- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Nem maradhat AI nélkül a strapaszekció sem
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
dr_ace #61860 üzenetére
Erre egy AP kell, nem router
(#61861) Ráti
Ezt csak több AP vel tudod megoldani, a tv kel és a media lejátszót kábellel javasolt bekötni.
Ha a kertben aránylag nagyobb területet akarsz lefedni, lehet egy kültéri AP is szükségesPersze nem ártana tudni, hogy milyenn net eléréshez kell!
(#61865) zeeezoli
Mindenképpen 5 Ghz es Wifi kell, de ha csak wifin szeretnéd használni, felesleges az 500 as elérés.(#61875) numera007
Lehet érdemes lenne elmenned egy normális router írányába, pl Mikrotik RB750 G3
Vagy az Ubiquti ERlite 3, vagy Unify usg(#61893) Multibit
Azért a pénzért jobban jár egy Mikrotikkel és hozzá egy AP vel szvsz(#61897) qfm
Helyesbítenék, olyan router kell amit nem kell áramtalanítani, mert nem szorakozik.
Ilyen net sebesség mellé már valami normálisabb lenne javasolt.(#61903) arn
Nem tudom mekkora nem eléréshez lesz, de lehet jobban jársz egy normális routerral / tűzfalla és hozzá egy 5 ghz-es AP val(#61913) Fagyi
Ne az döntsön, hogy hány portja van a router/firewall eszköznek, ha szükséges kell tenni egy switchet utána.
Én a jelismétlőt kerülném, amennyiben csak lehetséges, és kábelen kötném be a media boxokal tv kel stb.
Swicth ha nem fontos a managelhetőség, akkor lényegében bármelyik jó lehet egy ismertebb gyártótól.
Ha fontos a managelhetőség, pl, külön alhálóba szeretnéd tenni a wifis eszközöket, akkor már managelhető switch kell, és egy olyan útválasztó, ami képes a vlan ok kezelésére.
Az 5 ghz es wifi a válaszfalon nem igen megy át, csak abban a helységben lesz jó, ahol az ap van, eleve kisebb a hatótávja mint a 2.4 esnek.
Én kerülném a connect boxot is ha lehetséges.#61919) habmalac
Leginkább a kábel odavaztését.
Ez csak wifit használva nem fog menni.(#61924) ZephX
Én az ilyen net hez egy nagyvállalati tűzfalat fogok venni, mert a kis routerek elvéreznek.
A switch már megvan, idővel cserélve lesz, és 80 000 körül meglesz a router/firewall.
A választás egy Mikrotikre esett, jelenleg erről tudom, hogy nem kell licence a műkődéséhez, mint a Juniper, ill társai.
És nem csak az a célom, hogy elérjem a netet, hanem az is, hogy szabályzottan érjék el az eszközök.
Én a D linket messzíről elkerülném. -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest