- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adDis
csendes tag
válasz
Tikakukac #67695 üzenetére
Tikakukac:
Igaz, csak már meguntam picit a nézelődést és végső elkeseredésemben gondoltam bedobom ezt a kérdést is ide, hátha tudtok valamit csípőből ajánlani, mert volt mondjuk hasonló kérdésEgyébként vicc, hogy egész nagyméretű (és relatíve drága) rádiós egerekre sem képesek még odabiggyeszteni két gombot pluszba, csak a szokásos hármat. Nem értem miért...
Most komolyan azt hiszik, hogy a legtöbben úgy neteznek, hogy a kurzort utaztatják a böngésző visszagombjára például, vagy csak a mikrokapcsolókat spórolják ki? Na mindegy.
Ha csak a "hagyományosban gondolkodhatunk" ,akkor a vége az lesz szerintem, hogy veszünk vmi "óccó" picit, aztán annyi. (Hétezret ugyanis azért egy görgő+2gomb felállásra sokallnék kiadni).Chaser:
Hát ugyan nem onnan, de már rendeltem arról a tájékról gamer egeret egyébként az asztalihozIgaz, az Dél-Koreából jött, de megállt 12-ben, úgy, hogy átutazta a fél világot, mire idekerült, és még így is bőven olcsóbb volt, mintha itt vettem volna - ja és abszolúte 'origin' dobozban
-
whited
addikt
válasz
Tikakukac #67678 üzenetére
azt elfelejtettem, hogy pécs és balcsi között ingázok, gondoltam én is pc-re de azt se szívesen hurcolnám ide-oda
amit venném, ha mégis pc+noti kombó lenne az valami 14" gép, mert az alatt nekem egyszerűen "kicsi"
Csak ugye a max keret 300k körül van, és ha veszek 1 normális játszós gépet 200k, mondjuk az már nem piteés 100k-ért meg milyen hosszabb üzemidős gépet tudok venni ?
-
whited
addikt
válasz
Tikakukac #67676 üzenetére
megmondom őszintén, a használata az elkövetkezendő 1 évben így nézne ki:
-szeptembertől suli, szóval vinném suliba, táskába, 1-2 füzet kíséretében reggel, ott szépen leteszem és ha kell jegyzetelem amit mondanak, ha nem akkor füzetben, mikor hogy
-aztán haza, ott mint említettem is, net+kártya de itt nyilván már nem aksiról menne a gép
-hétvégén pedig hoznám haza, és itt újfent nem aksiról menne, de rá lenne kötve 1 24"-s monitorra és azon játszanékHordozás: elég erős testfelépítésem van, szóval nem tuti h belerokkannék a hordozásba
Aksi: most néztem tesztet róla, elvileg min fényerővel, no wifi, office alatt bírna sztem 4 órát ami talán már elég is lehetne, lévén tudnám ott azért néha tölteni a suliban
-
metalbambi
tag
válasz
Tikakukac #67599 üzenetére
Valóban! Az AMD-vel nagyon el lehet veszni, aztán utána az intel proci és amd vga párosítás meg a hardcore szint... és a saját laposommal 2 napig szenvedtem, mire rendesen működésre bírtam őket. külön-külön mentek, de amint 1 kis erőt vittem a dologba, semmi... és végül, még valami Időszámításunk előtti 8.x driver békítette meg őket.........
(utána már engedte lefrissíteni a legújabbra)
kurv@ biztos hogy én ezután csak intel+nvidia lapost veszek -
arnisrac
csendes tag
válasz
Tikakukac #67631 üzenetére
Igen, ezért próbálok több forrásból tájékozódni, hogy nehogy ne a legmegfelelőbbet válasszam.
De hogy összefoglaljam, a gépbe egy erős CPU kell, meg sok RAM, és egy közepes körüli videokártya (árcsökkentés miatt). Néhány fórumon utánaolvastam, amik szerint az általam használt programoknak nem a GPU használata jelentős, inkább a CPU. Erre nem tűnik egyébként rossz választásnak a G56, aminek állítólag a hűtése is rendben van a többihez képest.
A srác, aki javasolta a gépet, már tudta, miket én most ide írok, vagyis kb ennyit tudott ő is.Plusz még leírtam neki a mostani konfigomat, amit le szeretnék vele váltani, és a CPU sebességét nagyjából tartani szeretném. (i5-3450 + 16GB 1600 MHz RAM)
-
-
fuze
őstag
válasz
Tikakukac #67624 üzenetére
Azt hittem ez a notebook topic nem a gamer notebook topic. Nem csak a játéktól forrósodik fel egy gép, hanem hosszas, akár több órás számítási műveletektől. Persze a mac sem valami hűs ilyenkor. Az alja simán felforrósodik még akkor is ha nincs terhelve annyira. Sajna ez van.
-
jobbab
tag
válasz
Tikakukac #67599 üzenetére
Szisztok!
A "kérdőívet" kitöltöttem, várom a hasznos tippeket!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Legkésőbb szeptember.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Inkább min 100e jelölök meg.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Böngészés, Facebook és 2-3 játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
FM2014 és Rome 2 Total War. Utóbbi 1366x768 medium beállítás mellett min 30 fpsel eldöcögjön. Talán ez a legfontosabb kritérium.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Az arany középút kicsi pénzből....ami nincs.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen, tervezek bele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15.6, matt és nem fontos a FHD
(8) Notebook tömege?
Nem döntő tényező.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Inkább nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Talán az említett két játék.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
1. Lenovo IdeaPad Z510 Pentium Dual Core3550M+gt740M
2. ASUS N550JK • Intel Core i5 • 4200H • 4GB • 500GB • 15.6 • 1920 x 1080 • Full HD IPS LED / matt • GeForce GTX 850M (2GB DDR3) • Free DOS • 2 év + 1év • Ezüst / Szürke fedlap
3. ASUS G56JR • Intel Core i5 • 4200H • 8GB • 1TB • 15.6 • 1920 x 1080 • Full HD IPS LED / matt • GeForce GTX 760M • • Free DOS • 2 év + 1év • Fekete fémház
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Inkább ne.Üdv
jobbab -
fuze
őstag
válasz
Tikakukac #67491 üzenetére
Végül csak megtaláltam az N550JK masszívabb (legalábbis remélem) változatát. Csak a GPU gyengébb picit, de ez elfogadható ASUS G56JR Annyira nem tetszik a pirosság, de élőben úgy érzem tetszeni fog. Csak tudnám valahol megnézni kiállítva. Vélemény?
-
baly_hu
csendes tag
-
premete
veterán
válasz
Tikakukac #67531 üzenetére
Én is elmondhatom akkor tizedjére: attól, hogy a retesz mágneses, még nem kell a zsanéroknak és a paltrestnek/bezelnek törnie: nem törik sem az Elitebookoknál, sem a Latitude 4xxx/6xxx-eknél; ezek közül az e4300-as már van vagy 6 éves, ott sem; amiket láttál karcos fedéllel, az is inkább a mellétett spirálfüzettől van, mint a mágnesretesztől.
Én speciel utálom a fizikai reteszt a kétkezes nyitásával, ez olyan kb, mintha az autót is kulccsal kéne körben nyitogatni.
A kijelzőre reagálva: ha valahol látsz, azért összehasonlíthatsz egy 330 nites ahva panelt a régi r60-aséval. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #67529 üzenetére
Arra kérdeztem, hogy azt állítottad, a fizikai retesz hiánya miatt károsodik, és mivel van ilyenem 2 éve, napontahurcolom, és semmi hiba nincs rajta, kíváncsi voltam, honnan szedsz ilyen marhaságot.
Az már nem tartozik a mágnesretesz- tárgyhoz, hogy milyen a kijelzője és a billentyűzete, de megsúgom, hogy mindkettő jó, nekem 1600x900-as, 331 nites van benne -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #67516 üzenetére
Legalább 6 éve nincs retesz az e4300-akon, és nincs semmi bezel/palmrest konkliktus. Az utód, e6220/e6230-asokon sincs. Sem a 6430u-kon, sem az Elitebook Foliokon (azokra lett nálunk az összes TP T/X tablet lecserélve). A 7xxx-ek tényleg csak 1 évesek, azt passzolom, de saccra és pár hónap használatra nincsenek olyanok, mint egy 6430u. Tényleg, olyant már fogtál kézbe?
-
-
fuze
őstag
válasz
Tikakukac #67487 üzenetére
Sajnos nem csak érdekes lenne, hanem érdekes is. Lehet a holtjáték nem a legjobb megfogalmazás. Arra gondoltam, hogy amikor össze van csukva a notebook, akkor hihetetlenül lazán tartja a helyén a monitor részt. Függőlegesen tartva magától szétnyílik kb 1 centit... Üzletben nézegettem.
-
premete
veterán
válasz
Tikakukac #67246 üzenetére
Kivételek vannak, én sem mondom, hogy minden 30 év alatti tök hülye, csak esetenként a nevét sem tudja leírni helyesírási hibák nélkül, nyelvvizsgát nem sikerült letennie, vagy ha valahogy megszerezte, akkor is az első munkahelyen újra vizsgáztatják, és gyakran kirúgják miatta.
Valamint a lustaság mellett olyan sötét, hogy ~30 éve a mostani főiskola végzettségével egy középiskolába sem vették volna fel, max. ha az apja párttitkár. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #67228 üzenetére
Ne általánosítsunk, én is 50 feletti vagyok, mégsem f@szbukkal és kiskegyeddel merül ki a privát, vagy a munkahelyi számítógép-használatom.
Sőt, ha otthonról fel akarok lépni az egyik exchange serverre, képzeld, nem kér életkort, max. token számokat/pineket, certifikátokat, esetleg jelszavakat.
Azt se akard bemesélni, hogy 50 év alatt valaki fejből löki mondjuk a BSOD 12000 hibakódját, majd az 50. születésnapján elfelejti hirtelen (én előtte sem tudtam, rákerestem a listában, ha szükség volt rá). -
metalbambi
tag
válasz
Tikakukac #67217 üzenetére
örülök neki h ilyen segítőkész vagy, de éppen a proci hőfokáról beszéltünk, nem pedig a teljes gépről... a 2 gép között kb 100watt különbség van (terhelve kb 130), de a 2 proci között gyári adatok alapján kb 2! watt különbség van, terhelve meg 10. és a gép még mindig kijelző hibás volt, nem a hő miatt döglött meg. Használok hűtőt, aki meg ágyon hűtő nélkül használja a laptopot, ráadásul még húzza is, az meg is érdemli h megdögöljön a cucca.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Tikakukac #67214 üzenetére
na jó, de a magyar bill kicsit más formájú, mint az angol, nem? itt ugye nem külön kipattintós panel a billentyűzet, hanem ha magyart akarnak gyártani, ahhoz kell másfajta palmrest, a felső burkolatból kell formára vágni a cuccot. úgy már azért kicsit bonyolultabb lehet a helyzet.
mondjuk azt nem tudom, hogy a k56cb-nél milyen volt a bill, ha ugyanilyen, akkor nem szóltam
-
metalbambi
tag
válasz
Tikakukac #67211 üzenetére
A mostani gépem 1 samsung np350e7c, i7 3630qm procival. és egyáltalán nem forró
Az y510p meg 1 jó laptop! teljesítményben.
Amúgy 1 gagyi minőségű cucc, bnőm amit vett 6nap után kijelző hibás lett, és a magyar szervizben 24 munkanap után cserélték ki a kijelzőt... Ezért mondtam h a teljesítmény érdekel, és amíg van gari a minősége nem, mert addig nem kell rá költenem esetleges meghibásodás esetén
A gari végéig nem fogom megtartani a gépet valszeg, de nekem sem mindegy h mire adok ki pénzt. -
metalbambi
tag
válasz
Tikakukac #67203 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok
Csak rendkívül vonzóan hangzik...
De akkor marad az Intel.
Igazából ár és teljesítményt néztem eddig... (bevallom a minőségre én annyira adok h bármire költök, amíg gari van rá, addig nem érdekel)
Intelből 2 maradt nálam a döntőben...
Lenovo y510p olyan 300 körül 4700mq+gt 750 sli, vagy MSI GE60 4710mq+gtx 765m 280 körül
(Csak megjegyzésképp, az AMD gép a10-5750m+r9 m290x lett volna)
A fő dolog a teljesítmény, másodlagos szempont a hordozhatóság (Debrecen-Bp-Veszprém ingázás havonta min. 1szer) -
Khelben
nagyúr
válasz
Tikakukac #67167 üzenetére
8570p-ben is WVA panel van HD+-tól felfelé, úgyhogy azt lehet ajánlani.
(#67179) Sutymorgo: alfánál vannak ennyiért használt üzleti gépek, számlával, tonnányi garanciával. Minőségben, megbízhatóságban sokkal jobban jársz, mint egy új géppel. 200k alatt én biztosan nem vennék új gépet, mert többé-kevésbé hulladék minőségűek az üzletiekhez képest.
-
moklys1
aktív tag
válasz
Tikakukac #67180 üzenetére
Ok. És hogy tudom újrarakni, miről bootoljak?
Sajnos olyan gondom van, hogy ha lezárom a laptop tetejét és kinyitom a kijelző fekete marad de a gép megy illetve ha kikapcsolom a gépet nem kapcsol ki hanem folyton megy fekete kijelzővel, persze mintha windowsból helyesen kijelentkezne. Meg valahogy, lassunak találom a rendszert és a bootidő is elég hosszú sztem. -
tony_snow
tag
válasz
Tikakukac #67165 üzenetére
köszönöm szépen a választ! Akkor ezt a best-buy-t felejtsük el.
Több mint 5 éve vettem a fujitsu-siemens amilo-t újonnan 100.000-ért. Ez az 5 év alatt teljességgel kiszolgált, mindenre jó volt amire csak kellett, sőt még most is jó lenne amire én használnám, csupán az egérpad gombjai akadoznak, akksit kéne venni bele, új táp kábel kéne, mert töredezik, plusz ki kéne tisztíttatni + hőelvezető pasztázni. Meg nem is olyan könnyű darab ez. És akkor inkább úgy voltam vele, hogy vennék egy új laptopot ami esetleg újabb 5 évig megbízhatóan működne.
Gondoltam, ha 5 éve megkaptam 100.000-ért azt a laptopot ami az igényeimet kiszolgálta és lényegében ki is szolgálná a mai napig, akkor ma is kapok ennyiért egy gépet arra amire nekem kell. Egy hasonló konstrukciót, mint amit a fujitsu jelentett 5 éve.
A kijelző nekem tökéletesen megfelel ebben a fujitsu-ban is, emiatt nem vennék 2x annyiért gépet, hogy mégszebb legyen. Itt is látható hozzá nem értésem, nyilván ilyen minőségű kijelző már mindegyik laptopban van, mint ebben a régiben, úgyhogy ezt lehet felesleges volt kikötésként megemlíteni.
Az a Toshiba melyik kritériumomnak nem felel meg? Alap gép ----> szerintem én alap dolgokon kívül nem használnám semmire sem
Megnézem a Lenovot amit ajánlottál.
Esetleg még valami amit érdemes lenne még megnézni?
Ja és mindenképpen rendes garanciával szeretném, ahogyan a Fujitsu-t is!
Köszönöm mégegyszer! -
tepenzed
őstag
-
Mukih
tag
válasz
Tikakukac #67088 üzenetére
A ROG gépek 400-450k-nál kezdődnek - és többségük 17"-os ami nekem nem jó- ahogy néztem. Kivéve a g56, amibe rosszabb GPU van és inkább fizetek 20 ezerrel többet, ha jobb GPU-t és "frissebb" - bár ez annyira nem is fontos- gépet kapok. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy 2014-be olyan meleg legyen egy gép, hogy megsüljön a kezed - persze érthető, hogy játék alatt felmegy a hőfok és ezzel nincs is semmi baj, de kicsit túlzónak tartom azt, hogy olyan meleg lenne, hogy lesül a kezem -. Bár ez ki fog majd derülni hamarosan, mert egyre több embernek lesz ilyen laptopja és leírja a véleményét.
(Amit meg még áprilisba (vagy mikor) teszteltek az emberek, azt nem vehetjük 100%-nak, mert azóta változhatott)
-
depe95
tag
válasz
Tikakukac #67070 üzenetére
Jobb minőségű hűtőborda van a gépben, ami ellensúlyozza a gép méretét valamelyest, persze nem tökéletesen.
Persze maga a processzor elhelyezése egy játékra is szánt gép esetén borzasztó... -
tepenzed
őstag
-
Hrabo86
tag
válasz
Tikakukac #66750 üzenetére
Köszi a válaszod
Na igen, sajnos a z510-ek már kilógnak a keretből, bár van 1-2 jóféle határeset 740M kártyával (pl ez) csak ennek meg pl a procija túl gyenge, pedig könnyű, kicsi...
Lehet akkor egy Dell 3542 lesz a választás intel i3-al, csak abban 130k fölött kezdődnek a nem integrált vga-ok, de pár ezer plusz még belefér egy jobbért. És igazad van sims3-nak nincs nagy igénye, de mást is szeret néha játszani, pl civilization5... amiknek azért nem elég egy intel hd 4400.pl ehhez mit szóltok? ez sem egy nagy monstrum, és 820M kártya van benne, ami ezért jóval gyengébb mint 740M, de 720M-nél kicsit erősebb, hd 4400hozt képest meg sokkal jobb... (ha nincs igazam gyorsan javítsatok ki) na és 3 év gari már elég lenne..
Tehát pl ez ajánlott választás lenne? vagy jobb ötlete valakinek? (ipon boltnak gondolom jó lesz, de ha ajánlottabb máshol, akkor azt is mondhatjátok)
(azt a linkelt szar boltot meg csak gyorsan belinkeltem egy olcsó de erősnek tűnő notival, hogy kb milyen kéne) -
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #66743 üzenetére
Persze, hoyg direkt raknak bele... Ugye megvan, hogy az AMD nél és az intelnél is régen hogy készültek a 2 magos cuccok egyszerűen letiltottak 2 magot és sokszor nem azért mert rossz volt hanem mert kellett a piacra a gyengébb cucc. Érted ugyanannyi volt legyártani mint a 4 magosat ergo adhatták volna fél áron az összes 4 magost.... Ez egy ilyen piac ... :/
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tikakukac #66743 üzenetére
Az E6530-ban sem volt IPS, az is megváltás volt a HD TN után, persze a tökéletes élmény a FHD IPS panellal lenne a legjobb, én mégis megelégednék a normál TN-nel is.
Egyébként ez, és a billentyűzet világítás lenne a másik, amelyek nélkül nem engednék laptop-ot forgalomba. Noh de ahogy rajzolódik a piac, ehhez nem közelebb, inkább távolabb kerülünk. -
maestro87
őstag
válasz
Tikakukac #66722 üzenetére
Oké, pont valami ilyet vártam az igazad megvédésére (neked ennyi is elég
), jó szórakozást, én addig folytatom a munkámat mert nekem most nincs időm sütkérezni...
Remélem ha visszajössz, akkor vissza hozod azt is amit elvesztettél és ami szükséges egy észérvhez, ha érted mire gondolok.
Sapkát vigyél! Bár ha jobban belegondolok neked nem feltétlen szükséges...
-
maestro87
őstag
válasz
Tikakukac #66673 üzenetére
De, hogy ne csak a levegőbe beszéljek mint Ti. Itt van a HP >90%-od részletesen:
1. -
2. 120k pipa
3. mivel erős ez is pipa
4. szintén pipa
5. minőség --> szinte törhetetlen --> pipa
6. bővíthető --> pipa
7. 15,6", matt, FHD --> pipa pipa pipa
8. "nehéz" --> nem pipa
9. -
10. min. 4GB --> pipa
11. USB 3.0, webcam, kártyaolvasó, VGA kimenet, numpad pipa pipa pipa pipa pipa
12. -
13. min. i3 pipa (de van olcsóbb, gyengébb verziója is, mint ahogy írtam is)
14. számla van pipa (mit számít ha használt ha jó állapotban van)
"Előny: piros, pink, bordó vagy fehér szín, csajos vékony kivitel." Az előny az meg nem feltétel! Hoppácska!
Pár óra akku használat --> pipa
Jó hűtés --> pipa18/19 ~ 94 %
És a te ajánlásod?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DOOM - The Dark Ages
- Subaru topik
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest