Keresés

Aktív témák

• dabadab

titán

válasz Szalma #100 üzenetére

''rengeteg formátumos ismer (SACD is!!!)''

Igen, azt hiszem, eleg tavol allok a [video|audio]fil nepektol, nalam a rengeteg formatum az olyasmit jelente, hogy pl el tud boldogulni jpeg, DivX, XviD, ogg, stb formatumu dolgokkal, 120 kHUF meg egy DVD jatekosert nekem nem tunik best buynak. Nyilvan masok a prioritasaim :)

Viszont, hogy ON is legyek:

a meglehetosen sokszinu hangrendszerembe szerintetek a center meg a sub legyen

a.) Acoustic Research, mert a front is az
    b.) Dali, mert a szatelitek azok
    c.) valami mas

:F

• Bazsiii

tag

válasz Szalma #49 üzenetére

Kedves Szalma,

teljesen egyetértek veled az árak nagyságrendjét illetően. És szerintem sem mindegy, hogy 1Ft-os keravill kábelen megy a hangfalba. Én hallottam különbséget.
    Amúgy Denon 1802 + Quadral 205/160 és minden nagyon szépen szól!
    Bazsiii

• bélanéni

őstag

azt ugye tudod, hogy ez nagy-nagy üzletté nőtte ki magát. aki kábszer helyett kábelre költi a felesleges millióit az esetleg még elmegy, de ha valki erre spórol...

• erdoke

titán

''100eFt optikai kábelért talán megéri, mert a hozzá való lánc árának csak az ~5-10%-a''
    Remélem, az ''e'' csak elírás folytán került oda...:)

• toeri

aktív tag

válasz Szalma #26 üzenetére

OFF ''Minden információ hozdozó csak analóg információt tud hordozni.''
    Az atomfizika mai állása szerint pont fordítva, csak digitálisat, kérdés csak a kvantálás finomsága. :t A gyakorlatban azonban az egyszer már kvantált és digitális jelfolyammá alakított átvitelt egyszerűen digitálisnak mondjuk. Ha nem így tennénk, és mindent analógként fognánk fel, akkor szvsz nem lenne hibajavított és megbízhatónak tartott digit átvitelünk, és mi sem társalognánk most, mert nem lenne internet sem... Tehát megintcsak gyakorlati oldalról azt az átvitelt, ami képes megfelelő peremfeltételekkel bithelyesen átvinni egy digit jelcsoportot digitális átvitelnek nevezünk a közegtől és a konkrét megoldástól függetlenül.

Tessék megnézni az SPDIF/TosLink szabványleírásokat, ez kérem tökugyanaz, csak más hordozóközeggel! Analóg/optikai átalakítás így nincs is benne, mint ahogyan visszaalakítás sincs. Amit át- és visszaalakít, az egy már régen kvantált, sőt kiegészítő információkkal ellátott és blokkokra osztott jelcsomag. (Digit/optikai átalakítás.) Ennek az átviteli jósága vitatható, de ez mindkét megoldásra áll. Marad érvként a jitter-hibahely, ami jó meglátás, de a koaxon szintén ugyanígy megvan. Tehát a jóságbeli eltérések nem elméletiek, hanem megvalósításfüggő gyakorlatiak. Ezért nem is tudnám meghatározni melyik a jobb. /A fényátvitel nem teremthet nemkívánt villamos kapcsolatot, és védettebb a külső elektromos zavarokkal szemben is, tehát nagyon elméleti szinten picit jobb./ Nekem a CD optikailag van bekötve a DVD meg koax-szal. Oszt' passz... :) ON

Lánc:
    Műsorforrás: PC vagy Elta8883/MP4 játékos.
    Erőlködő: Pioneer VSX-810
    Kép: Sony KV akármi 72cm-s vagy Panasonic PT-AE100E + Projecta vászon.
    Hang: Elöl Cerwin-Vega E720 (712 elődje) + hátul+középen Wharfedale szet.

• dabadab

titán

válasz Szalma #26 üzenetére

Ize, azert ez nem igy van.

''Optikai jelút:
    Jelforrás -> analóg/optikai átalakítás -> optikai kábel -> optikai/analóg átalakítás -> dekóder -> stb...
    Koax jelút:
    Jelforrás -> koax kábel -> dekóder -> stb...
    ''

Milyen analog/optikai atalakitas?... ''Bakelites'' lemezjatszot optikai kimenettel meg nem nagyon lattam, meg itt amugy is hazimozirol van szo, ami ugye DVD.
    Aztan meg az optikai/analog atalakitas sincs, mivel a dekoderek is digitalis cuccok (foleg DVD eseten, mivel a Dolby Digital az AAC (kb mint az mp3, csak ez vmivel fejletebb, az MPEG4 szabvany resze). Vagyis igy nez ki kb a dolog:

Optika:
    Digitalis jelforras -> kabel -> erosito
    Koax:
    Digitalis jelforras -> kabel -> erosito

[Szerkesztve]

• -=Sawtooth=-

tag

válasz Szalma #10 üzenetére

'Optikai kábelnél ugyan digitálisan jön-megy az információ, de az adó/vevő oldali átalakítás (D/A, A/D, mert ugye a fény analóg jel)'

mindkettonel van d/a atalakitas a vevo oldalon, a/d a forras oldalon.
    a feny analog jel? a feny jel? vagy csak a feny bizonyos jellemzoinek valtozasa bir informacio tartalommal (ekkor mar beszelhetunk jelrol) , ami lehet akar analog,vagy digitalis...aszerint,hogy az adott jellemzo valtozasa folyamatos vagy ugrasszeru (nem emlekszemmar definiciokra) hm ? :C a feny nem csak hordozza az informaciot, pont mint a koaxon az elektromossag? :D

aztan lehet en tevedek... nem merultem el soha igazan a temaban :)

[Szerkesztve]

• And

veterán

válasz Szalma #14 üzenetére

Ok, nálam: Yamaya RX-V496RDS + 2x JBL TLX2 front. Elismerem, ez nem az a kategória, ahol feltűnne a különbség (ha van is, szigorúan digitális koax/optikai átvitel között), meg itt inkább az határozza meg az összekötést, hogy mit tudunk használni az adott eszközhöz, úgyis korlátozottak a lehetőségek. Analóg átkötőkábelhez: régebben kicsit furcsán néztem azokra, akik 100k fölötti összegeket adnak egy ilyenért, ők tudják miért, meg biztos van mihez használni is, ami arányaiban hasonló árkategória lehet. Most már azt gondolom, ha ennyit kiadtak érte biztosan tudják (ha más nem, legalább ők), hogy mi a különbség (a kisjelű) kábelek között. De most már nem nézek furcsán. Ez is egy vásárlói igény, amit ki kell elégíteni akár van haszna, akár nincs.
    Ja, és no flame. Mondjuk valamennyire ismerve Téged innen a PH-ról, ezt nehéz is elképzelnem. :P

Aktív témák

Hirdetés