Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz memorix #105255 üzenetére

Igen igen, ezeket tudom. Nekem a mostani szolgáltatói modem (Compal CH7465VF), ami egyben a WIFI hotspot is elég béna helyen van, mert ugye a koaxnak is el kellett érnie odáig, és a mellette lévő vastag vasbeton fal miatt korlátozott, hogy milyen irányban mennyit tud. Most úgy van belőve, hogy nagyjából az egész lakást lefedi, de a távolabbi szobákban és sarkokban már alig van vétel. Nagyobb gond, hogy naponta többször megáll/lefagyogat a net pár másodpercre, vagy le is dobálja a klienst, gondolom nem bírja a procija. Az 5Ghz-es hálózatot amúgy fix csatornára állítottam a szomszédok függvényében, ezért nagyjából tűrhetően műküdik.

Na most ehhez képest kellene egy kis előrelépés. Mint írtam, a gépek, konzolok, okostévék kábelen lógnak, szóval igazából csak a telefonoknak, tableteknek, okosdolgoknak kellene némileg nagyobb lefedettség.

Sejtem, hogy a Compal CH7465VF szolgáltatói kábelmodem WIFI-je nem a legbikább a világon, szóval ehhez képest remélem, hogy egy antennás Asus TUF AX1200 hoz előrelépést. Ha igen, akkor a Compalon lelövöm a WIFI-t, és használom csak az Asus-t. Igazából a routert (AP-ként) már át is tudom helyezni máshová, ahol kábel van, hiszen akkor már nem limitál a bejövő koax kábel elérhetősége, és van jobb helye is neki, jobban a lakás közepén.

Vagyis na, a kérdés az, hogy egy AX1200 ugyanoda telepítve sokkal felülmúlja-e egy szolgáltatói kábelmodem WIFI funkcióját. Remélem, hogy igen.

Új hozzászólás Aktív témák