Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz Pyttawrx #69069 üzenetére
Akkor WD Green lesz ha veszek
Múltkor ugye nagyon jó áron volt linkelték is a BB-be volt is amikkor néztem
De minek az nekem nem rendeltem erre most lehet hogy kellDe még nyomoznom kell mert valami lett a PC-mel, csak még ki kell derítenem nem e elég csak újratelepítenem vagy SSD hiba mert Sentinel-be van bejegyzés hibáról, de lehet memória gond is
Csak elég friss a fél gépem(alaplap, proci) és nagyon félek tőle hogy ott lesz a hiba hogy esetleg kompatibilitási gond a memóriával
Ilyenek jönnek elő[kép], [kép], megáll a gép egér mozog de még az óra se megy, és egyszer csak kék halál (W8.1-nél sose kaptam kék halált pedig 6éves telepítéssel voltam már a végén, a Paint már el se indult annyira ki volt a rendszer)( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Talán haldoklik a jó öreg V300 ami rendszeremet szolgája ki(ez még a nagyon régi jó szériából való)
Két választásom maradt
Veszek egy 120-ast rendszernek vagy befogom a meglévő 250GB 850 EVO-t rendszernek, és veszek egy másikat odatárolásra(játék mappák)Rendszernek 120-ba ezt néztem az olcsók közül
Acer SA100 [link] ([link]), rákerestem itt senki nem írta még be
Valakinek véleménye róla, 8e Ft alatt a 120GB, 24hó garAdat tárolásra(játék mappák) 240Gb környéke
Crucial® BX500
Kingston A400Ősszintén én hajlok a arra hogy csak egy 120GB vegyek, mert pocsékolásnak tartok egy 250GB-os SSD-t rendszernek befogni, a sok tárhely csak úgy kihasználatlanul
Tehát a fő kérdés hogy a Acer SA100 mennyire lehet megbízható
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
2013 novembere óta van a gépembe egy 120GB-os V300-as(ég a jó széria), ezen van az OP rendszer, nagyon jól teszi a dolgát
2015 májusába vettem egy 250GB-os 850 EVO-t ezen csak játékok voltakMost már nem elég
V300 eladásra már értéktelen
850 EVO-t se fogom eladni mert mit kapnék érte 9e Ft-otÍgy nézelődök, minek vennék HDD-t?
Amúgy van a gépbe egy 2TB, meg van egy laptopból kiszedett is az asztalon az 1TB-os( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Multis pályabetöltésnél számít a sebesség
HDD esetén akár 1perc is lehet a pályára lépés, SSD esetén elenyészőÉs számít az idő mert az elején még el lehet csípni járművet, késve bejövőknek nem marad
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Amazonas #52580 üzenetére
Miért én írtam olyat hogy mondtátok hogy nem jók, nem
(#52581) Graphics
Ez érthető és jó is
De csak adattárolásra ilyen kicsi különbségek miatt egyáltalán megéri akár egy forinttal is többet költeniElismerem hogy azok jobbak de számít ez?
Számít ez ha egyszer rámásolja az ember és évekig nem nyúl hozzáSzerintem ilyen szempontból legjobb egy olyan lenne ami mentes minden széria hibától, és minél hosszabb garancia van rá
Sarkos példa lehet kapni 30forintért is egy doboz gyufát meg lehet kapni 40Ft-ért is, kettő között annyi különbség van hogy 2mm hosszabb az egyik, de csak egy szélcsendes szobában egy gyertya meggyújtására van használva. Megéri megvenni a drágább gyufát ebben az esetben, nem.
De ha van a 30Ft-os gyufa meg van egy 50Ft-os ami jobban be van itatva így jobban tűri a szelet, túrázáshoz már mindenképpen a drágábbat kell
Arra akartam kilyukadni hogy a felhasználás jelege szabja meg hogy megéri vagy nem(#52579) varmi2
És ő melyik kézzelfogható bolthoz adja a garanciát
Mert volt már az aprón hogy egy ilyen megbízható eladó egyik napról a másikra abbahagyta, és mintha olyat olvastam volna hogy az országból is elment külföldre dolgozni. És ugye a garancia egyből nem volt már garancia
Bolt is megszűnhet de csak nem egy emberen múlik minden[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Graphics #52574 üzenetére
Ha már így benne vagyunk mélyebben
Kíváncsiságból
Miért nem jó mondjuk
KINGMAX 480GB SMV32[link]
SILICON POWER 480GB S55[link]
Mindkettő 3év garanciaCsak és kizárólag egy felhasználás, játék film tárolás
Se fontos fájl, se OP rendszer
Tehát hiba esetén nincs kár max idő veszteség(garanciális csere).Tehát csak letölt rá több játék
Pl BF4, BF1, BF5 ezek mind 90GB/játék környékén vannak, tehát egyszer letöltve és évekig rajta
Most jött frissítés a BF5-höz és a 250GB már nem volt elég hely, pedig csak e 4játék volt rajta BF4, BF1, BC2, BF5. Kénytelen voltam a BC2 átrakni az OP rendszer SSD-reErre miért nem jók a fentiek?
Miért kellene erre akár 2000Ft-al drágábbat venni?Nem kötekedni akarok csak kíváncsi vagyok a miértekre
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
20e Ft alatti 480-500GB-ból melyik lenne a legjobb választás
SzűkítveCsak és kizárólag játék tárolásra
-
bul07
nagyúr
válasz Moonwolf #46826 üzenetére
óóó hogy
Én ahogy nézem 25 077 Ft mondjuk
És ebben van a SSD meg egy Sata kábel meg két szigetelőszalag
De a töltelékes cucc más is lehet mondjuk, zugsorcsőre , kötegelő, vagy valami elem, de beépítő keret is lehet+2év garancia megér szerintem kis felárat
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Moonwolf #46823 üzenetére
SAMSUNG 250GB 860 EVO 24e Ft-ért 5év garancia (pl ipon), jobb helyen megadják a 5évet
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Frawly #46815 üzenetére
Adata SU800, vagy Crucial MX500 ár miatt nem nyerő ezek majd 23e Ft , akkor már SAMSUNG 250GB 860 EVO 24e Ft-ért garancia hossza miatt is
Öcsém majd dönt minél olcsóban akarja megúszni
SDD frontról a A400 fogom neki ajánlani, HDD fronton még nem kaptam ajánlást a a fórumrész nem ennyire pörög( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Frawly #46811 üzenetére
Ahogy írtam alapból 32 GB eMMC van benne arról megy az előre telepített Win 10
Ezt a részét nem is piszkálom, öcsém amúgy is csak nettezésre meg filmnézésre fogja használni
Ő az amúgy linkelveKINGSTON 240GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/240G
18 190 Ft
[link]KINGMAX 240GB SMV32 SATA 3 2.5" KM240GSMV32
18 990 Ft
[link][ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Adott egy Acer ES1-332-C6N0 32 GB eMMC
És és kell majd bele adattárolásra valami, rendszer nem róla fut majd róla, csak filmek miegymás tárolásáraKérdés a kettő közül bármelyik alkalmas erre?
Ha mindkettő akkor inkább melyik legyen?KINGSTON 240GB A400 SATA 3 2.5" SA400S37/240G
vagy
KINGMAX 240GB SMV32 SATA 3 2.5" KM240GSMV32[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120G
Ennek mennyi a valós írási sebessége?Mert nagyon változó értékeket látok a netten
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Kérdés vennék majd egy SSD-t játék tárolásra tehát az írás nem annyira fontos
Eddig a 850 evo-t nézegetem (méret 240+GB)
Van esetleg olcsóban is jó megoldás számomra
Bár ahogy nézem max pár ezrest spórolnék lehet nem érné meg
-
-
bul07
nagyúr
Csak egy kis figyelem felkeltés hogy az üzemidőnek nem mindig szabad hinni (Én az Írást olvasást is kétségbe vonom)
Tehát 2014-11-13 SSD beszerelés Lenovo Z510 laptop, Intel 530 SSD [link]
Havi 10nap használat átlagba naponta 18-20óra
És most 13 hónappal későbbTehát jól látható hogy az idő számláló teljesen fals adatokat mutat, de szerintem a adat írás se lehet valós
-
bul07
nagyúr
Erről van szó?
HyperX 120GB FURY SATA3 2,5" SHFS37A/120GEz mit jelent nála?
Incompressible Data Transfer (AS-SSD and CrystalDiskMark): 420MB/s Read and 120MB/s Write( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz SybenX #29747 üzenetére
És egy tesztekben is alig kimutatható hibára hogy kérsz garanciáztatást?
És ami a legjobb hogy egy újraformázás és újratelepítés eltünteti, csak ugye ez bosszantó mert én például csak jó pár évenként szoktam telepíteni a jelenlegi rendszerem is 19hónapos, és nem élvezném hogy kényszerből 3havonta telepítenem kellene
De megemlítem neki hogy ennél a típusnál még nem fedezték fel ezt a hibát és ő majd dönt
-
bul07
nagyúr
Erre gondoltam(ebben az előzményekre is van linkelés), és közben a Trim hibával kapcsolatban is találtam [link]
Oké hogy javítgatják , de egy kezdő ne azzal kezdje hogy firmware csekkolja és frissítse
És azért is kérdeztem hogy az adott típusnál(850 EVO) volt e vagy vagy e ez a hiba?
-
bul07
nagyúr
válasz SybenX #29738 üzenetére
Nem is azonnal van lassulás hanem olyan 3-6hónap múlva és a tesztek többsége ki sem mutatja, a régi fájlok beolvasása lassul le
Hát nem tudom
-
bul07
nagyúr
Egyik ismerősömnek kellene ajánlanom
Sima használat op rendszer meg egy két játék
Ahogy nézegetem most hátV300-ast kilőném, pedig az én gépembe is ilyen van a régi szériából decemberbe lesz két éves és semmi baja
Ezekre gondoltam
ADATA 128GB Premier Pro SP600 19.380Ft
Samsung csak akkor ha már nincs ez a lassulós hiba, mert nem szeretnék magyarázkodni hogy lassul és ilyen meg olyan hiba megoldások vannak , és ezt meg ezt csinálja, stabil kell
120GB Samsung 850 EVO SSD meghajtó (MZ-75E120B/EU) 19.990 FtÉs ennyi kb mert 120-128-ba ha 22-23 körül van már megoldandó a 240GB-os V300-as 27e Ft-ért, igaz méret miatt kompromisszum kel la sebességben
Melyik lenne jó, vagy van más ami még jó lenne?
850 evo-nál írtátok hogy van ahol 5év , én átnéztem pár boltott de nem találtam , linkelnétek, (PCX oldalán elszörnyűködtem, hogy lehet egy ilyen kusza valamit fenntartani, egyes termékeke lapja meg olyan mint valami nagyker szoftverét látnám)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
530 berendelve köszönöm mindenkinek
Ha megjön megyek át a másik fórumba
-
bul07
nagyúr
válasz Ice&Lime #23626 üzenetére
Ha ugyan azt a minőséget megkapom olcsóban nem fogom a drágábbat venni csak a név miatt
Viszont azt az infót kaptam hogy 520-530-hoz képest a 840 EVO kevesebbet fogyaszt
Milyen mértékű ez a különbség? Már ha van.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz BomiBoogie #23619 üzenetére
ipon-nál néztem
jelenleg
520 - 19.342Ft
530 - 22.428FtÉn hajlok a 520 felé
(#23620) jakos73
HyperX 120GB 3K SH103S3/120G 23.402 Ft
Milyen előnye van ennek a 520-hoz képest ami megérné a +4000Ft-ot?( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
LENOVO Z510 59-403839 laptopba szeretnék egy SSD-t
Kiszemeltek
INTEL 120GB 520
INTEL 120GB 530
SAMSUNG 120GB 840 EVO (ehhez nagyon nem füllik a fogam, fene se nézegeti milyen firmware van rajta hogy elkerüljem a lassulási gondot)530 felára megéri a +2év garanciát
Bár a 520-ra is 5év van csak az utolsó két évben az Intelhez kell fordulni , aminek a menetét nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Végül is V300 rendeltem , köszönöm a segítséget távozok a másik fórumba
Meg persze olvasgatok a telepítésről( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz janos4646 #13897 üzenetére
Fent a Téma összefoglaló-t olvasd át (Ajánlás Windows 7 és 8-hoz részt főleg)
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Köszönöm a tanácsot
Olvasgatok még kicsit és jövőhéten megrendelem valamelyiket( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Nem kötözködni akartam, csak én nem értek annyira hozzá és nem teszek mást csak megnézem az ajánlást, és mint laikus nem jön le egyből hogy a KC is ajánlott
Amúgy még egy kis adalék
ipon-nál van amúgy 2000Ft jóváírásom is, így nézve, szállítással együtt
ipon V300 20.750Ft
PCX KC300 24.500FtÍgy is a KC300, megéri a 4e Ft felárat
Annak örömére veszek SDD-t hogy nem kellet alaplapot meg processzort cserélnem mert a bf4 normálisan elfut még az én gépemen is. BETA alapján ez egyáltalán nem tűnt biztosnak
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Hát még rágom magam kicsit
Élettartamon kívül van más differencia?
Három év múlva használtan szerintem már nem adnak azért felárat mert KC , vagy tévednék , amúgy is három év múlva mennyi lesz ereknek a használt ára 4-5e Ft nem több
Ha meg három éven belül megadja magát úgyis ott a garancia
Na alszok még rá párat , amúgy is még tanulmányoznom kell pár írást hogy telepítés után mit hogy , mert egyes írások úgy kezdődnek hogy nem kell sok mindent beállítani már , de folytatásban millió egy dolgot felsorol hogy ezt meg az hogy merre kell állítani még a biosba isAmúgy az ajánlottak között én ezt látom
Kingston HyperX, HyperX 3K, V+200-as és V300-as sorozata (MLC)Ezek közül melyik lenne a KC300? Lehet én nem tudom beazonosítani.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
ipon: KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G Webshop Ár: 21.525Ft
PCX: Kingston 120GB SKC300S37A/120G 23,710 Ft
Kérdés az hogy megéri a felárat?
Sima általános használat , pár program meg bf4 futtatásaAmúgy a SKC300 nem szereppel az ajánlottak közül de visszaolvasva ajánlva volt , akkor most hogy is van, ajánlott vagy nem
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest