- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #25876 üzenetére
Lejátszója válogatja, hogy fájlrendszer szinten mit tud lejátszani és mit nem. Normál formában ugye simán játssza, viszont lehet nem készítették fel fájlszinten .vob-ra.
FW frissítés segíthet rajta, de lehet csak ki kellene szedni egy hangsávot/feliratot/menüt az eredeti DVD rendszerből és lehet ráférne lemezre utána. Így nem kellene átkonvertálni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ghostrider20 #25830 üzenetére
Akkor nincs mese, írj a gyártónak, mert a weboldalukon nem találtam szoftver letöltési lehetőséget
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ghostrider20 #25818 üzenetére
Első körben felvenném a kapcsolatot az üzlettel, ahonnan származik a készülék vagy a magyarországi forgalmazóval.
Ha nem jutsz előbbre, akkor második körben egy olyan bolttal, ahol meg lehet vásárolni a készüléket és van is náluk készleten.
Kicsi az esélye, hogy pont olvassa egy illető itt ph!-n a problémádat és tudjon is segíteni benne, persze nem lehetetlen
Egyébként ez lenne a cucc? [link]
Itt a gyártói weboldal, ha stimmel a termék: [link] -
AtHoS
nagyúr
válasz
petya84b #25812 üzenetére
Esetleg: Returnil System Safe
-
AtHoS
nagyúr
válasz
V.Stryker #25776 üzenetére
Talán egy működő megoldás
Thunderbird levelezőprogramban elég jól lehet szerkesztgetni a névjegyeket, viszont nem tud vcf-be exportálni.
Találtam hozzá 2 kiegészítőt, amivel vcf-be lehet menteni.ThunderSync és MoreFunctionsForAddressBook
Az utóbbi használata barátságosabbnak tűnt, bár a ThunderSync-el is célt lehet érni.
------------------
VCF importálása
- Első lépésben be kell rakni a morefunctions kieget a thunderbirdbe. /kereső mező melletti gomb->Kiegészítők->keresőmező mellett balra Options gomb->Kiegészítő telepítés fájlból/
- Újraindítás után meg kell nyitni a címjegyzéket, ahol az eszközök menüben lesz egy extra menüpont
- a MorefunctionsForAddressbook menüpontban a névjegyműveleteknél be kell importálni a szerkesztendő vcf fájlt (nálam 1 vcf fájl tartalmazott sok névjegyet)Ezt követően lehet kedvünkre szerkesztgetni.
VCF exportálása
- A címjegyzék tartalmi része két panelből áll. A jobboldali panelrészben láthatóak a névjegyek.
- a baloldali panelrészem jobb klikk a névjegyekhez tartozó listanéven
- a felugró menüben az a MorefunctionsForAddressbook menüpontban Exportálás mint névjegy (.vcf) alatt lehet kimenteni a szerkesztett verziót
------------------
A Thunderbird alap importálása nálam elszúrt pár névjegyet és a hozzárendelt kép sem jelent meg. A Morefuntions kieggel importálva viszont nem volt probléma a névjegyekkelSzerk.:
Nem állítottam be postafiókot és a postafiók varázslóból is egyszerűen csak kiléptem -
AtHoS
nagyúr
válasz
V.Stryker #25776 üzenetére
Talán ez megteszi vCardOrganizer
Szerk
Most látom, hogy nem ingyenes -
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mexildos #25684 üzenetére
Amiről hallottam az a Rainlendar
Egész pofás és használhatónak tűnik [link]
Szerk.:
De egyébként amit Dluinet is írt. A google naptár ilyen tekintetben jól funkcionál pl. androidos telóval. Nem feltétlenül kell, hogy sms-t küldjön. A beállított eseményt maga a telefon is tudja jelezni. Én pl. ezt használom -
AtHoS
nagyúr
válasz
gyulank #25649 üzenetére
Nincsenek totál leterhelve a procik "csak" HD videolejátszás megy rajtuk.
A 3225 -ös rendszer terhelve 66...78W-ot fogyaszt, de kattints a képre és dobja is be a forrás tesztoldalt, ahol láthatod a terhelt grafikont is.Azt hiszem többet nem tudok hozzátenni a történetedhez, szóval: további jó fórumozást
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gyulank #25647 üzenetére
Jah, hogy sokkal nagyobb a letöltendő anyag mérete, mint a használható ramdiszk mérete? "Na az ellen nem véd!"
Vagy esetleg ilyen a rendszer?
Egyébként nagyon úgy látom, hogy olyan speciálisak az igényeid, hogy magadnak kellene megírni a kívánt dolgokat elvégezni képes programot.
Minden esetre én továbbra is router+laptop winyó párost javasolnám. Ezt kis helyen úgy el tudod helyezni "bárhol", hogy az amúgy is alacsony zaj, amit produkál nemzavar. Bár ettől még a géped zajos lehet
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gyulank #25645 üzenetére
Leírhatnád a 10..15w-ot fogyasztó PC részleteit, mert szerintem kicsit el vagy tájékoztatva ez ügyben.
Nekem Asus RT-N16 router + 500GB laptopwinyó kombóm van. Erre Tomato FW-t raktam, amiben van forgalomalakításra lehetőség.
pl. utorrentben van ideiglenes letöltési mappa beállítására lehetőség. Ezt beállítod ramdiskre, majd ha elkészült automatikusan áthelyezi oda ahová csak akarod.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gyulank #25629 üzenetére
Ha 24/7 torrentezni akarsz és fontos számodra az energiafogyasztás is, akkor egy torrentre alkalmas router lesz számodra a megoldás. A router + egy rákapcsolt laptop winyó fogyaszt kb. 10...15W-ot óránként.
Ha ugyanezt a számítógépeddel akarod megoldani, akkor látatlanban 40W-ról fog indulni az óránkénti fogyasztásod. Ha erősebb géped van, akkor ettől sokkal magasabb is lehet.
Azt pedig jó lenne, ha megértenéd, hogy a rendszer winyót soha nem fogja leállítani az eddig ismert windows OS-ek egyike sem, ugyanis folyamatosan történik rá írás/róla olvasás. Ha nem hiszel nekünk, akkor nyisd meg a rendszereden az Erőforrás figyelőt és figyeld mennyit és mikor írogat/olvas az OS a rendszervinyóra/ról. Saját szemeddel láthatod majd, hogy folyamatosan használja, így a leállítására semmi esély. Szóval egyetlen HDD használata esetén az a winyó bekapcsolástól kikapcsolásig folyamatosan üzemelni fog.
Egyébként van olyan router, amely tudja a sebességkorlátozást is, miközben a rákötött winyóra/pendrive-ra/stb dolgozik a torrent. Előbb utána kell kérdezni a routernek és csak aztán vásárolni, nem pedig fordítva. Esetleg OpenWRT helyett más alapú FW-t kellene használni (pl. Tomato)
A ramdrive-ra történő ideiglenes töltés, majd innen áthelyezés HDD-re, ha elkészült minimalizálja a winyó írások számát és áramkimaradás esetére is van megoldás.
A HDD-k/számítógép halkítására is vannak kitűnő megoldások.
Természetesen aki nem tud megfelelő szintű kompromisszumot kötni, annak erősen a zsebébe kell nyúlni, mert egy passzív rendszer nem olcsó mulatság.
Egyébként léteznek seed szerverek is, így be sem kell kapcsolnod a géped a töltéshez, seed-eléshez. FTP-n letöltöd gépedre az elkészült anyagot, így tényleg nem kell, hogy egy másodperccel is tovább üzemeljen a géped. Természetesen ez is pénzbe kerül. Kicsit többe, mint, ha routerrel torrenteznél. De az biztos, hogy nem fog zajt okozni nálad a torrentezés.
Sajnos nem igazán tudtam kihámozni mi is lenne a végső célod, de mint láthatod szinte mindenre van megoldás. Ennek jelentős része anyagiak kérdése. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor jöhet a kompromisszum/fontossági sorrend felállítása.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Psychonaut #25592 üzenetére
Természetesen dönteni neked kell, itt "csak" javaslatok érkeznek esetleges megoldási alternatívákkal
Mondjuk én is inkább "bohóckodok" iview-val, mint két office csomag a gépre. Így legalább kicsit tornáztatom is az agyam a számolgatással
Szerk:
Szerk2
Szerk 1 törölve -
AtHoS
nagyúr
válasz
Psychonaut #25588 üzenetére
No igen. iview-nál kell egy pici matek a vágáshoz, de megoldható a Speciális kijelölés-készítés (Shift+C) + Kijelölt rész a kép (Ctrl+Y) funkciókkal.
Vagy telepíted a MPM progit az Office2013 mellé: How to Install and Get “Microsoft Office Picture Manager” Back in Office 2013?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Vasinger! #25535 üzenetére
Mi az amit eddig próbáltál?
Esetleg pdf password remover progi?
Debenu PDF Tools Pro most ingyenes.
Beépül explorer jobbklikkes menübe és van benne password remover funkció. -
AtHoS
nagyúr
A chrome egész ablakát teszi teljes képernyőre (gyakorlatilag eltünteti a füleket), de abban elég kicsi maga a youtube ablaka, mivel azt nem méretezi. Viszont mivel nem látható a géptől a TV, így vakon eléggé problémás is kezelni, mert azt írja címsorba kell kattintani és utána nyomni az F11-et. A másik kieg viszont automatikusan méretezi a youtube videó ablakát és szerencsére a második kijelzőre is automatán méretez, miután MMT-vel átkerül a chrome oda.
Mondjuk XP alatt néztem, mert ahol használni akarják, ott xp van. Sajnos elég gyengusz a gép, de amire használják így is megfelel, tehát nem lesz fejlesztve. Még memória tekintetében sem (1 GB)
-
AtHoS
nagyúr
Helló!
Köszi a javaslatot. Amit linkeltél chrome plugint nem jött be, mert ahol működnie kellene, ott nem látható a géptől a másodlagos kijelző és alt+tab-ra azonnal kilépett a chrome teljes képernyőből.
A linkelt plugin telepítésekor bedobott több hasonlót és azok közül találtam egy window-expander-for-youtube nevűt.
Ezzel sikerült megoldani a problémát, de önmagában ez sem elegendő, ugyanis ez is "csak" az aktuális kijelzőn teszi majdnem teljes képernyőssé a videót (címsor megmarad a böngésző tetején)
Viszont a MultiMonitor Tool (továbbiakban MMT) programmal átdobva a chrome-ot a másodlagos kijelzőre, azon is szépen hozzáigazítja a videót a másodlagos kijelző méretéhez. Így pedig már szépen lehet nézni a videót. Kicsit azért elrontja az összképet a böngésző világos címsora, de jobb híján egyelőre megteszi.
A videó végén a MMT progival vissza lehet pakolni az elsődleges kijelzőre a chrome ablakot, így a monitorról szépen lehet kezelni.Összességében egy vezeték nélküli billentyű+egér lenne a kulcs, így lehetne a TV elől is vezérelni a gépet. MMT-ban meg lehet cserélni az elsődleges és másodlagos kijelzőt (asztal, tálca, stb szépen cserélődik), így a TV elől úgy lehetne irányítani a PC-t, mintha a monitor előtt ülne az ember. Persze nem tudom, hogy az olvashatóság milyen lenne a CRT TV-n. Na majd a helyszínen ez is kiderül.
Bocs a hosszadalmasabb írásért, de hátha jól jön az infó másnak is, aki hasonló cipőben jár.
-
AtHoS
nagyúr
Az alábbi esetre keresnék megoldást:
Böngészőben nézhető videó (pl. youtube oldalon) XP alatt másodlagos kijelzőn (analóg RCA kimenet CRT TV-re kötve) teljes képernyőn való megjelenítése, mely másodlagos kijelző a lakáson belül nem a számítógéppel egy helységben található
Szerk.
Elsődlegesen a videók 3rd party böngésző kiegészítők/programok használata nélküli (letöltés) megvalósítás érdekelne
-
AtHoS
nagyúr
válasz
choco01 #25368 üzenetére
Megfelelően optimális beállítások és eszköz mellett USB penről hamarabb települ, mint DVD-ről.
2 lehetőség van USB penről indítani. Az egyik amit ZCoyote is írt, a másiknál pedig nem BIOS-ba lépsz be, hanem a gyorsindító menübe (pl. F8...F12, de lapja válogatja) és itt kiválasztod indításra a felkínált eszközök közül a pent. A következő indítás ilyen esetben már a megszokott módon történik és nem kell ismét BIOS-ban matatni
Ha bootolható az ISO, akkor a már írt programmal tudod kiírni DVD lemezre. A lemezről indítani pedig szintén az előbb leírt módok közül valamelyikkel tudsz, ugyanúgy mint penről
-
-
AtHoS
nagyúr
Hát nálad elvileg nem kellene előjönnie a problémának
Ennek ellenére mégis
A DataRam-tól a Qsoft féle nekem mérföldekkel jobban bejött, de ugye a Qsoft alapesetben fizetős (béta verziót használtam ingyenesen, időkorláttal. Időkorlát miatt az új bétára váltás azért picit problémás, tartalom mentés nélkül jóval egyszerűbb azért)
DataRam nálam sem problémázott azon kevés idő alatt (1-2 hét), amíg azt használtam
-
AtHoS
nagyúr
Átolvastam a linkelt oldal fórumában lévő 3-4 BSOD-ra vonatkozó topikot, melyekből egyértelmű probléma forrást nem lehet kihámozni, viszont 1-2 dologra lehet következtetni ill. lehet tudni, ami befolyással lehet a "kékképernyőzésre".
Amit sikerült összeszednem a fórumból az egyes esetekből
- image betöltés esetén jelentkezett csak kékhalál, enélkül tünetmentes
- Z betűjelnél kékhalálozott, míg egyéb betűjeleknél nem
- win7 32bit alatt nem kékhalálozikAmi befolyással lehet a problémára
- Pagefile ki van-e kapcsolva (akinél probléma volt, ott ki volt kapcsolva)
- Pagefile ramdiskre helyezésekor is jelentkezett a problémaHasználtam pár ramdisk progit, de huzamosabban csak Qsoft, majd ezt követően SoftPerfect példányt.
Qsoft-tal egyetlen 1,5 GB méretű ramdrive-ot használtam böngésző cache-nek, amit OS leállításakor el is mentett HDD-re (nem találtam lehetőséget benne ill. nem is volt szükségem több drive-ra).A Softperfect-tel szintetikus tesztek (CrystalDiskmark) magasabb értékeket mutattak, viszont működés közben nem vettem észre különösebb sebességugrást a Qsoft-hoz képest.
Viszont Softperfect-tel az OS leállásakori mentési folyamat sokkal több időt vett igénybe. Ezt kiküszöbölendő átgondoltam a ramdrive igényeimet és mivel itt kapásból van lehetőség több ramdrive-ot is létrehozni úgy döntöttem két kisebb disket hozok létre. "A" betűjellel készült egy 1 GB-os TEMP résznek nem elmentendő tartalommal, így ezt a mappákkal együtt minden OS induláskor újrakreálja és "B" betűjellel egy 0,5 GB-os böngésző cache-nek, mely elmentendő tartalommal bír (a böngésző ideiglenes letöltési mappája is átkerült "A"-ra).
Pagefile nincs kikapcsolva nálam és áthelyezésre került HDD-re (OS SSD-n van), de korlátozva 1 GB-os méretre.
Win7 x64 HP és Win8 x64 Prof alatt tünetmentesen működik/működött a Softperfect. Qsoft-ot Win8 alatt nem használtam, de Win7 x64 HP alatt szintén probléma nélkül üzemelt.
Remélem tudtam segíteni
-
AtHoS
nagyúr
Winmail Opener progival megtudod nyitni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ro_bert17 #25311 üzenetére
Ha a kép tartalmaz exif adatokat, akkor irfanview -> kép -> információ pontra előjövő ablakban lesz alul egy exif gomb. Ha ez nincs ott, akkor a kép nem tartalmaz exif adatokat
exif adatoktól nagyon könnyen meg lehet szabadulni, tehát ha elvileg lennie kellene a kép mellett, akkor eltávolították
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #25271 üzenetére
Azért nem árt a ccleaner, programokhoz tartozó beállításain is átfutni, mert törölhet olyat ami az esetleg jól megszokott kényelmes programkezeléseket megborítja.
pl. böngésző sütik törlése, utoljára beírt URL-ek törlése, utolsó letöltési hely törlése, stb..
Persze adatvesztést nem okoznak, de kényelmetlenséget bizonyos körülmények között okozhatnak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #25000 üzenetére
Ez az Auslogics Disk Defrag jól megszívatott win7 x64 OS-nél.
Feltelepítettem, aztán beállítottam, hogy rendezkedjen a HDD-ken ha a gépet nem használják. (OS SSD-re került - Samu 840 Basic)
El is indult a rendezkedése, de közben a gép szépen csonttá is fagyott azonnal.Nézegettem pár órát a gépet, hogy mi a fene lehet a gond, mert amúgy semmi problémás tünetet nem produkált, de pl. youtube filmnézés közben 15...20 perc után szépen kékes-fekete képernyőt vágott be és csontrafagyott vagy pedig a képernyő lekapcsolása után (20 perc) már nem lehetett visszaéleszteni.
Gyanús volt ez a 20 perc környéki idő, szóval minden wines energiamenedzsment beállítást széttúrtam, mire véletlenül benéztem az Auslogic Defrag progiba, átraktam 30 percre 15-ről és lám, innentől 30 perc után fagyott be a gép youtube filmezés közben. Na ekkor ment neki egy uninstall, mert tényleg tele volt már a problémával a .... Ezután a probléma megszűnt.
Szóval volt vele egy kellemetlen élményem. Remélem nem futok bele hasonlóba, bár legalább már van ilyen irányú tapasztalatom
Egyébként szimpatikus kis program
-
AtHoS
nagyúr
válasz
lostprophet #24954 üzenetére
Ja, hogy nem frissítés
épp azelőtt olvastam a blogot és egyből arra asszociáltam
Akkor talán ezek, bár lesz közte ami nem pont megfelelő:
allmyapps -
AtHoS
nagyúr
válasz
lostprophet #24934 üzenetére
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Minap váltottam win8 x64-re és rá kellett jöjjek, hogy a jó régen Visual Basicben megírt programom már hiányosságokkal bír ezen OS alatt.
A program "mindössze" két funkcióval bír:
- Temp mappa és egyénileg beállítható fájlok és/vagy mappák törlése
- egyénileg testre szabhatóan programok egymás utáni automatikus betöltése megadható indítási paraméterekkel, beállítható indítás előtti és/vagy utáni várakozási időkkelWin7-ig rendben tudtam használni a fölösleges fájlok törlésére, ideiglenes mappák ürítésére és saját autostarttal nem rendelkező programok indítására.
Sajnos Win8 alatt UAC kikapcsolása mellett sem tud rendszergazdai jogokkal indítani pl. Total Commander-t.
(rendszergazdai jog beállítva a programomra is és a TC-re is. Feladatütemezőből nem lehet rendesen indítani, mivel a progi olyan régi már, hogy XP SP3 kompatibilitással lehet csak használni. ezt pedig nem lehet a feladatütemezőben beállítani, így a kiemelt jogokat sem tudja hozzárendelni. Teszteltem és nem működik)
A törlési funkció szerencsére rendben működik, így keresnék olyan Win8 x64 kompatibilis "Launcher" programot, amellyel Win8 indulásakor saját rendszerindításkori autostarttal nem rendelkező programokat lehet egymás után futtatni, esetleg várakozási idők beiktatásával (bár SSD mellett ez talán már nem is érdekes), parancssori paraméterek megadhatóságával, de ami lényeges, hogy képes legyen rendszergazdai joggal futtatni a kívánt programokat.
Ha ezen felül még tudná a testre szabható törlési funkciót, az hab lenne a tortán, de ugye ez nem lényeges, mert a saját progim ezen funkciója szerencsére működőképes.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kloden #23591 üzenetére
Esetleg Nitro pro 7
-
AtHoS
nagyúr
válasz
chatran #23567 üzenetére
Igazából a leggyorsabb megoldást a Win partíciókezelője végzi, ahol a levett 30gigát egyszerűen hozzá lehet csapni a primary partícióhoz, de akkor dinamikus lemez lesz belőle.
A bonyolultabb megoldás az, ha a logikai partíciót lekicsinyíted az említett 30 gigával úgy, hogy a logikai előtt maradjon a 30 giga üres hely és ezt a 30 gigát csapod utána hozzá a primary partícióhoz.
Amit pedig én mindenképpen megtennék a művelet előtt, hogy elmentem a kicsinyítendő partíción lévő adatokat ideiglenesen. De ha már elmentettem, akkor sokkal gyorsabb, ha nem átméretezgeted a nagyobbik partíciót, hanem letörlöd, majd megnagyobbítod a primary-t és ezután újrakreálod a maradék területet és mehet vissza rá az elmentett adat
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kommunism #23530 üzenetére
Dimension 4 időszinkronizáló progi (ingyenes)
Madárpók
Uninstaller programoknak szokott ilyen funkciójuk lenni, hogy logolják a telepítő tevékenységét a későbbi sikeres leszedhetőséghez. Bizonyára van ingyenes elérhető is ezek közül vagy pár napos próba változat, ami neked megfelelő lehet.
Amúgy, ha véletlenül Outpost védelmi szoftvered van, akkor az is képes ezt a funkciót ellátni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #23501 üzenetére
- Esetleg kilopod 2 részletben, majd utána összeilleszted a képeket?
- olyan meg nincs, hogy nem fér ki egy képernyőre, legfeljebb nem lehet olvasni megfelelően a a szöveget
- el lehet forgatni 90 fokkal az oldalt és így SS, majd a képet visszaforgatodAmúgy meg van tucatnyi program ami pdf-ből JPG-t készít
Remélem sikerült segítenem
-
AtHoS
nagyúr
Az elsőre talán ez megfelelő lesz számodra: XBOOT - A Utility for creating multiboot usb/iso
-
AtHoS
nagyúr
válasz
vilmaboy #22862 üzenetére
vilmaboy és Atapi
Valószínű, hogy kodek probléma, mivel mpc-hc és vlc is sajátot használ, így az mpc-ben lévő problémás ezzel az mjpeg féle avi-val, amit a WebcamXP készít. Mivel VLC-vel rendben van a kép, így ezen túl is léphetünk.
Lejátszóban megnéztem a média információt és CSAK video folyamot lát. Audio folyamot egyik lejátszó sem jelez. talán VLC-ben írja az audio részre, hogy 0 byte, tehát nincs hang a felvételben.
Magában a WebcamXP programban, mikor kiválasztom a hangforrást van visszajelzés a beérkező jelszintről és szépen lehet is látni, mikor szándékosan hangosan beszélünk, hogy jelentősen ki is ugrik a sáv.
Én ebből úgy gondolom, hogy kezeli a mikrofont. Viszont a felvételben a video mellett nincs hang. Ezt nem tudjuk, hogy miért?
Mediainfo ennyit olvas ki a végeredményből:
Általános
Teljes név : G:\DVR_1_20120603_2141.mjpeg.avi
Formátum : AVI
Formátum/adatok : Audio Video Interleave
Fájlméret : 68,2 MiB
Időtartam : 1 perc
Teljes adatsebesség : 8 574 Kbps
Tárgy : wetMJPEG
Mesterpéldány kelte : V jún. 03 21:41:34 2012
Kódoló szoftver : C:\Program Files (x86)\webcamXP 5\wLite.exe wet.MJPEG .. v5.2.1.450 wet :)
Kódoló könyvtár : V 03-06-2012 21:41:34
Kép
Sáv száma : 0
Formátum : JPEG
Kódek azonosító : MJPG
Időtartam : 1 perc
Adatsebesség : 8 564 Kbps
Szélesség : 640 képpont
Magasság : 480 képpont
Képarány : 4:3
Képkockasebesség : 29,970 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.930
Adatfolyam mérete : 68,2 MiB (100%)Ebből is úgy tűnik számomra, hogy nem kerül hang a felvételbe
-
AtHoS
nagyúr
válasz
laszlo168 #22843 üzenetére
Laptop kameráról van szó, a lapost meg nem kívánja barátom forgatgatni
vilmaboy
Fejre állítós mókát kiküszöböltük. VLC rendesen játssza le, míg mpc-hc fejjel lefelé.
A hang hiányára viszont nincs ötletünk. A beállításoknál szépen jelzi a kiugró csíkkal, ha beszélünk közben, de a felvételbe nem kerül hang. A lejátszók csak a video folyamot látják.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Nem igazán találtam megfelelő topikot, így itt kérdezném meg a következőt.
Egyik barátom WebcamXP-vel veszeget fel webkamera képet biztonsági felvételként.
Ami gondja gondja lenne és segítséget kért tőlem, hogy:
- fejjel lefelé készül el a felvétel képe (fejjel lefelé játssza le pl. mpc-hc a felvett anyagot. Egyéb vide fájlokkal nincs gondja)
- hang nem kerül a video mellett felvételre, bár a beállításnál szépen látható, hogy kezeli a mikrofont isSajnos nem ismerem a programot, bizonyára többen már használták/használják, így talán talán tudnak segítséget adni a problémához.
A segítséget köszönöm előre is
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Dany007 #22536 üzenetére
Nos ha jól emlékszem, akkor creative hangkarik szoftverében volt ilyesmi normalizálós beállítás. Szóval lehet, hogy hardveresen van ilyesmire lehetőség.
Egyébként mikor rákerestem win normalizálásra nagyon sokan pont az ellenkezőjét szerették volna elérni, mint ami neked kellene és alapból produkálta nekik a win7.
Mondjuk ott nem "csak" a loudness equalization kikapcsolását javasolták, mert csak azt kikapcsolva nem igazán hozta meg a várt eredményt, hanem a fentebb lévő Disable all enchancements "bepipálását", mivel úgy már nem normalizált az OS. [link] 2. válasz 9 szavazattal
-
AtHoS
nagyúr
Pontosan, jól mondod: fps = frame per secundum
Az a probléma, amit brd említett.
A képletedet beillesztve a felvetett problémába
pl. van egy videó folyam, ami 1000 másodperces és 23,976 fps lejátszású. Szóval összesen 23976 képkockából áll. A vdubban ezt átrakjuk 25 fpsre, ami annyiból fog állni, hogy másodpercenként nem 23,976 képkocka kerül lejátszásra, hanem 25.
Sajnos ezzel az eljárással a végeredmény már nem 1000 másodperces lesz, hanem 23976/25=959,04 másodperces, miközben a videó folyamhoz tartozó hangod ugyanúgy 1000 másodperc hosszal rendelkezik. Emiatt a hangot is "fel kell gyorsítani" 25 fps-re -
AtHoS
nagyúr
válasz
had423 #22497 üzenetére
Az a gond, hogy virtualdub a hangot és a videot külön kezeli, tehát ha a video részen állítasz fps-t, akkor a hang megsínyli.
Szóval a hangot valamivel utána kell állítani. Emlékeim szerint alap vdub nem rendelkezik ilyen pluginnel. Lehet elérhető hozzá ilyen plugin, sajna én nem ástam utána, hanem besweet-tel a hangot külön lekezeltem és ezt fűztem a vdubban átfps-ezett videohoz.Leírhatnád lépésről lépésre nálad hogyan is sikerült a probléma orvoslása, mert így sajna nem áll módomban elhinni az állításodat. (ezzel nem azt mondom, hogy hülyeséget írtál, de pl. 23.976-ról 24-re lehet nem venni észre problémát, viszont 29.976-ról 25-re biztos, hogy gond lenne avagy fordítva. Legalábbis eddigi tapasztalataim alapján
)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #22473 üzenetére
Szerintem csak nézz szét az automatikusan indulgató dolgok között és ami nem fontos azt szedd ki onnan. pl. qtime nem kell, hogy automatikusan induljon, elég, ha telepítve van. A többinél is ilyetén módon kell eljárni. Qtime-ból, ha jól emlékszem van valami lite csomag, ami pl. elegendő a lejátszáshoz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Thunderzolee #22068 üzenetére
Azt ugye tudjátok, hogy a C formázása után nem tud majd BOOT-olni?
Attól, hogy a D-re pakolta a rendszert, még pár fájl a C meghajtón van, ami ugye a C formázása után már nem lesz ott, ráadásul a BOOT rekord is szépen felül lesz írva.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Winner_hun #21852 üzenetére
Mondjuk egy nem működőhöz képest még mindig többet nyújt. Igaz kell mellé egy minimalista szerkesztő program pl. Irfanview , amivel utólag ki lehet szedni a szükséges tartalmat.
De igaz, az eredeti kívánalmat abban a formában nem tudja.
Majd biztosan lesz újabb verzió abból ami ezt tudja és működik majd a kívánt FF verziókkal is, addig talán el lehet bohóckodni vele -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémába kerültem, hogy HD videóvágáshoz kellene összepakolnom egy "izmosabb" gépet. Vágó szoftverre nagy valószínűséggel csak kevés pénz maradna (50k alatt) így ingyenes/olcsó alternatívában kellene egy kis segítség.
Az nem gond, ha hardveres gyorsítást is tud használni a program
Mod:
Ehhez mit szólnak a hozzáértőbbek?
AVS Video Editor -
AtHoS
nagyúr
válasz
andy83 #21785 üzenetére
1. átállítod a böngésző alapértelmezett letöltési helyét,
2. letöltéskezelő programmalA letöltéskezelő bal alsó sarkában van egy Beállítások szöveg. Arra kattintva tudod megváltoztatni a letöltés helyét.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #21758 üzenetére
Akkor én nem tömöríteném át a videókat, így valami Autostart vagy autorun menu programot keresnék. Sajna nincs tapasztalatom ez irányban, de régebben összefutottam eggyel, ami szépen tudta azt, amire szükséged volna.
Persze, ha áttömörítenéd, akkor szimpla valami to mpeg2 progi kellene és egy author progi. Én az autorun menü program irányában nézelődnék, no de hátha jön valaki aki már szórakozott ilyennel
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #21755 üzenetére
Milyen lejátszókon kellene működnie az elkészült lemeznek?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sickboy25 #21723 üzenetére
Na itt van pár lehetőség az egyszerű használathoz:
- symlinker
- NTFS Link
- Junction Link Magic
- Link Shell Extension -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sickboy25 #21721 üzenetére
Ha Vista vagy Win7 OS-t használsz, akkor symlinkkel megoldható. Más témában, de a lényegi dolog ugyanaz, mint esetedben egy kis részletezés a használatára: [link]
Van egy progi, ami viszonylag egyszerű GUI a symlink használatához, de most azt nem tudom neked előkeríteni. Ha otthon leszek meglesem neked.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
qwertly #21690 üzenetére
Én a hasznosnak vélt cikkeket kimásolom böngészőből képekkel, formázással, mindennel együtt és LibreOffice Write-ban szépen beillesztem.
Ez a módszer a lapozgatós cikkeknél is működik, ahol pl. nincs lehetőség nyomtatható verziót lekérni. FF és IE simán tud képekkel együtt másolni tartalmat, úgy, hogy a formázás is megmarad. Opera-ra is van módszer ez egy plusz gomb vagy addon használatát veszi igénybe.
Az elkészült doksit Writer-ből már tudod pdf-be nyomtatni.
Mod:
A zone által javasolt képként lementéshez képest ugye ennek előnye, hogy a végeredményben lehet keresni szöveget -
AtHoS
nagyúr
Pár évvel ezelőtt NortonAV-nak voltak olyan registry bejegyzései (kulcsai), amik nem tartalmaztak semmit. Az ilyen bejegyzéseket előszeretettel takarítják a registry pucolók.
Persze a NortonAV ezt hiányolva képtelen volt működni, ergo reinstall vagy, ha volt mentés a registry pucolóban, akkor annak visszaállítása helyrehozta.Rengeteg ilyen bejegyzés van a registryben (OS-hez kapcsolódó is)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sunahunter #21584 üzenetére
Ha megfelelő az, hogy korlátozod a használható memória mennyiségét, akkor MSCONFIG -ban nézz be a BOOT/Speciális részhez
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Vasinger! #21479 üzenetére
Én melóban irfanview-al szoktam szkennelgetni.
Van egy jó tulajdonsága, miszerint szépen sorszámozva menti egymás után a fájlokat a szkennelés elején megadott mappába.Körülvágni viszont magától nemigen tud, legalábbis a saját szkennelő felületén én nem találkoztam ilyennel, igaz mostanában nem is használtam azt, hanem a szkennerhez adott gyári felülettel használom. Na az tud szépen szkennelni és körül is jelöli/vágja a dokumentet.
Melóban Canon szkenner van, viszont Epson szkennereknél is találkoztam hasonló kialakítású szoftverrel.HP szkennernél nem emlékszem ilyen fícsörre, de mostani újabb szkenner nem volt HP-ból a kezem alatt.
Azonos méretű doksikkal gyorsan lehet így dolgozni, mert a bemutató szkennelésnél szépen körüljelöli a doksit és innentől már csak a normál szkennelést kell minden egyes dokumentnél megcsinálni.
Viszont, ha a dokumentumok eltérő méretűek és használni akarod az automatikus körüljelölést, akkor mindegyiknél meg kell csinálnod a bemutató/normálszken procedúrát.Utóbbi esethez javaslom, hogy rendezd a doksikat azonos méret szerint, így csak a különböző méreteknél kell a bemutató szkent elvégezned.
De persze a legjobb az lenne, ha szoftverből is szépen automatikusan nagy pontossággal lehetne "kivágni" a hasznos anyagot.
No hátha lesz ilyen szoftra is javaslat.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #21442 üzenetére
Köszönöm a kimerítő infót, megyek tesztelgetek kicsit a progikkal
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #21440 üzenetére
Kösz a kimerítő infót
Biztosan jól fog jönni ez a tapasztalatlanabbaknak
Szerencsére én nem esem bele sem az első sem a második pontba.
Az első pontba azért nem, mert nem win7 telepítővel particionáltam az SSD-t (OFF)(a kezdő szektor is megfelelő helyen van azért)(/OFF), a másodikba pedig azért, mert telepítéskor csak a cél háttértár szokott az alaplapra lenni kötve, pontosan annak elkerülése érdekében amit írtál. bcdeditben is C-re mutatnak az útvonalak
-
AtHoS
nagyúr
válasz
localhost #21437 üzenetére
No erre én is kíváncsi lennék, bár nálam egy Gigabyte kütyü van.
Hmm.. lehet volt hozzá telepítőlemez is? Mintha rémlene, hogy volt a csomagolásában kisméretű frizbiMás:
Szeretném lementeni a telepített Win7 HP x64 OS partíciót egy későbbi esetleges visszaállításhoz.
Beszereztem a Hiren's Boot CD 15.1-es verzsönjét. Itt látható a Backup Tools szekciónál milyen szoftverek állnak rendelkezésre. Ezek közül melyiket érdemes használni?Szeretném minél kisebb méretben tudni a mentést ill. ha darabolni is tudna az sem lenne rossz, hátha ki akarnám írni DVD-re a képet később. Ha meg lemezre kiírt szeletekből is vissza tudna majd állítani lemezcsere kéregetésével egyszerűen szuper lenne.
Természetesen minden egyéb épkézláb javaslatot meghallgatok. Elsődlegesen ingyenes progit keresek, de észérvekkel meggyőzhető vagyok, hogy esetleg egy fizetős alternatíva sokkal többet nyújthat
Mod:
SSD-ről történne a mentés és a későbbi esetleges helyreállítás szintén SSD-re van tervbe véve -
AtHoS
nagyúr
válasz
janos666 #21406 üzenetére
A történet még 2005 magasságában volt, így a 4k->64k konvertálás még XP-re volt értendő.
Egyébként itt vannak a lementett fórum hozzászólások:
"Az Acronis Disc Director Suite 9 kizárólagos extrája az, hogy KÉPES (win2k, xp,
2k3) RENDSZERPARTICIÓT átkonvertálni defult 4kb/clus. -ból 64k-ra úgy, hogy
azután az működik is. Szemben a PQ PM-el ami vagy hibával száll el vagy még szét
is kúrja a particiót azaz bootolhatatlanná teszi.""Gyors lemezműveletek XP alatt Ha picit visszaolvasol itt-ott meg az laplapos
forumon én mindenkinek pofázom, hogy akkor tuti az xp ha 64 cluster/sector méret
alatt megy igazán jól, mégha fél giga lemezhelyt el is pazarol az ember vele
mind a boot és minden más is sokkal gyorsabb lesz. Ghost topicban régóta
írogatok erről. Nameg az is sokat számít, ha a page külön particióna van és
persze az is 64k-s. Az Xp telepítője csak 4kb/sec. -es clustert tud, nagyobb
clusteres ntfs-től li is akad. Jogos kérdés, hogy mi is a megoldás. A partition
magic tud konvertálni 4k ról 64k-ra csakhogy minden esetbven kiakad rendszer
vinyót konvertálsz. Itt jön képbe az Acronis Disc Director Suite 9. Ez zokszó
nélkül le tudja konvertálni az xp-t 64k-ra. Megjegyzem az segít még az Xp
sebességen ha RAID-0 -án van 128kb-os stripp mellett és 64kb/sec. -es partición
ami nem nagyobb mint 8gb.jó kovertálgatást"
Sajnos a forrást nem tudom linkelni csak az annó lementett hozzászólásokat. Ebből úgy vettem ki, hogy 4k fölé tud rendben konvertálni. Win7 telepíthetőségéről nincs infóm
-
AtHoS
nagyúr
válasz
janos666 #21403 üzenetére
Még jó régen (évekkel ezelőtt) írogatták, hogy az Acronis féle DiskDirectorSuite 9 képes 4k-ból 64k-ba konvertálni úgy, hogy utána a partíciót OS-nek is lehet használni.
Azóta eltelt egy kevés idő, de gondolom a szoft nem felejtette el ezt a fícsört és ha jól emlékszem boot lemezt is lehetett vele készíttetni. Talán HirensBCD-n meg is található
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #21400 üzenetére
Evaluation verzióként használva Lejár a használata és új verziót kelll telepíteni.
"The "Enterprise Evaluation" versions are freely available and can be downloaded from the links within the table below. These versions are full functional , but they will stop working ( expire ) on April 1st , 2012."A linkelt oldalon elég sok infót leírnak a programról.
Tud menteni OS leállításkor ill. visszatölteni induláskor. Én 1,5GB-os mérettel használom. Nagyobb méretre nincs tapasztalatom vele. -
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Jelszó menedzser progit keresnék. Ami jól jönne:
- ingyenes
- portable, tehát hordozható legyen
- ha tudna prg-okba "beszúrni" név/jelszó párosokat nem lenne rossz (Opera böngészőt használok) -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #21109 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen célra is kellene, így az ISOpen tényleg kilőve az ISO Master-nek pedig ugyanilyen okból kifolyólag problémás lehet használata, hacsak nem készítesz ennek használatához egy tutorialt, amit majd javasolgatsz a többi tutorban
Mod:
Amúgy microsoftéknak van parancssoros ingyenes iso editor-ja, de annak szerintem megint problémás a használata -
AtHoS
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #21106 üzenetére
Két lehetőséged is van, legalábbis azok közül amit találtam
- ISOpen: ha lefordítod magyarra a nyelvi fájlt, akkor ingyen a tiéd lehet (sok nyelv van benne, szóval lehet válogatni melyikből fordítod)
- ISO Master, melynek a linux verziója ingyenes. Egy virtuális gép és egy linux distro-val már meg is oldódott a dolgod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest