- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
Ha jól értem az a gond, hogy egy sima switch nem fogja azt megoldani, hogy egyformán legyen elosztva a sávszél.
Azaz nem fogja megakadályozni, hogy ha az egyik IP cím használója ha eszetlenül el kezdi használni a hálót (rengeteg kapcsolatot nyitva), a másik IP cím használójának ne essen le totál a sávszél.Vagy pl. a fiber power 60-ban már ez is benne lenne?
-
atesss
addikt
fiber power 15 esetén; 1 gép - Na ez ugye a hivatalosan engedélyezett, itt technikailag lehetséges több gépet rákötni, de ugyanazzal az IP-vel, nem ?
Viszont a több IP címet a UPC technikailag is tiltja, tehát a 60-as alatti csomagoknál sehogy sem tudok több IP-t kapni ?Több felhasználó esetén mivel lehetne azt megoldani, hogy mondjuk egy 60-as netet 30/30-ra felosszak (és külön-külön IP címük legyen) ?
Az Asus WL-500g P routerem gyárilag is tud olyat, hogy a vezetékes kapcsolatok közt (LAN csatlakozó száma alapján de talán IP/MAC alapján is) sebességszabályozást csinál.
De ezt csak egy IP-n tudja értelemszerűen. Ha egy switch után 2 routert rakok be, akkor elvileg így meg lehetne oldani, de ez eléggé bonyolult és költséges...
Mivel lehetne ezt egyszerűbben megoldani, milyen switch vagy egyéb eszköz tudna ilyen sebességlimitálást ? -
Grege
csendes tag
Én is nemrég újítottam egy asus wl520gc -t.
Stabil, gyors! - 2 épület között, egy szintkülönbséggel, 3 falon keresztül is jó jelerősséget ad, ráadásul lehetne még húzni rajta. (Az épületek közel vannak egymáshoz kb. 5-8 métert megy szabadban a jel.)
Gyorsan megvolt a konfiguráció, vistával sincs semmi baja, emellé van a cd-n egy 50-60 oldalas magyar kézikönyv is.
(A telepítés, titkosítás beállítása, mac szűrés nem tartott tovább 30 percnél úgy, hogy vistán sose csináltam ilyet előtte.)Csak ajánlani tudom, ebben az árketegóriában szerintem jó választás.
-
Dyno
veterán
Hú azt a pár sort a végén amit írtál ismerős, volt már rá példa, ha lemennek az árak veszek egy ilyen routert, persze előtte még végig olvasom a topikot, szóval szerintem még lesz egy-két fárasztó kérdésem(sajna szeretek nagyon biztosra menni)
.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm minden segítségedet.
-
Dyno
veterán
És a netnek a megosztása miatt sem lenne stabilatlan, úgy hogy még úgye ott a switch?És egy ág megy bele a routerből a switchbe, switchből meg még 4gép kap a netből, nem baj az neki hogy egy "ágára" 4gép rá van kötve?És igen az lenne a legfontosabb hogy ne kelljen állandóan resetelgetni.....meg ne bontogassa a netet állandóan.
Bocsi a sok kérdésért de a legmegfelelőbbet akarom venni.
-
Dyno
veterán
És a torrent nem akadály neki?Meg stabilabb mint a mostaim mert igazából azért akarom lecserélni, meg az a fő bajom hogy nem értenek hozzá a szomszédok ezért mindig nekünk kell megcsinálni és esténként már sohase tudjuk mert van két kis gyerkőc és már alszanak olyankor.
Igazából a legjobbat szeretném venni ami a legstabilabb aminek nincs baja a torrentel.Meg úgye hogy a Switch se legyen neki akadály hogy ilyen túlbonyolított módon van osztva a net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest