Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
sujgojo #58822 üzenetére
"most latom, hogy nem is olyan draga ez az asus.
fontos, hogy D1-es legyen?"Ha Custom FirmWare (CFW) igeny felmerul, akkor csak a D1-est szabad megvenni.
Itt alul a kulonbsegek nagy vonalakban:
wlan hsz_45481Illetve itt is nehany szo az RT-N12+ es az RT-N12 D1 kozti kulonbsegrol.
milyen_routert hsz_56072 -
krealon
veterán
válasz
sujgojo #58818 üzenetére
"szoval mondjatok egy olyan rutert, ami "biztos" jo lesz. ha lehet ilyet mondani."
En ismeretlen helyre ASUS RT-N12 D1-el szoktam kivonulni, mert ha az nem mukodik a kompatibilis modban (fix 1 - 11 csatorna, 20 MHz, WPA2 / AES), akkor a kornyezet valoszinuleg alkalmatlan wifi-re.
Igaz, hogy kompatibilis modban, egy Tp-link TL-WR841N is eleg szokott lenni.
Es fontos, hogy mellette egy Nexx WT3020 + pendrive szokott lenni a syslog szerver (syslog-ng), amivel naplozok, hogy router ujrainditas utan se vesszenek el a naploadatok.
Ha esetleg 3 ev utan, IPTV forgalom kerult a halozatra (internetszolgaltato valtas), akkor az IGMP snooping hianya is lehet problemaforras. Ennek a kideritese nekem is eltartott egy ideig. Sulyos tanulopenz volt.
-
krealon
veterán
válasz
sujgojo #58814 üzenetére
"lassan egy teljes napot "szorakoztam" el a havernal, akinek a regi tp link routerere kethete elkezdtek nem csatlakozni a mobilok. a diagnozis az lett, hogy "biztos mar oreg a router, kondik,...". Volt otthon egy hasznalt, de nem "oreg" tplinkem. azt odavittem, elszor szepen mukodott minden, aztan par ora mulva megint ledobalta a renitens mobilokat es egy pc-t es nem is engedte oket vissza. "
Csak 8-at kellett volna visszolvasnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- OLED monitor topic
- sziku69: Szólánc.
- Sorozatok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest