- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Farkassacred
őstag
válasz
Ezustroka #162701 üzenetére
Az első két linknél notebookchek-ről az a 98%-os kaszni értékelés befigyel ám rendesen.
Notebookcheck
Érdemes azt a kettőt szerintem élőben is megnézni, rendben van e minden, papírok stb. Főleg a magyar billentyűzet miatt hajlanék ő feléjük, egy próbát mindenképpen megér szerintem. -
Farkassacred
őstag
válasz
Ezustroka #162692 üzenetére
Hali.
Először azt nézzük meg, hogy jó lesz e neki vajon az európai billentyűzetes laptop, mert használtan 98%-ban csakis ilyet fogunk találni a kiszemelt munkaállomásból. Munkára én is ezt a vonalat ajánlanám egyébként, de ezt tényleg fontos lenne a tudatára adni.
A maradék két százalék kb szökőévente egyszer ha fellelhető..
Mondjuk most munkaállomásokból alig van kínálat, az iskolakezdésre/szeptemberi munka kezdésre felvásárolták kb az összeset.. -
hallador
addikt
válasz
Ezustroka #155428 üzenetére
Szia,
A HP nem rossz, de ennyit nem ér. Az ASUS-al meg azért vannak gondok. Például ennek a fedele eléggé gyenge hajlik mint a vessző. A Zenbook legallja. Zenbook Touchpad SUCKS.
A HP elég jó minőség, de ha nekem kellene választanom, akkor én is az ACER-t venném meg ebből a hromból.Ha pedig valóban jobb minőségű gép kell, ami mindegyiket elveri, akkor ASUS ZenBook UX333FA/FN. Ennek a gépnek külseje műanyag, de alatta fémlap van. Picit vastagabb, mint a 331, de cserébe kisebb készülék, és olyan masszív mint egy Dell XPS 13 9380/90. Keress rá. Persze touchpad probléma ennél is lehet azzal szenvedni kell, a jó driver miatt. Az Acer, és a HP esetében ilyen probléma nem lesz.
Ha nagyon biztosra akarsz menni (pl garancia és egyebek, akkor HP), azért arra figyelj, hogy az EMAG valamiért sokkal olcsóbb, mint a többiek, ez nem véletlenül van, ennek a készüléknek az esetében. (Szóval itt teljesen igazad van szerintem a bolttal kapcsolatban)A helyedben én néznék egy ASUS ZenBook UX433-ast mondjuk a DigiPrime-nál. (Nem szoktam ilyet mondani, de konkrétan tudom, hogy az ASUS esetében az üzlet kis és nagyker is, vissza van ellenőrizve az ASUS Magyarországnál, ASUS szempontból védett a tézis.)
Az UX333,433-as széria Business modell. Az az nem consumer.Amúgy Pedig HP ProBook 430/440 G6. A ZenBook 333/433 a ProBooknál masszívabb, könnyebb, és csinosabb. De a ProBook egy igazi igásló! A ZenBook-ot a HP-val szemben akkor venném, ha pl érzékeny a súlyra aki hordja, női táskába kell hordani, nem akar cipelni stb.
Minden másra ott a ProBook! Hosszútávon nem lennék benne biztos, hogy a ZenBook tovább bírja a ProBook-ról tudjuk, hogy bírja, és a billentyűzete is jobb.Megbízhatóság, garancia, használhatóság (ProBook) vs. Masszívság, csinosság, súly, közepes garancia, megbízhatatlanabb driverek (Asus ZenBook UX333/433).
A Sorrend: HP ProBook 430/440 G6, Asus ZenBook UX333/433, Acer Acer Swift 3 - HP Pavilion (ismert Boltból), Asus ZenBook UX331fn.
Szerintem.
-
Throme
veterán
válasz
Ezustroka #138323 üzenetére
"minimális háttérfény azért kell, akkor meg már látni a billentyűz-etet is."
Nekem az kevés. A bill-t látom, csak hogy mi van "ráírva" azt már nem igazán (vakon nem tudok gépelni).
Csak rontottam volna a szemem. Most nagyon baba a bill. háttérfény.Azt jól tetted - szvsz - hogy személyesen is megnézegetted. Más élőben, mint online képeket nézegetni róluk.
-
Throme
veterán
válasz
Ezustroka #138303 üzenetére
Szubjektív dolgok.
Swift 3-ra (asszem ezt nézted) mondták már hogy homályos az IPS panelje.
Az 52-es szériának szvsz kicsivel szebb (kontrasztosabb, és talán a színek élénkebbek) lett a kijelzője, mint az elődmodellé. Cserében persze az üveg előlap miatt tükröződik, így maradtam az 51-esnél. Nekem jobban tetszik - leszólások ellenére is - mint a korábbi TN.
A fényerő az valóban nem acélos, ha szabadban, főleg napsütésben használod/használják, akkor nem ajánlott.
Ettől független, szerintem jól jártál azzal a HP-vel is.
Több csatlakoztatási lehetőség van rajta, és oldalra fújja a meleg levegőt.
A Swift 3 és még máshol is láttam ilyet, a gép hátulja felé, rá a zsanérra fúja. Nem tudom igazából ez mennyire rossz/jó, majd idővel kiderülA HP-n nem tudom van-e bill. háttér világítás, az még szempont volt számomra
-
Tikakukac
titán
válasz
Ezustroka #138308 üzenetére
RAM-ot SSD-s lapfájl mellett nehezen érzed már nem profi felhasználással. Plusz ez egy egyszerűen és olcsón bedobható dolog, nem tétel egyik konfignál sem, én nem nagyon szoktam nézni sem, 1 hónap múlva lesz rá 6k, panelre viszont kell plusz 30 rugó. Nem mindegy.
Hogy az SSD kevesebb volt lehet előny, de ez is egyszerű cserés, kiskerben olcsóbb is mint gyári konfigokban legtöbbször. Itt már a sebesség lenne a lényeg.
De már megvan a gép, szóval mindegy. Én ha egy i3 IPS vs i7 TN közötti döntésben állnék, fele RAM mellett is gatyább procival IPS-t vinnék. A plusz 0,09sec töltési időt elég hamar megszokja az agyad, renderben is 2:30 vs 3:05 kit érdekel. A láthatatlan színösszemosások és nonstop hajtogatós kijelzők és forgatások viszont mindig ott lesznek. Ez a lényeg. Mint amikor a gépösszerakósok kiadják a konfigot, aztán a 300k-s vas küldi a képet 1680-ra VGA-n egy utolsó TN-es vacakra. A szem éhes, nem kilúgozott neo-noir az élet
-
Tikakukac
titán
válasz
Ezustroka #138304 üzenetére
Hacsak nem egy i3 vs 4 magos volt a diffi, sokat nem fog érezni. Legújabb i5-el és HDD-vel volt itt ez a 2 HP is. Az R400-asom 2009 körüli, na az kb. bírta ezt a telepítési tempót tartani érzésre. Egy életminőséget tud jelenti egy IPS, egy egyszerű Word alatt is. Anyám tombolna ha TN-es gépet kapna. Pedig aztán ő a skála másik részén van az IT világban
-
Tikakukac
titán
válasz
Ezustroka #138300 üzenetére
Kevesebb pixel, kategóriákkal alacsonyabb betekintési szögek, színek, egyetlen szóval élve: a TN-es HD mellett olyan, mintha vak lettél volna aztán hirtelen megjelenne a kép. Most vitték el a 2 Paviliont BF akcióban amit haver hozott felpakolni. Mindegyik TN volt, de FHD. Hát azért volt baj, mert néha fehér-fehér alapon nem láttam hol a gomb. Nekem értékelhetetlen volt. Ja és a kettő között eleve nem gyenge volt a diffi színben és minőségben, idő nem volt a kalibrálásra, de ha visszahozzák őket megcsinálom. Tanulságos lesz.
-
Throme
veterán
válasz
Ezustroka #137649 üzenetére
Itt a fórumon említettek olyat, hogy a kis hely miatt nagy a zsúfoltság a házban és "megfőhet " az alaplap.
Valszeg az 52-es szériát nézted, az van ilyen áron.
Ha igazam van, akkor a tükröződő üveglap lehet zavaró, viszont - szvsz - szép a képe.
Kihagytam ezt a BF-et , lehet vesztemre, de nem régen beszereztem az 51-est, ugyan ezzel a paraméterrel, hardver tekintetében. A bill kiosztás nekem jobb. Ezek a kis iránygombok, meg az fn gombos home/end megoldások kiakasztók.
Volt problémám a kijelzővel az 51-esen, de szerintem ilyen gondod nem lenne a frissített modellen.Nem játékgép, de régebbi játékot feltettem, és ekkor kezdett jobban felpörögni a venti.
Komoly laptopom nem volt még, szóval ez az eddigi gépekhez viszonyítva nem durvább.
Láttam yt videót, amiben viszont említették a hangosabb ventit, szintén 51-esenél. Ezen nem tudom változtattak-e.
Böngészésnél, egyszerűbb office, pdf file-oknál csendes a gép. A venit csak nagy-nagy csendben hallani, hogy üzemel.Bill világítást nem lehet szabályozni, hogy mikor kapcsoljon ki, kb 30mp-ig világít tétlenség esetén.
SSD-je PCI-E
Tartósságról nem tudok nyilatkozni.
Remélem nem lesz gond.
Itt a szerviz hátteret szokták említeni negatívumként. Ha csak szerviz kondíciókat nézel, akkor HP és Dell, ami szóba jöhet, legalább is nekem ez jött le itt a fórumon....Amit kaptál ajánlatban HP, az 4Gb Ram-os, igaz erősebb procis, kisebb kapacitásra az SSD-je és nem PCI-E (kiírást nézem, aztán lehet nem írták oda), nincs hozzá op-rendszer, speckók közt nem látom a bill háttérvilágítást (nekem ez fontos volt), kijelző nem IPS (bár azt mondják az acer IPS sem a csúcs IPS, viszont nekem bejön)... szóval persze, hogy olcsóbb.....
A gari ami több +1 évvel ez igaz.szvsz, de én csak koca júzer vagyok, vagy átlag felhasználó. Mások az elvárásaim, mint akik pl szervizelnek gépet, vagy volt már sok-sok gépük.... ja és nem vagyok Acer-es sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Sérült! Corsair Icue 5000X Fehér Számítógépház! Olvasd a hirdetést!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest