Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Apple Watch
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
 - Apple iPhone 16 - ígéretek földje
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - One mobilszolgáltatások
 - iPhone topik
 - Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
 - Mobil flották

- 

Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Tin
veterán
válasz

memorix

üzenetére
						Igen igen, ezeket tudom. Nekem a mostani szolgáltatói modem (Compal CH7465VF), ami egyben a WIFI hotspot is elég béna helyen van, mert ugye a koaxnak is el kellett érnie odáig, és a mellette lévő vastag vasbeton fal miatt korlátozott, hogy milyen irányban mennyit tud. Most úgy van belőve, hogy nagyjából az egész lakást lefedi, de a távolabbi szobákban és sarkokban már alig van vétel. Nagyobb gond, hogy naponta többször megáll/lefagyogat a net pár másodpercre, vagy le is dobálja a klienst, gondolom nem bírja a procija. Az 5Ghz-es hálózatot amúgy fix csatornára állítottam a szomszédok függvényében, ezért nagyjából tűrhetően műküdik.
Na most ehhez képest kellene egy kis előrelépés. Mint írtam, a gépek, konzolok, okostévék kábelen lógnak, szóval igazából csak a telefonoknak, tableteknek, okosdolgoknak kellene némileg nagyobb lefedettség.
Sejtem, hogy a Compal CH7465VF szolgáltatói kábelmodem WIFI-je nem a legbikább a világon, szóval ehhez képest remélem, hogy egy antennás Asus TUF AX1200 hoz előrelépést. Ha igen, akkor a Compalon lelövöm a WIFI-t, és használom csak az Asus-t. Igazából a routert (AP-ként) már át is tudom helyezni máshová, ahol kábel van, hiszen akkor már nem limitál a bejövő koax kábel elérhetősége, és van jobb helye is neki, jobban a lakás közepén.
Vagyis na, a kérdés az, hogy egy AX1200 ugyanoda telepítve sokkal felülmúlja-e egy szolgáltatói kábelmodem WIFI funkcióját. Remélem, hogy igen.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - Kerékpárosok, bringások ide!
 - Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - Apple Watch
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - Milyen RAM-ot vegyek?
 - RAM topik
 - Milyen TV-t vegyek?
 - Arc Raiders
 - További aktív témák...

- Gainward Phoenix 3080 10G golden sample
 - Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - ASUS ROG RTX 3060 OC 12GB GDDR6
 - Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
 - HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Gubek-Einste
 Dr.NX