Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Core2duo6600

veterán

válasz dr_ace #61860 üzenetére

Erre egy AP kell, nem router

(#61861) Ráti
    Ezt csak több AP vel tudod megoldani, a tv kel és a media lejátszót kábellel javasolt bekötni.
    Ha a kertben aránylag nagyobb területet akarsz lefedni, lehet egy kültéri AP is szükséges

Persze nem ártana tudni, hogy milyenn net eléréshez kell!

(#61865) zeeezoli
    Mindenképpen 5 Ghz es Wifi kell, de ha csak wifin szeretnéd használni, felesleges az 500 as elérés.

(#61875) numera007
    Lehet érdemes lenne elmenned egy normális router írányába, pl Mikrotik RB750 G3
    Vagy az Ubiquti ERlite 3, vagy Unify usg

(#61893) Multibit
    Azért a pénzért jobban jár egy Mikrotikkel és hozzá egy AP vel szvsz

(#61897) qfm
    Helyesbítenék, olyan router kell amit nem kell áramtalanítani, mert nem szorakozik.
    Ilyen net sebesség mellé már valami normálisabb lenne javasolt.

(#61903) arn
    Nem tudom mekkora nem eléréshez lesz, de lehet jobban jársz egy normális routerral / tűzfalla és hozzá egy 5 ghz-es AP val

(#61913) Fagyi
    Ne az döntsön, hogy hány portja van a router/firewall eszköznek, ha szükséges kell tenni egy switchet utána.
    Én a jelismétlőt kerülném, amennyiben csak lehetséges, és kábelen kötném be a media boxokal tv kel stb.
    Swicth ha nem fontos a managelhetőség, akkor lényegében bármelyik jó lehet egy ismertebb gyártótól.
    Ha fontos a managelhetőség, pl, külön alhálóba szeretnéd tenni a wifis eszközöket, akkor már managelhető switch kell, és egy olyan útválasztó, ami képes a vlan ok kezelésére.
    Az 5 ghz es wifi a válaszfalon nem igen megy át, csak abban a helységben lesz jó, ahol az ap van, eleve kisebb a hatótávja mint a 2.4 esnek.
    Én kerülném a connect boxot is ha lehetséges.

#61919) habmalac
    Leginkább a kábel odavaztését.
    Ez csak wifit használva nem fog menni.

(#61924) ZephX
    Én az ilyen net hez egy nagyvállalati tűzfalat fogok venni, mert a kis routerek elvéreznek.
    A switch már megvan, idővel cserélve lesz, és 80 000 körül meglesz a router/firewall.
    A választás egy Mikrotikre esett, jelenleg erről tudom, hogy nem kell licence a műkődéséhez, mint a Juniper, ill társai.
    És nem csak az a célom, hogy elérjem a netet, hanem az is, hogy szabályzottan érjék el az eszközök.
    Én a D linket messzíről elkerülném.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz dr_ace #61860 üzenetére

Asus N12 D1 jó lesz, dedikált AP és repeater móddal rendelkezik, vagy TP-Link 841ND.

Új hozzászólás Aktív témák