- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
válasz
almapaprika #13 üzenetére
Nekem van egy Nforce lapom és 147 Mhz-es FSB mellett is szabvány 33-on jár a PCI, innen tudom. :)
De gondolom hogy a nagyobb tesztoldalak cikkjeiben is meg lehet találni hogy pontosan mit tud az alaplap.
pl:Az anandtech ezt írja az Asus-nál:
''The A7N8X BIOS definitely does contain an AGP bus lock at 66MHz. However, what about the PCI bus lock at 33MHz? For this question we headed over to ASUS and asked them what was going on. ASUS's response was simply that they have a PCI bus lock set at 33MHz and that you have nothing to worry about as far as running your devices out of specification while performing FSB overclocking. ''
Nforce témában pedig a köv. teszt nagyon jó:
[L]http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1759[/L] -
almapaprika
csendes tag
válasz
Flashcash #11 üzenetére
Kosz az infot.
Most mar csak azt szeretnem tudni, hogy ezt honnan lehet megtudni. (Ne kelljen maskor emiatt topic-ot nyitni :P ) Vagy van valami jo kis informacioforrasod, vagy en nem olvastam el elegge alaposan a user manual-t, vagy ez csak valami chipset-es doksiban lenne benne? -
válasz
almapaprika #9 üzenetére
ABIT NF7S nforce lapon simán lehet állítani a szorzót ez biztos, 5-22x között.
-
válasz
almapaprika #9 üzenetére
Nforce lapnál nem vezetik le semmiből a PCI frekvenciát, hanem FSB-től függetlenül fix 33Mhz-en megy. (lock-olva van)
-
morzsa
aktív tag
ECS sis746FX-es lapja tudja. A típusa nem jut eszembe.
-
almapaprika
csendes tag
Szoval senkinel sem tudja biztosra megmondani, hogy egy nForce lapnal mibol vezetik le a PCI frekit?
Azt mar ugye tudjuk, hogy kulon orajelgenerator van az AGP-nek, kulonben nem lehetne kulon allitani, de azt meg mindig nem sikerult senkinek elarulnia, hogyan all elo ezeken a lapokon a PCI freki, mivelhogy a BIOS (user amnualok alapjan) nem enged szorzot allitani AGP/PCI-t, viszont az abitnal szokasos 3 tagu FSB leosztas (pld 4:4:1 vagy valami hasonlno) az itt csak ket tagbol all (pld 4:4). Ez meg arra engedne kovetkeztetni, hogy csak a memoria orajele fugg az FSB-tol, bar az osztoszamok nagyon a 33-as alapra engednek kovetkeztetni.
Egy nForce2-es abit alaplap talan meg bele is ferne (NF7), csak hat ha nem tudom a PCI freki emelese nelkul emelni az FSB-t, akkor lehet, hogy inkabb erosebb procira koltok es egy olcsobb alaplapot rakok ala. -
almapaprika
csendes tag
Megneztem 2 NF2-es alaplap user manual-jat. (Abit NF7 es MSI 6570 ha jol emlekszem) Mindegyikben szepen lehet allitani a BIOS-ban az AGP frekit, de senki nem szol semmit a PCI frekirol.
Ki tudja biztosan megmondani, hogy az AGP-t osztjak le kettovel, vagy az FSB-bol szamolnak, vagy hogyan all elo a PCI freki. No es ha az AGP-t osztjak, akkor hol lehetne osztot allitani, mert ha az AGP 66-tol 99-ig mehet, akkor ebbol ugye megint nem lesz jo PCI freki. Ilyet ugyanis nem lattam a BIOSokban. -
Spensers
aktív tag
Ez engem is érdekelne
PL.
ASUS A7V8X az nem tudja??? -
petakpa1
őstag
válasz
almapaprika #1 üzenetére
Nem kell fosni a magas PCI frekitől, nekem a B gépemben 41,5MHz-en mennek a cuccok és semmi gáz nincs eblőle. Sőt az a gép, még stabilabb is mint amin most írok, csakhát régi..
-
Den
veterán
válasz
almapaprika #1 üzenetére
nforce 2-es lapok tudják ezt
-
almapaprika
csendes tag
Pusztan FSB emelessel szeretnek huzni egy AMD-s rendszert. (Meg semmin nincs meg, de egy nem tul magas szorzoju (11.5 -- 12.5) procira gondoltam, hogy legyen benne tartalek.) No szoval 152 feletti FSB-nel 38-as ill. feletti PCI freki lesz. Viszont szeretnem a PCI idozoteseket a helyukon hagyni.)
Szoval melyik az a lap, amelyik ezt tudja. (Ja, es olcso legyen, netto 23 alatt.)
Aktív témák
Hirdetés
- i3 proci + Esonic B250 mining alaplap + 8GB
- SkHynix 16GB (2x8GB) DDR5 5600MHz SODIMM, Laptop RAM
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asus RoG MAXIMUS XII FORMULA Z490 Alaplap
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest