- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Három új Moto G mutatkozott be
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Fényképen a Poco F7
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
válasz HoppMaster #33450 üzenetére
Ja, vak vagyok.
Én kétlemezes NAS-t vennék a három nagy gyártó valamelyikétől: Qnap, Synology, Asustor.
A fenti igényekre bármelyik alap nas megfelelő lehet, de én már csak x64-es procist vennék.
Amit fentebb is írtak DS224+, DS423+, ezek már celeron procisak. Itt a számok azt jelentik a 224-ban: az első kettes jelenti, hogy 2 lemezes nasról beszélünk, a 24 pedig a megjelenés éve = 2024 -Synónál 10 év támogatás van a szoftverre, azt hiszem Asustornál is.
HDD-k esetében NAS-ba valót vennék mindenképp, nekem Seagate ironwolf pro van 2 db 4T-s, de a WD red Plus is megfelelő lehet. a Syno HDD-ket nem ismerem, de ezek sem lehetnek rosszak, amit kérdeztél az sebességben elmarad Seagate-től és a WD-től (7200rpm vs. 5400rpm).
Asustor AS5202T-t használok, teljesen jó az is, de régebbi modell.-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz HoppMaster #33447 üzenetére
Írd le, mire szeretnéd használni, úgy könnyebb ajánlani.
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz HoppMaster #33439 üzenetére
Szerintem foglald össze, mire szeretnéd használni, mennyi tárhely kell, stb. aztán majd kapsz ajánlatokat.
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz HoppMaster #33437 üzenetére
Szerintem ez a cucc nem tud DLNA-t, Sambát igen, de azt nem tudom, hogy azt tudja-e a tv-d.
Viszont:Támogatja a fényképek TV-re való vetítését Chromecast vagy AirPlay segítségével
[ Szerkesztve ]
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz Celithrandi #32345 üzenetére
Ki van engedve a nas a netre? Mert ha nincs, akkor tök mindegy hogyan éred el a NAS-t lanon NFS vagy Samba.
Nekem nfs van, meg tudom adni a jogosultságokat és hogy milyen ip-ről legyen elérhető a megosztott mappa. Jelszó nem kell nfs-hez, csak sambahoz.-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
-
Stealth
senior tag
Kösz mindenkinek!
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz tillatrilla #32162 üzenetére
Semmiképp se engedd ki a netre a NAS-t, ha javasolhatom.
-= Stealth =-
-
Stealth
senior tag
válasz tillatrilla #32158 üzenetére
Van kockázat, ha közvetlenül kiengeded netre. Nevezetesen a Qnap és Asustor NAS-okat támadta meg a Deadbolt nevű zsarolóvírus.
Mondjuk mindkettőre jött azóta javítás, de sosem lehet tudni.-= Stealth =-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Path of Exile 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest