- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon27
senior tag
-
-
pete_21
addikt
válasz #00137984 #11313 üzenetére
Rendben, köszi a választ.
Most Audigy 4-em van Genius SW 5.1 Hometheatre 3600-as hangfallal. Nem tudom ez mennyire számít jó minőségűnek komolyabb szinten, de én nagyon elégedett vagyok a hangjával, szerintem ár/értékben nagyon jó vétel volt, fadobozos, szerintem nagyon jó hangja van. Bár nem volt még lehetőségem otthoni körülmények között igazán jó minőségű hangrendszert kipróbálni, így nem is tudom mivel igazán összehasonlítani.
Egyszer kipróbáltam az alaplapi hangkártyát, zenében sem teljesített túl jól, de játékban borzasztó volt, az Audigy 4-hez hasonlítani sem lehetett. A zenéknél nálam a 192 kbit/s a minimum már régebb óta. Szerintem a 128 és 192 kbit/s között hatalmas különbség van, még fülhallgatóval is hallani a különbséget. 128 kbit-et nagyon nem szeretem, alatta már szintén nagyon rossz hangja van a zenének. A 320 kbit/s tényleg érezhetően jobb náluk, a FLAC meg még annál is mérföldekkel jobb, dinamikusabb a hangzása.
Egyelőre elégedett vagyok a hangzással, de később még ki tudja, mit hoz az élet.
Még egyszer köszönöm a segítségedet, válaszaidat. -
pete_21
addikt
válasz #00137984 #11276 üzenetére
Köszi a választ!
Azt nem tudod, hogy a következő mitől van?: Directsoundnál ha a bass redirectiont letiltom, akkor tényleg nem jön mélyhang a mélyládából. Ha engedem, akkor már van mélyhang.
WASAPI-nál és ASIO-nál ha engedélyezem a bass redirectiont (a hangkártya szoftveréből), akkor van mélyhang természetesen. Viszont, ha letiltom a bass redirectiont, WASAPI-nál és ASIO-nál akkor is van mélyhang, de sokkal fojtottabb, dübörgősebb, elnyomottabb, mitha engedném. Ez mitől lehet szerinted? -
pete_21
addikt
válasz #00137984 #11271 üzenetére
Köszi a választ!
"Az, hogy kinek melyik szól jobban hardver és szoftver függő is lehet."
Akkor jól tippeltem. És az is ezen múlik, hogy van-e pl. az AIMP beállításaiban ASIO kimenet, vagy nincs?Én ffdshow-t nem használok, PotPlayert a videohoz, és AIMP-ot zenéhez. De AIMP-ban is ki lehet választani, hogy milyen csatornák szóljanak, de persze csak az ASIO-nál, meg a WASAPI exclusive-nál például.
Ha felraknék ffdshow-t, akkor a WASAPI kimenetnél is lehetne állítgatni, hogy mi hogyan szóljon? Illetve a mély vágási frekvenciát is lehet szabályozni a WASAPI-nál?Még egy kérdés: Audigy 4-et használok, a mélyládám megszólaltatásához engedni kellett a hangkártya szoftverében a bass redirectiont, és a vágási frekvencián keresztül tudom állítani, mennyi hangot küldjön a mélyládának. Directsound-on ez abszolút úgy műkdöik, hogyha a bass redirection nincs engedve, akkor nincs mélyhang.
Viszont WASAPI-n ha a bass redirection be van kapcsolva, akkor természetesen van mélyhang, és szépen szól minden. Viszont ha a bass redirectiont kikapcsolom a hangkártya szoftverében, akkor is van mélyhang, de egy kicsit fojtottabb, dübörgősebb (de nem sokkal). Ez mitől van? -
pete_21
addikt
válasz #00137984 #11103 üzenetére
Köszönöm a választ!
Közben megnéztem mégegyszer, a WASAPI szépen kiküldi 5.1-ben a zenét, mármint mind a 6 hangszóró szól, és a mélyládának is van hangja. A WASAPI exclusive-ban mindent be lehet állítani: hány csatorna, legyen-e surround, stb.
Az ASIO-t is megnéztem mégegyszer, ennek nem volt jó a hangja. Alapból csak sztereo-ban küldte ki a zenét, és nem volt mélyhang. Beállítottam, hogy minden csatornát szólaltasson meg, de a mélyhangot így sem volt könnyű kicsikarni. Végül azt hiszem sikerült, de a WASAPI talán hangosabb volt nálam. Így maradtam azon.
Az, hogy kinek a WASAPI, kinek az ASIO jön be, függ a hangkártyától, és a hangkártya driverétől is?
Azt meg nagyon furcsállom, hogy a Winamp miért nem ismeri az ASIO-t és WASAPI-t. Pluginnel elvileg már működik évek óta az ASIO, de szerintem illene alapból működni... Elég híres lejátszó, nem értem, miért nem támogatja a többi kimenetet a Directsound-on kívül.Egyébként néztem más gépet is (laptopokat), és volt ahol ASIO nem is volt, csak WASAPI, és Directsound. Ez is a hangkártya driverétől függ, hogy hányféle kimenetet ismer?
-
TSanya
aktív tag
válasz #00137984 #11073 üzenetére
Mindenek előtt köszönöm az ajánlataid
Az árra azért kérdeztem, mert az általam linkelt oldalon máshol majd' 30 ezerért kapható, ezért merült fel, hogy elírás lehet, de ma nem volt alkalmam "ellenőrizni".
A műveleti erősítő ebben a kártyában is cserélhető, így inkább hajlom e kártya irányába, nem utolsó sorban Bodz kolléga válasza miatt is...Üdv:
S -
félisten
válasz #00137984 #11051 üzenetére
Egyébként a mai alaplapi kártyáknak mik a legnagyobb hátrányai?
Az enyém 6 éves típus, és dinamikátlan, nincs mély, magas, és zajos, mint az állat.
A maiak milyenek?
Egy 30 ezer Ft-os hangfalszett elé érdemes jobbat venni?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest