- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste #69788 üzenetére
Neked is üdvözlet!
Köszi.
-
California1
őstag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy Huawei E5577C 4G-s mifi Router . 2,4Ghz-en tökéletesen müködnek vele a gyerekek koliszobájába telók ,tabletek,laptopok.
Ha átváltják 5Ghz-re a mifit a telók és tabletek müködnek (iPhone/Samu telók/iPad/ stb) viiszont a laptopok nem. Se macbook (6 éves) se 3éves Dell, se semmilyen laptop. A laptopok látják a wifijelet fel is csatlakoznak persze ,de net az nem megy.
Kikapcsoltuk már próbaképp a laptopokon a tűzfalakat ,akkor sem megy, a mifin is kikapcsoltuk a tűzfat akkor sem...
Reseteltem már és újra konfiguráltam a kicsi routert de semmi. 2,4Ghz-en minden ok minden ezközzel.
Átállítva 5Ghz-re laptopok off :-( Persze a laptopok tudják az 5Ghz-es wifit.
Igen így is lehet használni ,de 5ghz-en jelentős a sebesség növekedés.Valakinek esetleg tipp? Előre is köszi.
-
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste #40879 üzenetére
Értelek, kitettem a jelenlegi Tenda ruterem adatait ,abból kiderül ott mekkora ez a rádiós kimenő teljesítmény?
Ha megkérlek ránézel? sajna én kopasz vagyok ehhez :-)
köszönöm előre is -
California1
őstag
válasz
Gubek-Einste #40877 üzenetére
Ahogy kutakodtam ,az AAE-nak 3 antennája van (??) de belül ...... hm.
Viszont nem tudom jó infot kaptam e de a hatótávolsága függ a rádiós kimenő teljesítménytől(Rádiós kimenő teljesítmény: legfeljebb 20,5 dBm )
vagy rosszul értelmeztem?
-
California1
őstag
Üdv urak!
Segitséget szeretnék kérni. Sajna nem értek a routerekhez pláne nem értem a routerek műszaki paramétereit.
Légyszíves azt most ne firtassuk miért épp ez a "router" került képbe :-) ,tehát :Szeretnék vásárolni (Apple) Airport Express routert ,hogy teljes legyen itthon az Apple ökoszisztéma… (MBP,MB,i5S stb ,stb)
Mielött beleugranék szeretnék tájékozodni mivel ti biztosan jobban értitek a szaknyelvet :-)
Szeretném elküldeni a jelenlegi routerem specifikációját.
Kérlek titeket hasonlitsátok össze az Airport Express műszaki paraméterével,hogy egyáltalán érdemes lenne e cserélni.
Ami fontos szempont lenne ,hogy hatótávolságra jobb e, nagyobb e az Apple routere mint a jelenlegi Tenda , és sebességben is lenne e különbség , de nyilván ti ezt jobban látjátok a specifikációk alapján.
Lehet fatális baromság amit írok de az Airport Expressznek nincs antennája és nem tudom ez mit és hogyan számít...Jelenlegi : http://www.tenda.cn/tendacn/product/show.aspx?productid=435
AE: https://www.apple.com/airport-express/specs/
https://www.apple.com/hu/airport-express/specs/előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged