drága Samu , hacsak az 5-10 év gari miatt nem...
az meg hogy 480 vagy 512 GB teljesen mindegy gyakorlatilag, mert az egyiken kevesebb, a másikon meg több szabad helyet kell hagyni, mint ugye azt "közismert"(#37373) Saphirahick: Na most akkor M.2-es PCI-e vagy sima SATA3-as SSD-re van szükséged 240 GB körül?
Mennyit szánsz rá, és hány év gari kell? -
Bodor
veterán
válasz
deicide #37365 üzenetére
de cserébe 2500/1500-at tudnak.
És ezt hogyan használná ki?
Szerintem felesleges rendszermeghajtónak ilyen típusokat ajánlani.
(#37364) Saphirahick: Ha már Intel , akkor ne azt a vacak TLC-s 540s-t vedd, hanem az 535-öst vagy , de még inkább a PLEXTOR 128GB M6G Plus M.2 SATA 2280 PX-128M6G+t, de látom hogy már tárgytalan, mert nincs helyed.
-
Bodor
veterán
PLEXTOR 128GB M6 PRO vagy ADATA 240GB XPG SX930 kihagyhatatlan jó vétel jelenleg szerintem. Mindkettő tartós MLC-s, 5 év, limitmentes garival.
(#37370) concware : SP550 nem ajánlott, az SP900 meg drága. Szerintem elég lenne egy HyperX Fury vagy HyperX Savage.
-
Bodor
veterán
válasz
TestamentDNR #37355 üzenetére
Jó választás
-
Bodor
veterán
válasz
tudi13 #37352 üzenetére
Talán a +2 év garancia miatt lenne jobb választás.
(#37353) atus72: Sajnálom, hogy félreérhető lett, akkor úgy fogalmazok, hogy a "legolcsóbb, de még ajánlott" kategóriába tartozik a Fury és a Savage is.
Ha már az összefoglalót nem olvassátok el, akkor legalább az ajánlás szempontjait lenne érdemes átolvasni, hogy értsétek, hogy mit , miért ajánlunk, vagy nem....
-
Bodor
veterán
válasz
TestamentDNR #37347 üzenetére
Összefoglalóban van konkrét ajánlás, azokból kéne választani. Pl. HyperX Fury nálunk a tápláléklánc legalja.
(#37348) tudi13: max Fury-t neked is, de az sem jobb,mint a Savage
-
Bodor
veterán
válasz
Potyka03 #37323 üzenetére
INTEL 120GB 535 és 5 év garival.
-
Bodor
veterán
válasz
KisApám #37312 üzenetére
60 GB-os SSD-t még az apróról sem érdemes venni, egyrészt mert drágák, és többnyire olyan típusokat láttam amik szériahibások. 10 K körül viszont lehet kapni 120 GB-osokat, olyanokat is, amelyeket az összefoglalóban ajánlunk is, de a garanciával itt is gond lehet.
13-14K-ért viszont egy új, 3 év garis , a célnak megfelelő SSD-t is vehetsz.
Azért privátban küldtem egy aprós linket is, ha mégis a használt érdekelne.(#37313) -PLevi-: Én már leadtam a szavazatomat a Plextorra...
-
Bodor
veterán
5 év garival ennél nem nagyon van jobb ajánlat jelenleg.
(#37304) Bull Boss: Topik jobb oldalán lévő kondíciós cikk neked is készült...
-
Bodor
veterán
válasz
keszegduda #37005 üzenetére
SX930 szerintem a legjobb választás.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
GEPESZ66 #36880 üzenetére
Még SATA 1-es alaplapban is nagy előrelépés az SSD, mert NEM a szekvenciális sebesség számít ( ezt talán már ezredszerre írom le a topikban
), hanem a gyors elérési idő és a 4K olvasási és írási sebességek.
(#36885) Halo: Samsung 850 EVO szerintem jó választás, csak olyan helyen vedd, ahol megadják rá az 5 év garit. Ha elég a 3 év akkor meg HyperX Fury.
-
Bodor
veterán
Adata SX930-al szerintem hosszabb távon is jól járnál, nem ártana kicsit újítani az alaplapon ( is)
(#36856) PeachMan: PLEXTOR 256GB M6 PRO elég fürge ( főleg plexturboval) elég tartós és 5 év limitmentes gari van rá.
(#36858) tlala: 1.) Vegyek az asztali gépbe egy ilyet (ehhez tudnék olcsóbban hozzájutni) , és tegyem a régi notiba a most használt Samsung 830-ast az asztaliból? Ne
Lesz érezhető gyorsulás, ha így döntök? Nem2.) Régi noti fejlesztését megoldom az egyik olcsó ajánlott SSD-vel - aztán majd fejlesztek, ha lejjebb mennek az M.2/PCIe árak. Talán ez a legjobb megoldás
3.) Esetleges "fejlesztési alternatíva" - veszek az asztaliba egy 256GB-os ajánlottat (most félig van tele a 128 GB-os, ami csak rendszer drive), és akkor legalább az SSD mérete nőtt. Illetve ez esetben a sebesség javulhat kicsit a 120 GB-os 830-ashoz képest?
Sokkal gyorsabb nem lesz, és minek az SSD méretét növelni, ha a mostani 128-as is csak félig van tele?
(#36860) SLYM: KINGSTON 480GB SSDNow UV400 olcsó is és a teljesítményben sem lesz visszaesés.
-
Bodor
veterán
válasz
bulgesz777 #36841 üzenetére
Adata SP920 vagy SX930 . Kicsit drágábban Intel 535.
-
Bodor
veterán
válasz
#95590400 #36652 üzenetére
Szeretnélek megkérni, hogy a hozzászólásaidban tagold a mondatokat, és használj nagybetűket is, ezzel megtisztelve a topikot és a fórumtársaidat, illetve betartva a szabályokat. Amennyiben továbbra is ilyen formában és stílusban írsz, törölni fogom a hozzászólásaidat, vagy egy moderátor teszi meg...
Köszönöm. -
Bodor
veterán
válasz
Viktor81 #36649 üzenetére
Én is a saját és a Flash SSD topik tapasztalatai alapján írtam a cikket.
de nem látom beteljesedni a jóslatokat, megtörténni a csodákat. Ha ezek a jövendölések igazak lennének, lassan 5 éve senki nem használna HDD-t, pedig én azt mondom, még jó ideig nem fog kikopni a PC-ből.
Én nem írtam olyat, hogy kivesznek az SSD-k.
Olvasd el amit linkeltem.
Igen, egy kis kezdeti csetepaté után most már egy malomban őrlünk szerencsére, és köszönöm is a segítséget, nem csak neked, hanem a többi aktív topiklakónak!
-
Bodor
veterán
válasz
Viktor81 #36646 üzenetére
A topik indító cikkében ( bizony ilyen is van
) , a Távolabbi kilátások, végszó fejezet alattiak ezek szerint még mindig megállják a helyüket, és az akkori jóslatom bevált. Pedig azóta eltelt 52 hónap...
-
Bodor
veterán
válasz
<cafat> #36598 üzenetére
Ezer helyen le van írva, a hozzászólásokban, az összefoglalóban, a téma tudnivaló cikkeiben, hogy rendszermeghajtónak teljesen miondegy, hogy mekkorák a szekvenciális sebességek, mert nem ettől gyors egy SSD, tehát ne ez alapján válassz, mégis ezen lovagol mindenki, hogy 500 MB/s vagy 450, mintha meg lehetne érezni...
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
lajtika #36485 üzenetére
Nem.
Csak drágábban -
Bodor
veterán
Nem is azt linkeltem, hanem ezt, csak még nem lehet kapni.
(#36478) pc-csiga1: Ha tényleg ennyire fontos a szekvenciális sebesség ( felhasználásodat olvasva én nem látom, hogy hol használnád ki) vagy annak a tesztekben való látványa inkább, akkor a melegedést bevállalva - megfelelő hűtésről gondoskodva - a Samsung 950 PRO NVMe M.2 SSD jó választás lehet, 5 év garanciával és 400 TB írási limittel. TESZT
Idézet belőle: " A szédítően magas olvasási- és írási sebességek önmagukért beszélnek, 4K-s véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával pedig még az Intel szupergyors SSD meghajtóit is maga mögé utasítja a termék. Ehhez az összképhez nem igazán illik a viszonylag alacsony 4K-s véletlenszerű írási teljesítmény, ami a maga 85 000 IOPS-os értékével a SATA 6 Gbps-os meghajtók teljesítményét idézi – emiatt van az, hogy a 950 Pro 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával nem igazán remekel."
Rendszermeghajtónál viszont ez nagyon is számít.
Írási limit mentesen hűtőbordával egy kissé drágábban pedig ezt lehetne megvenni.
TESZTA végleges és utolsó ajánlatom pedig nekem is a Plextor M6Pro lenne. 5 év íráslimit mentes gari, jó ár, és ha akarsz nagy számokat látni, akkor bekapcsolod a turbo üzemmódot. LINK
(#36482) troszt: Nem fontos.
(#36483) lajtika: Ha elég a 3 éves garanciába foglalt 200 TB írási terhelhetőség, mert nem fogsz ennél többet írni rá, akkor az ár miatt jó vétel lehet az UV400.
-
Bodor
veterán
válasz
rocket #36438 üzenetére
Weboldalukon neztem
Én is... csak én jó helyen, az SP920 specifikációinál...
(#36437) Dexter-2000: Mint köztudott, nem vagyok oda a TLC-s megoldásoknak, és az ultra kettő sem bír sokat, meg még drága is.
Vannak nála sokkal strapabíróbbak és olcsóbbak is az ajánlottak között. Sebességben meg nem fogsz különbséget érezni egyik ajánlott típusnál sem. -
Bodor
veterán
válasz
rocket #36435 üzenetére
Persze nem kell hinni nekem, biztos hülyeségből írtam....
Szerintem rossz helyen keresgélsz.
E szerint meg még regisztrálni sem kell.
Egyébként meg az Intellel sem jársz rosszul, meg ott van az Adata SX930, amire meg élből megkapod sok boltban az 5 év garit.
-
Bodor
veterán
válasz
bara17 #36422 üzenetére
Adata SP920 pont belefér a keretedbe, és 5 év garit kapsz hozzá regisztráció után.
(#36423) GEPESZ66: Szerintem ramot is érdemes lenne megduplázni, de az SSD mindenképpen gyorsabbá tenné azt a gépet. Fury-t veheted nyugodtan.
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
MasterDeeJay #36371 üzenetére
Egyébként sem szimpatizálok a TLC-s SSD típusokkal, de nekem ez nem tetszik benne.
Total Bytes Written (TBW) 120GB: 50TB
240GB: 100TBEz nagyon sovány.
-
Bodor
veterán
válasz
RoSSo3 #36361 üzenetére
Nem véletlenül ajánlottam én is az Adata SX930-at. Tartósabb. Samsung fanokkal meg ha akarsz törődsz, vagy nem.
Ha kell a DVD író, akkor egy Ilyet javaslok Nálam bevált
-
Bodor
veterán
válasz
Aksomatic #36261 üzenetére
Igen, egy kicsit drágább, de ha meg akarod tartani a HDD-t háttértárnak, akkor M.2-es SSD-t teszel bele rendszernek.
PLEXTOR 128GB M6G Plus-t ajánlom, 5 év garival, szerintem jó áron. A laptop sem volt olcsó, megérdemel egy jó SSD-t. -
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
silvergod #36233 üzenetére
Ajjaj...kicsit elszúrtam a linkelt hozzászólásban a dolgot, mert az SP 920 nem Sandforce vezérlőt használ, hanem Marvell-t ( majd javítom a hozzászólásban is) , és 20nm-es MLC chipek vannak benne, míg az SX930 JMicron vezérlőt használ és 16nm-es Enterprise MLC+ chipekkel rendelkezik.
Szerintem terhelhetőségben nincs számottevő különbség, teljesítményben meg nincs megérezhető.
Igen, az 5 év alap garancia a különbség, illetve az SP920 128 GB-os változatának a szekvenciális írási sebessége "csak" 180 MB/s, a 256-osnak 360MB/s de szerintem ez is bőven elég egy rendszermeghajtónál. -
Bodor
veterán
válasz
djxp01 #36225 üzenetére
Ha van rá keret, akkor én is a Plextor M6 Pro-t javasolnám, de szerintem az Adata SX930 is megfelelő lenne erre a felhasználásra.LINK
(#36228) silvergod: LINK
(#36229) NandorHUN:
Egyébként nem írás limiteseknél hogy működik a gari?
Nem értem pontosan a kérdést, de az a lényeg, hogy ha probléma van az SSD-vel , akkor nem hivatkozhat a gyártó arra, hogy mennyit írtál rá, mert nincs ilyen a garanciális feltételekben.
Egy bizonyos szintű sebesség csökkenés után lehet élni a garanciával?
Esetleges sebességcsökkenés a nem megfelelő beállítások, használat miatt lehetséges, de ez nincs szorosan összefüggésben az írási limittel, és a sebességcsökkenés nem garanciális hiba.
-
Bodor
veterán
válasz
Zangetas #36217 üzenetére
Összefoglalót javasolnám elolvasni.
Írási limit pedig annyit tesz, hogy nem írhatsz korlátlanul egyik SSD-re sem, mert szép lassan elhasználódik, de egyes gyártók a garanciális feltételbe foglalják, hogy mennyi írás után veszik el a garancia, mások meg nem.
A többire megkaptad a választ.
Az SSD kondíciója, tények és tévhitek -
Bodor
veterán
válasz
Zangetas #36213 üzenetére
Szia! Igen, van. Magyar boltból 5 év garanciával , melyet nem terhel írási limit,mint a 850 EVO-nál. Teljesítményben ugyanazt kapod+ajándék beépítőkeret. Szerintem is a legjobb ár/érték arányú típus mostanában.
A másik nagyon jó vétel 2K-val olcsóbban , de szintén 5 év limitmentes garival az Intel 535. Az egyik legmegbízhatóbb típus.
Egyébként milyen gépbe, milyen felhasználásra kell?
-
Bodor
veterán
-
Bodor
veterán
Nincs más fogyasztói SSD 10 éves garanciát.........
-
Bodor
veterán
válasz
st6969 #36148 üzenetére
Akkor esetleg Samsung 850 EVO , amihez társul 150 TB írási limit a garanciában, talán még belefér a keretedbe, de ott vedd ahol meg is adják rá az 5 év garit.
Egyébként meg Intel 535 vagy ADATA 480GB XPG SX930, bár ez kicsit drágább,de szerintem megéri.
Hozzátenném, hogy a linkelt ipon-os tesztben a legjobb ár/érték arányú típus címet kapta az Adata SX930!
A tesztekben kimutatott hullámzó teljesítményt nem hiszem hogy bárki is megérezné a használat alatt.
(#36144) Sotho:
(#36146) Skynet258:
Viszont a lapon van M.2 foglalat, tehát akkor már inkább ezt használnám.
Miért is?
Inkább egy Adata SX930, Intel 535, Adata SP920, mindegyik 5 év garival és írási limit mentesen.
-
Bodor
veterán
válasz
gaben1993 #36084 üzenetére
Igen, azt.
(#36085) Bjanos11: Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el!
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik az érdeklődőket a fórumon, ezért jogos kérés, hogy ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
(#36087) Viktor81: Én sem értem, hogy miért rontják a saját üzletüket, de biztos megvan rá az okuk.
-
Bodor
veterán
válasz
gaben1993 #36077 üzenetére
OCZ Trion ( és nem triton) 150 azért nem került bele az ajánlásba, mert ( köszönhetően a 15nm-es TLC-nek) szégyenletesen kicsi az írási terhelhetősége a többi ajánlott típushoz képest. Tapasztalat nincs sok vele, ettől függetlenül ha 3 év garival elég neked a 120 TB terhelhetőség, akkor tényleg jó vétel lehet ennyiért.
250 GB-osok közül első sorban Adata SP920-at javasolnám 5 év írási limit mentes garival.
(#36078) pandor: Általános használat mellett rendszernek használva az SDD-t nem fogod megérezni a tesztekben látott különbségeket , ezért az Intel jobb vétel.
ssd.userbenchmark.com oldalt meg felejtsd el, mert semmi értelme.
(#36080) stigma: Nos. M.2 vagy sima 1.8-as Az 1.8-as az nem sima, hanem micro SATA, nem hinném, hogy ilyen kell a gépedbe, hanem inkább 2.5 colos ( ez jobban sima) .
M.2-esből ezt ajánlom ha 2280-as kell és nem 2242-es vagy 2260-as, mert ezt sem írtad. Nem mindegy, hogy milyen hosszú megy bele.
Ha meg sima 2.5 colos SATA SSD, akkor meg PLEXTOR 256GB M6 PRO vagy olcsóbban ADATA 240GB XPG SX930.
Plextor talán érzetre is egy kicsit gyorsabb, de az biztos, hogy jobban bírja az írási terhelést, mert még régebbi vastagabb csíkszélességgel készült chipek vannak benne. Mindkettő 5 év garis és írási limit mentes. Ha megteheted, vedd a Plextort. M.2-es SSD-k hajlamosak a melegedésre, ezért én nem jól szellőző házba, laptopba annyira nem ajánlanám, ha van más megoldás. -
Bodor
veterán
válasz
csabyka666 #36023 üzenetére
Sebességben elenyésző, emberi érzékekkel talán nem is fogható különbségek lesznek.
-
Bodor
veterán
válasz
csabyka666 #36018 üzenetére
Igen. +2 év garival, ha ott veszed meg ahol meg is adják rá. Egyébként semmi.
-
Bodor
veterán
Először is.
Azok a kereskedelemben ma is kapható típusok, melyek nincsenek az ajánlottak között, többek között az alábbiak miatt nem kerültek be (még) a többi közé.
- Indokolatlanul magas ár,
- Valamelyik jellemzőben az átlagnál kisebb teljesítmény
- Az átlagnál alacsonyabb írási terhelhetőség,
- Gyakorlati tapasztalat hiánya (nagyon új még a típus),
- Egyszerűen csak rossz ár/érték arány az ajánlottakhoz képestMásodszor, az ajánlás szempontjaim a topikban.
[LINK]MB/s alapon vett gyorsaság nem szempont itt.
-
Bodor
veterán
válasz
medica #35981 üzenetére
Hát bizony, kissé drága a maga 3 éves limites garijával. Vannak nála jobb ár/érték arányú típusok is bőven.
(#35983) Noninnyó: Jó választás!
(#35984) PrinceHerceg: Mint ahogy a topik tetején írva is vagyon, a tapasztalatokat a Flash SSD topikba várjuk.
(#35980) szekra: A keret szerintem jó lesz.
Összefoglaló javaslata szerint kérdezz légyszíves:
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
4. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik az érdeklődőket a fórumon, ezért jogos kérés, hogy ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
Tehát mennyit szánsz rá, mekkora kell és mennyi garanciával. A többit már tudjuk...
-
Bodor
veterán
válasz
lazydog #35973 üzenetére
Te milyen nézőpontból mered megmondani egy fórumtársnak, hogy mit ajánljon, vagy mit ne?
Legalább indokolnád, hogy miért ne!Ezzel szemben te direkt egy kifejezetten nem ajánlott típust erőltetsz folyamatosan, amiért mondjuk még egyik topikgazda sem szólt, holott jogosan tehetné !
Tényleg abbahagyhatnád már a trollkodás mindkét SSD topikban...
-
Bodor
veterán
válasz
PrinceHerceg #35969 üzenetére
nem telepítek orba szájba, max 1x, utána pedig minden lejátszani/indítani akarok a cuccról!
Már meg is válaszoltad a kérdésedet... És ha telepítesz, akkor sem több gigás fájlokat írsz az SSD-re, ahol ez számítana.
(#35970) rokafiu77: A Fury is HyperX, az meg ajánlva van orrba-szájba.
A Savage meg a fekete ló.. :-)
Kingston HyperX és HyperX 3K meg sajnos már nem igen kapható, pedig jó széria volt. -
Bodor
veterán
válasz
tpeter77 #35967 üzenetére
Megbízhatatlan vezérlőjű típus nincs az összefoglalóban, a gyakorlat pedig azt mutatja, hogy a 4K különbségeket , amiket számokban láthatsz a tesztekben, nem lehet megérezni.
Ha nagyon számok és tesztek alapján szeretnél dönteni a vásárlást illetően, akkor nem ez az a topik, amelyik a segítségedre lesz....
-
Bodor
veterán
válasz
#20655360 #35963 üzenetére
Pont, hogy az újabb "modern" típusok azok, melyek kevesebb írást képesek általában elviselni, köszönhetően a csíkszélesség csökkentésének, persze vannak kivételek. LINK
300 TB-nál itt mondjuk ugrik a garancia, ha sokat írnál rá, akkor írási limitmentes típust érdemes választani az összefoglalóból, vannak sokkal olcsóbbak is, mint a Samsung 850 Pro.
És egy másik teszt: LINK
(#35964) rokafiu77: SX930-ban Micron 16nm Enterprise MLC+ van, ami legalább 3000 ciklust bír
( LINK) ), de biztos elég tartós, mert különben nem adna rá a gyártó 5 év limitmentes garanciát. Szerencsére ezt az 5 évet élből megadja több magyar webshop is, nem kell külön regisztrálni hozzá, ezért is szoktam ajánlani.
Az SX930-nak jobbak a szekvenciális írási sebességei. Kb. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest