- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
szeva000
addikt
válasz balu1977 #31722 üzenetére
sok torrentnél halott ügy, lassú , a letöltésnél a net sebességet az istenért nem tudtam kihasználni. De ezért mondtam, akinek jók az idegei, annak jó lehet. Nem lehet egy NAS-hoz hasonlítani. Persze azóta én is már sokkal több funkciót használok, amit nem is lehetne megoldani mással.
-
Borisz76
veterán
-
Borisz76
veterán
válasz balu1977 #31726 üzenetére
Hálózati eszköz....
UTP kábel, áram és mehet a spájzba , lépcsőforduló alá, pincébe , előszobai nagy szekrénybe , kazánházba stb....Nálam is szekrényben van, a lakás olyan pontján ahol nem alszunk, nem eszünk...konkrétan egy kis 4 nm-s előtér ahonnan ki lehet menni a kis teraszra...majd tovább kert felé.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz balu1977 #31728 üzenetére
Én a ház felújításakor oldottam meg.
Több mint 300 méter Cat6-s kábel van....a padlóban vezetve.
Egy központi helyre fut össze. Ott van ONT, Router , Switch , NAS.
Minden szobában , több fali aljzat lett kialakítva.
Épület közepén, mennyezeten AP figyel.
Lehet kicsit túllőttem a célon de nem bánom mert évek óta szépen, stabilan teszi a dolgát.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
válasz balu1977 #31765 üzenetére
Nem olyan vészes a venti hangja. Nálam egy TS233 van a tv alatti üveges szekrényben. A HDD fej pozícionálásnak sokkal zavaróbb (mocorgós)hangja van mint a ventinek. Csak akkor kapcsol magasabb fordulatra, ha tényleg melege van (pl. nyári kánikula légkondi nélküli panelben).
Plusz van alatta egy pár centis szivacs/polisztirol, ami leválasztja a szekrényről, így nem veszi át a rezgéseket.
Ugyanakkor már ~80k körül kapni 4TB-os SSD-t. Én arra várok, hogy a 8TB-osok ára beessen 100k alá ...A QTS-ben (A Qnap-ok operációs rendszerét hívják így) nagyon sok ventillátor beállítás érhető el.
Vannak profilok, van kézi mód a fordulatszám szabályozására, de hőmérséklethez is kötheted, hogy mikor milyen sebességgel pörögjön a ventillátor.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
válasz balu1977 #31765 üzenetére
Cigam +1!
Én most megnéztem (meghallgattam) az én Asustoromat, és a ventillátorból semmit nem hallok, csak a HDD-t (egy van benne).
A puha, rezgéscsillapító alátét (nálam polifoam) pedig szerintem is alapvető tartozék.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Borisz76
veterán
válasz balu1977 #31984 üzenetére
Igen és nem....
Az új filmeket ezrével töltik le majd seed-elik.
Ezt pillanatok alatt le tudod tölteni.De egy régebbi film ami mondjuk 6-8-10 embernek van meg és ebből csak 2-4-6 seed-elik....
Na az lassan jön le.Vagy mondjuk egy sorozat teljes 8-10-12 évada egyben 200-400-600 GB....nem sokan tartják seed alatt.
Volt 1 TB-s sorazat packom is.....
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
tillatrilla
senior tag
válasz balu1977 #31982 üzenetére
Vannak olyan filmjeim,illetve sorozatok,amiknek a letöltésével nem kell bajlódnom,+gépidőt szánni rá.Ha tetszik egy sorozat,mint pl. Jack Bauer-24,akkor az elég szép tárhelyet foglal az összes epizódja.( Mind megvan) 51éves múltam a nyáron,és imádok jó filmeket nézni a házimozi rendszeremen,jóóóó hangosan !!És torrentezek is!
Békés Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!!
[ Szerkesztve ]
Üdv: Attila
-
félisten
válasz balu1977 #32014 üzenetére
Én nem vagyok egy nagy torrentező, de anno DVD-ket is részben emocionális okoból vettem. Vannak olyan filmek, sorozatok, amelyek egyszerűen fontosak számomra, hozzám tartoznak. A fiam megszületésével ehhez hozzájött még egy extra szint, hogy ha meg akarok majd neki mutatni valami fontosat, akkor azt azonnal megtehessem.
Ezért vannak olyan anyagok, amelyeket őrzök, készenlétben tartok.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Celithrandi
addikt
válasz balu1977 #32394 üzenetére
Azzal kezdtem. Telepítés után megkukult, de igazából azt se tudom, hogy a reset mit csinált, mert nem állította laphelyzetbe az eszközt csak simán restartolta szerintem és előrhető lett.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest