- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #66475 üzenetére
Az a baj, mindig csak a saját elvárásaid alapján ítéled meg a piacot, holott ez a topik pont nem arról szól.
6430u helyett szerintem nagyon kevesen vennének Inspiron 7537-et (én biztosan nem), de runner 125 az 5470-nel összehasonlítva írta ezt le, így nem is értem, ez miért jött ide. Nyilvánvaló, hogy van az a szint, ahol már nem rúg labdába a csúcs Inspiron sem, de az általad eredetileg leszólt gép messze nem a piac legalja.
-
-
Yany
addikt
válasz
premete #66457 üzenetére
premete, általában egyetértek veled, de tényleg nem lehet a szériákat éles határvonallal egymás alá rendelni. Egy 5470-es Vostro sem összeszerelési minőség, sem teljesítmény, sem ergonómia, sem ár tekintetében nincs a 7537-es gépek felett. Sőt, nem is kicsit marad el tőle...
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #66454 üzenetére
Egyszer csak tudatosul benned is, hogy az Inspiron consumer (ráadásul van belőle 3 különböző kategória), a Vostro-Latitude-Precision vonal meg business class, és akkor majd tudod értelmezni azt, amit leírtam.
Az Inspiron 7737 egy felső kategóriás consumer gép, ami nyilván nem összevethető egy Precisionnel, de nem is cél.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #66462 üzenetére
Inerciarendszerben gondolkodva igen. Amennyiben a konzumer szektort nézzük abban az. Ha az egész palettát akkor nem.
Mondom elbeszéltek egymás mellett, mindegyikőtöknek igaza van, csak az egyikőtök a torony tetejéből nézi a hangyát a másik pedig a földről. Ezért nem ugyanakkora a hangya.
Az A2 mondjuk rossz példa, mert iszonyatosan korszerű és egyedi megoldásokat vonultatott fel korához képest a prémium kisautók között. Az A8 nem egy kis hatchback hanem egy mocskos nagy szedán. Ezt magyarázom én is, hogy lehet csúcs a 7k is meg a lati és preci is. A kategóriájukban igen.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #66457 üzenetére
A Preci meg a Lati nem 1 felhasználói kör. Az olyan, mintha a X-es TP-et is odaraknánk a W-s Thinkpadokhoz. Messze nem egy kör még úgy sem, hogy mindegyik Thinkpad. Preciből nem is nagyon létezik szolid konfig, a legkisebbek is nagyon túlrakottak egy sima irodistának meg lótifutinak.
-
spyduck
nagyúr
válasz
premete #66457 üzenetére
Consumer
(1) lowend - Inspiron 3
(2) beginner - Inspiron 5
(3) Premium - Inspiron 7 és XPSBusiness
(1) beginer - Vostro
(2) small - Latitude 5
(3) enterprise - Latitude 6
(4) workstation - PrecisonTudomásom szerint ez a felosztás. De ez is kérdés, h mihez képest? Soha nem hasonlítanám össze a Consumer-t a Business-el, de egy Vostro-nál sztem bármi jobb. Ha már az Inspiron 7 és Latitude 5 között kéne döntenem erősen elgondolkoznék, de nekem az Inspiron 7 amúgy is nagyon bejön és a bill színét kivéve más aggályom nincs. Pedig én aztán nagyon kukacoskodó vagyok. Meg persze a Windows is hiba, de ezt a Dell felé nem róhatom fel hibaként
szerk: Enterprise és Workstation között csak szolgáltatás és hardverkülönbség van (VGA). Egyszerűen más felhasználási körre kell.
-
DanielLong
senior tag
válasz
premete #66425 üzenetére
Egyetemista vagyok, jegyzetelni tökéletes lenne és sokat utazom, eddig olyankor egy 10 colos tableten tanultam/filmeztem és akkor is vágytam már a nagyobb méretre. Ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy a méret nekem pont ideális lenne, a súlya és vastagsága pedig nem probléma, csak ölben lenne a készülék amikor tabletként használom. Akkor azt mondod, hogy a Latitude széria megbízható hosszú távon is? Esetleg meg tudnád mondani, hogy mit jelent Delléknél a NBD ProSupport For IT On-Site garancia? Ebből még másfél év van a gépre, de fogalmam sincs, hogy ez most pontosan mit takar.
-
eastsider
nagyúr
válasz
premete #66311 üzenetére
az 5440-eseket néztem... ezek is gyász ahogy kinéznek... mint egy inspiron!
egyébként a 6420 1600*900-as kijelzőjét imádom, nagy fényerő, nagy betekintés. teljesen jó (22-es dell IPS monitor mellett használom)
egyébként van 4 magos 8 szálas i7, az enyémben is ilyen van, igaz sandy bridges... -
Djuree
félisten
-
spiritex
veterán
válasz
premete #65527 üzenetére
Egy nagyon egyszerű oknál fogva: nem a ház és a méret számít, hanem az elhelyezés. A nappalija kb. 5x5 méteres, tehát nem nagy, egy a lényeg, az ablaka nem a háta mögött van, hanem a négyzet alakú szoba túlsó falán, tehát oldalt. Ennyi a trükk. Semmi sem tükröződik a fényes kijelzőjű Dell S2340L-en!
-
Freeman007
senior tag
válasz
premete #65237 üzenetére
Köszönöm, Tikakukac neked is
Amit linkeltél kicsit közel a plafonhoz, de azon az oldalon néztem egy másikat. Erről mi a véleményetek? Picit gyengébb, de bőven megfelel.Ami lemaradt, wifi mindenképp kell bele és az aksi is bírjon kb 1 órát.
Szerk. csak személyes átvétel, így lehetőleg Budapest, Érd, Budaörs környéke. -
zoli.22
tag
válasz
premete #65178 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Dell még ami nekem szimpi, bár használtat nem tudok elköltségelni. Nézegetek már egy ideje, első körben Dell 7240-et szerettem volna, még delles topikban kérdeztem is mennyire ajánlják. Akkor azt hiszem most leszűkítem a kört dellre, még 200e körül akár használtban is belemennék.
7240-nél a hűtésről hallottam, hogy hangos, meg a HD kijelző már kicsit kevéske.
6430u meg már méretben nagyon a határon van, főleg ha csak másodlagos gépben gondolkodok.Valami perdöntő érv van valamelyik mellett? Használni még egyiket sem volt szerencsém.
-
-
-
-
Yany
addikt
válasz
premete #65041 üzenetére
Vásárlói szemszögből tartom érdemesnek összehasonlítani, nem technikailag, vagyis, hogy adott pénzmagból mit lehet kihozni: aki olyat keres, aminek megfelel a Vostro, annak a használtak között egy kategóriával fentebbi gép is juthat. Még mindig vannak jó ajánlatok. A gagyi Vostro-ért 170-et fizettem (majd visszakaptam az árát), a Folio 160-ba került 2 és fél év garival. Lehet mérlegelni. (nem a spanyol viaszt találom fel, de sok embernek csak papolásnak hat, amikor azt írjátok, hogy vegyen használtat, mert sokkal jobb lesz, mivel nincs mögötte konkrétum... nos én hoztam egy példát)
-
runner 125
nagyúr
válasz
premete #64700 üzenetére
Haha, genya, tényleg így van, pedig nincs ilyen rokonom, de láttam már így kezelt notit.
K.Tünde
Az a probléma, h egy, az az egy személyes tapasztaltból vonsz le konklúziót, ami élből rossz következtetés.
Az Acer soha nem volt ajánlott gyártó, a kifejezetten olcsó ár / nagy teljesítménynek mindig oka van. A PB laptop-ok meg a laptopgyártás legalját képviselik.Fentebb linkeltem, h mik jelentik most a korrekt, racionális döntést.
-
stratova
veterán
válasz
premete #64111 üzenetére
Ennek semmi köze a magyar mentalitás/gondolkodáshoz. Nemzetiségtől függetlenül ugyanúgy ódzkodhat valaki a használttól (okkal vagy ok nélkül), vagy vesz nyugodt szívvel megbízható eladótól.
Ha ez így lenne, nem menne a bolt jópár itteni öreg motoros aprósnak vagy a laptopsystemnek. -
Yany
addikt
válasz
premete #64177 üzenetére
volt már pár notihoz szerencsém, de e tekintetben a leggagyibbak is túlmutattak azért egy egyszerű ki/bekapcsolásos megoldáson. Az E5530 az első, amelyik a hőmérséklet és terhelés függvényében képtelen a 0 rpm és a "felpörgök, mint állat" között valami visszafogottabb fordulatra. Félreértés ne essék: nem azt mondom, hogy volt már kevésbé zavaró hűtésű notihoz közöm, hanem azt, hogy mind jobb volt ebben. (de hát erről beszéltünk már itt sokat)
-
KAMELOT
titán
válasz
premete #63437 üzenetére
1. tápra lesz kötve mindig és ha el is viszem max 2 óra elég nekem.
2. WIN 7 kompatibilis
3. 15.6" kijelző pont jó nekem
4. kint nem használom
5. 4GB elég + lehet bővíteni is.
6. SSD-t akármikor belé lehet tenni
7. 3 év garancia (idáig egyik gyártónál sem láttam ennyi garanciát)
8. helyi üzletben veszem, ami nálunk a TOP 1 a régióban és az eladó ott egy nagyon jó ismerősöm, tehát gariztatásnál minden simán és gyorsan megy majd!
Röviden ezek az én igényeim, semmi extra! -
CsMarc
tag
válasz
premete #63021 üzenetére
Szia!
Részben egyetértek veled, de 110 ezer Ft alatti kategóriában is vannak olyan gépek, amik kicsit minőségben kiemelkednek a többi közül. Operációs rendszer akkor azt mondom, hogy inkább nem kell.
Cadről, virtualizációról és photoshoppról pedig szó sem volt. Szerintem itt valamit félreolvashattál. Egy 14 éves kislánynak lesz, akinek az idejének a nagy részét a facebook megnyitása fogja kitenni mikor gép elé ül.
Erről az Asusról mi a véleményetek? [link] Laptopszalon garanciával 3 év garija lesz összesen, szép színes, jó áron van, mi kell még? -
Pocok256
veterán
-
laci1978
tag
válasz
premete #62891 üzenetére
Már nincs meg! És igen,elgondolkoztam rajta,de a másik tipuson is! Azért kértem a véleményeteket mert nincs összehasonlítási alapom és itt a fórumon tudtommal többen vannak akik tesztelgetik a kül.tipust.
Nekik biztos van összehasonlítási alapjuk!
De látom,már itt is belém akarsz kötni! -
Pocok256
veterán
válasz
premete #62321 üzenetére
Akkor ezek szerint a techkalauz sem ért hozzá
Sőt igaz midnen 3. nap beviszem melo helyre és azon dolgozom végig a nem ritkán 10-12 órás munkaidőmet és végig bírja, de akkor ott valami tér idő görbülés van mert csak 6 óra az igazság. Csak a főnököm meg ne tudja, hogy 8 órát fizet én meg csak 6 ot dolgozok mert ott görbül a tér idő
-
Gaben01
őstag
válasz
premete #62249 üzenetére
Köszönöm a segítséget.A rém gyenge cpu relatív,ennek a megítélése szerintem felhasználási körtől függ (a desktop gépemben egy i3 4330 van,vga nincs csak a HD4600 és így is bőségesen elég az igényeimnek a gép,más erre meg mondaná hogy rém gyenge).Ettől függetlenül ezek szerint más említésre méltó gyengéje nincs.
-
Gaben01
őstag
válasz
premete #62245 üzenetére
A gyengébb alatt mit értesz?A gép leginkább egyetemi munkákhoz lesz használva, ami többnyire egy sima irodai felhasználásnak felel meg.Processzor vagy vga igényes programok elvétve lesznek.Megbízható,strapabíró és minőségi gép kell.Ha ezeknek a követelményeknek megfelel az általam linkelt HP,akkor felveszem a listára.
Sajnos csak új gép jöhet szóba,ha van számla,ha nincs,így a dell már kívül esik a max 200-on.A Vostro-k mennyire ajánlottak?Illetve az Inspiron,Vostro,Latitude hogyan viszonyul egymáshoz?Mikulásbá: köszi az infót
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #61916 üzenetére
Nem véletlenül mondjuk mindig, hogy aki asztali helyett venne notebookot, az vegyen asztalit.
Ha lenne mindenkinek több 100 k-ja notebookra, nem kéne léteznie a topiknak, de nincs. Abból kell kihozni a legtöbbet, ami van, ezért próbálunk minél többet tenni, és a legkevésbé rosszat ajánlani.
-
btudos
nagyúr
válasz
premete #61913 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen itt, aki ilyen vonalon választ magának gépet (nem véletlenül egy X200, és egy T430 adja a saját flottát, véletlenül sem 15,6"-es gépek, fényes kijelzővel), de van, aki DTR-ként vesz notebookot, annak többnyire kevés egy i7 3687U IGP-je, maga a proci hiába elég az esetek 90 %-ában.
Kifejezetten tudok nevetni, mikor buszon hazafele próbálnak 15-ös gépeket normál ülőpozícióban kinyitni, és szenvednek, mert a legtöbb távolsági buszon nem férnek el. Én meg akármelyik géppel vígan tudok doksit írni, dolgozni útközben bárminemű kényelmetlenség nélkül. Nyilván ez én vagyok, de a notebook alapvetően ezt jelenti nekem, hogy bármikor elő tudjam venni útközben kényelmetlenség nélkül.
-
Tikakukac
titán
válasz
premete #61913 üzenetére
ha szétszeded, még össze lehet-e rakni?
Ezt mindegyik tudja. Csak le kell ugrani ragasztóért vagy sem az a kérdés
Amúgy úgy tűnik jó munkát végeztem, zsanérkitépett dekli és 6 anyar feje is vissza lett ragasztva. Az más kérdés, hogy hatalmas fail, hogy egy szétszedéshez minimum kell 2 ima, hogy hátha nem szakad ki a menet úgy ahogy van totálisan és kell aztán kifizetni 25k-t eladás előtt egy 70k-s gépre...
-
Pocok256
veterán
válasz
premete #61438 üzenetére
Szerintem nyugodtan lehetne szoftverből ezt a részét is intézni úgy ahogy a intel vPro szoftverében lehet állítani rengeteg dolgot amit saját magától a winfos nem tol az orrod elé.
Hálózati informatikus vagyok és webfejlesztő a laptopomat meg szoktam hordozgatni elvégre ezért vettem
Mondjuk 3g modemre (laptopban) nincs szükségem mert ahol lenni szoktam ott vagy van wifi vagy mobillal osztok és meg van oldva.
A használt laptopos témához meg annyit tennék, hozzá, hoy én magam sem szoktam ajánlani 50-60k alatti gépeket mert:
1. nem értek hozzá
2. szerintem van egy minimum szint ami alá nem érdemes menni mert a használhatóság határát súrolja. -
3.Aragorn
addikt
válasz
premete #61128 üzenetére
Kösz, ez találó...
Mint írtam, a játék az harmadlagos, ha nem fér bele, hát nem. Viszont hogy van ez az ssd dolog, mert a leírásban nem látni? Mit tud ez a videókártya valójában?: Neked is köszi.
A proci itt már jobban tetszik, azt meg tudod mondani, hogy az asztali i5-ök (vagy ahogy nézem, inkább i3-ak) közül ez melyiknek felel meg? Azt írja, hogy világít, de magyar-e a billentyűzet?Jól látom, hogy mindkét gép új? Ezek business kategóriás gépek amúgy?
Esetleg tudnátok-e ajánlani még 1-2 példányt, hogy könnyebb legyen a választás?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #61120 üzenetére
Hát nem tudom, nekem is volt már mindkettővel dolgom, kijelzőben 13,3" miatt a sima HD is teljesen elfogadható, minőségben (érzetre) meg szerintem messze strapabíróbb az E6330-as. Súlyban pedig könnyebb gép. Szóval ha nekem kellene választanom arra amire neki kell, én biztos E6330-ast venném, és még pénzem is bőven maradna.
-
dbala
tag
válasz
premete #60590 üzenetére
Vannak olyan boltok ahol van lehetőség memória bővítésre, HDD helyett SSD beszerelésre és a HDD-t megkapom külső tokban. Ilyenkor mi a helyzet a garanciával?
Jelenleg ott tartok a keresésben, hogy veszek egy Dell 3537-est i5 procival, HD 8670M 1GB VGA kártyával, kibővíttetem a memóriát 8GB-ra, 120GB SSD-t kérek bele és kijövök 200ezer alatt.
Szerintem ez megfelelő lenne az igényeimnek.
-
taboros
tag
válasz
premete #59848 üzenetére
Igen, ezt már megtaláltam és már küldtem is PÜ-t az eladónak. De erre is vonatkozik, amit írtam a bevezetőben: kicsi HDD, nincs SSD, nem magyar bill., viszont 339e Ft. Ha esetleg tudok alkudni, akkor talán. de ha nem... 339eFt + 1TB HDD min. 16 e Ft + 128GB SSD min. 25 eFt, az kb.380 eFt. Ez már túl van a 300 eFt + rugalmasságon
.
De azért köszi.
Más?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- Mobil flották
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xbox Series X|S
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest