- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddict
senior tag
Ha jól értem az a gond, hogy egy sima switch nem fogja azt megoldani, hogy egyformán legyen elosztva a sávszél.
Azaz nem fogja megakadályozni, hogy ha az egyik IP cím használója ha eszetlenül el kezdi használni a hálót (rengeteg kapcsolatot nyitva), a másik IP cím használójának ne essen le totál a sávszél.Vagy pl. a fiber power 60-ban már ez is benne lenne?
-
atesss
addikt
fiber power 15 esetén; 1 gép - Na ez ugye a hivatalosan engedélyezett, itt technikailag lehetséges több gépet rákötni, de ugyanazzal az IP-vel, nem ?
Viszont a több IP címet a UPC technikailag is tiltja, tehát a 60-as alatti csomagoknál sehogy sem tudok több IP-t kapni ?Több felhasználó esetén mivel lehetne azt megoldani, hogy mondjuk egy 60-as netet 30/30-ra felosszak (és külön-külön IP címük legyen) ?
Az Asus WL-500g P routerem gyárilag is tud olyat, hogy a vezetékes kapcsolatok közt (LAN csatlakozó száma alapján de talán IP/MAC alapján is) sebességszabályozást csinál.
De ezt csak egy IP-n tudja értelemszerűen. Ha egy switch után 2 routert rakok be, akkor elvileg így meg lehetne oldani, de ez eléggé bonyolult és költséges...
Mivel lehetne ezt egyszerűbben megoldani, milyen switch vagy egyéb eszköz tudna ilyen sebességlimitálást ? -
Grege
csendes tag
Én is nemrég újítottam egy asus wl520gc -t.
Stabil, gyors! - 2 épület között, egy szintkülönbséggel, 3 falon keresztül is jó jelerősséget ad, ráadásul lehetne még húzni rajta. (Az épületek közel vannak egymáshoz kb. 5-8 métert megy szabadban a jel.)
Gyorsan megvolt a konfiguráció, vistával sincs semmi baja, emellé van a cd-n egy 50-60 oldalas magyar kézikönyv is.
(A telepítés, titkosítás beállítása, mac szűrés nem tartott tovább 30 percnél úgy, hogy vistán sose csináltam ilyet előtte.)Csak ajánlani tudom, ebben az árketegóriában szerintem jó választás.
-
Dyno
veterán
Hú azt a pár sort a végén amit írtál ismerős, volt már rá példa, ha lemennek az árak veszek egy ilyen routert, persze előtte még végig olvasom a topikot, szóval szerintem még lesz egy-két fárasztó kérdésem(sajna szeretek nagyon biztosra menni)
.Mindenesetre nagyon szépen köszönöm minden segítségedet.
-
Dyno
veterán
És a netnek a megosztása miatt sem lenne stabilatlan, úgy hogy még úgye ott a switch?És egy ág megy bele a routerből a switchbe, switchből meg még 4gép kap a netből, nem baj az neki hogy egy "ágára" 4gép rá van kötve?És igen az lenne a legfontosabb hogy ne kelljen állandóan resetelgetni.....meg ne bontogassa a netet állandóan.
Bocsi a sok kérdésért de a legmegfelelőbbet akarom venni.
-
Dyno
veterán
És a torrent nem akadály neki?Meg stabilabb mint a mostaim mert igazából azért akarom lecserélni, meg az a fő bajom hogy nem értenek hozzá a szomszédok ezért mindig nekünk kell megcsinálni és esténként már sohase tudjuk mert van két kis gyerkőc és már alszanak olyankor.
Igazából a legjobbat szeretném venni ami a legstabilabb aminek nincs baja a torrentel.Meg úgye hogy a Switch se legyen neki akadály hogy ilyen túlbonyolított módon van osztva a net.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest