Új hozzászólás Aktív témák
-
M3lakH
tag
válasz Madara #17828 üzenetére
1-1 negatívum, pl a terratecnél én ki lennék ha a gép elejéből jönne ki bármilyen kábel az erősítőhöz, és itt optikai csak a dobozból jön... Az EMU-nél meg nem tudom mennyire problémás a win2000/XP-s támogatás manapság. Amúgy sztem optikain filmezni bármelyik Xonar megteszi, vagy creative amin van optikai kimenet. Ha nem eredeti BD-ről nézed, az MKV-k hangminősége úgyis sokszor hagy maga után kívánni valót.
-
M3lakH
tag
válasz Joezyka #17773 üzenetére
AIMP ot próbáld ki, kimeneti eszközök jobban definiálhatóak, például kapásból fel tudod lőni 32 bit 96KHz-re vagy amennyire akarod, amit a winamp nem tud. Továbbá az egy fájlban felvett, de kiegészitő fájlokkal trackekre osztott albumokat is kezeli, az albumokat cím szerint tagolja, nincs egybe ömlesztve mint a winampban. Ha a play-pause-stop-next-prev hotkeyekre gondolsz, akkor teljesen szabadon konfigurálhatóak, de gondolom egyéb gombok is
-
M3lakH
tag
Nekem volt annó SB Live! om, még XP-s időkben, nem volt driver gondom, mondjuk mikrofont ritkán használtam rajta, és az XP nem is szerette a sleep módot Nemrégiben volt a gépemben egy Audigy4, nehezen találtam hozzá drivert (volt talán fél óra..), de utána szintén nem volt gond, mellette bent volt egy Xonar, és az alaplapi is engedélyezve, telepítve, plusz a videókártya is ugye tud hangot kiadni, mégsem akadt össze semmi, rendesen lement a gép sleep módba, és rendesen fel is kelt, semmi kékhalál, működött minden (mikrofont nem próbáltam...) bármelyik eszköz azonnal adta a hangot ha akartam.
Ezt csak tapasztalatként írtam, hogy nem mondható általánosnak a Driver gond SB oldalról.
Mondjuk én a belső hangkártyák híve vagyok, ez a "4 érintkezőn oldjunk meg mindent" nekem nem annyira szimpatikus. -
-
M3lakH
tag
válasz thornadoj #17556 üzenetére
Úgy, hogy effektív a jelnek mind1, hogy milyen alakú csatlakozón közlekedik. Ahol optikai, ott van a jack aljzat mögött egy led, ehhez be kell dugnod egy úgymond "vak" jack dugót,ami műanyag, a közepében egy kb plexi rúdal, a vége pedig optikai kábel ajzat.
Jack-Optical adapter
Jack-Optical kábel adapter nélkül
Jack-RCA Coax
Multichannel Jack SPDIF nemtudommiHogy az elektromos digit jelet RCA, vagy monojack csatlakozón használod, már kialakítás kérdése. Minden esetre jól meg van bonyolítva hogy a 2 digitjel hányféle képen csatlakoztatható...
RetepNyaraB
Köszi az eszmecserét, ha nem mondod hogy a jack lehet konkrétan optikai is, akkor kb sosem keresek rá hogy ilyen is van..[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz thornadoj #17554 üzenetére
Coax KÁBEL használható analóg célokra is, és digitálisra is. Itt csak magáról a kimenetekről folytattunk eszmecserét, amiből számomra lejött hogy ez a "Jack-es SPDIF" csatlakozó elég sokféle képen van kialakítva. Egyesek mögé rejtik az optikai kimenetet, egyesek simán coax csatlakozónak használják, és találtam ilyen multi-channel SPDIF jack et is, ahol 2 nél több szálon folyik a digitális kommunikáció.
-
M3lakH
tag
válasz RetepNyaraB #17552 üzenetére
Szintén igazad van, és kb megőrülök ettől a megoldástól....
Viszont azért nem gondoltam teljesen rosszul, van akik így oldották meg, Jack kimenetel Coax. (jack-rca kábellel) Úgy látszik gyártója válogatja. -
M3lakH
tag
válasz RetepNyaraB #17549 üzenetére
Nos ez ebben az esetben(D-kara) jobban utána nézve igaz De pl a d-karaX en nem optikai, hanem rear/spdif jack csati van, ahogy régi liveokon, audigyken, egyéb olcsóbb xonarokon, vagyis amiken nincs optikai. Általában ez a jackes megoldás szokott a gyakoribb lenni, ezért gondoltam hogy az enyém is tudja a "vezetékes digitális" kimenetet
-
M3lakH
tag
válasz RetepNyaraB #17545 üzenetére
Jack SPDIF out az a coax nem? most D-kara van, ezen van jack-es SPDIF kimenet is, és optikai is.
-
M3lakH
tag
Asusból amúgy a 40k fölötti kategória mennyire éri meg az árát? Főleg ha később tegyük fel SPDIF-el lenne összekötve erősítővel.
D2/Essence/Phoebus-ra gondolok konkrétan.
-
M3lakH
tag
válasz RetepNyaraB #17455 üzenetére
A kérdező kérdezni jött, és aki kérdez, sztem kisebb egóval bír, mint aki válasz gyanánt lehordja, és az igényeit semmibe véve olyat erőltet, ami a kérdezőnek nem felel meg. Hangminőség ide vagy oda, a sztereó nem "sokpontegy" márpedig itt ez volt a kritérium.
Most is csak az igazad hajtod, holott senki sem kérdőjelezte meg sem a szakértelmed, sem a véleményed, pusztán szóvá lett téve hogy nem ezek az igények, és ami neked szar, másnak lehet szent grál(amit ILLIK tiszteletben tartani, esetleg utalunk rá hogy "annál van jobb is"). Nem az volt a kérdés hogy tudna a legjobb minőségben zenét hallgatni....Te vagy/voltál túl arisztokrata.
-
M3lakH
tag
válasz thornadoj #17351 üzenetére
coax is "S/PDIF módban" kel életre, (sony/philips digital interface format) . vagyis digit. Viszont, tényleg nem tartom jogosnak (jobban belegondolva..) , hogy adatveszteséggel járna fényre ültetni, van kiadott feszültség vagy nincs, világítunk, vagy nem. És valamiért az optikai kábel a drágább, na meg a hiper nagy sebességű kapcsolatokhoz is azt használják a szolgáltatók állomások/szerverparkok között.
Igazából szerintem az igazság az lehet, hogy adatátvitel/zajosodás terén az optikai a jobb, de ilyen(6-8 hangsáv) adatátvitelnél a COAX is többet tud, tehát erre a célra az is jó. Az összekapcsolandó eszközökön több múlhat.
Az pedig hogy melyik szól jobban, valljuk be, van benne egy kis szubjektív véleményből adódó placebó hatás is -
M3lakH
tag
válasz DarthSun #17345 üzenetére
Ebben végül is van igazság, bár, ha nyers tüskés digitális jelet nem sikerül rendesen kivillogtatni, akkor valszeg analóg jellel rendesen baj lesz ugyanazon technikánál.. Szóval akkor elvileg a coax a legjobb. Hmmm. Viszont visszakanyarodva a kérdező eredeti kérdésére. Jobb lehet-e egy videókártya digit kimenete egy rendes hangkártyánál, főleg egy Essence ST/STX nél, (ha jól emlékszem a típusra) vagy az "csak" egy alaplapi szintnek felel meg. Ez engem is érdekel.
-
M3lakH
tag
válasz pappesz #17342 üzenetére
Szerintem full faszság amit neked az eladó mondott, és ezen valahogy nem is lepődök meg. Eleve az hülyeség, hogy mi honnan megy, mert digitális jelet tol ki mindegyik csatlakozáson keresztül, az erősítőd kódol ki, így elvileg ugyan azt a hangminőséget kapod. szintén nem tartom reálisnak hogy a coax jobb lenne az optikai kábelnél(hiszen spdif minden hoki kártyán van, optikai csak a drágábbakon).... Én az optikaira szavazok, mivel az fénnyel kommunikál, kizárt hogy bármilyen elektromos tényező bezavarja.... De lehet más meg tudja cáfolni..
-
M3lakH
tag
válasz banshee4ever #17339 üzenetére
Nem teljesen értem ezt így. Szal a hangfalak "vezérlőjéből" szeretnél visszamenni a hangkártyába? Csak mert ez egy loopot/gerjedést okozhat, ha mind2 eszköz egyszerre a bejövő jelet adja kifelé.. Elvileg ilyen egyszerű kéne hogy legyen. "Line out" al mész kifele a kártyából, az erősítő/aktív hangfal "line in" jébe. A gitárnak meg ugye a MIC bemenet kell, vagy ennek híján még asztali erősítő esetén a "Phono"-val is be lehet érni, de a mikrofon a tuti.
Ha leírod milyen cuccok vannak, rágooglizok, aztán úgy okosabb leszek énis.
-
M3lakH
tag
Na, ma 1 hét Xonar D-kara után bedugtam az audigy 4 et is a gépbe.Összes hangerő csúszka szigorúan 90% on, mind2 kártya 24 bit, maxi mintavételezéssel.(Xonar 96KHz, Blaster 192KHz) Tapasztalat:
A Xonar hangja nekem nagyon tetszett elsőre is, szépen megvan a hangkép alja és teteje is, mélyei kifejezetten jók szerintem, erőteljesek, és megvan a legalja is. A magasok is jók, szépen hallani a legfelső tartományt is, megvan a dinamikájuk, de a cintányérok néha kásásnak tűnnek.Közepei is jók, énekhang szép, nem lehet rá panasz... 5.1-nél is jól teljesített, a center-sub csatornája nem halk, külön jó pont hogy sztereó zenehallgatásnál (amikor az erősítőm a front csatornákból szedi a mélyet a subnak), és 5.1 nél (ilyenkor 1 az 1 ben a hangkari sub jelét küldi tovább) sem kellet a mélynyomó hangerejét csesztetni, mind 2 mód ugyan azzal a beállítással jó.
Audigy4:
Sokkal-sokkal hangosabb ez a kártya, pedig hasonló 106 dB körüli Jel/Zaj viszonyt ígér mindkettő....
Inkább a közepek dominálnak, olykor zavaróan a mélyközepek. Magasai kicsit nyaltabbak, a teteje halkabb, ezért nem is tűnik/tűnhet kásásnak... Mélyei is hurkábbak, megvan a legalja, de ugyan az szindróma mint a magasoknál, hogy szerintem a többihez képest halk, és még pluszban néha buta is. A hangkép közepe viszont nagyon-nagyon jó, erőteljes, dinamikus,élettel teli, még jobb is mint az Asusnak! Válogatósabb a trackek tekintetében, van ami jobban szól mint a másikkal, van ami viszont sokkal rosszabbul ( főleg a magas, illetve a mély hangok miatt). Filmet ezzel nem teszteltem. Néha generált egy kis torzítás szerű zajt, ha csak egy halkabb hangszert kellet megszólaltatni(lehet beállítás, vagy csak ez a példány okozza)..Az audigy-t hallgatva az járt a fejemben, hogy az Asus jobb, de visszakötve kicsit hiányzik az audigy közepe, és a hangerő különbség is elgondolkodtató.. Viszont a magasok-mélyek itt sokkal szebbek.
Bocs a hosszú komment miatt, csak ígértem....
-
M3lakH
tag
válasz SunMount3r #17309 üzenetére
Én megkeresem hol szól jobban, De általában ha bírja a kártya, akkor a legmagasabb Van amelyik nem szereti...
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz banshee4ever #17301 üzenetére
MIC In-be dugod a gitárt, és Line Out-ra a hangfalakat.
-
-
M3lakH
tag
válasz orion1025 #17270 üzenetére
Hát spec a live hoz 98-XP van csak, Vista-Win7 már nincs. Ugye amihez nincs Win7 driver, ahhoz vistát kell nézni, azt egy fokkal jobban eszi, mind az XP-t. De majd próbálkozom... Már kezemben a Xonar d-kara, de azért holnap pár1000 ért veszek még egy Audigy4-et összehasonlítani.. Kíváncsi vagyok
A régi cuccoknál meg mindíg más, pl egy HP S478-as alaplapi hangkarijához van drivere a win7 nek, de egy 775ös- DDR1 es asrock laphoz meg semmi.. Brand-ekhez jobban gyártanak még..:S
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz orion1025 #17261 üzenetére
Nekem ez több hangkarinál sem ment, volt közötte integrált is, és a már említett live. Ugyan azt a "livePack"-et amivel XP-n használtam kicsomagoltam, eszközkezelőben megadtam neki a dll-t manuálisan, de semmi. Egyrészt írta a telepítő, hogy not supported OS, másrészt ami live os program felment meg kiírta hogy nincs meg hozzá a hardware. Mi a trükköd???
-
M3lakH
tag
válasz ReSeTer #17251 üzenetére
Én úgy gondolnám, hogy a 2-5e forintos kategória semmiben sem lesz jobb, mint egy integrált.Hogy mekkora az az összeg, amitől már javulás van, az X, vagyis nem tudom. Tippre azt mondanám, hogy 5-10k között nézzél valamit, aztán kiderül, de nekem speciel nulla tapasztalatom van ezügyben.
-
M3lakH
tag
válasz orion1025 #17238 üzenetére
Háát, sajnos nincs már tapasztalatom... Anno az SB 16 nak a hangja tetszett a legjobban, a Live! ok ahhoz képest már halkabbak,dinamikátlanabbak voltak, de még mindig részletesebb mint egy alaplapi.. :S
Nyilván nem audiofil cuccot keresek, hiszen a többi cuccom sem az... -
M3lakH
tag
Teljesen rosszul látod, nem a mély hangok dominálnak csak...
Azért vannak egyedi hangfalaim, mert ennek jobban ízlésemhez tudtam igazítani a hangját (bár őszintén szólva, más ízlésének is tetszik a visszajelzések alapján...) Minden hang fontos, az élethű szaxofontól kezdve a cintányér éles sziszegéséig, mindezt úgy hogy egyik mellet kihallható legyen a másik is. Hallgatok rockot, rnb , elektronikus zenét, jazzt, szóval összességében mindent. Az akusztikus zenék pedig igénylik a dinamikus,részletgazdag hangzást. Őszintén szólva az X-Fi felé húz a szívem, de a Xonarokat is nagyon ajánlják, ezért gondoltam feltenni a kérdést, hátha van tapasztalat. -
M3lakH
tag
DG szóba sem jött, X-Fi titán, vagy D-KARA között vacillálok A titán gondolom újonnan magasabb árkategóriát képvisel..1 szer akarok normális hangkártyát venni, és mintavételezése, jel zaj viszonya ezeknek azért jobb... Olykor ki lenne használva a minőségi hangrögzítés lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
Yamaha TSW-150 a mélyláda, a hangfalak pedig egyediek, de front oldalon 25cm mély, 130mm közép, és 25mm selyem dóm magas, egyedi hangváltó, stb stb... Kiegnek a frontok alá be lett téve 1 pár JAMO studio 180, na ezek például elég szar hangfalak, de álványnak hibátlan...
-
M3lakH
tag
Újabb kérdés.
Asus Xonar D-KARA, vagy esetleg Creative X-Fi Titanium??
Egy árban lenne, Asus bolti új, a Creative pedig használt. Jel/Zaj, mintavételezés, meg egyezik a specifikációk alapján...
Alapvetően zenehallgatásra, és filmezéshez kellene, rendes Hi-Fi-hez. (5.1 es rendes,nagy, asztali erősítő, aktív mélyláda, bútor méretű hangfalak....)Többet nem kérdezek
-
M3lakH
tag
válasz szasanyi #17226 üzenetére
Igen, csak nem mindíg sikerül, ezért ctrl-c ctrl-v -ztem.
De akkor [link] szerint ezt javaslod, vagyis a Xonar D_KARA-t ?
Nékem is ez volt a szimpi ránézésre, de nemtudom az ASUSok milyen hangkarit gyártanak, az SB meg ugye tett már le az asztalra... -
M3lakH
tag
Sziasztok!
Melyik kártyát ajánlanátok az alábbi 3 ból?
http://www.aqua.hu/asus-xonar-d-kara-hangkartya-51-pci-249207.html
http://www.aqua.hu/creative-sound-blaster-audigy-fx-51-hangkartya-307257.html
vagy esetleg, csak itt a mókolás elriaszt..:S
http://hardverapro.hu/apro/x-fi_xtremegamer_fatal1ty_pro_6
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest