- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
Ilyet én is akartam kérdezni, hogy a külső antennásoknál van valami ökölszabály arra, hogy merre álljanak az antennák? Képeken azt látni, hogy egymástól elfele dőlnek. Én is falra raknám őket, állítva. De akkor mi merre? Meg mi van, ha a LAN csatik vannak lefele, ekkor ugye az antennák is lefele. Van ezekre a helyzetekre valami tutorial? Vagy vegyen az ember beépítettet, abban úgyis fixen vannak elhelyezve?
Netgearban 8 darab van, vagy mi.
-
Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. Sok minden befolyásolja az elérhető sebességet és hatótávolságot: alapvetően a használt router és adapter elméleti link sebessége, a köztes távolságban lévő falazat vastagsága anyaga (esetleges vasalása) és egyéb útban lévő tárgy, más wifi (vagy rádiós zavar) hálózatok száma/sugárzási erőssége/használt csatornája. Az elhelyezés is sokat számíthat, akár néhány centis eltérés is alapvetően befolyásolhatja a működést.
A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust, mind router-ből és mind adapterből.A legtöbb router-nek RP-SMA csatlakozója van.
Az itt ajánlott router-ekkel viszonylag kevés baj van, megbízható példányoknak módhatóak. A TP-Link-kel a legtöbb probléma a régi szürke-kék D-Link xDSL modemekkel való nem-együttműködés. -
Nekem a személyes tapasztalataim nem jók a TP-LINK-el, így én azt nem szeretem, nem is nagyon szoktam ajánlani senkinek, ha csak nem olyan kérdéssel jön ide, hogy a két TP-LINK közül melyiket, vagy, hogy Gbit-es USB-s router kellene, van rá 15k...?!
WiFi erősség terén továbbra sem fogok nyilatkozni, nem vállalom fel, és szerintem senki más sem fogja! Minden router, minden helyszínen másképp teljesít, az adott körülmények függvényében, ami előre megjósolhatatlan! Az 5GHz csak akkor előnyös, ha a 2.4GHz-es sáv túlzsúfolt, egyéb esetben inkább a 2.4GHz javasolt, mert jobbak a terjedési tulajdonságai! Ha WiFi a lényeg, akkor jó lenne törekedni a külső, cserélhető antennára, ami szükség esetén javíthat még a jelszinteken, ezzel együtt pedig a sebességen is!
-
-
Szia!
Szerintem WiFi-t illetőleg senki sem fog becslésekbe bocsátkozni Neked, de erről bővebben az első hsz-ben olvashatsz!
Bár nekem N66U-m van (Tomato-val), de az igazat megvallva a notim egy elég régi darab (100Mbps hálóval), így a NAS képességeit nem tudom igazán kihasználni! De a topikjában lehet találni több mérést is, nem rosszak az eredmények! Csak nem szabad elfelejteni, hogy ezek elég terhelésérzékeny cuccok, tehát ha elindítasz rajta egy-két torrent letöltést, akkor már lényegesen kevesebb a samba/ftp sebesség is!
TP-LINK gondoltaidat annyival kiegészíteném, hogy a 3500 helyett mindenképpen 3600-ban gondolkodj, előbbit felejtsd el!
HUB-ot simán rá tudsz kötni a routerre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest