Hirdetés
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Hosszas tanakodás után, úgy döntöttem, hogy inkább Dell S2721DGF-et választom az ASUS PG279QE helyett. Szeretném leadni a rendelést prémium kalibrálással, tipp esetleg tapasztaltabb kollégáktól a kalibráció megjegyzés rovatára? Láttam, hogy páran itt ~ 650-700-750 kalibrált kontrasztarányt kaptak. Mi lehet az észszerű elvárás itt? Bármilyen jótanács érdekel... -
MasterMind
tag
Nem tudtam, hogy ennyire rossz az általános álláspont róluk itt a topikban. A kinézett ASUS ott a legolcsóbb, illetve Mediában és az eMagon is ugyanennyibe kerül.
Még egy kérdés, aztán ejtem a témát: A pixelgaranciát akkor engedjem is el náluk? Leemelik az első dobozt a raklapról és odaadják, hogy megnéztük?
Kalibrálás dettó? "12 órán keresztül futattuk, nagyon szép lett..." közben ráraktak egy valahonnan letöltött ICC profilt? Vagy hogy képzeljem ezt el? -
MasterMind
tag
Eléggé OFF lesz, de nagyon kikívánkozik belőlem az amit ma az Oázisban tapasztaltam. Sok-sok évvel ezelőtt jártam ott utoljára, akkor sem monitorért, de azzal a tudattal mentem oda, hogy miután Monitorguruékat elnyelte a föld már jó ideje, így Oázisék az egyetlen olyan hely Pesten, ahol profi környezetben, profi körítéssel és demózással kaphatok képet a legfrissebb technológiákról testközelben.
Anyámmal mentem, mert elsősorban neki kellene egy új monitor, de pár napja nagyon szemezek egy ASUS PG279QE-vel, így összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Anyám full laikus, nekem az elmélet megvan, a gyakorlatban csak 1-2x láttam nagy Hz-es 2K-s ragadozókat, de érdekelte a téma, gondoltam belerázom a legfrissebb trendekbe és körbenézünk, próbálgatunk. Valamiért azt gondoltam, hogy itt nem az lesz, mintha bemennék a Media Markt-ba és végigfutom a sort a sok hulladékkal, hanem ha már egy magára valamit is adó, elsősorban monitorokkal foglalkozó szaküzlet vagyok, akkor minimum úgy állítok ki termékeket, hogy a témával csak mostanában ismerkedő átlagember a recepciós gyerek hathatós segítsége nélkül is összehasonlíthasson különböző technikai paramétereket ami a monitorokat ma annyira jellemzi. Különbségeket TN - IPS - VA, 60 - 144 - 240 Hz, esetleg 8 - 8+FRC - natív 10 bit között, vagy külön FreeSync - G-Sync / No Sync összehasonlítást. Nem mondom, hogy minden felsorolt dolognak van létjogosultsága, vagy könnyen megoldható bolti környezetben, de őszintén szólva a legapróbb törekvést sem láttam ezek egyszerű és könnyen befogadható promózására.
Gondoltam ha már semmilyen anyag nem fut a kijelzőkön, akkor egy Windows ablakot elkezdek ráncigálni, hogy Anyámnak legalább a high refresh rate fogalmát tudjam egyébként igencsak béna módon érzékeltetni, de kiderült, hogy minimum 10 monitor fut egy gépről és majdhogynem az egér mozgatása is gondot okoz a GPU-nak. Már magát a kurzort sem volt egyszerű megtalálni, pláne nem áthúzni a kívánt kijelzőre, de utána 2 kattintásból sikerült egyszerre 3 monitort kioffolnom a 10-ből. A gyerek a pult mögül aztán kérdezte is, hogy mi történt a LED fallal. Nos, láttam már LED falat, de az nem szellősen lerakott monitorokból áll, korántsem, így lehet nem is hozzám szólt, gondoltam. Sajnos kiderült, hogy mégis, újra kellett indítani az egy szem gépet, utána helyreállt minden. Nem győztem szabadkozni, hogy hogy mertem egyáltalán hozzányúlni bármihez is. Lerítt a srácról az a fölényeskedő stílus, ahogy elképzeli, hogy nekem csak CRT-m van otthon, abból is egy szarabb és ide jövök megfektetni a rendszert...
Mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak értelmetlen fröcsögés ez a részemről, jelzem, teljesen poénra vettem az egészet, ennek ellenére is ott fogom megvenni a következő monitorom, inkább csak csalódott vagyok amiatt, hogy az egyébként igényesen kinéző üzletből hiányzik az a plusz, amitől az Oázis jogosan lehetne monopol szereplő a piacon. Az is lehet, hogy egyáltalán nem is volt ilyen szándék és nekem van totális tévképzetem a dologról, de bárhogy is legyen, többre számítottam. -
MasterMind
tag
Az e-ips kifejlesztése nagyjából csak a gyártási költségek csökkentése miatt történt, és a H-IPS afféle altípusának nevezhető.
- Ha 27", akkor a Dell U2711, egyrészt azért, mert LG-ből RGB LED-esen alul nem lehet adni, ahogy azt egy párral visszaolvasva láthatod . Másrészt, mert a Dell sokkal minőségibb, jobb, wide gamutos, színhelyesebb és szebb képe van.
- Ha 24", akkor én a Dell U2410-et mondanám, egyrészt azért, mert ilyen van nekem . Másrészt mert ez CCFL háttérvilágítású, ennek is szélesebb a gamutja.
Kérdés, hogy Neked mi éri meg. Szükséged van-e ilyen színtérre. Ha csak játszol és filmezel, akkor nem feltétlenül, de a képminősége általános felhasználáskor is jobb mint a 2412-nek. Csakis úgy tudod meg, hogy mi kell Neked, ha megnézed élőben.szerk.: Habár az egymás mellé tétel általában öngól, mert az ember akkor szinte biztos, hogy a jobbat és persze a drágábbat választja/választaná.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMind
tag
-
MasterMind
tag
Nem tudtok egy értelmes helyet, ahol aranyozott Mini Displayport - Displayport kábelt lehet venni?
-
MasterMind
tag
Tegnap gazdája lettem végre a Dell U2410-nek Ezúton is szeretném megköszönni old_artist végtelenül kedves és segítőkész hozzáállását. Ez igen ritka tulajdinság. A monitor nagyon szuper, remélem sokáig húzza
-
MasterMind
tag
Oázisba miért vitték fel az U2410 árát 3.000-el?
-
MasterMind
tag
válasz old_artist #8958 üzenetére
Ez egy nagyon jó cikk. Egyébiránt van valakinek otthon ilyen eszköze?
-
MasterMind
tag
válasz old_artist #8916 üzenetére
Az U2410-nek mi lesz az utódja? stílszerűen 2411?
-
MasterMind
tag
Grafikai tervezés, fotó utómunka, videóvágás...és bármi olyan munka, aminek az a lényege, hogy végeredmény szép, és képminőségileg makulátlan legyen.
Egyáltalán nem mindegy, hogy a felhasználó mire akarja használni a monitort. És az sem mindegy, hogy a felhasználónak mi a minőségbeli igénye. Azért a munkán túl ezek a monitorok átlag felhasználásnál is gyönyörűszépek, elég ha csak betöltesz háttérnek egy HD képet, és gyönyörködsz benne, persze ehhez az is kell, hogy az embernek igénye legyen rá. -
MasterMind
tag
Az IPS tudása, azért nem egészen merült ki ennyiben. Az általad feltett kérdésre meg az a válasz, hogy amikor egy 24" fölötti monitor előtt üldögélsz, és általánosságban mindig jóval közelebb mint egy TV-hez, egy TN paneles monitornak már eleve a két szélét szarabbul látod, mikor középen ülsz...
-
MasterMind
tag
Nos, jelen pillanatban a játék fontosabb tényező, mint a fotózás. Amiért szeretnék egy profi monitort, az a képminőség, a színvilág, hogy ledöbbentsen. Viszont azt nem tudom, hogy játékokban van-e ezeknek látható hatása? A Dell egyébiránt tetszetős, megfogom nézni mindkettőt.
-
MasterMind
tag
Sziasztok!
Következő volna a dilemmám:
Szeretnék egy professzionális monitort, egyrészt azért, mert maximalista vagyok, másrészt azért mert elkezdtem fotózni, és ehhez dívik egy jó monitor. Egyáltalán nem sajnálom rá a pénzt, ha látom a különbséget a 100ezres és a 200ezres, vagy több között, akkor a jobbat választom, persze ha nem muszáj vagy nem annyival jobb, akkor nem. Viszont sokat játszom és eléggé tartok az utánhúzás kérdéstől. 24" 16:10 érdekel kizárólag, és ebben szeretnék segítséget, hogy miket lenne érdemes megnéznem. Első nekifutásra [ezt] néztem ki, de fogalmam sincs, hogy egy játék alatt mit tud, és ha nem jó, akkor nem adok ki érte ennyit.
Válaszotok előre is köszönöm. -
MasterMind
tag
Hali!
24" 1920x1200 (16:10) PVA paneles kategóriájában melyik szerintetek a legjobb?
Ár nem számít, csak a tudás...legkisebb utánhúzás, legszebb kép.
Válaszotokat előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- E-book olvasók
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest