- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugo_
veterán
válasz
Tikakukac #112486 üzenetére
Nem úgy van az, hogy az öncélú hirdetés, ami tiltott?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tikakukac #112379 üzenetére
olyan szerintem se létezik. bár az uj 12" macbook-al lehet videót szerkeszteni? modnjuk amúgy se szívesen használnék osx-et, illetve, ha ajándékba kapnám, tetszene, talán megszoknám. egyébként én még az E5250-ben hiszek i3-al, csak kár teljesen műanyag, de nekem szimpatikus gép
-
kisza25
félisten
válasz
Tikakukac #112245 üzenetére
mit ajánlanál helyette hasonló hardverrel (i5-6xxxHQ 4mag, gtx 960, fullHD, 4-8GB RAM 500-1TB vinyó, win nem fontos, USB 3.1 Type C), 250-400k-ig
ezt néztem még, de gondolom akkor ez is kuka, meg nincsen rajta type-C csati
lenne játék bf4 és hurcolnám is minden nap -
pinnacle
nagyúr
válasz
Tikakukac #112121 üzenetére
Köszi Tikakukac, szabonagyur! Úgy emlékeztem, hogy régebben nem ajánlottátok az AMD-t, de akkor már szerencsére nincs ilyen gond. Dell 5558 vagy a HP Pavilion lenne. i3-5020U ugye elég lesz alap dolgokra? Ha jól emlékszem régebben az i3 sem volt ajánlott, de remélhetőleg már ez sem probléma.
-
-
makaveli666
senior tag
válasz
Tikakukac #112026 üzenetére
a hajtogatás nem feltétlen lényeg, bár nem hátrány, mert ha az ölembe tudom hajtani, akkor akár a buszon is kényelmesen elférek egy 15 colossal. Az érintőképernyő a legfontosabb arról nem tudok lemondani. De még mindig azt mondom, hogy ezekkel a feltételekkel tudsz mutatni mást?
-
makaveli666
senior tag
válasz
Tikakukac #112018 üzenetére
Az erőmű nem kitétel, de olcsóbban nem nagyon találtam, ami touch screen, 1920x1080 felbontás, 256gb ssd, billentyűzet világítás, 8gb ram, valamint nem egy évre akarom venni, de minden más "ajánlatot" meghallgatok
azért írtam ide, meggyőzhető vagyok, főleg, ha a pénztárcámról van szó.
-
attila199207
tag
válasz
Tikakukac #111966 üzenetére
Pont ezt mondom. Én 2 hétig minden nap bújtam a netet. 300 ért nem kapsz 4 magos cpu-t( 5-6. generációs) hozzá 8-16GB ramot és 960GTX videókártyát hozzá IPS Full HD panelt és korrekt anyaghasználatot. Lenovo y700 ami IPS paneles de 16GB rammal már jóval 300 fölött van. Valamit el kell engedni az igényekből vag a keretet kell növelni
-
jegenye77
addikt
válasz
Tikakukac #111899 üzenetére
Tényleg kuka az összes többi gép?Csak az a 4-5db ajánlott amit szoktatok itt említeni?
Nem kötözködésből kérdezem hanem mert 2 hét múlva vennem kellene egy gépet de az igényeimnek megfelelőt a pénztárcámhoz igazítva nem igazán láttam ajánlva.Mindig csak ugyan az a pár típus van említve.
Ezekkel az a baj,hogy vagy nagyon drágák vagy le kell mondani pár dologról.(amiről persze nehéz vagy nem is akarok).
Arra gondolok,hogy az ember kinéz egy gépet ami megfelel neki és a hardver amúgy jónak tűnik,és például csak,hogy kiragadjak egy márkát a HP még megbízható márkák közé tartozik,(úgy olvastam),mégse ajánlott.
És most nem,hogy jó e,vagy ajánlott e de ez miért nem lehet jó?
Nem értek hozzá ezért kérdezem,hogy miért? -
P. úr
tag
válasz
Tikakukac #111896 üzenetére
Igen ebben igazad van. Nem célom szétoffolni a topicot, meg megkérdőjelezni akárkinek is a szakmai tudását. De 2-3 hét folyamatos olvasgatás után nekem úgy tűnt, hogy vannak itt a tanácsadók közül akiknek minden csak fehér vagy fekete. Ebben a kategóriában a K501 az isten, a többi egy kalap szar. Na de minden júzer más és más. Lehet, hogy valakinek az egyéni preferenciái miatt jó lesz egy másik gép is ebben a kategóriában, mert mondjuk hiába nem alu a háza, majd vigyáz rá. Én például ezen az aceren faszán tudok gépelni, ezt eddig egyetlen laptopon sem tapasztaltam. Ha elromlik, vagy kiderül, hogy tényleg nem ezt kellett volna venni, akkor majd azt mondom, hogy igen, meg lett mondva, nem kellett volna makacskodni. Nem beszélve sokszor a monitoron átütő cinizmusról, amivel egy kérdés meg van itt válaszolva.
Összegezve, nem szeretnék személyeskedni, kritizálni, de nekem ez volt a véleményem.
Szép napot, puszi mindenkinek. -
embe
nagyúr
válasz
Tikakukac #111876 üzenetére
Ott is volt.
Komolyan kérdezem: Hol a hiba? Ha mint írtam a support oldalról oprendszer helyesen leszedett drivert nem engedi telepíteni? Több oprendszernél sem. Hogyan tovább? Na jó megkerestem a nem DELL driereket, és küszködve de mindet telepítettem. Ja és nem ez az első géptelepítésem. -
ZsDavid
csendes tag
válasz
Tikakukac #111636 üzenetére
Köszi a választ, egyszer volt alkalmam kézbe fogni, az biztos, hogy anyag az van benne, csak hát bírná-e a több évi strapát, mert azért elég komoly beruházás. A netes teszteknek mindenesetre nagyon kedvezőek verdictjei.
(Szakboltból venném, nem netről, csak bemásoltam az első linket amit találtam. ) -
tankraid
aktív tag
válasz
Tikakukac #111357 üzenetére
Miert? Egy x555 hasonló árfekvésű annyival rosszabb lenne? Látom itt mindig fujitsu van ajánlata oké nincs ezzel baj utánna nézek annak is és köszönöm az ajanlást de fujitsu gépe exemnek két hónappal jótállás eljárása után behalt hugom 3 éves 120k-s Asus-a meg mintha nem is lenne használva. Nem támogatom egyik vagy másik márkát sem de azért nem csak egy van illetve elég lett volna egy egyszerű: 'ebben az árszegmensben nem' válasz is a 'puszira neked adnak helyett'. Emelem kalapom, tisztelettel!
-
laszlobak
tag
válasz
Tikakukac #111351 üzenetére
Feladom.
(#111347) bencuka18: Jókat választottál, csak az nem tudható, hogy
miremilyen felhasználásra? A méretet meg Neked kell eldönteni."használt üzleti laptop.....Mennyire jó ötlet ez? Mik a használt laptop vásárlás buktatói?" - Szerintem nagyon. (Ezért offoltam szét a topikot .) - A garancia az egyik legfőbb buktató. A többit - az Istennek sem sikerült Tika-t rávenni arra, hogy - elmondja.
(#111348) DJZoliboy: - Fuji jó, SSD kell (ha anyukádnak számít a gyorsaság,) - de hogy mire használná, itt sem tudtuk meg! Fuji 555 SSD-vel kapható WIN nélkül is, 128k körül, ha az OS-t meg tudod oldani házilag.
(#111350) MittuDomain_ : - Boccs, az i5-öket nem is néztem! - De ki merne ajánlani ennyire "alapgépeket" (hogy rondább kifejezést ne kelljen már használnom) , a Lenovótól, gyakorlatilag nem létező garanciális javítás mellett! Én nem!
"(Az észérv és a személyes tapasztalat nálam is a Fuji mellett szól, csak erősebb vas nem ártana.)" - Na jah! - Itt jönne be a "B" terv, ha újonnan már nincs megfelelő gép, ami beleférne a keretbe, használtan bizony meg nagyon jó, bika gépek vannak CAD-re ebben az árkategóriában!
Ezúton kérek elnézést a topikgazdáktól, és a hozzászólóktól a korábbi "OFF"-os témáért (semmit sem értem el vele.
), hogy ezáltal elvettem a figyelmet másoktól!
-
laszlobak
tag
válasz
Tikakukac #111341 üzenetére
"Semmilyen szervizes meg nem mondja neked, hogy adott gépben melyik IC fog lehalni, melyik kábel járja a végét a szigetelés alatt" - Ezt valóban nem.
De nem hiszem el, hogy Te nem mondod meg, egy gép már kb. hányszor lett szétszedve, javították-e, ha igen, szervízben, vagy csak gányolták, "az ilyen hőokádó gépek" esetében - világéletében, tartósan max. hőterhelésen járatták a szóban forgó gépet (vannak-e ennek a hőterhelésnek szemmel látható nyomai), vagy nem, a hűtőventi ha nem új, kb. mennyit ment, ha új, az is sokatmondó, billentyűzet milyen állapotban van, milyen betűk koptak meg, zsanérok, csatlakozók milyen állapotban vannak, stb, stb.
(#111345) MittuDomain_ - +1 Brandynew kolléga voksához (ha már voksolni kell), azzal a megjegyzéssel, hogy az i3U-s procikat nem igazán "CAD alkalmazások, nagy mátrixok számolására" találták ki. Az Asus x302-nél i3-6100U már elmegy (valóban a legerősebb a sok gyenge közt - erre a felhasználásra), de egy laptop nem csak prociból áll...Csodák meg nincsenek, ne feledd!
-
-
zozy84
senior tag
válasz
Tikakukac #110817 üzenetére
Jelenleg az A555G és a Dell 5558 között vaciláltam/vacilálok.
Az ész érvek miatt (minőség, megbízhatóság, billentyűzet, kijelző, hűtés, gari, stb) a Fujitsu áll nyerésre.
Ezért kérdeztem hogy mennyi a különbség a VGA-k között. De arra írtad, hogy mindegyik belépő szint. Tehát egyik sem jobb a másiknál. Garanciája mindegyiknek jó.
Annyi, hogy a Dell jobban néz ki.A Fuji meg külsőre , ránézésre lehetne akár 8 éves is. Legalább is nekem.
Persze nem dísz tárgynak veszi az ember tudom.
(Egy szerviz vezető ismerősöm mondta, hogy a Dell is jó és sokat adnak el belőle. A Fujitsuból évi kb 3 db-ot adnak el. Nagyon ritka ha azt keresi valaki. Viszont azokból még egy sem jött vissza garanciába és pont ezért nem tud nyilatkozni a garancia gyorsaságáról. De van olyan is ami eddig jó garanciával rendelkezett és most kezd akadozni. Ausus vagy Acer már nem emlékszek melyiket mondta de azt mondta 2 hónapja vár kb 5 gépet.)
-
zozy84
senior tag
válasz
Tikakukac #110814 üzenetére
Akkor jó.
Egyre többet olvasgatok utána a témának annál nehezebb a döntés. Ebből az lesz, hogy hirtelen felindulásból megrendelem az egyiket a kiszemelt 2-3 közül.
Tavaly év végén már írták páran, hogy jön az A555G új procival,stb, stb. Ilyenkor persze elkezdek agyalni, hogy akkor netán várnom kellene, hát ha olcsóbb lesz a mostani vagy kevéssel több pénzért lesz jobb az új, stb.
Be kellene fejeznem az olvasgatást.Off.: Vannak haverjaim akik eldöntik, hogy kell egy új noti, lemegy az első boltba, megnézi, tetszik, van rá pénz, megveszi és azóta boldog vele. Pedig azt sem tudja milyen benne a proci, azt meg, hogy a VGA milyen pláne nem.
-
Brandynew
őstag
válasz
Tikakukac #110706 üzenetére
Nem szabtam rá, kb. ő is hasonló paramétereket sorolt fel, és neki a Dell 5558-at, illetve a Fujitsu A555G-t ajánlottátok: http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_110638-110638.html
Az esetében miért nem merült fel a Dell Latitude 3550?
-
Brandynew
őstag
válasz
Tikakukac #110689 üzenetére
Csak azért, mert most épp egy olyan konfigurációt mutattam, amelyben háttérvilágítással rendelkező billentyűzet és SSD van.
Van 249 ezerért is (jár hozzá 10 nap pixelhiba garancia, ölpárna, és 3 év helyszíni kiszállásos garancia).
Ennek tudatában milyen a Dell 5558-hoz viszonyítva? A kijelzője miatt kezdtem el nézegetni, mert durván jó fényerővel rendelkezik, szabadtéren is jól látható. Az aksijáról nem is beszélve, majdnem 8 órát bírja az FHD filmezést.
Tehát az érdekelne, hogy a 250 ezres árkategóriában miért inkább a Dell 5558-at javasoltátok, és nem ezt?
-
Robocraft
újonc
-
Brandynew
őstag
válasz
Tikakukac #110370 üzenetére
Meggyőzhető vagyok... szeretném a saját szememmel látni a Dell 5558-at, majd talán jövőhéten lesz a MM-ban.
Tényleg, létezik valami laptop kijelzőre ráilleszthető árnyékoló? Nem nekem kell a laptop, de gondoltam hasznos lenne, én az asztali PC-m monitorán használok ilyet (pixel szintű képszerkesztésnél kell).
-
parandroid
félisten
válasz
Tikakukac #110357 üzenetére
Engem is érdekelne a kérdés pedig. Németországban élek, hajlamos vagyok bízni abban, hogy normális garanciális ügyintézést kapok, különösen, mert nagy divat itt opcionálisan a termék árának ~10%-áért 4-5 évre felbővíteni a garanciát minden valamirevaló elektronikai üzletben. Páromék munkahelyén keresnének viszonylag olcsó, 15" körüli gépeket nem túl intenzív napi adminisztrációs munkára, első körben a Lenovokat néztem én is, nekem egy G50 élőben próbálgatva semmivel nem tűnt szarabbnak, mint akármelyik kategóriatárs ebben az ársávban. Szóval a garancián kívül mi a gond az alsókat Lenovo cuccokkal, amiben mondjuk egy hasonló áru HP Pavilion, Asus, Acer, vagy Fujitsu elveri? Hogy Mediont, Akoyát, és egyéb itt kapható kvázi noname cuccot ne is említsek... 300-400 EUR között nyilván nem lehet csodát várni sem minőségben, sem anyaghasználatban, de még hardverben sem, viszont ha egy gépet zárt irattároló szekrényben tartanak, és csak arra a napi pár órára kerül elő, amíg elvégzik rajta a szükséges napi adminisztrációt, és van benne egy i3, meg 4GB RAM, akkor igazából nagyon mellélőni érzésem szerint úgysem lehet, és a bölcsek köve A514 sem fog atomvillanásként kimagaslani a mezőnyből.
p
-
vdaniell
újonc
válasz
Tikakukac #110357 üzenetére
Nem kicsit sarkítás amit írsz, mivel az hogy valaminek lassabb a garanciája, számomra nem azt jelenti, hogy nincs vagy hogy jó magyar szokás szerint visszadobják. -merthogy ha jól értettem az aggodlamakat amiket olvastam, pusztán arról van szó, hogy lassab illetve akadozik. Ezt nem a lenovo védelméáre írom, de talán ez így korrekt. Engem az érdekel, hogy ettől elvonatkoztatva a gép maga tartosságában, minőségében(anyag, ház, zsanér, kijelző, hw...), összeszerelésben... megállja e a helyét vagy mindenképpen felejtős.
-
vdaniell
újonc
válasz
Tikakukac #110351 üzenetére
igen számomra talán ez az egy volt negatívum amit a tesztben olvastam a wifipanel.. bár talán azt egy külső usb vagy valamilyen jelerősítővel ki lehet váltani viszont egy rossz kijelzőpanelt nemigazán... ezt valaki cáfolhatná illetve alátámaszthatná. Az asus-nál talán még az i7-es processorra írták többen, hogy szükséges visszahúzni 95%-ra a melegedés miatt.
Félreértés ne essék, örülnék egy dell laptopnak, de egy gyenge minőségű ips panellel nem érzem úgy, hogy megérné. -
t3tv3s
tag
válasz
Tikakukac #110209 üzenetére
"sajnos" megerősítettél abban amit eddig gondoltam. Nem szívesen ülnek tn elé újra de 1 picit reménykedtem zenbooknál hátha más lesz a helyzet. Amelyikbe ips van annak a belseje gyenge vagy ha elfogadható konfig kell az már 322k...annyit meg nem ér nekem.
A555G ips kijelzője dell 5558 vagy hp pavilon gépekhez képest érdekelt volna, mert hasonló áron nekik van ips a gépben(+1-2 lenovonak de azok nálam nem játszanak). Igazából azt próbáltam felmérni kb mit tud a laptop mezőnyben a fuji ips-e(akár ha combosabb, drágább gépekkel mérik össze).
Akkor fuji a bestbuy 230-250k-es ársávban az ipses gépek közül? Ha jól láttam fhd-s a webkamerája is ami piros pontot ér nálam.
-
dorika87
őstag
válasz
Tikakukac #110231 üzenetére
egyszerű alapfelhasználásra lenne, főként utazásnál jönne jól, hogy egyben tablet is, meg az ide-oda ingázásnál. Nyilván a kereteken belül maradva gondoltam a "jót". Tehát 100-120ezer között. Tény, hogy 250-300ért jobb és csúcsminőségibb gépet lehet kapni, ezzel én is tisztában vagyok, de arra lennék kíváncsi, hogy ebben az árkategóriában melyiket érdemes.
-
HdRew
őstag
válasz
Tikakukac #110035 üzenetére
300K-s gépnél elég gáz, rendesen ölne az ideg, pedig direkt azért vettem anno egy jobb routert (Linksys E2000 26K volt újkorában), hogy ilyesmi probléma még csak véletlenül se lépjen fel. Ráadásul a telefonom a földszintről érzékeli a jelet, mikor a 3. emeleten van a router.
-
fishman985
tag
válasz
Tikakukac #109985 üzenetére
Remek.
Ezek szerint az SSD-st kellene valahol megtalálnom.
Szerinted merre induljak, ha a google nem segít?Azt hiszem látom a megoldást, laptoszalonnál van 500-as hdd-vel, ha abba rakatok egy 240-es ssd-t plusz 4 Gb ramot, akkor megáll 272-nél és a hdd kimegy külsőnek.
TádddámVélemény?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Battlefield 6
- Apple MacBook
- World of Tanks - MMO
- Villanyszerelés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- További aktív témák...
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest