- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz
Gubek-Einste #48333 üzenetére
Szia,
Ez lesz az:
http://www.linksys.com/us/support-product?pid=01t80000003K7a3AAC
Hm most látom hogy Linksys, a dobozra meg a hátuljára meg Cisco van írva.Dunaharasztiról lévén szó, egyelőre ha jól tudom, Telekom van, optikai. 50Mbit lenne a csomag, de a közeljövőben elképzelhető hogy a UPC is befigyel, legalábbis hallani ilyen pletykákat. Az meg kb 120Mbit-et ad ugyanannyiért amennyiért a Telekom 50-et.
Most hirtelen nem tudom, az előző tulaj Telekom alatt mit értett, a híresen szar és drága PR-Telecomot vagy a T-mobilt, csak az egy tuti, hogy optikai van behúzva. -
Paoloo
tag
válasz
A 1043NDV3 nem tudja az 5Gh-et? Mindig egysávos routerként van ajánlva,de a leírásában az van hogy tudja az 5Gh-et.
1043NDv3 -
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste #48337 üzenetére
Annyi, hogy már megrendeltem a válaszaid előtt a Netgeart, de ha nem válik be visszaküldöm és veszek egy ilyen TP-Linket. Beszámolok majd róla. Ha stabil lesz akkor már nyert ügy. Köszi a segítséget.
-
Lewzke
őstag
válasz
Gubek-Einste #48335 üzenetére
Jó meglátás, de egy AC+gigabites router már nehezen fér az összegbe mert szeretnék AC-t is ha már gigabitesre váltok. Nem nagy gond, ha nem használom ki teljesen a sávszélességet. A stabilitás lényegesebb. AP-nak egy Netis WF2416 van konfigurálva, kipróbáltam és rendben teszi a dolgát csak be kellene kábeleznem a kívánt holtpontig. Routerként tudom, hogy nem ajánlottak ezek a kínai routerek de AP-nak szerintem rendben van. Valószínű majd később fogok váltani egy AC/gigabites routerre, most lényegesebb hogy működjön rendesen.
-
Lewzke
őstag
válasz
Egy Belkin F5D8236 routert használtam, ami teljesen rendben kiszolgálta az igényeimet mindaddig amíg el nem kezdett abnormálisan működni (újraindul magától). A környezet egy átlagos hosszú falusi lakás, ahol szerintem egy felsőkategóriás router se tudná teljesen lefedni az épületet (sok a fal), így egyszerűen megfogom oldani egy router + acces point közbeiktatásával (Az acces point már megvan). A jelismétlőt próbáltam de inkább ne legyen net mint az instabilitási fejájás.
A net sebessége 70-80 mbit/s amihez elegendő a 100 mbit/s router, 4-5 android telefon, 2-3 notebokot kell kiszolgálni, egy NAS megy a háttérben és egy hálózati nyomtató. Nincs AC-s eszközöm, ez nem feltétel. Szerintem specifikációkban ez a Netgear elég, 5k-8k közötti pénzösszegben.
-
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste #48326 üzenetére
hát ehez én kevés vagyok...
de szomszédos helyiségek között működik az egyszerűbb megoldás..?! akkor max az lesz...
köszi
-
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste #48324 üzenetére
értem...
igen szomszédosak a helyiségek! a kábeles megoldást több dolog miatt is hanyagolnám..
a másik esetben milyen konkrét eszközt érdemes illetve kell beszerezni.?
köszi -
HF77
őstag
válasz
Gubek-Einste #48322 üzenetére
értem...
'több eszközös rendszer kell'
konkrétan ez mit jelent..?
és ha csak egy másik helyiségbe akarom még a netet..? 1db routerrel az még megoldható..?köszi
-
macskacsa
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #48249 üzenetére
10-15 ezer között is tudnál ajánlani?
Asus RT-N14U,Asus RT-AC51U AC750,TP-Link TL-WR940N
ezek közül esetleg?
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48278 üzenetére
köszönöm ez sokat segített!
(#48279) kali: köszi, megnéztem őket. így azért könnyebb a választás -
headhunter86
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48269 üzenetére
Köszi a válaszokat! Ha lesz akkor PCI-E-s lesz akkor. De egyelőre megoldódni látszik a dolog, mégpedig egyszerűen át lesz fúrva a fal és megy kábelen, ott nem fog zavarni. Igazándiból próbáltam wireless-t mint alternatívát alkalmazni, de rá kell jöjjek a kábeles megoldás a legtutibb.
-
littlerock
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48258 üzenetére
Renben, gondolom a semmiből nem tud jelet varázsolni, de van olyan helyzet, hogy egy szobában az egyik sarokban jó a jel, a másikban szinte semmi... Tudna esetleg valaki megfelelő típust javasolni?
-
aspius.
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #48238 üzenetére
Igen így gondoltam én is
köszi
-
aspius.
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #48231 üzenetére
Jelenlegi router TL-WR542G ez most Lan kábelel csatlakozik a PC-hez a tévéhez meg wifin de csak azért mert nincs 5méteres Lan kábelem de már rendeltem Cat7eseket
A routeren nem lenne internet csak arra kellene,hogy a PC-t összekössem a tévével vagy akkor router helyett elég lenne egy switch is?Wifi nem lényeg mert Lan kábelel szeretném megoldani!Ad-hoc ba miért nem ajánlott összekötni?
-
piadex2
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48203 üzenetére
Szervusz!
Jól sejtem, hogy nekem az TP-Link 841N (D nélkül) is jó? (Mivel - gondolom - nincs szükségem az erősebb jelhez erősebb antennára, mert a készülék alapból erősen sugároz, ugye?)
Kösz előre is.
Üdvözlettel:piadex2
-
artid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48225 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat.
Most kb 8 m-re vagyok leginkább a routertől, max 1 10-es válaszfal van közte.
Legmesszebb kb 15-18m-re vagyok, 3 válaszfallal.Otthon egy Dell Inspiron n5010-es laptop van, céges Toshiba Satellite C50-B-149, valamint Lenovo P70-es, Sony M1, iPhone 5S.
Főleg ezek használják.Asus-t, TP-Linket nekem spec nem ajánlották, főleg emiatt gondoltam a Linksys-re, mivel az előző bevált,csak csalódtam, hogy "lassú a wifi".
Hosszú távra tervezek, MAC szűréssel, szerintem max 30K, de az tényleg a plafon.Köszönöm.
-
artid
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48222 üzenetére
Linksys WRTL54GL-t cserélném, s a Linksys-el meg voltam elégedve.
De ez sajna max 20 Mbps-t viszi át, ezért gondolkozom a cserén. -
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48197 üzenetére
Érdemes lenne akkor OpenWRT-vel használnom? Több lehetőségem lenne média szerver futtatására?
-
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48195 üzenetére
Köszi! AC-s TP-LINK-re nem is várható?
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48146 üzenetére
Szia, es a tobbieknek is koszi a valaszokat.
Vagyalmok vannak penz nagyon nincs. Viszont meg kell oldanom a mostani router problemat, es nem akarok megegyszer gagyiskodni. TPLink jo szolgalatot tett, de mostansag egyre tobb az ujrainditas, szoval csere lesz hamarosan mert muszaly. A Haziszerver azert jott szoba, mert szeretek hazibarkacsolni, kicsit programozgatni, de mondjuk gyerek mellett egyre inkabb kevesebb lehetosegem van ra, konvergal a 0-hoz.
Smart TV-m van es a PC-rol tolom a filmeket a gyereknek PLeX-en, azt asszony is nagyon szereti, tehat azt ha lehet szerettem volna megtartani amellett hogy nem megyegesz nap a nagygep.
Jo lenne valami backupnak, van portable USB3-as vinyom.
Szoval ezert jot a kepbe az Asus RT-AC66U. Es megpedig azert, mert Edigitalnal 0% THM-el 10 honapra elhozhato 44 penzert,, havi 4400-ert, szoval a csaladi penztarcat sem terheli meg nagyon hirtelen.
Szoval a kovetelmenyek amiket tamasztanek a jovendobeli router fele, ha mar home szervert nem tudok osszerakni:
- megbizhato marka stabil mukodes
- GBE lanportok
- Ha lehet USB3, de legalabb 2 High Speed USB2
- VPN szerver a melos szuroprogik kikerulesehez
- DNLA
- Torrent
- SMB
- FTPEzek tobbsegere igenyt tartanek, ha nem is mindre.
az AC56U jol nez ki, csak nem tudom milyen magas, mert kb 12cm magas a polc ahova beraknam, de persze minden megoldhato, csak max nem gyerek kompatibilis elhelyezesA keret ugy 20K-nal ne legyen tobb, ha reszletre el lehet hozni rafizetes nelkul elmehet 40K-ig, de ezert mar kavet is fozzon.
Ajanlas?
Hu a parameterek
Panellakas, elhelyezes nagyszobaban, a PC wifin 2db 15CM vastag vasbeton fallal arrebb kb legvonalban 4M-re. A jelenlegi TPlink 943ND routerrel es a hozza illo USB vevovel max erossegu es csipobol viszi a 30/20 Mbit-es Thome optikai netet.4 masik eszkoz wifin csatlakozva es egy TV etherneten.
Nem szokott vele kulonosebb problema lenni.
-
válasz
Gubek-Einste #48146 üzenetére
Azért lefelé, főleg a wifis eszközökre, szerintem még mindig jóval több adat jön. Nem azt mondom, hogy felfele semmi, de a tartalomfogyasztás tán még azért általánosabb, mint a feltöltés, arról nem is beszélve, hogy ha lassan, akadozva megy valami felfele, az nem olyan problémás, mint ha lefele jönne vacakul.
Persze felhasználása válogatja, valós idejű kommunikációra nyilván nem áll, de annyi azért lehet benne, hogy nem baj az, hogy ha már felfele nem tudok "kiabálni", lefele azért jól halljuk a routert.A "minden vs semmi" helyzet persze nyilván értelmetlen, de annak bizony van értelme, hogy a router hangosabb legyen, még ha a mobil eszköz nem is tud hangoskodni.
MaCS
-
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48135 üzenetére
Akkor ezt utána tudom kötni:TP-LINK TD-W8970B
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Gubek-Einste #48098 üzenetére
A fentebb ajánlott routereket lehet használni ADSL és kábeles internettel is?
A sebességeket már leírtam:
mostani az ADSL,a nagyobb lenne a kábeles.
[link] -
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48128 üzenetére
Talán ezek azok?
Link Status Connected
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 6015/25599 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 12668/39724 kbps
Noise Margin (Up/Down) 15.3/10.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 0/0 dB
Output Power (Up/Down) 6.6/14.3 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 205/1187
Interleave Delay (Up/Down) 8/16 ms
INP (Up/Down) 4/7.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 1/1533
-
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48126 üzenetére
20 Mbit/s netem van
ZTE ZXDSL 931VII az eszköz típusa
Status lapon ez szerepel:
Model ZXDSL 931VII
Batch Number T17
Hardware Version V1.0.0
Software Version V2.0.00.HU.T17
Boot Loader Version V1.0.03
De itt még van a status alatt több lap is.
Device Information
Network Interface
User Interface
VoIP Status -
kufirc
tag
válasz
Gubek-Einste #48115 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Tömbházban használnám , a falak száma 2 betonból vannak sajnos viszont nincs szükség túl nagy lefedésre 20 m sugarú kör lenne kb.
Viszont olvastam , hogy kikapcsolás esetén az antenna ugyanúgy sugároz csak nem továbbítja a wifi jelet, pont ugyanúgy mint a mobil teló sem csak akkor sugároz ha beszélsz rajta , hanem mikor bekapcsolt állapotban a zsebedbe van. -
Levi123
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48117 üzenetére
Igen azt tudtam, hogy kikapcsolható és van ahol van külön nyomógomb is. Ez viszont új info, hogy van olyan beállítás (gondolom router függő) ahol megadható mit kapcsoljon a nyomógomb.
Pl. nem kikapcsolás hanem wifi kikapcsolás? -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #48109 üzenetére
Ossze vissza irnak, van aki szerint csak xiaomi routerhez ok. Azt mar kihangyaztam, hogy elvileg barmelyikhez csatlakoztathato a Mihome appal, de ... sokan irjak, hogy wpa nem ok csak wpa2, es nyilt halozathoz (nekem igy kellene) nem beallithato. Igy kicsit rizikos megrendelni megha csak 8 dodo akkor is. Szoval a lenyeges kerdes, tplinkkel osszebaratkozik-e nem titkositva.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Gubek-Einste #48092 üzenetére
Köszönöm a választ!
Asus vagy TP Link inkább,melyik lenne a jobb?
Egyébként mindenképpen wifis-et szeretnék. -
hakydakillah
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48095 üzenetére
Pont ez volt a kérdésem lényege, mert tőlük vehetek 3000forintért (de nem kötelező) valamilyen készüléket, de nem árulják el mi az.
Nem drága, de őket ismerve valami gyenge hulladék lesz, és aztán nem szeretnék 2géppel még áramot is pazarolni. Mivel hülye vagyok hozzá, azért kérdeztem, hogy van-e megbízható VDSL modem-wifi router. Az amit ajánlottatok ezek szerint csak sima router? -
hakydakillah
senior tag
válasz
Köszi a választ. Fura, hogy erre szükség van.
Eddig adsl-nél TP-LINK td-w8901g volt használva, ami modem és wifi router volt egyszerre, így nem kellett semmi más.
Vdsl-nél miért kell 2masina hozzá? -
junior11
veterán
válasz
Köszi, továbbítom neki!
-
dqdb
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #48074 üzenetére
Nem is gondoltam volna, hogy létezik már OpenVPN támogatás gyári firmware-ben. Az ASUS-ok tudása szimpatikus, megnéztem a demó felületet, az is rendben van, látom, némelyikhez OpenWRT is akad, ha mégis custom firmware-re vágynék. Már csak a megcélzott sebességet kell megálmodni. Köszi
-
joker1220
őstag
válasz
Gubek-Einste #48083 üzenetére
Köszönöm a választ. Közben megrendeltem a V3-at
Eredetileg Mikrotik -et akartam de aztán rájöttem hogy nem tudnám kihasználni és 3x annyiba kerül mint ez a TP-Link
-
SimonYana
addikt
válasz
Gubek-Einste #47802 üzenetére
Gubek-Einste !
Tudnál nekem ajánlani olyan routert , ami stabilan fogja tudni a Digi 500/200-as net sebességet?
Természetesen wifin nem várható el ez a sebesség , de amit a TP-link produkált annál azért stabilabb wifire számítanék.
Köszönöm előre is a segítséged! -
válasz
Gubek-Einste #48054 üzenetére
Gubek-Einste, köszönöm a javaslatokat! Mikrotik outereket én is néztem, de annak a beállítása számomra már nagy falat. Megnézem ezeket amit írtál.
Wi-Fi és USB nem zavar ha van, csak ha nem használom, akkor meg minek legyen. De ha nincs ilyen, akkor nincs.
-
scream
veterán
válasz
Gubek-Einste #48043 üzenetére
Köszönöm!
Hatotávban pedig a mostanihoz képest gondoltam (adóteljesítmény), mert azt ugye tudom, hogy az meddig ér el, így nagyjából tudnék következtetni, hogy gyengébb, azonos vagy esetleg erősebb lesz e a jel.
-
scream
veterán
válasz
Gubek-Einste #48041 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Én most így elsőre a TP-Link 4300-ast néztem. Összevetve az N56U-val, melyiknek nagyobb a WiFi hatósugara? A TP-Link OpenWRT alatt gondolom elveszti a Theter támogatást. Mennyivel "butább" a gyári szoftvere, mint egy OpenWRT? Nincs esetleg valami demo oldal, ahol megtudnám nyomkodni a felületet? Mert ez a Theter kifejezetten tetszik. Vagy esetleg Asus-ra is van hasonló? Melyiknek fejlettebb a szülői felügyelete?
Bocsi, a sok kérdésért, router témában nem igazán vagyok otthon.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #48036 üzenetére
Köszi szépen!
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #48031 üzenetére
Köszi, továbbítom. Bár gondolom megvárja, mégis milyen wifi készüléket adnak a nethez.
kali - a haverom miatt érdeklődtem, szlovákiai szolgáltató.
Más: Hogyan lehet olcsón megoldani, hogy a gépekben a 10/100-as hálózati kártya helyett Gbites legyen? Asztali gép és notebook.
-
Flash82
tag
válasz
Gubek-Einste #48033 üzenetére
Így sem értem
mindegy .
A felsorolt két típus közül választok akkor -
Flash82
tag
válasz
Gubek-Einste #48031 üzenetére
Köszi
Az mit jelent amit írtál ?(gigabites belső hálózatra és/vagy 5 GHz-s wifi támogatás)
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #47991 üzenetére
Oda aztán írhatok.. sok értelme nincsen, rá se bagóznak, de ahogy látom a többiek is csak kérdéseiket teszik fel és kb. ennyi
-
Lesliegold
tag
válasz
Gubek-Einste #47995 üzenetére
Ezek az ASUS-ok bűn rondák. TP-Linkben nincs, esetleg más még? (Tehát a lényeg, hogy ne nekem kelljen barkácsolni)
-
Lesliegold
tag
válasz
Gubek-Einste #47993 üzenetére
Jelenleg egy alap routerem van, és ezután is ennyi lenne, csak USB-s winyóval kiegészítve. Régen volt ASUS és TP-Link routerem okosítva, de rengeteg segítséget kellett kérnem, hogy összeálljon, és rögtön ugrott a garancia is. Egyszerűen kéne egy olcsó router, ami tud N-es Wi-Fi-t, USB port, gyári torrens kliens + 4 port vezetékes 100Mb/s. Semmi extra, hiper szuper, csak a fentiek. 1 vezetékes gép + 1 vezetékes Samsung TV + vezeték nélküli elérés (1 asztali gép és 1 laptop és 2 mobiltelefon)
Esetleg ez? ASUS RT-N14U Router
-
lordcoyote
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47968 üzenetére
á, azt hiszem értem
Ez azt jelenti akkor, hogy a meglévő routerem (ASUS RT N-12 D1) tudná a ~90-100Mb wifin keresztül, csak a fogadó egység nem.
Ha ez így van, akkor ez úgy működik, hogy a router "oszt" wifin keresztül 90-100Mb-et, melyből a laptopom kivesz ~30-40MB, Smart TV ~20-30MB, egy mobil pedig mondjuk 20MB akár?
Ha most nagy baromságot kérdeztem, akkor elnézést!
-
Imy
veterán
válasz
Gubek-Einste #47956 üzenetére
Én a wr842nd v1 fagyãsa miatt keresek másik routert... Van mikor hetekig ok majd naponta megfagy, semmi eszközzel sem lehet megnyítni.
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #47948 üzenetére
Értem, köszi. De ilyen esetben pl. az gond, ha mind2 gépen csak 10/100-as a hál. kártya?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #47913 üzenetére
Köszi!
Úgy néz ki, hogy közben más úton oldódik meg a probléma, a UPC legalábbis megkörnyékezett, hogy havi párszáz forint pluszért vegyek inkább tőlük 20mbit helyett 500-at, aztán adnak egy használható modemet mellé, ami tud gigabitet. -
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #47945 üzenetére
Persze, elhiszem, a max. csomag 10/100Mb/s lenne, ami elérhető a szolgáltatónál, ismerve őket, jó pár évig ettől gyorsabb nem lesz. Ez esetben is ajánlott a Gbit vagy nem szükséges?
-
junior11
veterán
válasz
Gubek-Einste #47943 üzenetére
Annyit mondott még, hogy Gigabit sebesség nem kell neki, a csomagja mellet nem lenne kihasználva. Akkor marad a másik két modell, majd választ. Köszi.
-
Geresics
addikt
válasz
Gubek-Einste #47935 üzenetére
és (#47936) Multibit
Köszönöm mindkettőtöknek!bár Gubek-Einste válaszát még nem sikerült felfognom teljesen (tudásom hiányosságai miatt), de ha jól értem, akkor az N18U (mivel még olcsóbb is) jobb vétel? 5GHz ugyan nincs benne, de az amúgy is érzékenyebb az akadályokra, falakra.
Vagy valamit rosszul értelmeztem? -
sch_a
addikt
válasz
Gubek-Einste #47926 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Sajnos lenne/illene mit bepótolnom az "új" szabványokkal kapcsolatban.
Én igazából most tapasztalom meg először, mennyire gáz ez az interferencia sok wifis területen.
-
sch_a
addikt
válasz
Gubek-Einste #47923 üzenetére
Jelenleg egy ilyen: [link]
inSSIDer: [link]
Kb. 8-10m távolság, de közte van 2 beton fal.
10-15-nél nem nagyon szeretnék többet rászánni.
100/50-es net van.
1 xbox, 1 telefon, 1 notebook. De igazából az utóbbi a lényeg.
A notebook csak b/g-s wireless hálózatot tud, ezért vettem hozzá egy N-es nano wifi adaptert: [link]
Otthonra a 40-es net mellé, családi házba elég. De itt inkább a notebook saját wifi modulját használom. Úgysem érném el a g-szabvány sebességhatárát.
Szóval most úgy tervezem, hogy veszek egy ac-s wifi adapert, aztán megnézem inSSIDerrel, mi a helyzet 5GHz-en. -
Sholom
tag
válasz
Szia, köszi! De wifin biztosan menni fog, nem?
-
MasOyama
őstag
válasz
Köszönöm.
-
mellov
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47898 üzenetére
És mi lenne az a modell ami nem csak nagyjából felelne meg a célnak hanem teljesen biztosan
? Talán még az is szempont lehet hogy a router beállítása/kezelése ne igényeljen nagy szakértelmet, felhasználóbarát legyen.
-
mellov
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47896 üzenetére
A nappali és az étkező lényegében egy légtér,az eszközök java része itt található. A ház teljes egészében fa ház...fal vastagságot nem tudok sajnos. Ja és még annyi hogy van egy beépített tetőtér is.
-
San398
őstag
válasz
Gubek-Einste #47878 üzenetére
Köszi, akkor megpróbálok beszerezni ezekből a típusokból.
-
dAnky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47859 üzenetére
Sajnos a telefonokat nem tudom kabelezni. A parom laptopjat mivel mindig mashova megy vele a szobakba igy sajnos azt sem...
-
offtopic
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47859 üzenetére
Köszönöm szépen!
OffTopic
-
dAnky
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47856 üzenetére
Ez a upc-s is tudja az 5 ghzt egyebkent. Hat ha nem lesz javulas nagyon akkor nem szeretnek beleolni penzt. Azt hittem van mar valami tuti megoldas. Es egyebkent ezek a wifi jeltovabbitok? Ha a masik szobaba is teszek pl 1et az nem erositi fel vagy ertelmetlen?
-
tomama
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47853 üzenetére
Köszi!
-
dunkel
őstag
válasz
Gubek-Einste #47844 üzenetére
Ha nem akarok antennát cserélni a 841N ugyanúgy jó mint a 841ND?
-
adp
őstag
válasz
Gubek-Einste #47844 üzenetére
Gagyi az mit takar? Sajna ez csak 2 ev garisok. Asus-t soha sehol nem lattam meg...
-
sagit
veterán
válasz
Gubek-Einste #47834 üzenetére
Jelenleg a szolgáltatótól kapott gagyi Modem+router kombó. Gondoltam hogy meghagyom modemnek, és egy lan kábellal majd rákötöm a leendő routert.
Nem túl nagy a lakásom, 48 négyzetméter, 2 szoba +konyha+fürdő+sallangok, a router jelenleg is a nappali közepén van egy polcon ami kb a lakás közepe is. Falak anyaga gipszkarton és tégla. A mostani wifije is elér mindenhová. A chromecast 3 méterre van a routertől, és a routertől tovább 3-ra az asztalim amiről menne rá a film. A LAN portok nem számítanak nekem, minden wifivel csatlakozik.
-
Rolvik
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47804 üzenetére
Nem neztemkonkret tipusokat csak ar alapjan kerestem ugy 5-8ehuf kozott, gondoltam az is elbirja a 100mbit es netemet.
-
Viktor1979
tag
válasz
Gubek-Einste #47812 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítséget.
Gondolom a kábel az már annyira nem lényeg? Mármint márka szempontból.
-
Viktor1979
tag
válasz
Gubek-Einste #47809 üzenetére
És jó is ez a router? Mert olvastam valahol van rá panasz. Lefagy meg, nem úgy működik ahogyan kell.
Találtam egy talán új verzióját kicsit több de mit mondanátok erről:
[link] -
Oliverda
titán
válasz
Gubek-Einste #47807 üzenetére
A C7, C8, C9 között mi az alapvető különbség?
Köszi!
-
Viktor1979
tag
válasz
Gubek-Einste #47807 üzenetére
És tudtok nekem ajánlani routert az általam megjelölt összegben?
-
Viktor1979
tag
válasz
Gubek-Einste #47802 üzenetére
Szia!
Téglafalak vannak, a szobába lenne elhelyezve, és a lakás sem nagy (40 m2).
Nekem leginkább a tv-m szoftver frissítéséhez kellene, és ha nagyon akarok rajta youtube-ni akkor arra ( vagy netezni).Miért kellenek ekkora "teljesítményű" routerek?
Egyébként én olyan 5-7 ezer közötti összegre gondoltam.Mondjuk ez: [link]
-
Zolapapa89
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47766 üzenetére
Köszi a segítséget.
Utánaolvastam közben a dolgoknak kicsit jobban, és érdekelne a dolog hogy a routerre rácsatlakoztatnék egy hdd-t, és a routeren futtatnám a torrent klienst.
Ez akkor úgy működik a hálózatból minden eszközről el tudom érni a fájlokat amit letöltök?
Mondjuk ha letöltök egy játékot akkor egyből onnan tudom telepíteni? Vagy a filmeket lejátszani?Erre megfelelne az a router amit ajánlottál (TP-Link 842ND)?
Egyet én is kinéztem mondjuk (ASUS RT-N10U Black Diamond).Árban nincs sok különbség köztük, melyik lenne ilyen célokra a jobb?
Melyikre egyszerűbb Firmware-t telepíteni, konfigurálni?Bocs a sok kérdésért, de eddig nem ástam magam bele ebbe a témába mélyebben így elég hiányos a tudásom.
Zola
-
válasz
Gubek-Einste #47714 üzenetére
Végül csak egy ASUS RT-N18U vettem,egyenlőre még csak ismerkedem vele eddig pozitív a véleményem
-
bakterka
tag
válasz
Gubek-Einste #47780 üzenetére
-
bakterka
tag
válasz
Gubek-Einste #47778 üzenetére
Garázst,kapubejárót,teraszt szeretném lecsekkolni.A legtávolabbi kamera 20-25 méterre lenne,közte két 38-as téglafal.
30-40 ezernél többet nem szeretnék rá költeni,ha lehet.
2-3 wifi kamera,TV,laptop,telefon.
30 megás netem van,de ez lehet nagyobb lesz a későbbiekben.
Mozgás esetén szeretném látni a telómon a képet.
Köszi! -
bakterka
tag
válasz
Gubek-Einste #47773 üzenetére
Nem gondoltam én,hogy valaki megmondja a tutit!Csak egy kis útmutatást várok!Igazából nem a hatótávolság a lényeg,mert megoldom egy közbenső erősítővel.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47751 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok amatőrként, de ha csak egy asztali géppel csatlakozik wifi nélkül, akkor nem megoldható közvetlen a szolgáltató modemjébe csatlakozni? Akkor nem kell vennie semmit.
-
Süvi
őstag
válasz
Gubek-Einste #47733 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Fogok rendelni a neten egy 841 et és kiprobalom.
-
dobobazsy
őstag
válasz
Gubek-Einste #47736 üzenetére
bocsánat, azt hittem félreértettél, és az internet sebességeket írtad. ha tényleg 80 MB/s-ot tud az asus hálózaton belül úgy, hogy egyik oldalról wifin keresztül csatlakozok, akkor az bőven kielégítő lenne az eddigi max 10 MB/s után számomra.
szerintem akkor nekem nincs is több kérdésem, nagyon szépen köszönöm a segítséget! 1-2 hónapon belül beruházok egy ilyen ASUSra
-
dobobazsy
őstag
válasz
Gubek-Einste #47733 üzenetére
120/10-es telekomos kábelnet van, de a gyakorlatban meg se üti, csak a 70-80-at. ezt nem hiszem, hogy korlátozza a router, mert a modem mögül is annyi szokott lenni fater gépén.
az elvárás nem túl nagy, a konyhába még jó lenne ha menne rendesen a net. a kis tp-link jele is elér odáig, csak ott már elég gyenge. tehát ha ennél többet tud az már nekem valószínüleg jó lesz.
egyéb elvásárom nincs, ha a fájlmegosztás is gyors lesz hálózaton belül, én már boldog vagyok.
ASUS N18U-t nézegettem, ez bejövős. egy ilyennel mekkora sebességre lehet számítani, ha hálózaton belüli fájlmegosztásról van szó? -
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste #47728 üzenetére
-
superecneB
őstag
válasz
Gubek-Einste #47724 üzenetére
Köszönöm.
Mitől függ, hogy az USB-set vagy a PCI-Expresses kártyát preferáljam?
A routertől való távolság nagyjából 6-8 méter lenne, ~20 cm vastag vasbeton fal választja el őket.
A nagyobb erősebb antennák stabilabb kapcsolatot sejtetnek, de lehet hogy ilyen távolságban a jobban pozicionálható antennával kapok eredményül jobb kapcsolatot?
Esetleg PCI-Expresses kártyához kapok szabványos antennát ami megfelelő pozícióba rakható? -
Klara_
őstag
válasz
Gubek-Einste #47726 üzenetére
WiFi resze soha nem mukodott normalisan, eldobalta az eszkozoket, ingadozott a sebesseg.
Allitolag selejtes korai verzionk volt a Boardcom es Quantenna reszt nem biratak osszehozni benne normalisan. Csereltek is volna, de ugy egyeztunk meg inkabb nem kerjuk, helyette inkabb egy olyat ami full Boardcomos tovabbi gondok elkerulese vegett. -
válasz
Gubek-Einste #47714 üzenetére
Renben,köszönjük mindketten a segítséged
-
válasz
Gubek-Einste #47712 üzenetére
Értem,és a lentebb leírtak alapján milyen routert ajánlanál neki ?
-
válasz
Gubek-Einste #47709 üzenetére
A Dual bandet jelenleg nem használná ki,de a jövőre nézve sztem érdemesebb lenne egy AC -ra beruháznia de cáfolj meg ha tévednék.
"Ha nem akkor jobban jár egy csak 2,4 GHz képes eszközzel"
ezt nem nagyon értem miért járna jobban a 2,4GHz-sel?1 válasz fal téglából kb.5m-re.
20-25k maximum.
2-3 mobil,1db PS4,1db média lejátszó (nagyméretű Blu-Ray fájlok lejátszása),1db Tablet -
Aethelstone
addikt
válasz
Gubek-Einste #47709 üzenetére
Köszönöm, elnézést.
-
válasz
Gubek-Einste #47706 üzenetére
Én szerintem nekem a TP Link Archer C5 lesz a megfelelő választásár érték arány miatt.
Az egyik haverom is szeretne routert váltani neki is 60 megabites internetje van, a közeljövőben nem igazán tud nagyobb csomagra váltani neki mit ajánlanátok 2,4Ghz routerbe gondolkodjon (az ASUS N18U amit kinézett), vagy inkább pótoljon pár ezer forintot és vegyen ő is inkább egy TP-Link Archer C5 -t a jövőre nézve?
-
válasz
Gubek-Einste #47704 üzenetére
Ez még mindig 3
Melyik lenne az a 3 közül az amelyik ár/érték arányban a legjobb? -
válasz
Gubek-Einste #47702 üzenetére
Kb. 5méterre lenne 1 tégla válasz fal,
Eszközök:2 Mobil,(1db Galaxy S4 és 1db Galaxy S6),1db PS4,és 1db média lejátszó.
Kb.30 ezret szánnék rá,de ha mondjuk 40 ezerért olyan lenne ami sokkal jobb választás lenne akkor az is megoldható. -
cristensen
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47689 üzenetére
Azt elfelejtettem közölni, hogy a router nem közvetlen a gépek mellett van, hanem egy emelettel feljebb lévő gépeket kéne kiszolgálnia. Igy is használhatóak ?
-
Kornel
veterán
válasz
Gubek-Einste #47689 üzenetére
Koszi a tippeket.
Akkor egy ilyen olcsobb N300-as asus pl. Sose tudna a 100 MBitet wifin?
[link] -
DiVaD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #47669 üzenetére
Közben én is sokat gondolkodtam és rájöttem, hogy érdemesebb kicsit többet rászánnom, mint amire gondoltam alapból...
szóval a kérdésem most már az lenne, hogy ASUS N56U vagy N18? Tudom az N56 dual, de másban jobb? Egy gép lógna rajta kábelen illetve 2 iPhone meg néha egy Macbook. Az ára jelenleg az Aqua-nál azonos, így tényleg nem tudok dönteni... Az N56-nál a talp az levehető? -
jolti05
őstag
válasz
Gubek-Einste #47662 üzenetére
Köszönöm!
-
dawe092
újonc
válasz
Gubek-Einste #47662 üzenetére
Kell a dual band, ahogy olvastam. A lényeg hogy a lehető leggyorsabban jöjjön a net mondjuk ha 500/200ra váltok, tehát ne nagyon vegyem észre hogy routerről jön a net
Az meg mindegy hogy tp-link vagy asus, amelyik célszerűbb. Sorry az egyszerűségért
-
jolti05
őstag
válasz
Gubek-Einste #47652 üzenetére
Szerintem felesleges számomra a dual band. Maximum 3-4 eszköz használja itthon a vezeték nélküli hálózatot. Az N18U meglehetősen szimpatikus, kicsit gyorsabb a processzora, mint a WR1043ND V2-nek és ha jól látom, 4x annyi Ram-ot tettek bele (nem beszélve az USB3.0-ás portról), de jó pár ezer forinttal drágább is, amit már nem biztos, hogy szívesen kiadok érte.
Hálózatból streamelnék, azt, hogy milyen sebesség jön be kintről, csak azért írtam le, hogy az nem lehet a szűk keresztmetszet (azt hiszem).Mindkettő tud jó opció lenni számomra? (TP-LINK TL-WR1043ND V2 / ASUS RT-N18U)
-
DiVaD
senior tag
válasz
Gubek-Einste #47611 üzenetére
Szia!
Gondolkodtam közben a Tp Link 1043nd-n, de azzal tényleg gond van iPhone mellett? Mert konkrétan 2 iPhone is lógna rajta. -
atish15
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47652 üzenetére
Igazából úgy gondolom hogy a dual az jobb választás. Telefon, tablet és laptop egyidejű használatához jobb amelyik mindkét sávot tudja kezelni. De cáfolj meg ha nem jól gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged