- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
19Petya83
tag
válasz
Khelben #137087 üzenetére
Kérlek írd le, hogy miben rosszabb egyik mint a másik. A garancia ugyebár adott, 2 év. Ha elromlik a cucc javítják. A ház mitől tud rossz lenni, ha egy asztalra le van téve és egy héten kb 7-szer van kinyitva és lecsukva a gép. Értem én azt is hogy SSD-t lehet később is beletenni, de az plusz kb 20K. Úgy már a keretet túlléptük. Szépen kérlek téged is és mindenkit, aki itt tanácsot ad, hogy indokoljátok a tanácsotokat, mert anélkül ezek csak üres szavak egy olyan laikusnak mint én.
-
formula01
senior tag
válasz
Khelben #136920 üzenetére
Dellt felhívtam de gyári szám nélkül nem tudnak mondani semmit. Boltokkal beszéltem de 6ból 3 ezt, 3 azt mond, ipon, mysoft, aqua 1050ti, mediamarkt, edigital, notebook.hu 1050et mondd.
Ez opció lenne amit te írsz, hogy megrendelem olyan helyen, de mediamarktban 2 napig 40e-vel olcsóbb, ami azért jelentős összeg, így ez most nem játszik, ha veszek akkor ma vagy holnap, és csak onnan. -
Lallerboy85
tag
válasz
Khelben #136845 üzenetére
Köszi az infót Khelben!
Még egy kis segítség kellene...
-Szval i3 procival az ajánlottabb v dual core n3060?
-Hd lett matt v fullhd led matt(mekkora a kül...a kettő között?)
-128 giga igazábol elég háttértárnak, tehat ajánlott akkor ssd vel kérni? ill ebbe lehet a későbbiekben akár plusz ssdt vagy hdd t tenni ha mégis kellene több?
Köszi ha elolvastad, és a segítséget előe is!!!!
-
amstro555
tag
válasz
Khelben #136788 üzenetére
"arra a gépre 3 év garancia volt elvileg"
Látod, én is így emlékszem. Sajnos csak a számlát találtam meg, arra meg nincs írva semmi. Az eladó szerint két év volt rá. Felhívtam a Fujitsu Hungary-t, nagyon készségesek voltak, de konkrétumot nem mondtak.
Te honnan tudod, hogy 3 év volt rá? Mit javasolsz, hova forduljak?
-
Brandynew
őstag
válasz
Khelben #136845 üzenetére
Közben megvan az összefoglaló:
1. November folyamán.
2. Max. 70 ezer Ft.
3. Webes böngészés, képnézegetés.
4. -
5. 15", TN vagy IPS
6. Kevés hordozás.
7. -
8. Min. 150 GB háttértár (HDD vagy SSD), min. 4 GB RAM, optikai meghajtó nem szempont.
9. -
10. Használt.Szerk.: Az említett típusokat honnan vennéd?
-
elior
újonc
válasz
Khelben #136825 üzenetére
Üzletiben mi lenne az?
Az eredeti hsz-ben volt néhány, most ezeket találtam:
https://www.emag.hu/acer-aspire-f15-f5-573g-70b1-laptop-intelr-coretm-i7-7500u-2-70-ghz-es-processzorral-kaby-lake-15-6-full-hd-8gb-256gb-ssd-dvd-rw-nvidiar-geforcer-gtx-950m-4gb-linux-fekete-nx-gd6ex-024/pd/D3CD7DBBM/
https://www.emag.hu/asus-laptop-intelr-coretm-i7-7500u-3-50-ghz-kaby-lake-15-6-full-hd-8gb-256gb-m-2-ssd-intelr-hd-graphics-620-endless-os-gold-metal-s510ua-bq202/pd/DYYX1NBBM/
-
QuadRacer
csendes tag
válasz
Khelben #136833 üzenetére
HDD-s verziót megvenni és beletenni egy SSD-t, vagy inkább a gyári SSD-s verzió és ahhoz egy HDD?
Ilyen mértékű belenyúlás esetén nem ugrik a garancia? Ugye HDD ki, SSD be, majd valahogy az optikai meghajtó helyére menne az HDD. Könnyebb lenne az élet, ha lenne egy m2 foglalat gyárilag az SSD-nek...
Tudtok esetleg javasolni megbízható SSD típust, mik a tapasztalatok?
-
s1ru2
aktív tag
-
s1ru2
aktív tag
válasz
Khelben #136773 üzenetére
Őt nézegettem pl. SPSS, R és egyéb stat programokat kellene futtatni orrba-szájba. És excel táblákat kellene kirakni a nagyobb monitorra. Ebben mi a buktató? Nagy örömmel veszem a segítséget.
-
llll
senior tag
válasz
Khelben #136708 üzenetére
Tegnap ajánlottad a Fujisu A557-et.
Meg is néztem és menet közben rábukkantam a HP Pavilion 15-re is [link]
Ahogy nézem hardverben is, árban is kb ugyanott vannak (ha mondjuk a Fujit is 8GB memóriával választanám és 256GB SSD-vel).
A kettő közül egyértelműen ajánlottabb vmlyik, vagy innentől már csak személyes szimpátia kérdése?
(A win10 fölött próbálok napirendre térni.) -
barnabas22
tag
válasz
Khelben #136741 üzenetére
Én úgy tippelem az 1050Ti/970M erejű kártyákkal a 4-5 év múlva megjelenő játékkokkal azért FullHd-ban és kb. közepes közeli beállítások mellett el lehet majd lenni többnyire.
A 970M is. 3 éves kártya, de még mindig magas beállítások mellett lehet futtatni a mai játékokat élvezhetően. /néhol ultra is/ -
amstro555
tag
válasz
Khelben #136708 üzenetére
Bár nem nekem írtad, azért válaszolok.
2,5 éve (itteni ajánlással) vett Fujitsu i3-as A544 gépem egyik zsanérja végigrepedt, már a végét járja. (amúgy más gond nincs vele). Pctrade volt a forrás 3 év garival. Hívom őket, mire közli a fickó, hogy megpróbálhatjuk, de nem lát sok esélyt, mert a Fuji ált. visszadobja azzal, hogy nem rendeltetésszerűen használtam, túlfeszítettem. Hát ők is a húrt. Ez így okés? Nem nekik kell bizonyítani?
Olvastam, hogy "gyakori". Mások hogy intézték?
-
Brandynew
őstag
-
Throme
veterán
válasz
Khelben #136618 üzenetére
Mostanában keresgélek én is laptopot. Egyik kiszeeltem volt a Dell Insp... 5567 (amit ajánlottál, annak a 15,6" változata). Ahogy olvastam TN megjelenítőt tettek bele, amit visszalépésnek titulálta a tesztelők.
Tudom, hogy a kérdező csak "lejátszónak" akarja, de gondolom laptopként is üzemel majd.
Anyaghasználatra is panaszkodtak.(#136617) medekedem: nem tudom milyen felszerelésed van, de egy vinyó, csatlakoztatva a TV-re, és onnan optikai kábelen kivezeted a hangot egy erősítőre, amire jó hangfalakat teszel. Ez az opció nem játszik?
Lejátszáshoz minek egy egész laptop?szvsz
-
BPetya85
csendes újonc
válasz
Khelben #136571 üzenetére
Szia,
Teljesen igazad van, elnézést figyelmetlen voltam. (előző nick-en nem engedett be így azt amint tudom likvidálom)
Akkor újra:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, amint lehet.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
~ 450.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Hobby szinten: fotószerkesztés. Irodai programok használata. Film nézés stb(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszok.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Lehetőleg fényes. Lehetőleg IPS. De minden megoldás érdekel.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Táskában cipelést bírja ki azért. Útközben nem használnám.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD és SSD egyben jó lenne, ha nem, akkor külön csak SSD. RAM min 8-16 Gb. Optikai meghajtó nem létszükséglet.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Esetleg külső monitor csatlakoztathatóság.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Leginkább csak új, de minden megoldás érdekelhet.Bármilyen ötletet szívesen veszek. Cél a hosszabb távon használható gép megtalálása.
-
agemate
addikt
-
vecseisz
újonc
válasz
Khelben #136532 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Még fárasztanálak egy kicsit.
Elgondolkodtam egy Laptopszalonos, használt HP ZBook 15 G1-on:
http://www.laptopszalon.hu/webshop/product/?search=zbook+15+g1
Korrekt az árszabás szerintetek illetve egy ilyen kategóriás gépre már érdemes beruházni használtan is (kb max 3 éves lehet elvileg)?
2 év garanciát és 3 év pixelhiba garanciát tudok szerezni hozzá. Plusz bővíteném a tárhelyet is.
Magyarul érdemesebb lehet egy ilyet venni, mint egy Dell Inspiron 7560-at? (Tudom, almát a körtével...)
Köszi mégegyszer! -
goccer
aktív tag
válasz
Khelben #136508 üzenetére
"nem is nagyon kapsz mostanában normális 950M-es gépet"
Ennek ki tudnád fejteni kicsit az okát? Felmentek az árak? Kifutó termék? Van újabb, hasonló kategóriájú termék a piacon?
Azt látom, hogy a magasabb árkategóriába már az 1050/60/70 asztalival egyénértékű kártyák mennek, de akkor már inkább egy PC annyiért.
-
goccer
aktív tag
válasz
Khelben #136505 üzenetére
Köszi a gyors választ, igazából az AAA-s címek alatt arra gondoltam, hogy a Witcher 3 "szintje" menjen, 30 FPS-sel mediumon, nem is feltétlen FHD-ben (mondjuk nem tudom, hogy mennyire divat FHD alatti felbontással adni dedikált GPU-s gépeket). Pl egy 950M nem lenne elég erre? Sajnos (szerencsére) sose játszottam laptopon így nem vagyok képben mit tudnak ezek a kártyák, de azt sejtettem, hogy a mai, közeljövőben megjelenő AAA-k esélytelenek.
Esetleg úgy fordítanám meg a kérdést, hogy a jelenlegi, elég koros asztali gépem játékbeli teljesítményét ki lehet-e ma 200e-ből hozni laptopon, akár csak 720p-ben is? -> PII X4 955, HD7850, 12GB RAM
-
-
maximilian4
addikt
válasz
Khelben #136344 üzenetére
Egyébként erről a billentyűzetes széria hibáról van bővebb infó? Ez a szó szoros értelmében széria hiba? Azaz széria, típus minden egyes tagját érinti? Vagy csak egy kisebb/ nagyobb hányadát? Esetleg az újabb modellek, amik később jöttek le a szalagról ott már orvosolták? Lenovonak van valami álláspontja a dologról? Elnézést a kérdés bombával, de rohadtul érdekelne, szóval bárkinek van infója az ossza már meg velem/velünk.
-
maximilian4
addikt
válasz
Khelben #136338 üzenetére
Nekem ez a notebookcheck tesztből idézett részlet egyébként nagyon távol áll a pocsék hűtéstől (y520):
Sőt ezek az értékek egyenesen jók 1 óra folyamatos witcher 3 játék után ultra beállításokkal."On the other hand, for a more realistic look at a device’s sustained performance, we turn to our new Witcher 3 Ultra stress test. Over the course of an hour, we tracked and graphed the FPS reported during the test, along with thermal data. During the test, CPU temperatures remained safely positioned in the 60 °C – 66 °C range, while GPU temperatures never exceeded 68 °C (sticking most of the time around the 66 °C mark). No thermal throttling of any type was reported by the system during the test."
Mostmár komolyan nem tudom kinek higyjek, mert sokszor írtok olyanokat, amik merőben eltérnek a notebookcheck által írt véleménnyel. Ott biztos van tapasztalat, mivel azért huzamosabb ideig-óráig nyúzzák azt a gépet. Itt is mindenki szakértő, amiről véleményt alkot azt mind próbálta és személyes tapasztalat alapján írja, igaz?!
-
supperduck
csendes tag
válasz
Khelben #136235 üzenetére
Köszi a segítséget, ez Dell amit linkeltél tetszetős, úgyhogy lehet, hogy kitolom az összeget, avagy nézek egy ilyesmit használtban.
A hűtése rendben lehet ennek a gépnek ? Már csak azért, mert itt a Dell alatt egyből ott írtad, hogy az 1050-hez legolcsóbb ajánlott a G3 predator.
Lenovo legiont találtam még hasonló árkategóriában, viszont talán kicsit szebb. Te mit gondolsz erről, a Dell jobb lehet ? -
maximilian4
addikt
válasz
Khelben #136133 üzenetére
Pontos igények egy gamer laptopnál? Tehát ami ennyi pénzért a legjobb teljesítményt nyújtja és nem throttlingol 2 perc után. Már rég nem vagyok benne a témában, nem ismerem a mai körülményeket, de felteszem még mindig hatalmas problémát jelent. Kijelző nem lényeges, úgyis monitorra kötném rá a képet (bár gondolom egy 1080p manapság elvárható minimum), valamint billentyűzetet és egeret is vezetékkel dugnám rá. A leglényegesebb a lehető legerősebb hardver és notebook viszonyok között egy jónak mondható hűtés. Nem haragszom meg ha az anyaghasználat is rendben van és nem esik szét 1 év alatt. Sokat ingázok, 2 lakás/2 város között cipelném, így 15"-nál ne legyen nagyobb, de az sem baj ha ennél kisebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest