Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonKkosa
csendes tag
válasz
Celithrandi #68976 üzenetére
Mert idővel félek, hogy nyúlna az anyag, és ha esetleg szét kellene szedni egy költözés miatt például, nagyon roncsolná az anyagot ha újra akarnám építeni…
-
DonKkosa
csendes tag
válasz
cinemazealot #68972 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam érhetően bocsi: [link]
ilyesmi lenne, csak szélesebb, stabilabb, keretre, duplán tépőzárral. A függönyös példát azért hoztam fel, mert kb, 15kg ot kibír egy normális öntapadós tépőzár 2m en….. -
DonKkosa
csendes tag
válasz
cinemazealot #68968 üzenetére
Van olyan sötétítő függönyünk, ami öntapadós tépőzárral ragasztottunk fel egy L profil műanyagra, (tépőzár másik oldalát pedig a függönyre varrattuk, alakos az ablak, más ötletünk nem volt….) ami több kg és és azóta is bírja. Innen jött az ötlet.
A keretre is az egyik öntapadós oldala menne, (ott tűzdelve is +ban) a másik oldal öntapadós része tartaná a vásznat, mindez a keret hátulján.
A fehér falra vetítést elengedném. -
DonKkosa
csendes tag
válasz
Bikkrom #68961 üzenetére
Köszönöm a válaszaitoka!!
HiVi lesz.
Érdemes lemennem 120”, 125” ig, hogy jobb képet/fényerőt kapjak?? A vásznat jó pàr évig nem szeretném lecserélni. Vetítőben hamarabb lenne feljebblépés, ezért gondoltam a 130”ra.
Bő 4m nézési távolságból a betekintési szög még alr nél is működni fog, mert 4tagú a család. Reményeim szerint…
Egy több helyen merevített, masszív fenyő keretre lesz feszítve a vászon. Igen, az üvegszálas ötletet alkalmazzás a fix keretes vásznaknál, de bonyolult. A legjobb ötletem eddig, hogy hátul körben dupplán bő 4cm es sávban, tépőzárral lesz rögzítve a vászon a kerethez. A vászon is egy fajta PVC anyag amihez elvileg tapad a tépőzár másik oldala. Így leszedhető, szétszedhető lesz a vászon (keret is), és nem kell széttűzőgépezni, ez kevésbé jár a vászon roncsolásával, és könnyebb beállítani a feszítettségét.
Működhet szerintetek ez a rögzítési elképzelés? -
-
DonKkosa
csendes tag
Üdvözlet!
Visszatérnék rég elhagyott hobbimhoz és újra házimozinék! Tvnk 20éve nincs nem is lesz soha. Projektorom utolsó epson tw700 volt....
A kiszemelt egy tw9400 lenne használtan, amíg gyerekek miatt 2-3filmre van időnk havonta, nekik meg használható animációs film még nem menne rajta, jelenleg így többet nem is szánnék rá. +Max havi 2x játszanék nagy képernyőn...
Sajnos nappaliban lenne megoldva a vetítés, azzal főzünk, amink van, és a hangrendszert is itt adott… De Téli hobbi révén legalább elég hamar sötét van, valamint függönyözés is részben megoldott. Rengeteget olvasgattam itt a fórumon, ilyen körülmények között mindenképp egy Alr vászonra gondoltam. A fehér falak egész messze vannak, főleg a plafonnal lesz a gond. De teljesen szemből tudnék vetíteni és a vászonnal szemben egy sötét szekrénysor van. A vetítő 5.4m-re lenne a vászontól, amitől 4.3m-re ülünk. 120” fix keretesnél nagyobbat nem tudom van e értelme erőltetni, nem szeretném, ha képminőség rovására menne, egyébként elférne.
Többen próbáltatok többféle Alr vásznat/mintákat, van, ami bevált és nem a megfizethetetlen kategória?
Esetleg valaki próbálkozott sikeresen jó anyagból barkácsolni Alr fix keretes vásznat jó eredménnyel? Leinwandbau, HiVi, FScreen,XY? Nem a kézügyességgel lenne baj, az anyagokkal vagyok szkeptikus…
Mennyire működőképes ez az elképzelés proji, távolságok vászon mértek szempontjából?
Válaszaitokat hálásan köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Delta Force (2024)
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Apple MacBook Air M3 15, Újszerű, Dobozával, 12 hónap garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest