- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vazallus #98097 üzenetére
Ahogy Macs írta, az Asus routerek tudnak olyat, hogy Media Bridge. Wifin veszik a jelet, és azt adják tovább szintén wifin vagy kábelen. Már a mostani belépőszintű eszközök is tudják ezt, én egy AX53U-val pár hete oldottam meg ezt a feladatot. Egyik lakásból így vittem át az internetet egy másik lakásba, ahol nem lehetett vezetékezni, mert volt közöttük még egy lakás. A két routert a lehető legközelebb tettem egymáshoz, tervrajz alapján, és meglepően jól működik a megoldás.
Természetesen lakáson belül, ha van lehetőséged rá, akkor érdemesebb kábelezni, de tehetsz egy próbát ezzel a media bridge-es megoldással is. Akár AX53U, akár AX1800U jó megoldás lehet, de ezeken csak 3 LAN port van. (Azt nem tudom, hogy ilyenkor a WAN portot lehet-e LAN-nak használni.) AX55-n már 4 LAN port van. Mindenesetre online vásároljál, hogy el tudj állni, ha mégsem jönne össze valamiért ez a megoldás.
-
válasz
Vazallus #98097 üzenetére
Vezetéken.
Ha pedig nem tudsz vezetékezni, akkor egy olyan eszközre (router, repeater, AP -- amelyik éppen megfelelő) van szükséged, amelyik tudja a kliensmódot.
Az Asus routerek egy gyakran ismerik media bridge néven, de sajnos nem tudom, hogy hol kezdődik az ennek megfelelő típussor.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest