- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A@ron
tag
válasz
Khelben #119802 üzenetére
Köszi a tippet! Sajnos már a 220 is nagyon a teteje.
Ha szerinted az U-s proci gyenge lenne erre a célra, max ezt vagy ezt tudnám kitalálni ami még neccesen passzolna, de:
Nekem gyanús, hogy ennél a használatnál nem a proci lesz a legszűkebb keresztmetszet, inkább a RAM. Asztali gépemben egy oldschool i7-870 van, és semmi gondja nincs, amikro dolgozik rajta. Viszont a 12 giga ramot úgy érzem, hogy igényli - állítólag a régi céges gépével is kellemesebben tudott dolgozni amikor 8-ról 16 gigára upgradelték a RAMot neki.
-
bundli
tag
válasz
Khelben #119774 üzenetére
Lenne még egy kérdésem ezzel kapcsoaltban.
Az i5-6200U és a i7-6500U-ra is megegyezik a TDP érték, tehát 15 Wattot vesz fel maximum mindkettőt. Ez gyakorlatban is néz ki? Tehát az i7-es nem melegszik jobban majd mint az i5-ös? Csak, hogy a hűtés elég lenne e alá, ami egy 6200-on van alapból.
-
fehervari795
csendes tag
válasz
Khelben #119764 üzenetére
Direkt nem azt írtam, hogy már pedig fehér legyen, mert nem muszáj, hogy az legyen, csak jobban örülne az illető. Egyáltalán nem kriminális, tehát még a matt IPS kijelző is az én saját akaratom, mert legyen már normális az a kijelző.
Ennek tudatában is a Fujitsu és két Dell az ajánlott, vagy esetleg más is szóba jöhet?
-
andrisms
aktív tag
válasz
Khelben #119744 üzenetére
Ha jól értelmeztem, a Zbook "csak" minőségben,(kijelző, anyag, zsanér, váz, stb...) jobb, teljesítményben alulmarad?
A linkelt G551 az N sorozat felett van használhatóságban/minőségben/hűtésben/akármiben, vagy tök azonos?
A G551nek jobban kihasználható az ereje?
Hűtőpad van amúgy a gép alatt, bár ez max 1-2fokot számíthat.Más opció létezik, vagy október elejéig várható hogy érkezik? Közelgő akciókról nem tudtok véletlenül?
Szerk: márkában a Dellt szeretem leginkább az NBD gari miatt, pláne hogy +1 év, de sajnos nem talalok ennyiért hasonló gépet tőlük. A másodgépem is egy e6330.
Tikakukac: -
-
setoox98
újonc
válasz
Khelben #119711 üzenetére
Szép estét!
Én tulajdonképpen az ArchiCAD-en belüli renderelési folyamatokra használnám néhány látványterv elkészítése miatt (Maxxon CineRender azthiszem ami az ArchiCAD 19-ben megtalálható) Egyéb renderelési folyamatot nem tervezek külső program segítségével
.
Amely laptopot említettem (Asus X550VX-XX068D +8GB rammal) megfelelne erre a célra?Utánaolvastam az SSD-nek. Van értelme számomra olyan gépet keresni ami az ár miatt gyengébb teljesítmény mellett SSD-vel is rendelkezik, vagy inkább nagyobb teljesítmény és HDD?
Köszönöm, elnézést ha nem fogalmaztam egyértelműen.Üdv, Bálint.
-
fcbarca
őstag
válasz
Khelben #119697 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)250k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)minden
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?full hd
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?ritkan
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)free dos is jo
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?optikai meghajto nem szukseges 500 gb vagy 1 tb ssd se szukseges
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)ami van az van
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)uj és hasznalt is. -
akidur
csendes tag
válasz
Khelben #119634 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat!
A kijelző miatt billenne a Fujitsu - felé a mérleg nyelve? Olvasva a G3 kijelzője nem acélos(igaz másodlagos/harmadlagos képernyőként bámulnám).A 6500u vs 6200u procik között mennyire érezhető a különbség(ha van)?
A fujistu-val a gondom lehet még, hogy 230ig csak 128GB SSD-s van ami alapból nekem kevés.
Esetleg ha kicsit hozzáteszek és HP 470 G3 (250 ért, mivel keveset cipelem, nem gond a plusz méret, sőt a kijelző mérete miatt extra) ebben már IPS van(igaz nincs SSD, de tehető bele).
-
Dhampir
félisten
-
al4ever
csendes tag
válasz
Khelben #119566 üzenetére
Mekkora bottleneck a proci?
Sajnos egyelőre nem találtam debrecenben ilyesmi gépet, de mindenképp szeretném először "megtapizni", hogy miből is készült, megnézni a zsanérokat, billentyűt, szerelhetőséget, ilyesmik.
Meg közben olvasgatok teszteket, az msi-ről, és hát eléggé nem tetsző dolgokat mondanak a burkolatról... :S Az ilyen hajlós témákat nem nagyon szeretném erőltetni notinál. + most látom hogy a 2 venti hely ellenére csak 1 van benne. Ez elég felejtős lesz úgy néz ki...
Ez a K501 elég jól néz ki tényleg, köszönöm a javaslatot. Esetleg valami olyat tudsz még javasolni, hogy honnan érdemes beszerezni, vagy barangoljak a neten?
Most melóban vagyok, szóval annyira nem fogok belemerülni, de mielőtt vásárolok, nyilván alaposan körbejárom a dolgot. Plafon 220 körül lenne
köszi a segítséget
-
Dhampir
félisten
válasz
Khelben #119550 üzenetére
Egyébként például ez a HP ProBook 450 G3 és 455 G3 összehasonlításakor megdőlt.
Az AMD változat kevésbé melegszik és kevesebbet fogyaszt.
HP ProBook 450 G3 / 455 G3 review – what a budget business notebook should look like
-
Poko51
csendes tag
válasz
Khelben #119545 üzenetére
Szia,
Ez jó választás lenne:
[hp-250-g5-w4n56ea
Van hozzá Win+Office, SSD van benne, kinézetre is jó. -
-
MrPurple15
csendes tag
válasz
Khelben #119525 üzenetére
értem
szóval a yoga széria felejtős...és a thinkpadek? https://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-e560-d4226070.htm?catid=18842920
https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-510-15isk-pearl-black-d4399597.htm?catid=18842920
vagy esetleg más ideapad?
https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-510-15isk-pearl-black-d4399597.htm?catid=18842920 -
akos727
senior tag
válasz
Khelben #119520 üzenetére
Hú, még jó, hogy bekérdeztem ide, már majdnem mentünk megvenni a gépet. Nagyon köszönöm a gyors választ! Garancia 0 alatt a bolti garit érted vagy a Telemaxos mókázást? Esetleg mi van ebben az ár kategóriában, ami egy racionális döntés lenne?
Radeonokat jobb elfelejteni?Erre már kaptam is választ, köszönöm. Árban esetleg fel tudnáénk menni 200-ig, a fő, hogy az előbb említett programok jól fussanak és természetesen, minél hosszabb ideig használható maradjon a gép. -
Katsu
aktív tag
válasz
Khelben #119511 üzenetére
Még egy utolsó kereszt kérdés. A Dell-ben a memória "csak" DDR3. Nem lenne időt állób a választás egy DDR4-es laptop? Gondolok itt arra, hogy esetleg Gtx960 helyett egy 950-es, se DDr4-es RAM-mal. Nem tudom hogy létezik e ilyen, amit esetleg te is ajánlasz. Ha kibővítjük a lehetőségeket a 17" irányába, akkor lehet még több alternatíva?
-
csakb
őstag
válasz
Khelben #119499 üzenetére
Köszi szépen!
Az E5570-nél ez az M.2 vagy HDD megoldás olyan, hogy értjük mi a viccet, csak nem szeretjük. Legalábbis az effélét.
A HP 6xx és 4xx széria közt van érdemi különbség a dokkolót, SIM-kártyát és ilyen csingilingiket leszámítva? Ezekre pont nem lenne szükség, viszont mondjuk egy 450-est jobban ki lehetne stafírungolni SSD-vel, HDD-vel, RAM-mal a 330 kHUF-os plafonig.
-
szilvásbukta
tag
válasz
Khelben #119448 üzenetére
Hiába tetszik jobban az Asus design-ja, a Dell tényleg jobbnak tűnik.
Lehet megfogadom a tanácsot és erre fizetek be egy usb-s odd-vel.
Azért még lenne pár kérdésem a Dell 7559-cel kapcsolatban: jól látom, hogy ennek beépített már az akksija és nem cserélhető? A fedlapja gumírozott műanyag borítású? -
szasanyi
félisten
válasz
Khelben #119457 üzenetére
Értem, ez nem jó hír így passzolom is. No, de akkor mi lenne jobb alternatíva (HW szempontból) ha az IPS kijelzőt elhagyjuk? És max 210k-s keret, mert annál töb nem megy.
Máté94: Nyilván nem gondolom, hogy uo., bár én a DELL szervizzel és DELL Inspiron laptop minőségéről is tudnék mesélni, saját tapasztalat alapján. Persze ez nem reprezentatív, és általános következtetést sem lehet belőle levonni, de nekem ez pont 100%-ot jelent. De még ennél is fontosabb, hogy 210k-nál több már tényleg nincs legyen bármelyik, bármilyen jó.
-
szilvásbukta
tag
válasz
Khelben #119446 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A Dell 7559-el már én is szemeztem. Ennél legalább nincs hardver vs kijelző dilemma, viszont nincs benne optikai meghajtó és arra szükségem van.
Sajnos túl sok kritériumnak kellene megfelelnie, úgy fest, hogy mindenképpen vmilyen kompromisszumot kell kötnöm.
A Dell és az Asus-ok hűtés terén, hogy szerepelnek? szerinted i5 vagy i7? Ez talán a legfontosabb.
Az N-es Asus-okat is nézegetem, de a G-sek jobban bejönnek, a hardver kb ua.
Amúgy 2 magos i5-ös is bőven elég a fent említett játékokhoz, igaz? Mert akkor megelégszem azzal, a jobb kijelzőért cserébe. És még olcsóbb is.
-
Taktoj
aktív tag
válasz
Khelben #119437 üzenetére
Rendben értem, csak gondoltam hogy az én tizenéves gépemet letudom cserélni egy ujabb szériás laptopra.
Ha pl a passmark on a procim s gpu m atlagos pontszámánál keresek mindkét esetben jobb laptopba való megoldást, akkor nagy valószínűséggel nem foghatok mellé... s
nem feltétlen kell i7 be beinvesztálnom... s akkor már mindjárt nem 300 ért kell vennem uj gépet hanem nézhetek kisebb processzorost használtat, olyan gpu val ami jobban teljesit egy picivel mint az én vga m:
?
A Dell monitorban tudom hogy nagyon jó de laptopban közeliti a hp minőségét?
-
ZBO
tag
válasz
Khelben #119433 üzenetére
Ez igaz. A keret csak 140. Más kérdés:
1. milyen márkáknak van magyarországi szervize?
2. ha külföldön javítják is legalább magyar ügyfél szolgálata?
Egyik webáruház azt írta, hogy a Dell gépeket a teljes 3 év alatt nem hozzájuk, hanem a márkaszervízhez kell visszaküldeni javításra és csatolt egy külföldi tel. számot. Hát köszi. -
Taktoj
aktív tag
válasz
Khelben #119433 üzenetére
Tehát a mostani i szériás proceszorok nem hozzák a régi processzorok szintjét teljesítményben? Vagy a vga miatt kiesős? a laptopokban csak alaplapi vga van mindegyikben? Sajnos márkában is finnyás vagyok Hp nél lejjebb nem nagyon mennék minőségben. Melyiket ajánlanád 300 ért? max megveszem 2 év múlva, de akkor már tudni fogom hogy milyet kell venni.
Máté94 köszi, felírtam. Szerinted melyik alkatrésze miatt kell ilyen drágaság? memóriából szerintem el lennék 4 gigával is. A xeont egyébként nem használom ki, nem photoshopolok s nem tömörítgetek, csak arra van hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet a vga karinak
-
beach head
senior tag
válasz
Khelben #119404 üzenetére
s ez? [dell vostro 3558]
-
KAMELOT
titán
válasz
Khelben #119406 üzenetére
Köszi!
Mondjuk én ezt néztem ki nálunk még kapható! Ez is jó? -
rob210
nagyúr
válasz
Khelben #119354 üzenetére
Nekem lenovom van arról szedem éppen le a fájlokat, amik kellenek.
Hát nem tudom.
Persze ezek felhasználói igényektől is függenek.De komolyan valami nem oké ezzel.
Én mondtam, hogy vegyen HP-t vagy Dell-t, de ez most nekem csalódás.Majd kiderül mi lesz.
Az Acer valóban gagyi azért írtam én is, hogy Acer-i magasságokba.
-
-
Málnabeach
csendes tag
-
Málnabeach
csendes tag
válasz
Khelben #119328 üzenetére
Egyeb alternativat tudnal ajanlani? Mert igazabol fontosabb a jo kijelzo es a jo akkuido es hutes. A jatek masodlagos, de pl. Egy Far cry primalre mar regota csorog a nyalam. Most kezdem a jogi egyetemet, ugyhogy eleg sokat toltok majd tanulassal, de hetvegente nem art egy kis kikapcsolodas.
-
válasz
Khelben #119299 üzenetére
A műanyag részénél ugye van a sz@r műanyag, meg van a normálisabb fajta.
Amikor egyik Yoga 500 2 Promat szétszedtem, akkor azért az masszív darab, továbbá mágnesek is összefogják a két részt, stabil. Konkrétan nekem ilyen van, teszteltem őket, szerintem nem szarok. Dell E széria üzleti, de a kijelzője a matt miatt nem adja vissza élethűen. E6440-em is volt, az egy fokkal jobb volt.
E6440 E7440 tény, hogy jobb az anyaga, de szerényebb a felhasználási köre.
Lenovo Yoga 500-14ISK vs. Dell Latitude E7440
A kettő nem nagyon hasonlítható össze egymáshoz, mert ha valakinek multitouch-os kijelző kell, vagy fényes IPS, akkor kész. Egy HP EliteBook 840-ese vagy Lenovo T440-eset tegyünk a Dell E7440 mellé összehasonlításképp. -
HGTimber
tag
válasz
Khelben #119268 üzenetére
De veszek és ha valami gyenge akkor arról az a véleményem, hogy gyenge. Tudom, hogy bármelyik gyártó, akármilyen kategóriás termékével lehetnek gondok, de lássuk be, ha már a Dell szerviz kijelzőt cserélt, akkor elismerte, hogy ratyi volt az a panel. De miután az sem hozott javulást, így a tapasztalataim alapján elkönyvelhetem, hogy a Dell HD+ kijelzői nem jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Precision 7670 16" FHD+ IPS i5-12600HX RTX A2000 32GB DDR5 1TB NVMe gar
- ROG Strix G16 G614JIR 16" FHD+ IPS i9-14900HX RTX 4070 32GB 1TB NVMe gar
- Thinkpad T14 Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe gar
- ROG Zephyrus G14 GA403UV 14" 3K OLED Ryzen 9 8945HS RTX 4060 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest