- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz
Mattb #103757 üzenetére
Emlékeim szerint lakás felújítás után vagy és nem tudsz/akarsz kábelezni. Ezért kell a WiFi.
Nem én vagyok aki tanácsot tud adni ebben az esetben, mert én mindent is kábelre kötök. Még a lányom céges lanport nélküli NetBookja is kapott egy lan to usb3 adaptert és azóta nem szakad a WiFi a HO video meeting közben. Pedig csak egy válaszfal volt a netbook és a Sagem 3896 Ax HGW közt. -
Essejó
veterán
válasz
Mattb #103747 üzenetére
Azt írtad, hogy 3 ilyen kütyüd van. Akkor a másodikkal pont el tudod felezni azt a 10 métert. 😅
Tudod az a baj, hogy Mesh esetében csak adott gyártón belül van kompatibilitás, sőt a Tp link esetében mivel többféle mesh-t használ még úgy is necces. Utána kéne nézned, hogy a T-s Kaon, hogy bővíthető, további egységekkel. -
Essejó
veterán
-
BB9000
senior tag
válasz
Mattb #103733 üzenetére
Nálam a kétszintes, 16 méter hosszú ház minden pontján megvan a legalább 200 MBps. 3 válaszfal mögött is! A routerek közelében 400-at mértem, minél több fal mögött mérem, annál gyengébb a jel. Nálam 3 a legtöbb fal, mivel a feljáró az épület közepére esik.
Összesen kettő darab Asus routerrel oldottam meg, mesh-be kötve őket, WiFi bachaul-lal!!! (kábel nélkül). A legfontosabb a két router megfelelő elhelyezése. Úgy helyeztem el őket, hogy a födém ne legyen közöttük! Ezt a feljárónál tudtam megcsinálni. Egy 10-es válaszfal van csak közöttük, meg a lépcső.Ha a helyi adottságok szükségessé teszik, akkor a mesh rendszert lehet bővíteni egy harmadik router-rel, amit arra a szintre kell elhelyezni, amelyiken van vakfolt. A kinézett AX57 esek nálad is jók lesznek, ha el tudod úgy helyezni őket, hogy a feljárón keresztül rálátnak egymásra és nincs köztük a födém.
Általam ajánlott routerek: Asus RT-AX57, vagy ASUS TUF-AX3000 V2. Mindkettő AX3000 max sávszélt tud. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topik
- Milyen program, ami...?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest