- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prinz Eugen
tag
válasz
Khelben #129159 üzenetére
Köszi a választ
nem kötekedni akarok, elismerem hogy értesz hozzá, pusztán érdeklődés, de pl a HP miben tűnik nekem jobb választásnak mint az Envy vagy egy Zenbook?
akkuban nem jobb (ahogy én láttam) , nehezebb, a belseje meg elég hasonlónak tűnik
A Dell akkuban meg talán belsőben is veri, (bár a számomra fontos súly, és vékonyság elég határon billeg, (ja, meg nem láttam annyi pénzért
)
(Na meg ez lehet hülye kérdés, de milyen munkára jobbak mint egy ultrabook? (hardveresen nem túl erőigényes "munkárkról" beszélve ))
-
zonaporkolt
tag
válasz
Khelben #129148 üzenetére
Igen, közben olvastam teszteket is. Viszont nagyobb kijelző kellene. Ezen felbuzdulva rágugliztam és best buy gépelős billentyűzet kategóriában kb. a Lenovo Ideapad 510-es széria jött ki. Ennek viszont nem középen van a tapipadja (gondolom a num. bill. miatt). Thinkpadot nyilván másodkézből vennék, csak az asszonynak túl robusztus
-
mokalade
tag
válasz
Khelben #129066 üzenetére
Khelben, köszi a választ!
Dell Vostro 3568 ok lenne, de a képernyő nagyon mozog, rögzítése elég gyenge. Ezzel nem szokott gond lenni? Nem törik le stb? Néha hordoznám hátizsákban, ahol félek, hogy benyomódna a többi mellé rakott cucc miatt.
Hol érdemes vásárolni, ahol biztosítást is lehet rá kötni?(Ajánlatotok alapján szóba jöhet még Fujitsu A555, HP probook 450 G4, de ezekből normális felszereltségű csak full Hd van, amitől félek.)
-
mokalade
tag
válasz
Khelben #129066 üzenetére
"Irodai célra hogy sikerült az egyik legvacakabb gépet megtalálni?"
Szorgalmasan kerestem és csak meglett :-) Asus VivoBook X556UA, fehér, hogy lássam billentyűzetet.Az általad is ajánlott HP 250 G5 egy olyan full plasztik, vacak érzetű gép. Azért javasolt, mert tartós?
Én még ott tartok, hogy csak pár pillanatig ültem le fullHD 15.6 elé és elég ijesztő volt, ezért 1366x768-asokat kersek, mattot. Van aki esetleg nem rég váltott sok éves 1280/1366-ról fullHD-ra 15.6-on és tudja ezt ajánlani?
HP Probook-ból már csak fullHD van. Br. 190000 körül van 15.6 Probook 450 G4. Megéri sokkal jobb az anyaghasználat mint egy HP 250 G5?
Acer-eket nem nagyon javasoltok, pedig anyagában mintás a billentyűzet környéke és ez egész jó érzetet ad, koránsem olyan rettentő gagyi mint az olcsóbb HP gépek.
Asus-ból meg elfogadható áron van szálcsiszolt alu billentyű keretes.Ezzel a két márkával mi a gond? Szerviz?
-
Heisenberg69
senior tag
válasz
Khelben #129060 üzenetére
Köszönöm szépen, jónak néz ki!
Ám tesómnak lesz, és az ő kérése volt a kizárólag Asus, mert a telephelyükön csak ilyen laptopok vannak, dobálják stb. és nem panaszkodnak mégsem. A szerviz szolgáltatással is teljesen meg voltak mindig elégedve, így nem keresne más márkát.
-
Fec9
csendes tag
válasz
Khelben #129015 üzenetére
Köszönöm a választ.
Utána néztem a szóban forgó típusnak, és ha jól látom, azért ebből viszonylag sok fajta létezik.
Mire kell figyelni, melyik az ajánlott és melyik nem? (processzor, memória, ssd mérete stb.)
Esetleg miért?Talán más alternatíva?
Tudom rengetegen kérdezősködnek, és azt is megértem, ha nincs kedved mindenkinek szájbarágósan elmagyarázni, de mi fórumozók, hozzá nem értők, örülnénk azt gondolom, ha ajánláskor lenne pár alternatíva, esetleg egy pár soros magyarázat, hogy miért az adott típus az ajánlott.Köszönöm.
-
TIT
veterán
válasz
Khelben #129026 üzenetére
Köszi értem.
A gariról én is rosszakat olvastam,csak állítólag javult...akkor mégsem.Tikakukac: Az kemény,hogy az intelproci beszarik a lenovoba,másba nem?
Nem a málnásba,csak sajna az a cég ezeket adja kamatmentesre,de szívem szerint toshibát vennék.
Most egy belépőszintű van,gariztatás is normális.
De a dellt még megnézem akkor.
Driverileg csak jó,mert vagy azzal vagy a hp-vel voltak gondok.
Hullott nekem szét selejtes fujitsu,soha többet, a szerviz is egy kalap az volt,én többet értek hozzá mint ők. -
TIT
veterán
válasz
Khelben #129023 üzenetére
Köszi.
Ennyire rossz minőség vagy mitől kerülendő?A proci nem krepál be,a kijelző se lehet olyan vészes.
4gb memo,ahogy írtam netre és filmezésre kell.15-ös kijelzők vannak ilyen kategóriába 120-130-ig bezárólag.
Felbontás 1366x768 ennyiért.Nagy difi nincs.
Ez az acer milyen?
ACER Aspire ES1-571 notebook NX.GCEEU.001 (15,6"/Core i3/4GB/500GB HDD/Linux) -
roti13
tag
válasz
Khelben #129015 üzenetére
Nem a legkomolyabb játékokat szeretném elfuttatni rajta
Nekem a régi Samsung laptopomon is rengeteg játék elfut, még a watchdogs 2-t is sikerült minimum grafikán elvinnie az én kis lapimnak, pedig csak egy i3 van benne meg 4 gb ram(csak kipróbálás végett, szóval nem az a cél hogy a legújabb cod meg nfs elmenjen.. )
Most öcsémnek szeretnénk venni laptopot, és úgy vagyok vele, hogy a lehető legerősebbet kihozni 160ból...
Fontos lenne, hogy megbízható kereskedőtől legyen (Media markt, e-digital, emag, mall, expert stb).
U.i.:
Kérhetek linket? -
Salex1
őstag
-
Panec
újonc
válasz
Khelben #128955 üzenetére
Elnézést, azt nem olvastam át teljesen.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?: 1-2 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?: Maximum 320K. Nem tudok fölé menni.
(3) Felhasználás?: fotószerkesztés, videoszerkesztés, játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?:
Ha ennyiért van ami a 2-3 ével ezelőttieket bírja akkor FullHD(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?: Ha lehet legalább 14". Hogy fényes vagy matt az mindegy. IPs-t preferálom.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?: Havonta egyszer, igen.
(7) Operációs rendszer?: Windows, ha nincs az sem baj. Akkor veszek külön.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?:
HDD és SSD, tárhely nem lényeges mekkora. RAM 4GB legalább. Optikai nem szempont.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…): HDMI, esetleg billentyűzet világítás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával):
Új
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Khelben #128880 üzenetére
Szia,
Kérésednek megfelelően módosítottam a kritériumokat.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
250k (nagyon maximum 300k)
(3) Felhasználás?
munka, felmérések elvégzése, irodai programok használata
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Érintőképernyős max 14", de inkább kisebb, felbontás pedig nagyobb legyen, mint 1366x768.
Nem lenne rossz a matt kijelző, de érintős esetén gondolom felejtős.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Sokszor, fontos a hosszú akkumulátoros üzemidő, a felmérések közben nincs lehetőség tölteni, folyamatosan mozgásban vagyok.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Oprendszerre nincs szükség, VL keretből megoldható.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8GB memória kell (bővítése lehetőséggel 16GB-ra)
ODD nem szükséges
SSD igen (min 256GB)
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Legyen könnyű, illetve nem hátrány, ha a képernyő a billentyűzet fölé hajtható
erősebb i5-ös CPU
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Elsősorban új, de számlaképesség esetén használt is szóba jöhet.Köszönöm!
-
iltirisz
csendes tag
válasz
Khelben #128930 üzenetére
@Khelben
A HP ZBook G3-akkal is voltak ilyen problémák. Valami firmware update nyírja ki őket. BIOS update-tel elvileg megoldották a problémát.
Mi tegnap kaptuk meg az első 17"-os ZBook-ot, remélem nem lesz ilyen gond vele, nagyon jól összerakott gépnek tűnik. Igaz a 32 Gb RAM Single Chanel-ben van valamiért, de dolgozunk az ügyön -
vernazza
újonc
válasz
Khelben #128920 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam, nem üzleti megjelenésű gamer laptop a cél, csupán egy irodában vállalhatóan kinéző (az említett 7567 ezért is kiesik), némi hobbijátszást engedő gép. A 18mm vastagság és maximumra tolt felbontás sosem érdekelt és ha a keret tényleg kevés, akkor lejjebb tudok adni a szórakoztatási elvárásokból.
300 alatt a GTX 960M teljesítményénél jobbat ki lehet hozni ebből vagy ez a teteje? Van valami jobb ár/érték arányú gép a kategóriában? Ahogy nézem eddig az N551VW a nyerő, de bármilyen tippet szívesen fogadok.
-
törölt tag
válasz
Khelben #128880 üzenetére
1-2 hónapon belül.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 150.000 Ft.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai programok, böngészés, programozás, tanulási szinten virtualizáció(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Kijelző mérete: 15,6; matt, TN vagy IPS panellel(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Napi szinten lesz hordozva, utazás közben nem használom.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 7 vagy 10 támogatása legyen(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD: 1 TB vagy 128/256 GB SSD
Memória: 4/8 GB
Optikai meghajtó nem szükséges(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új gép jöhet szóba 3 év garanciával. -
humax
senior tag
válasz
Khelben #128778 üzenetére
üdv
akar holnap .350.000 ig
(3) Felhasználás?
Irodai programok,office, tanulás, böngészés, ritkán játék.
sok hd videok
minimum i7 vagy i5
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használom
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Full HD ,13"-14.0"
lehetőség szerint matt kijelzővel, IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva heti szinten, utazáshoz hasznalom
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10, semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD 500 GB, , minimum 8GB RAM
vagy 500 -HDD, SSHD-val szerelt,
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI mindenképp,webcameram,jo lenne ha LAN.billentyűzet világítás , nagyon jó hangszórókat, minél több akku üzemidővel minimum 6 óra
lég fontosabb ne legyen súlya több mint 1.5 kgHP Envy 13 nézegetem
ami tetszett béné : a súlya meg jól szóltak a hangszórója
csak nem volt benne LÁN.más alternatíva?
-
Peddy789
őstag
válasz
Khelben #128675 üzenetére
Ez a touchscreen fenyes kijelzo muszaj bele ? :S nagyon bazari szar hatast kelt nalam, de eloben meg nem lattam. Ugy elviselhetobb? Szerinted van ertelme ennek a touchscreenek?
Vagy csak siman meg igyis ez a legjobb valasztas?A HDD-t kitudom cserelni SSD-re, vagy azzal azonnal bukom a garit meg tamogatast? Meg a gephez jaro win10 stb, sajat programokat?
Vagy erdemesebb alapbol SSD-vel vasarolnom?
-
-
Murphys2
tag
válasz
Khelben #128584 üzenetére
Köszi a válaszod! Az általam linkelt gépekkel milyen problémák vannak. Acer-t megértem a gyártó miatt. A lenovo-ban újabb alkatrészek vannak (például DDR3 vs DDR4), és a gyártó termékei is megbízhatóak. Esetleg melegedés, vagy hibás széria miatti meghibásodások miatt nem ajánlott?
Az asus K501 szériában az i5-tel szerelt gépek is ajánlottak? Mi a fontosabb? A proci (i5 vs i7) vagy a grafikus kártya (940M vs 950M)? Régi laptopom processzora (Phenom II X4) nagyon ütős volt, de egy 1 GB-os grafikus kártya kicsi volt neki. Most mindenben jó lenne jól dönteni!
Számomra ez a kiszerelés lenne ár-teljesítményben elfogadható. Csak i5 van benne, de win10 is van hozzá, 8 GB, és 950M grafika 4 GB memóriával 245 ezerért.
Ez már inkább ajánlott gép lenne számomra? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Khelben #128547 üzenetére
Ha 2560p lenne a választott akkor tudom hogy abba csak 1366x768-as a felbontás de mivel kisebb az egész kijelző is valamennyivel nem fog annyira zavarni.
Amúgy szerintem az az integrált HD3000 is vinné annyira a CSGO-t arra a kis időre hogy jó legyen. Max ami rizikósabb hogy kisebb méret ezáltal nem-e lesz melegebb.
Nézegettem még a 2170p-t is. Azon kívül hogy 3. generációs, miben másabb a 2560p-től? Mert látom kinézetben is változott.
-
a347
aktív tag
válasz
Khelben #128547 üzenetére
Köszönöm a gyors reakciót. Sajnos nincs egy év a várakozásra, hogy talán majd összekalapálnak valamit ennyi pénzért.
Gondolom az előző generációs vga-k se lehetnek annyira rosszak, hogy ne fusson el rajta a WOT, meg néha egy-egy másik játék közepes beállításokkal. Max kevesebből megúsznám.
Ennek fényében csak létezik valami értelmesebb gép, amit ajánlott vételnek mondanátok. -
válasz
Khelben #128518 üzenetére
Nem értem ennek a graf.kártyának a létogosultságát
https://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron-15-5000-5567-1753-Notebook-Review.194950.0.html -
Sazsóti
tag
válasz
Khelben #128479 üzenetére
Akkor lesz egy műanyag vacak.
Legalább könnyű, és jól hordozható is .
Kiemelt szempont az előtelepített op. rendszer. Nem óhajtok driverek után kotorászni. Súlyhatár: 2-2,3 kg között.
A fényes FullHD kijelző szintén elvárás, követelmény.
Felhasználás: általános. Gyors netezés, böngészés. Ritkán játékok. Gyakori blu ray irás, és sok filmezés.Persze külső drivert használva a blu ray íráshoz.
Ha tudsz jobbat, megköszönném. Egy márka kizárva : HP. -
rb26dett
aktív tag
válasz
Khelben #128447 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150k max
(3) Felhasználás? irodai programok,internet, munka stb
(4) Első sorban nem lényeg, de ha van dedikált vga azt preferálnám, és nvidia-t elsősorban
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ha belefér akkor ips
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Asztalon lesz használva 99% ban
(7) Operációs rendszer? windows
(8) Tárhely mérete és típusa Mindegy, később rakhatok bele SSD-t
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? soros port ha lenne rajta az nem volna utolsó, de ha nincs se gond illetve ha van touch screen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? csak újIgazából amire gondoltam élből, hogy a proci legyen minél jobb és Intel, azt később úgyse tudom változtatni, nem úgy mint a tárhelyet stb. Egy otthoni sima felhasználásra lenne, de amit linkeltem Acert azon megtetszett ez az érintőképernyő dolog. De magával a márkával nincsen tapasztalatom.
-
w.miki
veterán
válasz
Khelben #128430 üzenetére
az mi, hogy overkill?
Ennek nekem is tetszik a billentyűzete, ilyesmit keresek én is, ez még egyben van, nem a szigetes változat, mint ma az összes. Nem tudom abban mi a jó.
Ha lehetne a saját 5735z billentyűzetét tenném át másik notiba, jó, hogy itt lent van a Home, és a PGup is. Nem is láttam másik notiba ilyet. -
harusakura1
tag
válasz
Khelben #128430 üzenetére
Megnéztem, azok minimum 15ezerrel drágábbak, szóval akkor marad ez. Legalább nem kell olyan sokszor benyomni az asztalit akkor
Arról tudsz valamit mondani, hogy mennyit bírnak még ki ezek a típusok? Tehát gondolok arra, hogy eléggé igénybe lehettek véve (avagy nem?). Tehát mennyire vigyáznak a munkagépekre a cégeknél? -
Sari
tag
válasz
Khelben #128364 üzenetére
Köszi a választ!
Igen gondoltam hogy kicsit műanyagos a téma, mert nővéremnek is van egy lenovoja és az is nagyon műanyagos. De hosszabb távon nézve, a konfigurációt figyelembe véve jó választásnak tűnt, EDDIG
Az általad linkelt Pavilion kicsit gyengébbnek tűnik. Mondjuk tényleg nem lenne játékra használva... -
rwin5
őstag
válasz
Khelben #128359 üzenetére
Ahogy nézegettem most az online teszteket, az 1060M az 1070M-hez képest összesítve ~57%-kal gyengébb a 980M pedig összesítve csak 50,8?
Ez az első noti amit ebben az árkategóriában találtam most ezzel a kártyával, ez milyen?
Ez már borsosabb (őszintén szólva ennyiért már nem hiszem, hogy vennék, de a gondolat mégis megszületett az összehasonlítást olvasva)
-
castiels
addikt
válasz
Khelben #128255 üzenetére
Az ajanlott az n55 ès a k501? Ebben jó az anyaghasználat, hűtés kialakitás ès a garancia is azt olvastam itt.
Ilyen kellene nekem Asus ,( de ha más az is jó csak a kritèriumok legyenek meg amiket fentebb ìrtam)csak játèk nèlkül. De ugyanilyen megbìzható olcsóbb árszegmensben.
Keret 100-150 ès akkor játèk nèlkül. A többi ugyanaz amit korabban kitöltöttem.
1, 1-2 hèten belül.
2, 100-150
3, átlagfelhasználás, net
4, -
5, 1366x768 elèg ips nyilván jó lenne de mindegy igazából ha belefèr szèp legyen a kijelző
6, nem lesz hordozva
7, nem kell hozzá rendszer
8,4-8 gb ram, bővìthetősèg ram szempontjából fontos, o pti meghajtó nem kell, ssd-t tudjak bele tenni, 500 vagy 1 tb legyen a hdd.
9, hdmi, webkamera,Garancia fontos, ügyintézés is.
10, igen új gèp -
RWD
tag
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Le Mans Ultimate
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest