Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
Egy ASUS X51L notebookba tervezném leváltani a HDD-t egy hasonló méretű SSD-re.
A rendszer sebességének növekedését szeretném látni, mint eredményt.
Ha SATA II SSD-t vennék, probléma nélkül működne? És egyáltalán érdemes lenne váltani az alábbi paraméterekkel rendelkező masinánál?Processzor típus: Intel Core Duo
Processzor jellemzők: T2370 (1 MB L2 gyorsítótár, 533 MHz FSB) 1,73GHz
Memória: 2GB (2x1GB) DDR2 667 MHz SDRAM, max. 2GB
Merevlemez: 160GB 5400rpm SATA
Chipkészlet: Mobile Intel® GL960 Express Chipset + ICH8M[ Szerkesztve ]
-
félisten
SATA3 vezérlőkről, általában. Röviden meg igen, ASMedia elmarad sebességben(meg a Marvell stb), de ez csak mérésben érzékelhető, OS alatt nem észrevehető a különbség
UI: További kérdéssel a másik (SSD) topikba írj, ne ebbe, thx!
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
aktív tag
Helló!
Tapasztaltatok esetleg olyat, hogy adott egy Intel 530-as SSD, ami szekvenciális írásban és olvasásban 260Mbyte/s környékét teljesít, CrystalDiskmark szerint 0xFill tesztben. Elképzelhető-e, hogy az alaplapon lévő ASMedia chip tud ennyit? Ugyanezen a lapon egy OCZ Agility 3 ennél jobb eredményeket produkál az alaplap Intel vezérlős SATA portján. (Délután majd kipróbálom, az 530-ast is az Intel porton.)
Előre is köszi a segítséget.
-
törölt tag
válasz BomiBoogie #23694 üzenetére
Miben szarok? Sebességre vagy élettartamra? És mennyire durván?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Hali.
Kingston V300*** (MLC) Csak a Toshiba 19nm Toggle-Mode 2.0 szinkron NAND-okkal , és a 505A firmware-rel rendelkező darabok az ajánlottak!
Oké, honnan tudom az éppen melyik?
-
FeZ...
aktív tag
Sziasztok !
Az összefoglalóban a Plextor M5M SSD az ajánlottak között van. Nekem az mSATA nem jó, ami SATA-ban van, az M5S. Az is vállalható vagy csak kizárólag az mSATA ?
-
Dorian
félisten
Na, megszopattam magam, nem fér bele a dvd helyére a hdd adapter. Úgy tűnik a vékonyabb kellett volna mégis... Hol kapok olyant? Ugyanitt hdd adapter külső dvd házzal eladó...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
vzsigmon
csendes tag
vagy samsung 840 inkabb?
-
vzsigmon
csendes tag
Sziasztok
mit szoltok az intel 530 120gb-hoz? nehez a frissitese?[ Szerkesztve ]
-
Malamute
tag
Sziasztok!
Garanciális okokból kifolyólag az ipon.hu-nál levásárolhatok kb. 36K Ft-ot, és SSD az hiányzik a gépből. Tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában?
Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23680 üzenetére
500-as 840 EVO berendelve!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Jelen pillanatban 20k-25k pénz (elég a 120GB) között melyiket SSD-t vennétek/vegyem ?... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23677 üzenetére
Akkor szerinted az EVO, vagy az ADATA legyen?
-
daveoff
veterán
Akkor melyik 500-as SSD-t ajánljátok 60k körüli áron? A 840 EVO nem pálya? Nem ajánlott?
Erről mi a véleményetek?
ADATA SSD Premier Pro SP610 512GB SATA3, 560/450MBs, IOPS 73K[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23673 üzenetére
Több mint valószínű az lesz belőle, és remélem nem fogok csalódni. Én is fw frissítéssel fogom kezdeni, de nem hiszem, hogy gond lenne, az itt olvasottak alapján sikerült kijavítani a hibát. Holnap vagy holnapután már be is szerzem
-
Ice&Lime
veterán
válasz Daffchy #23662 üzenetére
Akkor nincs több ötletem miért, ha nem jó, akkor marad a win7, talán.
Nem hiszem, hogy ezt gariztatnák, de megpróbálni meglehet, hátha.(#23664) gameresboy: ez a típus (520 és 530) is ajánlott. Ezekhez nincs beépítőkeret. Vagy rendelkezel vele, vagy veszel egyet, vagy a házadban van olyan mérethez furat, vagy csinálsz egyet magadnak házilag ingyen.
(#23673) BomiBoogie: ugye nekem is az van, és sok mindenkinek. Valamiért ez a dolog azért mégis visszatartja az embereket már ettől a típustól úgy veszem észre, ez nem jött jól ennek az ssd fajtának. A bizalmat nehéz lesz visszaszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23671 üzenetére
Ok, nem is azért mondtam csak csodálkoztam, mert 4k-val drágábban már vadi újat lehet venni Tudom mert pont én azt nézegetem, hogy vegyek-e vagy sem Remélem nem lesz gondolom a lassulással ha az új fw-t felteszem. Csak ugye ez hónapokkal később derül majd ki vásárlás után.
Viszont nem tudom, hogy mit vegyek 240-256gb között ha nem Samut.
[ Szerkesztve ]
-
dorika87
őstag
válasz BomiBoogie #23669 üzenetére
1 éves 840-es 250gb Evo-nak??? Újonnan 32k-ért lehet már kapni!!
-
dorika87
őstag
A-data XPG SX900 256gb jobb választás lenne mint a Samsung Evo 840 250gb?
-
daveoff
veterán
válasz BomiBoogie #23666 üzenetére
Mivel egy sz@ros játék már 40-50giga(BF4-ről ne is beszéljünk) elég nehéz beleférni a 250-be, most pont van jó pár játék amikkel játszok, jönnek újak is, és unom már a le-föl telepítéseket.
Szerintetek mennyi a reális használt ára egy 250-es 840-nek? 1 éves kb, még garis...
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Egy Samsung 840 250Gb-os SSD-t cserélnék nagyobbra, sajnos kinőttem. Egy 500Gb-os modellt szeretnék helyette, mit ajánlanátok, ami elfogadható áron van, és jó is. Csak telepített játékok lennének rajta.
Köszi a segítséget!
-
gameresboy
aktív tag
-
shield
őstag
Az előbbi HyperX- tesztet nézegetve, én még mindig az INTEL 520-at venném meg, esetleg az Intel 530-at az 5 év gar. miatt. Igaz ez a teszt "ős régi".
Egyes típusoknál SSD max írás: 120 MB/s vagy alig több. Ez nem gázos? (vagy csak egyes leírásokban rosszul van írva?)
Én még csak ezután akarok venni és most tájékozódom. Tapasztalat alapján szívesen fogadom a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz SchumiBácsi #23654 üzenetére
A HyperX-hez adnak beépítőkeretet, ami jó az asztali házba.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
őstag
-
p.lac
tag
Átlagos fogyasztás ssdboss szerint: 840 evo 1,91W, intel 520 (2,66W, +39%).
http://ssdboss.com/ssds/Samsung-840-EVO-120-GB-SATA-III-vs-Intel-520-120-GB-SATA-III
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz gameresboy #23657 üzenetére
A 840 és 850 pro-k nem érintettek, azoknál nincs rá szükség.
-
Teaway
veterán
válasz SchumiBácsi #23654 üzenetére
Nincs/nem kaptál a házhoz 3,5>2,5 átalakítót?
Alaplapi tálca hátulján is szokott lenni hely neki, nézd meg!Nincs itthon csokid??
-
őstag
Köszi! Visszaellenőrzés gyanánt belinkeltem az ADATA mellé az INTEL HyperX párost is.
Amennyiben ezekre gondoltál, akkor már kisorsolom magamnak, ha a performance szinte azonos átlag használat esetén.
1ébként a drágább Intel miért drágább, azon kívül hogy más a "sorozatszáma"?
Még egy fontos kérdés: ugye ezek az SSD-k mind 2,5" méret, adnak hozzájuk keretet 3,5" helyre illesztéshez, vagy azt külön kell szerválnom? Előköszi!
[ Szerkesztve ]
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
lmaresz
aktív tag
Sziasztok!
SSD-ből mit tudtok ajánlani átlagos felhasználásra, tehát rendszermeghajtóként, illetve pár program menne rá (játékok, képszerkesztő/animáció készítő program). Mi mostanában a legjobbár-érték arányú meghajtó 250 Gb tárhely környékén?[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz SchumiBácsi #23651 üzenetére
Ez jó választás szerintem. Vagy HyperX 3K illetve Intel 530.
-
őstag
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Egyik baratomnak a laptopjaba kellene egy SSD az elhalalozott HDD helyere. OS es egyeb dolgok lennenek rajta es kb 240 GB-osra gondoltunk. Van-e erdemi kulonbseg ezek kozott?
Crucial MX100 256 GB
Crucial M500 240 GB
ADATA Premier Pro SP600 256 GB
ADATA Premier SP610 256 GB
ADATA Premier Pro SP900 256 GB
Kingston HyperX FURY 240 GB
Mushkin Chronos 240 GBSamsung kiesett az utobbi FW mizeria miatt, ez az en hulyesegem
A 256 es a 240-es kozott ha jol tudom akkor az elore lefoglalt terulet miatt van a meret kulonbseg, tehat szinte tele lehetne rakni a 240-es valtozatokat. Igaz?
Nekem az M500, FURY illetve az SP900 a legszinpatikusabb es arban is a legolcsobb.
Melyik legyen?
Koszonom elore is!
-
Dorian
félisten
válasz Dorian #23602 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget, ma este már itt figyel nálam az Intel 520 SSD és a DVD beépítőszett.
Sőt, króm-molibdén-vanádium csavarhúzót is vettem
Valószínűleg hétvégén lesz is időm foglalkozni a beépítéssel, ill. főleg az ezzel járó Win újratelepítéssel.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Tervezek venni egy Acer TravelMate B115-M-35204G50TKK NX.VA1EU.002 típusú notit. Mivel ebben az aksi is jó, autós töltő is jó áron van hozzá, passzív, és lehet, hogy megyek vele ide-oda, ezért kellene tanács, hogy milyen SSD-t vegyek bele. Árban a határ kb. 15-20 k Ft. Ha van ilyen árakban megbízható minél nagyobb, annál jobb... Lehetőleg ha van ebben az árakban ilyenn, jó lenne ha bírna kevéske torrentet, letöltögetést, másolgatást.
A tanácsokat köszönöm.üdv, adika4444
-
zalimart
csendes tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek?
http://www.foramax.hu/toshiba-toshiba-ssd-128gb-q-series-pro-p-5960.html -
Ice&Lime
veterán
De erre számítani lehetett, mivel új termékről van szó.
(#23644) gameresboy: akkor elég az evo is.
Nem jelzi. Ha felteszel ssd-s programot az kijelzi az aktuális fw.-t. Ha frissíteni akarod, akkor azt a sam. saját programjával tudod megtenni, amit nemrég adtak ki 840 EVO Performance Restoration Software néven. Program és leírás - link. Egy kis infó hozzá 1179 hsz. Van hozzá külön leírás (angolul), mármint a telepítéséhez, nem bonyolult.[ Szerkesztve ]
-
kezdő
senior tag
Több külföldi oldal is lehozta a Samsung 850 EVO kiszivárgott árait:
120GB (MZ-75E120B/AM): $100 ($0.83 / GB)
250GB (MZ-75E250B/AM): $146 ($0.58 / GB)
500GB (MZ-75E500B/AM): $258 ($0.52 / GB)
1TB (MZ-75E1T0B/AM): $477 ($0.48 / GB)Kicsit csalódott vagyok, jó lett volna, a 840 EVO jelenlegi szintjén nyitott volna.
Így lehet az 500GB-os Crucial M550 vagy MX100 lesz a befutó, árérzékeny vevő volnék -
Ice&Lime
veterán
válasz gameresboy #23639 üzenetére
1: Milyen felhasználásra lesz az SSD ( általános, vagyis oprendszer és programok alá, vagy nagyobb írási terhelést jelentő videóvágásra, vállalati szerverbe, stb.. )?
Erre még válaszolj.Egyébként, ha bevállalod a fw. frissítést a vásárlás után (van aki nem), akkor ez is egy jó ssd, mint még jó pár rajta kívül (ajánlott lista a topik tetején).
Nekem 8 hónapja van meg, eddig rendben van, de nekem nem is kellett fw-t frissítenem, mert nem volt rá szükség.(#23640) BomiBoogie: de tesztekkel is nézted vagy csak nem tapasztaltad?
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz gameresboy #23637 üzenetére
Nekem is ilyen van 8 hónapja, eddig 2TB írt adatmennyiséggel.
Egyenlőre rendben van. Átlagfelhasználásra használom.
Akiket érintett, azoknak jött egy fw. frissítés hozzá egy lassulási problémára, amit megoldottak vele. -
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
A következő SSD-ről szeretném a véleményeteket kérni:
[link]
Tapasztalat? Érdemes megvenni?Üdv,
Gboy -
KékCsibe
csendes tag
válasz BomiBoogie #23633 üzenetére
Köszönöm (jakos73-nak is!)
Ezek után lehet, hogy mégis megpróbálom egyedül a szerelést.
-
Ice&Lime
veterán
válasz KékCsibe #23631 üzenetére
A sam 840 evo 7mm-es.
Az hogy melyik amit beszerelnek, abból semmi nem derül ki. Ezzel az erővel lehetne a 470-es is.
Saját magadnak is betudod szerelni, csak kicseréled a benne lévő hdd-vel. (Csak leveszed az alján lévő panelt és hozzáférsz a hdd-hez, pár csavar az egész).
Az optikai meghajtó helyére pedig veszel bele egy hdd caddy-t és abba beletudod tenni a hdd-t vagy az ssd-t.
Amikor kicserélted a hdd-t ssd-re, talán kapsz telepítőlemezt a csomaghoz és arról feltelepíted a win-t.
Átlagfelhasználásra elég az evo is, ha kicsit jobban igénybe szeretnéd venni, akkor 520-as.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
dorika87
őstag
A héten meg szeretném venni az SSD-t, és e kettő közül kellene döntenem:
A-DATA XPG SX900 256GB VS. SAMSUNG EVO 840 250GB??Szerintetek melyikkel járnék jobban?
-
KékCsibe
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a gépet tervezem megvenni, és szeretnék bele SSD-t is. A honlapon csak annyit írnak, hogy amit lehet helyben hozzá kérni az samsung, 120gb. Ez vajon 840 EVO Basic lenne, vagy valami más? Kerestem több helyen, de nem találtam, ez az SSD hány mm-es? Ebben a boltban elég húzósnak tartom az árat (32k), úgy, hogy hasonlókat 20k körül látok mindenhol.
El fogok menni a boltba pár kérdést feltenni, de szeretnék előtte kis segítséget kérni, hogy miket is kérdezzek. Ezek jutnak magamtól eszembe:
- Beszerelnek-e olyan SSD-t, amit én viszek, vagy csak olyat, amit ott veszek (ha nem, akkor nyilván tárgytalan a kérdés)
- Milyen samsung SSD-t adnak a boltban, ez mekkora pontosan
- Tudnak-e olyat csinálni, hogy a HDD-t az optikai meghajtó helyére teszik, és nem külső házbaHa mindez menne, akkor inkább Intel 520-ast vegyek, vagy 840 EVO-t? Teljesen átlagos felhasználásra lesz, win8 alá, viszont a gép pontos adataival még nem vagyok tisztában (csatlakozók, stb. Gondolom erre is kérdezzek rá, ugye?)
Vagy vegyem meg a gépet, és valahol máshol szereltessem bele az SSD-t? (Nem lenne egyszerűbb, ha egyből a boltban tennék át nekem az op. rendszert?)
Köszi!!
-
bul07
nagyúr
válasz Ice&Lime #23626 üzenetére
Ha ugyan azt a minőséget megkapom olcsóban nem fogom a drágábbat venni csak a név miatt
Viszont azt az infót kaptam hogy 520-530-hoz képest a 840 EVO kevesebbet fogyaszt
Milyen mértékű ez a különbség? Már ha van.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz BomiBoogie #23619 üzenetére
ipon-nál néztem
jelenleg
520 - 19.342Ft
530 - 22.428FtÉn hajlok a 520 felé
(#23620) jakos73
HyperX 120GB 3K SH103S3/120G 23.402 Ft
Milyen előnye van ennek a 520-hoz képest ami megérné a +4000Ft-ot?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
xAcidx
tag
Sziasztok!
Samsung 840-et néztem ki magamnak asztali gépbe. Viszont látom, hogy az összefoglalóban van belőle egy pár darab. EVO és Pro között kellene dönteni.
Alaplap: MSI Z97 Gaming 7
Felhasználás: Op. rendszer, 1-2 játék, CAD/CAM programokat is ide telepíteném
Op. rendszer: Win 8.1 (majd 10)
Méret: 120GB (később lehet jön mellé egy 250-es is)
Ha esetleg ilyen árkategóriában (20-25k) lenne jobb lehetőség, akkor azokat is várom.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
félisten
válasz lionhearted #23613 üzenetére
Ez nem így működik, úgy túl egyszerű lenne. Külön adatbázist kell vezetnünk arról, hogy melyik gyártó, melyik SSD szériája, melyik SMART attribútumban, milyen adatot ad vissza és azt milyen mértékegységben értendő... Ezért van az, hogy egy vadonatúj SSD szériát nem azonnal támogatnak a szoftverek, mert nem ismerjük az általa visszaadott SMART adatokat, a gyártók nagy része meg ezt nem publikálja.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
SPeti1984
senior tag
Melyik SSD-t ajánlanátok egy HP nx7400 vagy esetleg egy Lenovo X200 laptopba (még nincs eldöntve melyikbe tennénk bele) az alábbi kettő közül? Az midnegy hogy az Adata 7mm az Intel meg 9,5mm-es?
-Adata 128GB ASP900S3-128GM-C
-Intel 120GB SSDSC2CW120A310 OEM -
bul07
nagyúr
LENOVO Z510 59-403839 laptopba szeretnék egy SSD-t
Kiszemeltek
INTEL 120GB 520
INTEL 120GB 530
SAMSUNG 120GB 840 EVO (ehhez nagyon nem füllik a fogam, fene se nézegeti milyen firmware van rajta hogy elkerüljem a lassulási gondot)530 felára megéri a +2év garanciát
Bár a 520-ra is 5év van csak az utolsó két évben az Intelhez kell fordulni , aminek a menetét nem tudom
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
válasz Fire/SOUL/CD #23592 üzenetére
Ezt én értem, csak itt nem a 233as MWI, hanem a 177-es SMART érték szerepelt. Az én SF csippes SSDmen itt a sztenderd wear_range_delta van, és az értéke is a raw_valueból olvasható ki, nincs normalizálva. Ezért nem értettem.
Tegnap még működött...
-
Kovi1987
tag
Hello mindenkinek!
Új vagyok a témában, elolvastam az összefoglalót, tájékozódtam, de nem találok megoldást az alábbi problémámra:
Szert tettem egy ilyen SSDre (Samsung MZMPA032HMCD-000L1): [link]
Betettem egy msata-sata adapterbe, jelenleg így áll: [link]A problémám, hogy a notebookom (HP Compaq NX7400, nem mai gyerek, sata1-es a HDD csatlakozója) és az asztali gépem BIOS-ában sem látszik. (alaplapon Gigabyte EP43-S3L, sata2es) A Windows 7 lemezkezelőjében sincs nyoma. Merre érdemes keresgélni? Sata Native mód engedélyezve, mindkét gép tudja, AHCI mód is engedélyezve az asztalin.
-
Ice&Lime
veterán
válasz #75128832 #23610 üzenetére
A lényege, hogy aki tömörítős vezérlővel inkább szebb (gyári értékekhez közelítő) számokat szeretne kapni, az az "All 0x00 (0 Fill)" opcióval mérjen.
Ez nem minden ssd-re igaz.
A másik, hogy én nem szeretem ezt a 0 Fill-es mérést egyáltalán, csak megszépíti az eredményt. -
Teaway
veterán
válasz SchumiBácsi #23608 üzenetére
"Windows 7 van, ha rendben feltelepült, mit kell még külön beállítani az optimális SSD működés érdekében?"
Csak ennyit kell tudnod ► link
Nincs itthon csokid??
-
őstag
Üdv all!
Nagy rendszerváltás vagy változás előtt állok, és szükség lenne egy kis útmutatásra miközben a cikkeket is átnyálazom: a rendszer alá SSD-t akarok tenni 160-200GB körül. Most 160GB HDD a rendszer, félig van kihasználva, elvileg az SSD-nek ugyanez buli lesz. Játék NEM lesz rajta de arra spekulálok, hogy ha nagyobb a kihasználatlan tárhelye, nőhet az élettartama azonos használat esetén.
Ha SSD-m lesz és beállítom az egyik cikkben leírtakat az alaplap BIOS-ában (ezeket lementettem), utána még miben különbözik a telepítés a megszokott HDD világhoz képest? Azt már tudom hogy minden egyéb meghajtót leválasztani a telepítés idejére, de kell e még valami ezen kívül? Windows 7 van, ha rendben feltelepült, mit kell még külön beállítani az optimális SSD működés érdekében? A konfigurációs környezetet az adatlapom tartalmazza.
Az SSD minimálisan tervezett élettartama 3év vagy 300nap, de ha kibír 5év/500napot mint a HDD-k az sem gond Vélhetően egy MLC rendszerű SSD volna az optimális ha már SLC nincs.
Végül a kérdés másik lényeges része, melyik típus/márka a buli 160-200GB (inkább 200 ) között? Előköszi!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Dorian
félisten
válasz xxxx.x #23599 üzenetére
Eszemfszom megáll, hogy manapság már mindenről van videós okítás
HDD-nél arra gondoltam, ami a végét takarja el és a HDD csavaros rögzítésére szolgál.
Veszek holnap egy normális mini-csillagcsavarhúzót jó lesz az még másra is, különben is tök égő, h nincs itthon egy normális
Aksis csavarozó? Nagy ütvefúrógép volt
Na megrendelem a cuccokat.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- További aktív témák...
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest