- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
-
starius
tag
-
Ricsko :D
aktív tag
-
bacardi1989
csendes tag
válasz
Tikakukac #94279 üzenetére
Rá kerestem felraktam továbbra se semmi.Csak az a nyomorult bluetoth-os sz@r van meg.Valakinek valami tippje?Valamit valahol beállitani vagy valami gombot megnyomni vagy valami?Örültem tegnap hogy megkaptam de egyre jobban kiakaszt.Asszony lenovo gépén windows telepítése után simán van wifi ezen meg sehogy nem akar lenni .Bátyám 1000 éves gépén is egyből van wifi ez meg itt szarakszik velem.Kinek van még ilyen gépe?
-
Patrick76496
őstag
válasz
Tikakukac #93955 üzenetére
Lehet, de sajna a 850M/950M a legkomolyabb, amit megengedhetek.
Eredetileg így is 840M/940M volt tervben, bár ahhoz csak 5200U/5500U lett volna.
(#93956) szabonagyur: Értem, akkor ezt is számításba veszem. Többen mondták, hogy vigyázzak a melegedéssel, szóval lehet akkor a G551 lesz. Végül is a mostanihoz képest így is óriásit lépek előre. Más is ajánlotta már az N551-et a gamer változat helyett, de az a baj, hogy így is a limit végén vagyok (220-230 ezer), meg amúgy sem zavar annyira a kijelző minősége.
De köszi a tippet. Annyira csak lesz jó, mint a mostaninak a képernyője. Egyébként jelenleg egy Dell Inspiron N5110_128204-em van (i3-2310M, 8GB, GT525M). És ez is egy hűtésproblémás gép, azért vettem alá a 23 centis ventit.
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #93926 üzenetére
A géphez tartozó topikban olvastam, hogy ilyen hőfokokat kaptak egy újra pasztázástól. Na meg noticsekkes és egyébb teszteken sem produkált throttlingot. Mondjuk így most bios frissítés után már emberibb a dolog
Egy 15 és egy 17 es dögböhöm kaszni között azért van különbség hűthetőség szempontjából
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #93924 üzenetére
Hát itt paszta gond is lesz a gpu szépen marad 85 fok körül furmark ban (az is már elég sok) viszont prime 95 el oda izzítva bizony a cpu vissza vesz 2,5-2,4 Ghz re ... ami nem igazán egészséges. Normálisan pasztázva bőven 80 fok alatt kellene lennie a cpu nak és a gpu nak is.
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #93922 üzenetére
Van egy kis bevilágítása kijelző alján egy kis sávon, teljesen fekete képnél látszik, de telibe kakálom
Amúgy hallottam hírét hogy ritka sz*r széria. Szerintem ez sem fogja elkerülni a minőségi újrapasztázást
Holnap nyomatok rajta egy stress testet 1-2 órán át és ha 90 fokot nyaldossa akkor megy a pasztabácsi
-
laxus
csendes tag
válasz
Tikakukac #93731 üzenetére
A piacon kapható összes laptopot áttekintve, kizárólag hardveres szempontokat figyelembe véve jutottam el az általam linkelt két géphez, nem azért mert Lenovo fan vagyok! Leírtam, hogy nem szeretnék a belépőszint aljáról választani, valami használhatatlanul lassú Bay Trial alapú gépet és azt is leírtam, hogy más javaslatot is szívesen meghallgatok.
Chaser: Választhatnám a legolcsóbb Dell gépet, de abban garantáltan nem lenne köszönet
-
Pocok256
veterán
válasz
Tikakukac #93632 üzenetére
Igen a g56 az eléggé hajlamosnak néz ki a kopásra viszont a g751 azért masszívabbnak néz ki ilyen téren.
Amúgy hatalmas dilemmában vagyok, és napokban dönteni akarok, hogy 350k ért asztali és megmarad a dell 7537 em vagy 500k ért g751 és parkolópályára küldöm a dellem
99%, hogy kipróbálom a gamer laptop érát. Max eladom fél év múlva, de legalább meg lesz ez is
-
-
Dexar007
veterán
válasz
Tikakukac #93625 üzenetére
Engem mondjuk nem erintene,es akkor ott van a masik oldal.: fizessek ki +100 ezret azert,hogy ne jöjjön le a felirat?
Kit erdekel a felirat,ha a gep meg müködik? Nem utolso sorban,felirat nelkül,müködö gepet meg mindig el lehet adni 40-50 ezerert 2 evesen.Igy a buko "csak" 50 ezer egy X555-ös Asuson pl.(Tegnap volt fent egy 100-ert 840m-mel).
Masik megoldas,ugyanezt a konfigot megveszi az ember szebb csomagolasban 230 ezerert,4 evig örül maganak,es jo esetben eladja 70-80ert,vagyis bukott 150 ezret.Ami meg talan a kisebbik gond,mivel az Asus-os 2 ev utan vesz egy aktualis konfigot szinten 100-ert (50 ezer rafizetssel),mig az üzleti gep manias 2 even keresztül fog szivni az elavult konfigjaval,mivel ugye ö 4 evig szeretne megtartani.Ez itt a gond. -
-
Dexar007
veterán
válasz
Tikakukac #93595 üzenetére
Hat itt nem csak gari külünbözik sajnos,hanem.:
AMD vision A8-4500M vs AMD vision A10-5750M
750GB vs 1000gb
AMD Radeon HD 8750M 2GB + AMD Radeon HD 7640G vs Crossfire AMD Radeon HD 8750M 2GB + AMD Radeon HD 8650GA gyengebbik 100, az erosebbik 110. Erezheto lenne a ketto közötti különbseg?
(Cserebe a gyengebbiknek 2 honappal több garija van) -
-
bundli
tag
válasz
Tikakukac #93526 üzenetére
Milyen nem konzumer gépekbe tesznek 4 magos i7-et akkor? Dell téren XPS széria nem szimpi, maradt a Latitude, Lenovoval és HP-val megbarátkoznék. Egyébként az új Inspiron gépek nem jobbak mint a régiek? Ha jól láttam fém házuk van már és viszonylag masszívabbak is mitn a régi műanyag palacsintasütők.
Végülis egyébként az újabb Latitude-ök már egyre könnyebbek lesznek, legalábbis a régieknél már kb. fél kilóval könnyebbek, ami már jelentős.
-
bundli
tag
válasz
Tikakukac #93520 üzenetére
Nyilván fejlődött valamennyit a 4. generációhoz képest, tehát gyorsult és kevesebb lett a fogyasztása, de ha ennyit ültek rajta csak csináltak valamit
Valami üzleti gépet, ultrabookot vennék legközelebb, esetleg Macbookot, tehát nem konzumer kategóriában nézelődnék.
Most nem sürget semmi, csak most gondolkozom lassan értelme lenne, de 1 évet még várhat.
-
coolpet
senior tag
válasz
Tikakukac #93500 üzenetére
Ertettem.
Szoval itt van 300K alatt.
Igaz nem fem, nincs AC wifi, es Msata sem, de UHD IPS + eros DVGA, hattervilagitas meg tobbi megvan;
[link]Akkor egy FHD felbontasu kijelzo DVGA nelkul jol osszeepitett hazban(nem fem) AC wifi es msata nelkul mi ajanlhato kategoria?
Programozasra lenne.
-
superecneB
őstag
válasz
Tikakukac #93160 üzenetére
Azt nem mondtam hogy 150k ért keresek!
A kamu fém alatt azt érted, hogy műanyag ház + egy 100 mikronos alu lemez?
Kicsit több mint 300k körül már MacBook Airt kapni itthon 13.3"-mértben. Fura hogy még ennyiért is komprumisszumokat kell kötni manapság. Mi a franctól vannak így elszállva a dolgok, semmi nagy fejlesztés nem történt már évek óta... -
superecneB
őstag
válasz
Tikakukac #93157 üzenetére
i3 visszaveszi az órajelet idle? vagy az csak az i5 kiváltsága?
Ha megyek ki usa-ba mit érdemes nézegetni 13" körüli méretben, office felhasználásra. Legyen fém lehetőleg, ne melegedjen és ne ezt a 1366x768-at tolják le a torkomon? - Asszonynak szóval inkább ultrabook kategória, legalábbis ne kocka thinkpad vagy vastag latitude legyen.
Vostrokról van valami jó tapasztalat ? -
-
kisza25
félisten
válasz
Tikakukac #93130 üzenetére
köszi a gyors és kimerítő választ
amúgy dell vagy fujitsu-t nézegetek ilyen gari kiterjesztésre gondolok
ehhez a géphez
120eFt-ba megállna 3 év garral, csak asztalon használnám egérrel (csak néha cipelném, akkor is csak a kocsiig) valahogy nem jön be a szigetes bill, teljesítményben nekem megfelelő, USB3.0 nem kell (van vagy 8 az asztalin aztán azt sem használom ki)
vagy dell 3542 ből néztem, csak abban van egy fölös dVGA -
Jazz
veterán
válasz
Tikakukac #92891 üzenetére
Sarkításból ötös!
Tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy egy kis affinitással rendelkező user a kisebb vagyont érő gépét elkezdi másra is használni a játékon kívül? pl. hobby 3DS Max, PS, Sony Vegas...
Amúgy meg egyre több game használja ki a 4 magot. FarCry 4 kifejezetten: "Death Of Gaming On Dual Core? Far Cry 4 Crashes On Dual Core CPUs. Far Cry 4 however is not the only game which has moved past dual core CPUs. EA’s Dragon Age: Inquisition is another game that does not support dual-core processors. " -
Jazz
veterán
válasz
Tikakukac #92885 üzenetére
...vesz a user egy i5-öt, mert csak játékra kell. Aztán jön egy játék ami rendesen kihasználja a 4 magot. Vagy gondol egyet, nekiáll videót vágni renderelni....persze egyszervolt pistikének tök felesleges a 100k-s notiba. De általában az ember 300k-s gépet több mindenre használ, nem csak játékra.
(#92886) Gergosz2:
Ja hát 3.4kg. Győzködöm magam én is.(Magamból kiindulva én tudom hogy kihasználnám az i7-et, mert elsősorban nem játékra lenne. Hogy más hogy van, nem tudom.)
Zoom rá (20MP-es fotó):
Ezen bőven lenne mit tuningolni. Persze ki az aki nekiáll egy 300k-s garis gépet barkácsolni.:SAzt sajnálom hogy nem lehet egyedileg összeállítani a gépet, akár felárér is.(pl. Dell M6800, tudom más kategória). Nincs olyan hogy i5 meg GTX960 pl. A kombináció meg kevés.
MSI-ből van egy rahedli verzió. Ott lehet hogy van, de az meg más miatt nem játszik.... -
egykori
őstag
válasz
Tikakukac #92882 üzenetére
Ó, akkor már az alapoknál baj van? Mármint Lenovo... Pedig régebben (tényleg régen jártam erre) rendre visszatérő volt ez a név az ajánlottak között. Neked ez saját tapasztalatod?
A napokban nézegettünk többet, látszólag rendben voltak. A garanciáról hallottam, hogy nem olyan jó, mint pl. a Dell-é. (Én Dell párti vagyok, nekem eddig csak ez volt.)
A Lenovo nem nekem lesz, próbáljam meg más márkára terelni? A most kapható 17-es Dellekről sem túl jó szövegek mennek. -
Jazz
veterán
válasz
Tikakukac #92807 üzenetére
Tehát akkor ezek szerint van a 2 milliós Dell M6800 workstation, meg a semmi.
Nem kell gamer laptop. De Cuda-t nem kapsz 300 alatt. Nem is kéne, mert ha meg néha akarnál egyet játszani...hoppá, ez nem arra lett kitalálva. 100-szoros poligont megmozgat másodpercenként, de shaderekben már elbukik. A mai játékok meg szinte csak shaderből állnak.Tehát ha az ember akar egy notit, ami 17" IPS matt, i7 ketyeg benne, GTX960 szintű vidkarival, akkor az mind, szemét hulladék, törik ropog, nyeklik, rossz, hibás, visszaküldik, szemét, tönkremegy, rossz gari, már márka szinten összeomlik tökremegy itt hibás ott hibás....és csak a 2 milliós elfogadható? Ez elkeserítő.
Eddig úgy tűnt az Asus G771 befutó. Tesztek alapján jó, kijelző nagyon jó, hűtés halk jó, jól megoldották. De ezek szerint törik meg patent, meg kutya se veszi, meg alig forgalmazzák, azt is azért mert rossz.Nem tudom. Valami kell. Ha csak a patent a legnagyobb baja, istenem. Majd szétszedem, kirázom belőle a kihulló alkatrészeket
, aztán gyártatok egyet nemes acélból, és az életben nem megy tönkre.
Amúgy a hűtés tényleg jó lett. A GPU és CPU nem osztja meg a hőterhelést.
PWM mentes fényerő szabályozás:
74% Adobe RGB
Kár a billentyűzetért :S [link]
-
Jazz
veterán
válasz
Tikakukac #92803 üzenetére
Ez vicc. Asus oldalán annyit látsz: "hol vásárolhatom meg". Legnagyobb boltokat végig nézed, és 5-ből 5: nincs ilyen termék.
Az ember akar venni gépet és nem tud.
Kétlábbal rúgnám ki a felelős termék managert.
Legalább az asus oldalán lenne egy rohadt részletes lista az összes variációról, frissített és részletes specifikációkkal. Akkor meg van a kódod pl. asus g771jm-t7085d, aztán mehet a vadászat.
Vagy miért nincs hivatalos asus viszont eladó? Miért csak hülye linkek meg gagyi oldalak nulla infóval, hiányosan, hibásan?
Mellesleg nagykerben is nulla találat. Pl. Ramiris.Acer Nitro ki lett tárgyalva.: gyengus kijelző, alacsony színtér, nyeklik-nyaklik, jó hűtés.
Asus G771: a tesztek alapján ennek is jó a hűtése, és halk, jó kijelző 71% Adobe RGB, stb. Eddig ez a befutó.
De hasonló felszereltséggel hasonló árban van egy rahedli MSI, Lenovo, ugyan ez a proci ugyan ez a video kártya stb. stb.Kérdés: azért nem merültek fel ezek a topicban a téma során mert egyszerűen nem alternatíva a fenti kettővel szemben, vagy csak egyszerűen nem, mert nem.
"Valami mindegyikben fosos."
Muszáj kompromisszumot kötnöd, máshogy nem megy. Nincs tökéletes. Direkt így van megtervezve. De nem csak ez, hanem a bolygó összes terméke. (utoljára a Sokol rádiónál, meg a Lada samaránál nem volt termék politika).
A feladat "csak" annyi, hogy ár/teljesítményben a lehető legjobbat, és a célnak megfelelően a legkevésbé rosszat kiválasztani adott áron belül. -
Jazz
veterán
válasz
Tikakukac #92801 üzenetére
Mondom oldal. Site. Web oldal. Ahol meglehet nézni a választékot. A variációkat.
Mivel egyedileg nem lehet összerakni a gépet, variácók vannak. Jó lenne egy odal, ahogy egyben látom az összes létező G771-et...A többi márkából is vannak hasonló felszereltségű gépek hasonló áron. Azokkal mi a helyzet. Az nem alternatíva? Lenovo, MSI...stb. (Acer Nitro-t már kitárgyaltuk)
-
Szilva88
csendes tag
-
Jazz
veterán
-
premete
veterán
válasz
Tikakukac #92647 üzenetére
Biztos van, egyébként nem keresnék annyian.
Nekem is ajánlhatnál valamit, max. 13", max 15W TDP, 1.5 Kg alatt és tudásban 3740qm cpu, vagy annál erősebb, IPS kijelző, és vigye az 5 év múlva megjelenő játékokat is (ez annyira nem fontos) Lényeg, hogy kamatmentes hitelre legyen, max 150 ezerért. Olyasmi, mint egy Precision M4800 jó lenne, csak 13" alatt, és akkuról menjen el min. 10 órát. -
FirstTripla
tag
válasz
Tikakukac #92603 üzenetére
Ha esetleg 220ezer Ft-ra felvinném az árat akkor már lenne több választék IPS kijelzővel? Mert ezt a Toshiba laptopot találtam melynek elvileg már IPS kijelzője van, bár kitudja mennyire jó ez.
-
FirstTripla
tag
válasz
Tikakukac #92593 üzenetére
Nálam az elfogadható azt jelenti, hogy viszonylag nagy a fényereje, és nem annyira vészesen gyorsan lesz torz a kép amint elfordítom. De most találtam egy másik betekintési szöget ami lehet jobban tükrözi ezt a laptopot, és igen így már eléggé használhatatlan a képe.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Háztartási gépek
- Milyen processzort vegyek?
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest