Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• malnabokor

senior tag

Sziasztok!
    Egy nagyon naiv kérdésem lenn; egy ismerősöm említette, hogy olcsóbb megoldás két beltérihez két kültéri egységet szereltetni (mert azok a kültéri egységek, amelyekhez több beltérit lehet kötni, jóval drágábbak). Kissé nehezen hiszem el ezt, próbáltam rákeresni, de nem találtam erről releváns infót. Igaz ez, vagy bizonyos esetekben igaz lehet?

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

• malnabokor

senior tag

válasz malnabokor #46576 üzenetére

Sziasztok!

Tényleg szívesen venném a segítséget, lehet nem eléggé tömören fogalmaztam fentebb.

Amiket eddig néztem:
    DAIKIN FTXF25A+RXF25A SENSIRA
    MITSUBISHI MSZ-HR25VF/MUZ-HR25VF
    FUJITSU ASYG 9 KPCA / AOYG 9 KPCA ASYG 09 KPCA / AOYG 09 KPCA

Jó irányban tapogatózom, vagy ezek nem felelnének meg/van jobb megoldás?

köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.

• malnabokor

senior tag

Sziasztok!

Új klímát szeretnék egy meglévő helyére (lakással vásárolt, most panelhibássá vált Samsung helyére), és ennek kiválasztásában szeretnék segítséget kérni.

Adatok: 2 szobás lakás, 50 nm, mindkét szobában van egy-egy beltéri egység (egyik szoba kb 15, a másik 25 nm), egy kültéri egységgel. A jelenlegi klímákhoz falban oda van vezetve minden, ami kell. A rendelkezésre álló hely beltérben szélességben max 835 mm.
    A lakás harmadik emeleti, 15 éves téglaépítésű, jó szigeteléssel (télen nem szoktam nagyon fűteni), délkeleti tájolással, terasz miatt csak 11-ig süt be a nap a szobákba.

Elképzelésem igazság szerint nincsen, aminek leginkább örülnék, hogy halk legyen, és hasonló teljesítménye legyen mint a korábbi 10 éves Samsung MH020FVEA + MH040FXEA2C eszközöknek (vagyis, hogy ne legyen ilyen szempontból az új rosszabb :) , viszonylag gyorsan behűtsön, és azt tudja tartani is, akár 22-23 fokon). WiFi modulra nincs szükségem, az okosotthonba integrálást Tado Smart AC Control segítségével oldanám meg.

Keretösszeg: szereléssel és mindennel együtt 450-500.000 fölé nem tudok sajnos menni.

Budapesten vagyok, a Pannon klímát ajánlották, tudom, el vannak havazva, de a dolog nem sürgős, tudom, hogy mindenki ilyenkor szereltet, ha ők ár/értékben a legjobbak, akkor kivárom.

Elnézést, hogy hosszúra nyúlt az írás, de remélem, minden releváns információt leírtam, és köszönöm szépen előre is a segítséget! :R :R

Új hozzászólás Aktív témák