- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mobil flották
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
compi.hu
senior tag
Latom nem adod fel.
Akartam irni egy szep hosszu hozzaszolast megint, de rajottem hogy semmi ertelme. Az bassza a csoromet hogy a nalad levo egyetlen peldany alapjan altalanositottad, hogy az x820 gps egysege (ami mellesleg egy az egyben ugyan az mint az N800-ban) szar.
Tetted mindezt anelkul hogy egy picit is utanajartal volna, hogy masnal vagy masik keszulekkel jelentkezett-e mar hasonlo problema (mondjuk korbekerdezel az x820 topicban), es a velemenyed alapjan az a mazsola aki azert jon ide, hogy tajekozodjon mit szabad megvenni es mit nem, egy a tapasztalataim szerint igen jo kutyut ki fog hagyni a szoba joheto lehetosegek kozul, mert hat itt azt irtak hogy szar.
Mindegy, befejeztem, nincsen nekem idom erre... Ha a mazsola N800-at vesz, vegulis az is egy jo ketyere, az meg hogy neki csak egy jo GPS kellett volna amit meguszhatott volna kevesebb mint fele annyibol is akar, mar legyen a mazsola problemaja.
[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
Most este kicsit tobb idom volt kirakni "napozni" az ablakba a ket kutyut, az eredmeny lathato az alabbi foton: (a minosegukert elore is elnezest kerek, nincs tulvilagitva a helyseg amiben keszult )
Itt epp az x820 vezet 8 kontra 6 holddal, amibol csak annyi tanulsag vonhato le hogy ennek az egesznek kb semmi ertelme. Nem tudom mennyi ideig lesz nalad az a 820-as de erdemes lenne letenni egymas melle a kettot nyilt terepen egy 10-20 percre es figyelni hogy melyik hogyan talalja meg a muholdakat es hova vezet a folyamat. Ha meg mindig olyan szamottevo kulonbseg lesz a ket keszulek kozott mint ahogy az elso tapasztalatodnal irtad, akkor tenyleg irany vele a szeviz.
[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
En csak nehany lehetseges okot probaltam keresni hogy nalad miert ugy mukodott, de lassuk be nalad altalaban maskepp mukodnek a dolgok mint nalam. En mindharom wq sorozatot hasznalom rendszeresen, es gps vevo teren nem talalok szamottevo kulonbseget koztuk. Az a jelenseg hogy nem talal fixet, keves holdart lat, pontatlan, barmely gps vevonel tipikusan olyan szituacioban fordul elo amikor hideginditast csinal, azaz ugy kell osszeszedje a holdakat hogy fogalma sincs rola hol van eppen es mennyi az ido. Ilyet okozhat pl ha kiveszed az akkumulatort, standby-ban hagyva csontra merited, stb.
Az utvonaltervezes iedjenel még vettem a faradtsagot hogy videora vegyem amint kiszamolja az utvonalat az altalam mert ido alatt, most viszont mar ne is haragudj, nem fogok mozit gyartani arrol, hogy hogyan viselkedik az autoban a ket keszulek, nekem ennyire nem fontos, hogy igazam legyen.
Nalam mukodik mindegyik sorozat hasonlo pontossaggal es megbizhatosaggal, nekem ennyi eleg is. Hogy nalad miert nem, annak jarj utana te ha akarsz, csak abbol, hogy nalad megint nem ugy mukodik valami mint nalam (es teszem hozza mint a tobbsegnel - ha mindenkinel ugy mukodne ahogyan te tapasztaltad jo esellyel a nyavajgo x8/920 tulajokkal lenne tele ez a forum), szerintem hiba lenne masok szamara messzemeno kovetkezteteseket levonni.
Utolso sorban pedig ha nalam hosszu tavon ugy mukodne egy keszulek ahogy leirtad, az elso utam a szervizbe vezetne vele mert jo esellyel hibas.
[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
Hat ez azert nekem igy egy kicsit "fura". Nalam epp a pillanatnyi hangulatom donti el, hogy x802-szal, x920-szal vagy N800-zal megyek, de a pontossag tekinteteben eszreveheto kulonbseget nem talaltam koztuk. Fura is lenne mert gyakorlatilag ugyan az a GPS vevo bennuk.
Csak a kedvedert csinaltam egy "nagyongyorstesztet" a ket keszulekkel:
Persze mint minden ilyen "gyorsteszt", ez is pontatlan mert a ket gps vevo biztosan nem ugyan abbol az allapotbol indult, es az is nagyban befolyasolja pld a muholdak megtalalasagoz szukseges idot, hogy elotte mennyivel volt utoljara pozicioja a vevonek, mekkora tavolsagot hurcoltad kikapcsolva, stb. Szoval egy pontossagot osszehasonlito teszt az nem annyi hogy fel..sszuk a szelvedore oszt hajra. A minimum hogy megvarod amig mindket vevo majdnem megegyezo allapotba kerul, (ehez tobbnyire acsorognod kell minimum fel oracskat egy nyilt, jo egboltralatassal rendelkezo helyen)
A teszt elott az x820-bol kiszedtem az akksit es pihentettem kicsit mert kivancsi voltam mennyi ido az elso fix hideginditas utan. Nem kellett neki 10 perc az ablakbol, 10 emeletnyi vasbeton alol.
[ Szerkesztve ]
-
compi.hu
senior tag
A 920-as hogy a rakba vegzett 19sec alatt?
Megismételtem egy x820BT-vel a merést és ugyan úgy 19sec alatt végzett a BP (XIII ker Váci út) - Tallinn (kikötő, D kompterminál) útvonallal. Viszont nem a gyári menüből hanem a sajátból indítva ami majdnem teljesen kitakarodik a memóriából amikor a navit elindította (kb 8k-t foglal olyankor). Úgy tűnik ez a feladat sokkal inkább RAM mint CPU érzékeny, és az x[8|9]20BT-ben érezhetően több a szabad RAM mint a 800-asban.
[ Szerkesztve ]
-
-
compi.hu
senior tag
Idézném magam innen:
"Ahogyan az várható volt, elsőként a mindössze 900 mAh-s akkumulátorral rendelkező x820 képernyője sötétült el, 91 perc (~1.5 óra) után, majd az 1500 mAh-s N800 fejezte be a tesztet a 149. percben (~2.5 óra). Az 1800 mAh akkumulátorkapacitással gazdálkodó x920 sem bírta sokkal tovább, a 152. percben adta fel a harcot."
Az eredmény annyiból nem 100%-ban pontos, hogy nem valódi navigáció, csak szimuláció ment a készüléken, azaz a GPS vevő jó eséllyel kevesebbet fogyasztott így mint valódi navigáció közben, de a többi részegység (cpu, ram, kijelző) valószínűleg az "éles" fogyasztását hozta.
-
Flow
senior tag
-
Schaf
tag
Igen... rosz volt a link, de azóta már párszor lett linkelve a jó.
De itt van még egyszer: Navigációt karácsonyra
"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."
-
runner 125
nagyúr
Persze, hibátlanul hát.
Nincs értelme jobbat ajánlani, mellesleg nem is nagyon ugrik be más típus, talán az Asus R700t. De az sem jobb csak drágább, jelenleg ez az Úr.
..de tudod mit?! Mivel ilyen jó fej voltam, névlegesen vedd az R700t-t, és az R700t vs. N800 közti különbözetet utald át.
Üdv.M
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Nincs benne TMC, ennyi hátránya van.
De van benne FM Transmitter, illetve BT, mellesleg 2gb háttértár.
Szvsz még mindig megéri a pénzét.Esetleg az Asus R700T? Van benne TMC, illetve ah nézem eredeti IGO jár mellé. (bár még kicsit most is hihetetlen h lennének "klónok" Ennek utánanézek.)
Üdv.M[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
Csak navigációra kell vagy kell más funkció is. Milyen térképekkel (csak Magyarország vagy EU, Kelet-EU)? A hivatalosan vásárolt szoftverek frissíthetők a netről, nem kell torrent, hanem a hivatalos site-okról (Garmin, iGo, Mio).
Mi a keret rá? Ha ezeket sikerül belőni, akkor tudunk javasolni konkrét márkát, típust is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Gaming notebook topik
- Hobby rádiós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest