- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #57327 üzenetére
Nincs bill.világítás, csak hd kijelző, wifi stabilitása nincs kivesézve, hűtésről is csak felületesek az infók (ld. 5530-as véleményem). Kár a tesztért és a gépért is. Már majdnem egy reklámanyaggal egy színvonalú. (Persze túlzok, de aki e teszt alapján dönt, kb. a MM polcról is leemelhet egy gépet)
-
-
kiskacz
senior tag
válasz
Tikakukac #57241 üzenetére
Ahol ezt adják, már alapból drágább a gép és nem vállanak (-hatnak, mivel nincs szervíz) SSD beépítést.
Akkor ott valami nagy gáz van.
Nincs gáz, -Pl. Auchan/Euronics - kiterjesztett garis, de ott azt kapod, ami a polcon van, én viszont szeretnék ssd-t.
... ezt bővítsétek meg 2 évvel és király.... Lenovonál ez működik? Van az oldalán valami termék reg. de nem tudom, hogyan tovább, ha nem márkaüzletben veszem...
-
Sheld
senior tag
válasz
Tikakukac #57088 üzenetére
Nekem AMD rendszerrel van. A6-3400m +6650m-es VGA-val. Szerencsére ilyen szempontból nincs rá panaszom. A CPU-t is tudom úgy húzni, hogy magasabb órajel, alacsonyabb fesz és még alacsonyabb hőmérsékletek, ám nagyobb teljesítmény. A belsőre nincs panaszom de a váz.....
Az optikai meghajtónál ha erősebben nyomom a '+' gomb térégét hajlik a műanyak ház, ennek hatására kiáll a házból a DvD meghajtó, persze ha elengedem a gombot vissza is áll. A billentyűzeten szeretek gépelni, bár a caps lock nagyon szerencsétlen helyen van, a shift helyett mindig rányomok még így 2 év után is, arról nem beszélve, hogy olyan a billentyűzet, mint a vízágy. Bárhol nyomom hullámzik, arról nem beszélve, hogy nagyon óvatosan kell nyomnom a gombokat, hogy "hangtalanul" tudjak gépelni. A touchpadról ne beszéljünk... kattogó gombok, változó érzékenység... ujjlenyomat mágnes. Finoman fogalmazva gyenge hangzás. A kijelző kategóriájában átlag, de a keret! És a minőség! Olyan l van összerakva a kijelző... Ha nem velem történik el se hiszem. Kijelzőtisztító folyadékot rongyra szoktam spriccelni, és szépen áttörlöm vele a kijelzőt. Elromlott az adagolóm, emiatt ronggyal a szája befog, megfordít, vissza és indulhat a takarítás. Egy pici cucc kifolyt a kendőből, le a kijelzőn, be a burkolat alá, ott talált valami rést és befolyt az üveg vagy nem tudom milyen lap alá és maga a panel közé. Most kiszáradt, de a jobb alsó sarkánál nyomokat hagyott. Ezzel szemben barátnőm Lenovo G560-asát úgy takarította sokáig (sztem még ma is, csak dugiba csinálja), hogy ablaktisztítóval 2-3at permetez rá, és papírtörlővel meg letörli. Az övének semmi baja, az enyém meg beázik. Az ő gépe és az enyém is 170eFt volt.
-
Sheld
senior tag
válasz
Tikakukac #57043 üzenetére
Nekem is K53TA-m van, és nálam eddig csak a bal oldalo zsanér tartó csavar "oszlopok", vagy mik törtek el. Úgy néz ki, hogy van két műanyag henger függőlegesen, amire ráfekszik a zsanér fém lapja. Benn a hengerben van 1-1 fém betét, amiben maga a menet is található. És pont a fém betét alatti résznél tört el. Így a bal oldali zsanért mindössze 1 csavar tartotta, amit a gép aljából felfelé kell becsavarni. Bár én ezt egyszerűen, és meg kell hagyni esztétikusan (kívülről nem látszik) meg tudtam oldani. Pillanatragasztóval visszaragasztottam a 2 törött részt, miután megszáradt kétkomponensű motorblokkragasztóval bekentem az egész felületet. A biztonság kedvéért a jobb oldali zsanér környékét is bekentem az említett ragasztóval, bár sokkal jóval vékonyabban. Jelentem ATOMSTABIL! Szervízelése a notinak nem változott, kívülről nem látszik, és kb ezer forintomba került.
-
Sheld
senior tag
válasz
Tikakukac #56991 üzenetére
Mondjuk a hűtésével tényleg voltak a gondok. A GAP pad nem tette igazán jól a dolgát. Mondjuk sufni tuninggal ugyan, de jobbá tettem a hűtést. Egy réz csövet homokfúvással kitisztítottam, kevés hővezető paszta bele, présgéppel összenyomattam, újabb homokfúvás, és beépítettem a GAP Pad helyére. Játék közben is tökéletesen hűvösen tartotta a rendszert. Bár azt is elképzelhetőnek tartom, hogy szerencsés voltam, hogy egy ilyen példányt fogtam ki.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #56946 üzenetére
Azt láttam, hogy OS X
Csak furi volt ilyet látni, de majd utánajárok akkor bővebben.
Más: i5 4200u + 8670M kártyával a fenti youtube videó jól megy, de át kellett raknia a kártyát dedikáltra, és a proci 100%-on megy végig, a kártya is. Asztali gép. G540+HD7750-el eléggé laggol néha néha.
-
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #56861 üzenetére
Ha tippelnem kéne, eIPS panel csücsül a 7537-ben. Se a VA szemből, nagyon kis szögben a feketénél extrém jó kontraszt, de már kis szögben is gyorsan világosodó fekete nem jellemző rá (miközben alapvetően nagy a betekintési szöge), se a TN film legalább félig kiforduló színei, de még extrém szögből sem. Konkrétan hanyatt fordítottam ott helyben szerencsétlen gépet (ott balfaxkodtam a kábelekkel emiatt
). Ellenben a Notebookcheck képein is jól látható összetéveszthetetlen lilás IPS glow effekt látható a kijelzőn, ami se a TN-re, se a PVA/MVA panelekre nem jellemző. Egyszerűen nincs is miért TN+Film technológiára gyanakodni. Mondom, a nagytesó, a 7737-esb pedig tökéletesen felismerhető TN-es jellemzőkkel bír, habár az is a jobbik fajtából van. Ha valahol kapható TN-nel a 7537, akkor lehet, hogy olyan a panel benne, de az Árkádban egyészen biztos, hogy az a gép IPS. Teljesen fölösleges is ezen vitázni. Előttem egy AH-IPS-es monitor és egy MVA paneles csücsül egymás mellett, de volt már mindenfélém és teszteltem is korábban párat. Nem azt mondom, hogy tévedhetetlen vagyok, de egy komolyabb összeget is hajlandó vagyok feltenni a 7537-es véleményem védelmében.
(ps.: esetleg arra még hajlandó vagyok
, hogy PLS-ben megegyezzünk, mert az alapvetően egy IPS klón a Samu részéről és viszonylag hasonlóak is a tünetei, de szerintem az túl drága lenne ide)
-
Yany
addikt
-
válasz
Tikakukac #56797 üzenetére
Egy hsz-t kellett átugrani az összeghez...
De felejtsétek el, olyan ez mint a többi "Milyen [...]-t vegyek?" topik, megvan a saját kis bennfentes közönsége és igazából nem szeretik ha kívülről valaki kérdez, azzal foglalkozni kell, jön a saját igényeivel, nem tudják ráerőltetni a dolgaikat. Érdekes, hogy az összes mit vegyek topik full belterjes, és általában a kívülről jövőkkel való kötözködésről szól. Ezen is el kéne gondolkozni.Nem kell válaszolni, kiléptem a topikból, megoldom egyedül.
-
válasz
Tikakukac #56794 üzenetére
Pedig írtam a 400k-t: [link]
Thinkpad Edge széria mennyire nem ajánlott? Egy Thinkpad T-m van, gondolom nem lesz vele egy kategória, de azért megkérdezem.
Ez a gép 16 giga ramra bővítve? [link]
Tudom, a 16 giga... de ha anyagilag belefér, akkor már ne 8 legyen.
Az a helyzet, hogy nem vagyok egy ügyes kezű szerelő típus. Régen, 20 éve mindig berheltem, meg én raktam össze a gépemet, de elment mellettem a fejlődés és nem is értek hozzá, meg nem is akarok vele vacakolni. Egyszer megveszem, és onnantól csak áramot akarok bele rakni
Ez az Edge sorozat komolyan érdekelne, hogy mi róla a vélemény, mert ha azt mondjátok, hogy mondjuk kb a 3/4-ét hozza minőségben a T sorozatnak akkor már az jó irány.
Ha meg nagyon erőltetjük legfeljebb nézek egy T5xx-et, de nem tudom...
Már az is megfordult a fejemben, hogy akkor eladom az irodai T420-at meg az iMac-et, és a kettő árát beleteszem egy T540 vagy W540 bikább változatába. Cserébe kénytelen leszek hazahurcolászni a gépet minden nap az irodából, amit el akartam volna kerülni. Bár ennek is vannak előnyei, pl a gépre megvett irodai programcsomag itthoni használata.
Ez mint B terv? -
válasz
Tikakukac #56781 üzenetére
1. Írtam hogy a keret 400k
2. Írtam hogy desktop nem érdekelThinkpadem van, de 17"-osat nem láttam, hogy gyártanának.
Megnézem a HP-t, hátha nekik van. Elitebook?Ez nem lenne rossz, 2x ennyi rammal, nagyobb HDD-vel és HDMI-vel: [link]
Igaz, 15-ös de lassan fel kell adni, hogy 17-est vegyen az ember, úgy látszik az már nem divat.Az a baj, hogy ott van 360k, és akkor kompromisszum, aminek egy része nem orvosolható (15"), más része meg (HDD, ram) olyan, hogy lehet hogy bővíthető, de akkor miért ezt vegyem meg, ha rögtön az elején bővíteném?
Nem igaz, hogy nincs 8 giga ramos, 1 terás megbízható gép.
Az meg megint egy vicc, hogy 17-est úgy tűnik hogy csak játékra gyártanak.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac #56667 üzenetére
Igen, de itt azt is nézni kell hogy érti azt a fél órát, terhelve, vagy alapon, nem mind1. Illetve el kell döntenie a vevőnek mennyire fontos az aksi, gondolom egy 17"-es gépet nem hurcolászna...Viszont ha igen eleve a mérete se erre való...
csibusz0314: Az a horpadás nem horpadás hanem egy pötty leverődés ahogy látom. Én se cserélném el amúgy, viszont ha az aksi nem érdekel nem fog átverni, mert kb reális a csere (persze ha valóban jó a gép, az eladót nem tudjuk megállapítani hogy korrekt e vagy sem). Szóval ezt neked kell eldöntened...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac #56664 üzenetére
Szerintem meg reális lenne a csere (ha az a horpadás nem nagy), senki se járna olyan hú de jól. Az a HP nem rossz gép, cserébe kap egy nagyobb kijelzőt, jobb procival, a vga meg majdnem hasonló...Egyedül az aksi szarabb amiről ugye tud is + meg ugye az a horpadást is jó lenne tudni milyen jellegű...
-
m0car
csendes tag
válasz
Tikakukac #55925 üzenetére
Látom vhol matt kijelzővel, de tesztekben mindig csak 1 féle panelra hivatkoznak, és a legtöbb boltnál is fényesnek írják. Tudsz vmi konkrét boltot ahol tutira matt? Ha lenne vhol akkor nem zavarna az ár, de ha nem matt akkor nem érzem h ez bestbuy lenne. Ha viszont nem ez, akkor jobb lenne megállni 150körül, a köv. 2 gépnél ez 120 gigás ssd vásárlással is menne azt hiszem, és a kívánalmaknak megfelelne.
Dell Vostro 2521: mellette szól, a matt kijelző, és elég jó akksi időket írtak a tesztek, azt viszont nem tudom, hogy a matt kijelző, és az a feltételezésem, h minőségibb-tartósabb csak amiatt h nem inspiron megéri e a plusz költségeket. Érdemes dvga változatot venni +12/15k-ért? Esetleg később használtan jobban ellehet adni mert "erősebb", vagy +melegedés miatt pont hogy csökkenti az élettartamát a gépnek?
http://ipon.hu/webshop/product/dell_vostro_2521_156301/507057
http://www.pcx.hu/termek/dell-vostro-2521-12-notebook-61668Dell Inspiron 3521:
http://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_3521_fekete_12465/508972Rendelt már esetleg vki laptopot pcxből? Asztaligép komponenseknél gyakran ajánlott bolt, viszont ha a sz@rházi radium.hu megtudta csinálni, h trükközött-trükközik a beszerzési hely tekintetében asus gépeknél, akkor más is megteheti?
Az átverős radium miatt buktam, egy teljes asus pénzvisszafizetést, bekellett érnem cseregéppel... -
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #56490 üzenetére
Ezzel kicsúsztam a szerkesztésből:
Finally problem with sleep/hibernate mode was solved!
What I've done is install Intel Video drivers provided by DELL 10.18.10.3308 Hard-Drive-Video_Intel_W84_A01_Setup-Y3FHH_ZPE.exe
and AMD 13.12 (13.251.0.0) drivers provided from 3DGuru site (slightly modified drivers from AMD 13-12_Mobility_Win7_Win8_64_DD_CCC_WHQL_intel_SG_Fix. exe)
Games performance is great! and Sleep mode now working as it should be
So looks like problem was with cooperation between Intel and AMD drivers...
-
stratova
veterán
válasz
Tikakukac #56471 üzenetére
A Radeonos kérdéskörre, megoldást jelenthetne ez?
Esetleg kiderült pontosan mely területeken (játékokban) van komoly eltérés AMD és Nvidia dGPU között (úgy hogy az több gép esetében is hasonlóan köszön vissza)?
Bizonyára szerepelt már a témában adamssss írása, de ha nem, s érdekelné a nagyérdeműt linkelem. -
csz77
csendes tag
válasz
Tikakukac #56422 üzenetére
"a masszívat is visszaszívnád gyorsan ha fognál egy másik gépet."
Hát nem tudom,elég sokat nézegettem,és annyira nem rossz azokhoz képest a customer kategóriában..persze tudom hogy egy üzleti teljesen más világ,de sztem amennyiért vettem,elég masszívnak tűnik... g500 volt még a listámon,meg valamelyik fujitsu,de barátnőmmel közösen használjuk,és az volt az egyetlen feltétele,hogy legyen azért valamennyire szép is maga a gép..ezért lett ez....a g500,meg a fujitsu volt talán ami masszívabbnak tűnt ebben a kategóriában,de figyelembe kellet vennem az ő szempontjait is...
A z510-ben macerás lenne kijelzőt cserélni??, itt visszább olvastam hogy ebay-en viszonylag olcsón dobálják az ips panelokat...
-
Kispósi
aktív tag
válasz
Tikakukac #56403 üzenetére
hát elhiszem hogy nem könnyű. Legyen akkor kiegyezek 3 évvel
A lényeg hogy nem akar 1-1,5 év után újat venni hanem addig akarja használni amíg bírja.
Ami érdekelne hogy procibó a feladatnak milyet érdemes választani ill mennyi RAM legyen,
így már tudok én is nézegetni konfigokat. -
Yany
addikt
válasz
Tikakukac #56391 üzenetére
A másikról kérdezek egyet, hátha tudod a választ: még mikor megjelentek a hazai polcokon a 6540-es gépek, akkor volt egy 4300M-es változat 8790-es Radeon-nal. Szerintem a legtutibb kombó a 6540-es szériában. Viszont hetek óta pont azt a kiszerelést nem lehet kapni. Vajon miért?
-
TheProb
veterán
válasz
Tikakukac #56388 üzenetére
740-es dzsíforsz? Mert őszintén az előző asusomban 555M volt és nem vettem észre eget rengető plusszokat ahhoz képest, sőt volt olyan játék pl ami alacsonyabb fps-en ment. Persze ez lehet, hogy megint csak a frenetikus drivereknek köszönhető, mert papírforma szerint jóval jobbnak kellene lennie a 8850-nek.
-
premete
veterán
válasz
Tikakukac #56370 üzenetére
" .... A legboldogtalanabb pillanatokért az otthoni számítógépezéssel, a pihenéssel és a munkával töltött időszakok bizonyultak. Összességében a szexen kívül minden más tevékenység során nem kevesebb mint az idő 30 százalékát töltötték ábrándozással."
Megírta már a koszorús költő is, hogy "Ábrándozás az élet megrontója/ Mely kancsalul, festett egekbe néz. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #56090 üzenetére
Én már sok történetet hallottam a Telemaxról, hogy bevitték a garis cuccot, ami lefagyott állandóan, és azt mondták hogy csak kp-re javítható, más bevitte a törött kijelzős cuccot (csókos), amit meg garanciában cseréltek.
Én is bevittem a cuccot, azt mondták, alaplapcsere 88 ezer + Áfa, beküldtem a haverral, megcsinálták garanciában, 20K közvetítési díjat kellett csak perkálnom. Másik cuccról pattogott le a festék, ki akartam cseréltetni a hátlapot, megtagadták, mert állítólag nedvességet kapott a cucc (kb. 2 éve volt, azóta is működik hibátlanul, leszámítva a festési hibákat a hátlapon). -
Jannn
aktív tag
válasz
Tikakukac #55940 üzenetére
Például itt: [http://www.notebookzone.hu/mid.php?mid=1&lkod=102&skod=23810]
vagy itt: [http://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_3737_157817/515775]
vagy még egy csomó helyen. Alig elérhetőek ezek a típusok.
-
ELECT
csendes tag
válasz
Tikakukac #56015 üzenetére
Hmm..értem akkor a múltkorihoz képest kicsit emelkedett a gépre szánt összeg, max 125k-ért kéne 4GB ram, 500GB-os HDD, és valami i3-as procival szerelt gép, win7-es driverekkel, 2 év garival. Tudnátok ajánlani valamit?
szerk.: átlagos felhasználás, netezés, szövegszerkesztés.
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #55989 üzenetére
Természetesen nem merem kijelenteni, hogy nincs olyan játék amiben nincs fps-drop. De azért valljuk be őszintén, Dell fórumot napi rendszerességgel olvasom és azért a legtöbb hiba nem játék miatt jelenik meg a fórumban sem hanem mivel az emberek nem raknak fel mindent.
Mondjuk 50 esetből 45-nél minimum az a baj, hogy a kártya nem jelenik meg sem amikor kell a teljesítmény, és mint kiderült a User fel sem telepíti a drivert hozzá.Csak tényleg az a furcsa, hogy csak pár embernél jön elő a probléma, másnál meg mégsem jön elő. Szóval nem mindig Dell-nél van azért a hiba.
Mostanában szinte csak azt látom Dell topikban, hogy az emberek hanyagsága miatt nem mennek a gépek ahogy kellene. Volt már példa, hogy valaki heteket szidta a Dell-t mivel az olcsón vásárolt, noname HDD caddyvel nem ment a gépe, meg nem úgy ment ahogy elvárta, utána egy másik kolléga vett egy drágábbat és nem is jelentkezik hiba.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Tikakukac #55973 üzenetére
A következőket fogom ellenőrizni, és ha kihagynék valami fontosat, akkor pótold kérlek
-esztétika (kopások, karcok, egyéb sérülések a külsőn)
-csavarok mind megvannak-e
-portok állapota+ tesztelése
-zsanérok állapota
-billentyűzet/ trackpoint/ touchpad állapota
-optikai meghajtó működése
-mikrofon, kamera, hangszóró
-esetleges pixelhibák tesztelése (fekete, fehér, szürke, piros, kék, zöld színű hátterekkel)
-wifimajd a szoftveres tesztelés aidával (minden specifikáció megfelel-e a hirdetésen szereplőnek)
-
Borat7
tag
válasz
Tikakukac #55959 üzenetére
Köszi a választ igaz kínai amit írtál nekem
nem vagyok benne túlságosan a dolgokban. Mit értesz bővebben alatt? Bocsi az amatőrködésért.
A pavilionom ilyen:
Kijelző: 15,4 col WXGA (1280 x 800), BrightView
Processzor: Intel Core 2 Duo T5800 (2.0GHz, 800MHz FSB, 2MB L2 cache)
Memória: 4GB DDR2
Merevlemez: 250GB, 5400rpm, SATA
Optikai meghajtó: DVDRW SuperMulti DL LightScribe
Videókártya: nVIDIA GeForce 9600M GT, 512MB
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest