- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gergőkee #100765 üzenetére
"Megtaláltad gyakorlatilag az egyetlen funkciót" - Hát igen, sikerült.
VPN-t is használok amúgy, egyelőre OpenVPN-t, mert nincs két olyan routerem, amiben mindkettő támogatná a Wireguard-ot. Amikor a Wireguard-ot használod, akkor amúgy mi van a másik oldalon, milyen eszköz? Egy másik ROG GT? Mert ha jól sejtem attól is függ a sebesség.
-
válasz
Gergőkee #100754 üzenetére
Szuper, hogy megcsináltad! A német videót is láttam, amit korábban te is linkeltél, szerencse, hogy tudok németül!
Viszont az én dilemmám az, hogy a GT AX6000 tud VLAN-t, míg a TUF AX6000 nem. És nekem pont jól jönne ez a funkció, mert két egymás mellett lévő lakást akarok ellátni wifivel, de úgy, hogy logikailag egymástól el legyenek szeparálva. (A guest wifi nem alkamas erre, mert ha a guest wifinél nem engedélyezem, hogy lássa az intranetet, akkor az egy guest wifin lévő gépek sem látják egymást, és az ott lakó nem tud az okostévéjén filmet lejátszani a saját NAS-áról. Ha meg engedem, akkor az én hálózati eszközeimet is látja.) Most egyetlen egy AX92U van, mindenképpen lépnem kell valamerre. (Fizikailag amúgy elég egy eszköz, mert nagyon jó helyre sikerült elhelyeznem, kb. mindennek a közepén van, lefed mindent.)
a) Marad az AX92U, és veszek mellé egy TUF AX6000-est. A TUF látja el az én lakásomat, míg a másik lakást az AX92U. (Router módban kötöm az enyém után, és akkor külön alháló lesz, mondjuk dupla NAT-tal, de az nem érdekes.)
b) Eladom az AX92U-t, és veszek egy GT AX6000-est, ami a VLAN funkció révén kiválóan el tudja mindkét lakást látni wifivel úgy, hogy egymás gépeit nem látják.A TUF jobban tetszik, meg sajnálnék is 100 ezret kiadni egy routerre, viszont egy routerrel megoldani elegánsabb és problémamentesebb lenne, és végül is a különbözet ára kijönne az eladott AX92U árából. Most azon gondolkodom mit is csináljak.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gergőkee #100164 üzenetére
Vagy miből gondolod, hogy rosszul teljesítene ezen a téren?
Nem gondolom. Nem is gondolhatom, mivel nincs vele gyakorlati tapasztalatom. Ha tizenkettőegytucat felhasználási módban üzemel majd, valszeg nem lesz vele sebességgondod. A router is csak egy számítógép. A teljesítménye attól függ, mivel terheled. Átlag natolástól, torrentezéstől nem fog letérdelni. A szokásos, többször előjövő téma, hogy kap-e olyan feladatot, amitől a hwnat kikapcsol. Ha nem kap, nem kell aggódnod. -
Gergőkee
aktív tag
válasz
Gergőkee #100164 üzenetére
TUF-AX6000 vs GT-AX6000 összehasonlító, németül, de angol automatikus felirat bekapcsolható.
Ahogy nézem, az USB nas speed sokkal lassabb a tuf-nál, de pl a wireguard VPN meg sokkal gyorsabb. (Usb-t én nem használok,de VPN-t minden nap.)
Térerő, WLAN sebességek nagyjából ugyanazok. Sajnos Lan-t nem nézett a tesztelő.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gergőkee #100162 üzenetére
Nekem a lényeg most a 2x 2.5g port megléte.
Pedig nem (csak) ez a lényeg. Nem a 2.5Gbps portok meglétén múlik a 2 Gbps net előfizetés kihasználása, WAN->LAN, LAN->WAN, “ami a csövön kifér” jelleggel. Azok a bizonyos tesztek azt is megmutatták, hogy képes-e a router a 2.5Gbps NAT-olására? Ha képes, milyen megkötésekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest