- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz HellGreg #4346 üzenetére
Hy!
Most S939 v. AM2 platformot akarsz venni? Mert jobban megérné venni egy pretested Brisbane magos AM2 A64-et, ami megy 2.8-3GHz körül, tehát annyit, mint az X2 6000+.
Videókarból pedig HD videózáshoz ATI HD 2600Pro OC-t vegyél 21k-ért, így még tehermentesítheted is a procit.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz HellGreg #4349 üzenetére
Hát az egymagos 4000+ és az X2 4200+ között alapon lehet, hogy nincs sok különbség. Ha viszont tuningolsz is, akkor egyértelműen Brisbane magos X2-t vegyél. Persze az is kérdés, mennyi több szálra írt programot használsz.
Egyébként meg a DDR2-es memóriák ára (még) a béka segge alatt van, helyenként olcsóbb, mint a DDR1.
A 360W-os Chifi valszeg elég lesz, mivel a leendő konfigod 150W körül fog fogyasztani tuningolva.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
bartucc
addikt
válasz HellGreg #15613 üzenetére
Ez már nem áll. A régi x2-k, és Phenomok idejében volt, hogy Intel azonos órajelen gyorsabb. Ma már egálban vannak, a Phenom 3 magos, Intel 2 magos, szval későbbieket nézve inkább AMD-t javasolnék ebben a kategóriában. Mire kellene a gép?
petymeg: leégni nem fog, automatán lekapcsol ha túlmelegedne. De bios pontosabb általában.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vzsryl
nagyúr
válasz HellGreg #16739 üzenetére
Szia!
ASROCK A770DE+ 14.911 Ft
AMD Phenom II 710 AM3 BOX 24.475 Ft (3 magos, tehát valamelyest időtállóbb a kétmagosoknál.)Összesen: 39.386 Ft, árak ipon.hu-ról. Ha spórolni kell rajta, akkor Athlon II-t javaslok.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz HellGreg #16741 üzenetére
Sima Phenom-ba ne gondolkozz, mert gyenge a tuninpotenciálja, azonos órajelen gyengébb a Phenom II és Athlon II-es prociknál és nagyon sokat is fogyaszt.
Játékra a Phenom II-es procik közül mindegyik jó, sőt az Athlon II-esek közül is. De mivel egyre több játék fog kihasználni 3-4 magot és ezeknek a prociknak elég nagy az alapórajele, továbbá jól is tuningolható, ezért mindenképp Athlon II X4-et vagy Phenom II X3/X4-et ajánlok.(#16743): Ha SB710-es vagy SB750-es déli híddal rendelkező alaplapot veszel, akkor lehetőséged adódik a letiltott magok aktiválására a Phenom II-es 2-3 magos prociknál, feltéve ha a proci is benne van a dologban. Ez nem mindig sikerül, vagy egyszerűen csak nem stabil.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
kulerr
őstag
válasz HellGreg #16746 üzenetére
az attól függ mennyire szeretnél időtálló gépet és h mennyid van rá...ha nem tervezel hosszú távra jó még a 775, de ha hosszútávra tervezel akkor csak a pénztárcád a határ. 1156 szerintem zsákutca hiába felkapott most és drága is az 1366 csak drága. Az AMD-nek aránylag mérsékelt árai vannak de és már csak AM3-as lapot vennék már.
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz HellGreg #18926 üzenetére
Attól függ mire kell. Játékra most még talán jobb a kétmagos Phenom L3-mal, ha hosszabb távon gondolkodsz akkor viszont mindenképpen a több mag éri meg.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz HellGreg #18930 üzenetére
Figyelmetlen voltam, eggyel kevesebb magra gondoltam.
Ahogy elnézem Phenom II X3-at nem nagyon lehet kapni, az Athlon II X4 meg még olcsóbb és konvertálásnál (ha a program használja az összes magot) is jobb a 4 mag. [link]
Alaplapot kell cserélned, bár gondolom ezzel tisztában vagy."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz HellGreg #18955 üzenetére
Már akkor jól jön a 3. mag, ha csak kétszálas programot futtatsz, egy marad az OS-nek meg a többi alkalmazásnak, hogy szép csendben elfutkározzanak rajta.
#18959: Én annyit tudok, hogy a Windows eszközkezelődben be tudod állítani a programoknak, hogy melyik magon fusson, de ez csak konkrét egyszálas programnál működik. Egyébként ezzel felesleges foglalkozni, a Windows úgyis dobálja össze-vissza a processeket, nem lehet vele mit csinálni, ezért kellett letiltani a mobil Griffin CPU-kban a független órajel-szabályozást. (bár szerintem csak úgy a Linux sem eszi meg, ha a magok különböző frekvencián járnak)
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
dízelracer
őstag
válasz HellGreg #29319 üzenetére
1156 zsákutca, 1366 zsákutca, AM3 zsákutca, AM3+ háát...
Akár honnan nézem jelenleg csak az 1155 marad.Phenom II X4 965 BE vs Core i3-2100
(#29323) szaszimi: én az Intel helyében a piacra dobást húznám halasztanám amíg csak lehet mert azzal a procival saját maguknak teremtenek konkurenciát. Ki fog i5 procit venni ha egy megcibált i3k is hozza azt a teljesítményt XY %-al kevesebb pénzért?
-
dízelracer
őstag
válasz HellGreg #29327 üzenetére
Plusz az X4 melegszik és ~2x annyit fogyaszt. Én vennék egy olcsóbb P67 lapot bele egy i3-2100-at és ha kijön végre az i3-2120k váltanék arra. Best buy proci lesz az már most biztos.
"valószínűleg hamarosan nagy bajban lesz az amd, mert az intel elkezdett megfizethető árú de jó processzorokat kinyomni, kevés fogyasztással."
Azért még nem írnám le az AMD-t. Én még emlékszem rá amikor az összes haverom (velem együtt) Pentium4-ről átnyergelt Athlon64-re mert játékok alatt az 1.8GHz-es A64 3000+ egy szinten volt a 3.2GHz-es P4-el miközben sokkal olcsóbb volt annál. Hátha villantanak egy nagyot most is.
-
válasz HellGreg #78217 üzenetére
attól függ, hogy milyen rendszerbe menne s milyen használatra. Ha játék a cél (főleg multi) akkor érdemes mert az már 6 magos i5, ha csak single s nincs is nagy gpu erő(gtx 1060 felett) akkor felesleges az i5. Multiba is gtx 1050 ti-tól javallott de igazából az alatti vga-k mellé is berakhatod csak ott néhol a gpu kevés lesz
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
-KP-
addikt
-
-
válasz HellGreg #78222 üzenetére
[ph teszt]
Ebben a tesztben az i3-8100 nincs benne nézed helyette az i5-7400-asat. A ryzen 1300x az 33e a legolcsóbb helyen míg az i3 8100 32e.
Viszont!!!
Az i3-as alá jelenleg(kb 1,5 hónap múlva jönnek az olcsóbbak) csak Z-s lapot rakhatsz(Z370) amiből a legolcsóbb is 37e ft, míg a ryzen alá 15-16e ft-ért találsz már lapot, a ram meg ua. mindkettőnél.
Nem beszélve arról, hogy az am4-es foglalatnak 2020ig van támogatása (addig jönnek bele cpu-k) míg a mostani z370-es 1151-es foglalatba nem megy bele elv (nem tudom most 100%-ra) a 8. gen intelen kívül semmi.
Ettől függetlenül az i3-as is jó vétel lehet, csak később akk valószínűleg mindenestül cserélned kell majdGépelés nem az erősségemasdsdk
-
-KP-
addikt
válasz HellGreg #78224 üzenetére
de nem ám. 1x0-2x0 szériás alaplapok csak Kaby Lake és Skylake alá jók. Értsd 6xxx és 7xxx szériás processzorok.A 8xxx szériát perpillanat a z370 viszi hivatalosan. Nemsokára jönnek b-s meg h-s lapok olcsóbban.
Egyébként jobb helyeken 1151v1 és v2 jelöléssel látják el az alaplapokat és procikat a keveredés elkerülése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz HellGreg #78224 üzenetére
"z370-es 1151-es foglalatba nem megy bele a 8. gen intelen kívül semmi" - ...és más foglalatban (1XX, 2XX) sem megy a 8. generáció!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Plague666
tag
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel