- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
". . .használt TP-LINK TL-MR6400 router-t, nem tudom az mennyire lehet jó"
Belső LTE antennás. Lehet jó, de ha a vételi viszonyok gyengék, akkor egy külső antennás jobban teljesít. Az antennától nagyban függ az eszköz vételi képessége. Lásd a Digis példámat: A Digi által adott stick, -ami belső antennás- nem tudott normális 4G csatlakozást biztosítani, a külső antennás "csoda" meg stabilan nyomja.
Az 5GHz-es wifi szükségtelensége jó felismerés. -
Aó 4G LTE ( sávszélesség 150 ill. 300 Mbps ) optimális esetben elég lehet a 2 db tv-nek , mivel 8-30 Mbps kell egynek és mellette még a laptopnak is juthat sávszél. De hogy a helyszínen milyen vételi viszonyok vannak, és a kiválasztott mobil eszköz, képes lesz-e az adott helyen stabilan tartani a 4G kapcsolatot, azt csak a tesztek fogják megmondani.
A KuwiFi "csodát" én csak azért vettem meg, mert nem találtam olcsóbb megoldást. Nem rajongok a noname vacakokért, mert általában nem éri meg, de itt olcsó és egyszerű megoldás kellett. Ezen IPTV-t nem használnak, tehát arra nincs tesztelve. Ha te találsz olcsóbb működő megoldást, akkor mindenképp írd majd meg! -
Essejó
veterán
Drágának találtad?
Nézd már akkor meg a hazai kínálatot sim kártyás 4G Router ügyben. Az 2 IPTV-t nem értem, ahhoz mindenképp szolgáltatói végpont kell, és olyan router mögé, ha a szolgáltatóit kevesled, ami tudja az IGMP snooping-ot. Különben az iptv adás elönti a belső hálózatod, még a wifit is. -
Kínai 4G Router témához. Én 17 ezer forintért ilyet vettem Aliról: KuWiFi Link A version 3-as tud minden 4G-s csatornát, ami kell a DiGi-hez.
Digis netkártyával jó net sebességet produkál olyan helyen, ahol a DiGi 4G lefedettsége egyébként elég gyenge. Kültéri kivitel, de a gyakorlatban beltérben van. Mondhatni, hogy bevált. 5 hónap folyamatos használat során nincs rá panasz.
Összehasonlításként a Digi által a netkártyához adott WiFi stick az adott helyen nem volt alkalmas használható internetet biztosítani a számítógépnek, ez a KuWifi "kínaicsoda" meg igen. Ráadásul így még két mobiltelefon is ugyanezen a WiFi-n lóg. -
Olyan router van ami 4G-s, 5GHz wifi-s és nem kell stick, hanem a routerben van sim fogadó modul?
Igen, többféle is.( ha a stick egyszerűbb akkor nyilván azt kell válasszam.)
A SIM kártyás típusok jobbak mert nem kell figyelni a router és a stick kompatibilitásával.A másik pedig az ár: mi lehet most a legolcsóbb megoldás ilyesmire? Nem akarok túl drága készüléket venni mert kb évi 2-3 hónapot lenne használva.
Mennyit szánnál rá?Ajánlható eszközök: TP-Link Archer MR200, Huawei B525/B535/E5180 (Cube)
A kis mobil routerek nem jók ilyen célra esetleg?
A MiFi eszközök inkább folyamatos utazásra és kis távolságra használhatóak, fix telepítésnél már nem ideálisak. -
Szia!
Ha torrent-ezni akarsz rajta, akkor jobb ha több RAM van, így inkább a TL-WDR3600 ajánlott. Viszont torrent-hez alternatív firmware szükséges, aminek eredményeképp nem lesz hardveres NAT. Persze az 50/25 mbps-os sávszélességet hardveres NAT nélkül is lekezeli bármelyik router a kettő közül, de így mind a NAT-olás mind a torrent a router processzorát fogja terhelni, ami nem túl szerencsés dolog. (Értem ez alatt azt, hogy én biztos, hogy nem csinálnék ilyet. Bár én eleve elítélem a router-en torrent-ezést.)
Szerintem érdemesebb lenne többet rászánnod, mert a Asus RT-N18U-ban a gyári firmware-ben is van torrent kliens, és így megmarad a hardveres NAT is.
(#38221) dzsosz: Légy szíves csinálj egy inSSIDer screenshot-ot, hogy láthassuk mennyire telített a 2,4 GHz, és a telítettségtől függően fogunk ajánlani neked vagy egy sima 2,4 GHz-es router-t, vagy egy 2,4 GHz & 5 GHz képes router-t. Egyébként mekkora alapterületű panelről van szó (kb.)?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- iPhone 12 Pro 128 Gb Graphite Szép Állapot Gyári Doboz Gyári Kábel 2db Eredeti Spigen Tok
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L560 & L570 T440P T540p T430, T420 T410 eredeti akkuk
- Asus RTX 3050 8GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok!
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Microsoft Surface Pro 7 tablet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest