- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
szpigi73 #93333 üzenetére
Egy amatőr (én) szigorúan magánvéleménye következik: én UPC Connectbox wifis átlag képességei bővítése miatt vettem egy Asus AX-55-öt. Pár eszközöm van csak, de wifi hatótáv, meg random teló leszakadások voltak a fő indokaim. Akciósan behúztam karácsony előtt a routert, pofás, meg minden, de igazából semmiféle különbséget nem tapasztalok. Az AX55 wifi hatótávja semmivel sem jobb, mint a Connectboxé és ugyanúgy vannak random teló-leszakadások, és wifi sebességben sem látok különbséget. Szóval szigorúan az én elképzeléseim alapvetően nem teljesültek a saját router beszerzésével, illetve azért biztonsági szempontok miatt nem vagyok csalódott, de maradéktalanul elégedett sem. Persze a teló is lehetne ludas, de sokat vagyok máshol és ott nincsenek pl random leszakadások.
-
Multibit
nagyúr
válasz
szpigi73 #93314 üzenetére
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, de nem derülnek ki belőlük fontos részletek. Lakásról van szó, vagy házról? Egy szintet kell "bewifizni", vagy többet?
Ha már ilyen fontos számodra a dizájn, jó megoldás lehetne egy (több) plafonra szerelhető UFO AP. Persze, hogy mennyire van szükséged, az függ a fentebb feltett kérdésemtől. A routernek és a switchnek ne szüklséges lakótérben lenni, azok nem baj, ha nem dizájner termékek -
válasz
szpigi73 #93317 üzenetére
Valójában a routerekben is egy switch dolgozik. Az IP-hálózatnak mindegy, hogy a switch a routerben vagy azon kívül dolgozik-e, ugyanazokat a címzési-továbbítási funkciókat látja el. Több switch esetén persze lehet optimalizálni a topológiát, de az már egy másik kérdés, itt nincs jelentősége.
MaCS
-
válasz
szpigi73 #93304 üzenetére
1, ajánlott az Asus Zenwifi xd4 minije?
Igen2, az Asus Zenwifi Xd6 jobban tetszene, csak nem találok belőle feketét. Létezik?
Csak fehér színben kapható.3, az Ax92u mennyi veszteséggel használható nem kihajtott antennákkal beltérben (tudom hülyeség, de úgy jobban tetszik)?
Csak helyszíni teszt során fog kiderülni, előre nem lehet megmondani-4, esetleg egyéb ajánlott design router-re van ötlet?
Miért akarsz "design" router-t? Inkább egy normális külső antennás eszközt kellene beszerezned minden a kinézett alapján választani. -
-
-
válasz
szpigi73 #93238 üzenetére
Lehet buta kérdés: az Asusokban van magyar nyelvű kezelőfelület, vagy ha ilyen routert veszek, google fordítóval végezzem a testreszabást?
Teljesen magyar nyelvű a kezelő felülete az Asus router-einek.Illetve találtam egy TL-SG1005D switch-et, ami lehet, hogy szükséges lenne a vezetékes eszközök csatlakoztathatóságához, csak nem tudom ez kompatibilis-e az újabb routerekkel, egyáltalán az Asussal, vagy ehelyett is modernebbet kellene vennem?
A switch semmilyen befolyással sincsen a router-re, bármilyen router-rel használható. -
válasz
szpigi73 #93230 üzenetére
Archer D2-ben van-e még fantázia, vagy már elavultnak tekinthető?
Mivel ADSL2+ modem is van benne így manapság már nem nagyon használható, itthon már szinte mindenhol VDSL van így modem része nem nagyon használható. Vezetékes router-nek még használható.Ezt lehet Mesh-be kapcsolni, ha igen, milyen készülék ajánlott hozzá?
Nem OneMesh kompatibilis esköz.Kapható olyan router mostanság, melynek menüből időzíthető lenne a wifi on-off módja úgy, hogy közben a vezetékes eszközöket folyamatosan kiszolgálja?
Az Asus eszközei ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus Zenbook 14 UX425E/i7-1165G7/16GB ram/512GB SSD/FHD/IPS/Garancia
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB M.2 + 1TB M.2
- GF63 Thin 11UD 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Mamiya RB67, az eredeti kiadas + Mamiya - Sekor objektiv
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest